Potovanja...
Posted 18 May 2021 - 09:16 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 18 May 2021 - 09:18 PM
Posted 04 June 2021 - 10:28 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 04 June 2021 - 10:51 AM
Naju je Italija zafrknila. Ker hočeva s sabo vzeti psa ostaja najbolj verjetna Hrvaška.
Mogoče za koga banalna težava, ampak se mi zaradi zanič sladoleda upira. Vem, vem hude težave.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 June 2021 - 11:15 AM
I feel you. V vseh letih, kar hodimo v Baško, še nisem jedla dobrega sladoleda na kepice.
Posted 04 June 2021 - 11:15 AM
Pridite v Švico. 😉 Ful je lepo, jezera so za kopat, je prijazna psom in ti lahko povsod potujejo s sabo (gondole, vlaki, busi...), otroci do 6. leta imajo vse zastonj (vstopnine, prevoz...), sladoled sicer ni tako dober kot je v Italiji, ampak je pa zato čokolada toliko boljsa.

Posted 04 June 2021 - 11:20 AM
Podgana, saj veš, pri nas ste tudi dobrodošli

Posted 04 June 2021 - 11:46 AM
Jaz sem danes gledala za Grčijo, če bi šli letos izjemoma z agencijo in čarterskim letom, da se izognemu večkratnem prečkanju mej. Nisem najbolj navdušena nad ponujenimi cenami namestitev in še rentanju opreme. Bi pa vsekakor izbrala lokacijo, kamor z avtom ne bi mogli prit, torej ne Lefkado, ampak mogoče Rodos, Kos ali Karpatos. Bom še malo prespala pa bom potem videla ali se splača za 7 dni počitnic dat za 50 % več kot damo v lastni režiji za 14 dni.
Posted 04 June 2021 - 12:06 PM
Frčica, kaksne so pa omejitve za vstop psov v Italijo?
Pridite v Švico. Ful je lepo, jezera so za kopat, je prijazna psom in ti lahko povsod potujejo s sabo (gondole, vlaki, busi...), otroci do 6. leta imajo vse zastonj (vstopnine, prevoz...), sladoled sicer ni tako dober kot je v Italiji, ampak je pa zato čokolada toliko boljsa.
HAha, ne, pes ni težava, ampak, da se moraš kljub cepljeneju testirat in pošiljat neke obrazce. Naa, kdaj drugič.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 June 2021 - 12:09 PM

Frcica, to se bo zihr se spremenilo. Upam.
Posted 04 June 2021 - 12:10 PM
Ma ti obrazci niso nič posebnega in sploh ne preverjajo.
Podgana, iz Avstrije se da dobit poceni lete v Španijo, mogoče še ta opcija. Majorka, kanarski.. Meni je tam bilo noro lepo. La Gomera <3 Ali pa Portugalska in greste s camperjem naokoli... Ali pa konec koncev avstrija in kampiranje, imaš tudi ful lepa jezera za kopanje.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 04 June 2021 - 12:15 PM
Olivija, italijani kot italijani ampak mi je vseeno neprijetno.
Podgana, računam na sproščanje. Kot se je slikovito nekdo izrazil, hrvati te bodo spustili brez vsega, bo zadoščalo, da se je sosed cepil
Posted 04 June 2021 - 01:16 PM
Aaa, sem se že ustrašila, da so poleg omejitev za ljudi sprejeli tud kakšne omejitve za živali. Pol bi zelo otežilo prevoz naših dveh lump v Slovenijo.
Hahah, ja. Hrvati bodo naredili vse, da bodo privabili turiste.
Majorka je ful lepa, ja. Jaz bi še šla tja, pa čeprav sem bila že 2x.
Aja, pa v Švico zdaj lahko pridete brez omejitev in karanten, če ste cepljene. Razen, če ste se v zadnjih 10 dni mudile v Indiji, UK, Kanadi, Braziliji, Nepalu ali Južni Afriki.
Posted 07 June 2021 - 10:15 AM

Majorka je krasna, ja. Jaz se v Španiji iz nekega razloga vedno počutim, kot bi prišla domov na svoje, sploh mi ni jasno zakaj, ker v splošnem nisem neka mega španska navdušenka.

Pablo Picasso
Posted 07 June 2021 - 02:16 PM
Jaz sem danes gledala za Grčijo, če bi šli letos izjemoma z agencijo in čarterskim letom, da se izognemu večkratnem prečkanju mej. Nisem najbolj navdušena nad ponujenimi cenami namestitev in še rentanju opreme. Bi pa vsekakor izbrala lokacijo, kamor z avtom ne bi mogli prit, torej ne Lefkado, ampak mogoče Rodos, Kos ali Karpatos. Bom še malo prespala pa bom potem videla ali se splača za 7 dni počitnic dat za 50 % več kot damo v lastni režiji za 14 dni.
D gre sredi avgusta z avtom na Rodos. Je cepljen. Misliš, da bo kljub temu problem z mejami? Oz. zakaj imate pomisleke hodit z avtom?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 07 June 2021 - 02:28 PM
Nismo cepljeni, ampak prebolevniki...oz samo midva, otrok takrat nisva dala na PCR test, sta pa ziher zboleli (no starejša ni imela okusa, za mljašo nisem ziher). Če bi bile vse meje EU, potem ne bi komplicirala, tako pa prečkamo Srbijo in Makedonijo. Tam pa znajo cariniki kaj po svoje naredit, plus čakanja na meji me strah. Že tako potovanje traja 16-17 ur brez čakanja, da bi pa še na mejah izgubljali ure, se pa lahko s tako malimi otroki sam še v umobolnico prijavim.
Posted 08 June 2021 - 08:32 PM
Posted 09 June 2021 - 05:36 PM
YAY!!!
Vse bo good.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 30 June 2021 - 09:23 AM
Jaz bi šla nekam znotraj Evrope, Grčija oz. najdlje Turčija, v juliju ali avgustu. Splanirano pa nimava še nič, niti ne nameravava prej kot kakšen mesec.
S tem ne bo nič, ker morava finance usmerit v nov dom; bova pa raziskovala Slovenijo, bone imamo še za porabit pa v Avstrijo gremo k sestri.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 30 June 2021 - 09:39 AM
Mi smo imeli namen biti 4 tedne na morju na Hrvaškem, ampak bi se znalo zgoditi, da bomo po spletu razmer dobršni del dopusta preživeli v Sloveniji :/
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users