Jump to content

Photo

NARAVNA KOZMETIKA

• Please log in to reply
814 replies to this topic

#481 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 25 October 2008 - 10:07 PM

jaz pa razmišljam, da bi naročila AKAMUTI Olje vrtnic za obnovitev kože obraza (je katera že sprobala mogoče?) in pa ESSENTIAL CARE citrusni tonik...oboje mi je super mamljivo.

• 0

#482 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 October 2008 - 10:28 PM

Moja mami je imela to Akamuti olje in ji ni bilo tako zelo pri srcu. Ni slabo, ampak nama je obema bolj všeč tole olje:

http://www.or-ca.si/...r...t&Itemid=53
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#483 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 26 October 2008 - 07:56 PM

Imam Akamutijevo avokadovo olje, ki sem ga kupila z namenom, da si ga bom vtirala v lase pred pranjem.
Zanima me, ali je to olje OK (verjetno, da ja) tudi za obraz?
V tem hladnejšem obdobju je moja koža namreč spet postala suha ermm.gif ...

V OrCi pa so meni svetovali naslednje izdelke:
* 100% Pure intenzivno hranljivo negovalno olje ali kremo
* negovalni tonik z belo vrtnico
* Inlight Daily Face Oil in nočno kremo iz te linije
* čistilne mehurček z brusnico ali čistilno peno s sivko
* Purely Skincare milo za obraz s sivko in palmarozo ter losjon s sivko in palmarozo

Zaradi visokih cen in zadostne zaloge kozmetike najverjetneje ne bom nič kupila,
mogoče, da potešim svoj firbec, edino Purely Skincare losjon s sivko in palmarozo, ker mi zmanjkuje Garnierjevega Fresh fluida smile.gif
  • 0

#484 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 28 October 2008 - 11:24 AM

QUOTE(_Planet_ @ 23. 10. 2008 - 9:34) View Post

sem kupila Akamutijevo olje plodov muskatne vrtnice, vceraj zvecer prvic nanesla kar na ves obraz (tudi okoli oci), ceprav imam mastno/mesano kozo (ampak ji nekako manjkata sijaj in napetost; bi rekla, da imam izsuseno povrhjnico) in danes zjutraj zanimiv ucinek - koza se mi ni skoraj nic svetila. Po Garnierjevi Pure kremi se mi cez noc T predel vedno precej zmasti, po tem olju pa nic. Ocitno je koza vsega vpila in je sedaj mehka. smile.gif

No, po parih dneh se je koza na mojem obrazu uprla olju, imam polno mozoljev. Heh smile.gif Sedaj olje uporabljam za suhe predele na telesu, naredi cudovito mehko kozo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#485 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 28 October 2008 - 11:35 AM

gospodična mična me je čist navdušla za Akamutijevo kozmetiko. Zaenkrat se odločam med izdelki za lase: kokosovo olje, jojobino olje in murumuru maslo - tega bi najraje vzela, ker je neka eksotika in me res zanima. Je vredu murumuru maslo za lase al sta boljša kokosovo olje pa jojobino? Ta dva že sicer uporabljam, a ne od Akamutija.

Za Aubrey Organics sem slišala, da ima fajn kreme za obraz. Katera bi bla primerna za normalen do mešan tip kože?
  • 0

#486 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 28 October 2008 - 11:38 AM

kokosovo in jojoba olje imam jaz doma nonstop na zalogi, ker res oba ful pašeta na moje lase. Jojoba olje pravtako uporabljam za nego kože po telesu. Murumuru maslo je tudi odlično, še posebej za lase, jaz sem ga do sedaj probala enkrat ali dvakrat, ker moraš zadevo pogret da dobiš oljček ven - je pa enkratna zadeva, ki se po vsem lahko meri z kokosovim maslom.

• 0

#487 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 28 October 2008 - 11:45 AM

QUOTE(reddish ancha @ 28. 10. 2008 - 11:35) View Post

Za Aubrey Organics sem slišala, da ima fajn kreme za obraz. Katera bi bla primerna za normalen do mešan tip kože?

Mislim, da bi bila najbolj primerna Shea Buckthorn, čeprav sem jaz pozimi uporabljala (imam tudi mešano kožo) Rosa Moskueta kremo in mi ni bila nič preveč mastna. smile.gif

• 0
We must let go to live on.

#488 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 October 2008 - 12:27 PM

Jaz imam mešano kožo in so mi vse njihovi kreme preveč mastne in težke.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#489 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 28 October 2008 - 01:20 PM

Imam precej lepo, neproblematično kožo sicer, ampak komedogene kreme pa mi lahko nardijo mozolje. Upam, da niso komedogene.
  • 0

#490 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 28 October 2008 - 01:24 PM

Jaz pa rabim eno fuuuul vlažilno zadevo, nemastno, kakšen predlog??
  • 0

#491 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 28 October 2008 - 01:34 PM

Clinique DDMG, Sebamed Care gel, mogoče tudi Suki Velvet cream
  • 0

• Guests

Posted 28 October 2008 - 02:16 PM

No, jaz sem pa odkrila vse pozitivne učinke naravnega olivnega mila! Sem čisto navdušena. smile.gif Fant mi ga je prinesel iz tujine (kot darilce