Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#481 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11854 posts

Posted 08 January 2008 - 03:03 PM

Ne vem, kaj pomeni relata refero.

Joj, jaz kave ne pijem/ne maram, mogla bi rečt, da hodim tja na pijačo. Prijateljica pa obožuje njihovo kavo, ki jo strežejo tud tko k recimo v Starbucksu, za na pot.

Una torta je pa za umret dobra. Sočna in oh in sploh. Vedno jo naročim, ampak zadnjič enkrat jo je pa zgleda delal nekdo drug, ker ni bla taka kot ponavad. Je pa 3€ za kos torte ful velik. Ampak je res tok dobra, da mi je vseen. rolleyes.gif biggrin.gif

• 0

#482 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 08 January 2008 - 04:06 PM

QUOTE(Frida @ 8. 1. 2008 - 15:03) View Post

relata refero.

Ampak je res tok dobra, da mi je vseen. rolleyes.gif biggrin.gif

Relata refero pomeni, da posredujem, kar mi je nekdo povedal. V prostem prevodu, kajpak. Am, pol se pa pustim povabit na tortico. cool.gif

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#483 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2008 - 12:52 PM

Jaz bi pa še enkrat (sumim, da sem jo že, ampak moram jo še enkrat, no) pohvalila Cantino Mexicano. Meni je tam čedalje bolj všeč (ne hodim na bone). Njihovi Sticky Fingersi so zakon + zraven si brezplačno lahko izbereš kar tri priloge. Konkretna jedača za ne glih veliko denarja. Pohvaliti treba tudi njihove koktajle in običajno prijazne kelnarje. Tudi skrete imajo nadpovprečno čiste, pa ambient je prijeten in nezadušljiv.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#484 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 14 January 2008 - 12:55 PM

QUOTE(Jenna @ 14. 1. 2008 - 12:52) View Post

Sticky Fingersi so zakon

I second that.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#485 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2008 - 01:03 PM

Je pa res, da zgledajo dobesedno kot drek. laugh.gif
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#486 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 January 2008 - 01:39 PM

No, pa še moja ocena Cantine Mexicane.
Midva sva šla tja jest študentsko kosilo. Kaj sva dobila? Juho, v kateri so bili samo olupki koruze (to je bila kao koruzna juha). Glavna jed je bila ena tortilja, čisto na izi. Zraven pa pečen krompir. Tortilja ni bila niti približno tako dobra kot v Joe Penasu. Krompirček je bil pa dober. In kaj sva pogrešala? Varieteto hrane, ki jo sicer dobiš v Joe Penasu. Recimo, tam dobiš solato, riž, fižol in še marsikaj na krožniku. V Cantini pa samo tortilja in krompir. Pa ne tako okusno kot v Penasu.
Sva se razvadila. smile.gif

Je pa res, da je ambient lep (čeravno je pretemno), sanitarije pa res porihtane.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#487 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11854 posts

Posted 14 January 2008 - 02:37 PM

Cantina na bone je čist drugo kot Cantina brez bonov. Isto velja za Penjasa in Don Felipeja, Jildiz Han (al kaj je že), pa pomoje še za skoraj vse ostale.
  • 0

#488 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2008 - 02:54 PM

QUOTE(Frida @ 14. 1. 2008 - 14:37) View Post
Cantina na bone je čist drugo kot Cantina brez bonov. Isto velja za Penjasa in Don Felipeja, Jildiz Han (al kaj je že), pa pomoje še za skoraj vse ostale.

Se popolnoma strinjam! Je pa res, da tudi, kadar sem šla kdaj na bon jest v Cantino, Penasa ali D. Felipeja, sem bila kar precej zadovoljna (pa sem tudi sama precej razvajena), zagotovo ene izmed restavracij, kjer za bon dobiš solidno kosilo (tudi cene bonov so solidne v primerjavi z drugimi in sama sem tudi skos takšne bone kupovala). Sicer pa že dolgo ne hodim več na bone jest.
Aja, pa temnejši ambient je meni takorekoč na kožo pisan, ne maram reflektorjev. ;p
  • 0

#489 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11854 posts

Posted 14 January 2008 - 02:59 PM

Jap, se strinjam, tud na bone ni slabo. Ampak se spomnim prav za Cantino, kako je bilo na začetku na bone prav ZAKON, potem se je pa lansko leto hrana na bone ful poslabšala. Porcije so še vedno velike, zame prevelike, okus je pa drugo in tud razne salse so z vodo redčili al kaj. Manj okusa uglavnem.
  • 0

#490 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2008 - 03:07 PM

To ne vem, jaz sem bla tam ziher pred ene dvema letoma zadnjič na kosilu na bone, takrat je blo še ok. Verjamem pa, da se poslužujejo marsičesa. Da ne omenjam, kakšne vrste so vedno bile. Po celotnih stopnicah. Itak ne hodim ogromno ven jest (tj. vsak dan ali pa vsak drugi dan), ko pa grem, pa res ne mislim na bone okoli skakati. Raje dam nekaj več (ker tudi ni toooliko več), pa sem solidno obravnavana in dobim solidno jedačo.
  • 0

#491 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11854 posts

Posted 14 January 2008 - 03:11 PM

Itak! Jaz pa itak nimam več statusa.
  • 0

#492 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 14 January 2008 - 03:42 PM

Nalepko kupš za bivših 5 kosov, bone ti pa drug kup! laugh.gif

Da se še jaz pofočkam smile.gif
Don Filipe je bil daleč najboljši glede potrežbe na bone. Isto prijazni kot ko sem prišla jest na denar. Prav super so bli, hrana pa ful dobra. Zdaj ne vem če so še na bone, ker so poleti ukinli potem se pa nisem pozanimala.
Sva pa šla ravno v soboto s fantom v filipeta in res samo kapo dol.
Penjas mi je velik boljši od cantine glede same hrane. V penjasu mi je fuuul tečno, ko je tko glasno vse, pa včasih so natakarji nenormalno počasni. Cantina pa ma hitro postrežbo samo hrana mi ni neki za dol past, pač čist normalno dobro.
Da buda mi je res tud fina, njihov ice tea, mislm, da majo 2 al 3 oksue in noro dobra hrana z norimi okusi, vedno se spet prepričam, da se še ziher vrnem tja smile.gif

Pa Atrium na gornjem trgu mi ma dobro hrano, ogroomne porcije. Edino meni malo manj tekne, ker je v sklopu cerkve.

Neki časa nazaj sva poskusla v novi restavraciji river, zanimiva ponudba, dekoracija+ ambinent, cene pa so solidne, ziher je vredn poskust, ker se mi zdi, da majo raznovrstno ponudbo!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#493 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29705 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 January 2008 - 03:52 PM

QUOTE(rea @ 14. 1. 2008 - 15:42) View Post

Da buda mi je res tud fina, njihov ice tea, mislm, da majo 2 al 3 oksue in noro dobra hrana z norimi okusi, vedno se spet prepričam, da se še ziher vrnem tja smile.gif

sicer sem pila samo koktejl (mojito - soliden) in pikala neke predjedi, ampak za ta dnar je hrana, čeprav je okusna, samo povprečna, ker za take cene pa resno pričakujem malone, da se mi kelnarji klanjajo. tako, da nekak tako tako, upoštevajoč razmerje cena/okus hrane. ambient pa 1A - samo v restavracije še vedno hodim samo jest, tako, da ne igra neke blazne vloge, lepo pa je, če je lokal prijeten.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#494 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 14 January 2008 - 03:57 PM

Ja, no, cene niso ravno nizke ampak, da greš tu pa tam pojest kaj kar tudi ni mehiško pa kitajsko je pa fino.
Saj naješ se, je pa res, da kolko majo ljudje na krožniku tolko znajo pojest. Jaz sem sita ko pojem v budi pa je pol manj, pa sem isto sita kot, ko se najem v penjasu pa je mnogo več hrane ampak mene vseen prepriča.
  • 0

#495 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 January 2008 - 06:14 PM

QUOTE(Frida @ 14. 1. 2008 - 15:11) View Post

Itak! Jaz pa itak nimam več statusa.

To še ne pomeni, da ne moreš jesti "študentske hrane". Midva vedno vzameva študentsko kosilo, ker so siceršnje porcije preveč obilne, pri študentskih pa dobiš tudi celotno kosilo (več jedi, ampak manjše količine). Potem pač plačava ceno študentskega kosila. Ki je ponavadi 3x nižja od normalne.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#496 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2008 - 06:17 PM

A to se da? Niso študentska kosila namenjena izključno študentom s statusom, kateri morajo tudi pokazati dokument o tem?

• 0

#497 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 January 2008 - 06:19 PM

Ne. Lahko plačaš polno ceno študentskega kosila in pač ješ tisto, kar je namenjeno študentom.
  • 0

#498 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2008 - 06:25 PM

A res... to pa prvič čujem!
Čeprav meni to vseeno ne zveni preveč privlačno... pol rajši kaj iz redne ponudbe naročim, za nekaj drobiža več... pa je tudi hrana solidnejša. Če sta 2, pač lahko naročita eno porcijo in si razdelita - tam poleg glavnih jedi lahko naročiš celo 3 priloge zastonj (v Cantini Mexicani). Če nista neka strašna požeruha =), se komot lahko oba najesta za manj kot 10eur.
  • 0

#499 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 14 January 2008 - 06:52 PM

QUOTE(Jenna @ 14. 1. 2008 - 18:25) View Post

Če nista neka strašna požeruha =), se komot lahko oba najesta za manj kot 10eur.

Tok sta vidva plačala v cantini, jenna? Samo cca 10eur za enega, ne?

• 0

#500 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 January 2008 - 06:52 PM

Obredla veleslavni Yildiz Han na Karlovški (skrit malodane pod Karlovškim mostom, na poti do Rudnika).

Gre za manjšo kvazi dvoprostorno gostilnico (vmes le delna pregrada) s turškimi specialitetami (kakor za koga sicer) in temu primernim "orientalskim" ambientom - liliputansko pohištvo, kičasta glasba, pisana oprema, mene je sicer mičkan motila natlačenost miz in stolic, ampak že mora bit tako.
Na voljo je 11 dnevnih menijev, od tega le en vegi in en primeren za "celiakiste", ponudba pijače je deloma turška (tradicionalna kava in čaj, Efez pivo, žganjca in še kaj) deloma standardna, kakih koktejlov ne držijo. Brez šiše seveda ne gre.

Vse pohvale gredo slastni paradižnikovi juhi s sirom in baklavi, je sicer niti ne maram (preladko, že med sam mi je preveč), ki je bila tu kar znosna, poleg tega pa se šušlja da je precej redka pri nas. Glavna jed je žal lebdela v olju/maščobi, zelenjava je bila zdrizasta, celo riž je bil prepojen z oljem, ter razkuhan, posledično je bilo vse skupaj precej medlega, oz. brez okusa. down.gif
Ravno zaradi slednjega, pa zaradi močno mesno orientirane ponudbe, ne morem reči da imam kakršenkoli namen postat rednejša stranka v Yildizu (ime je pa kul, though smile.gif ).

Cen si sicer nisem zapomnila, a vem da niso pretirane.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users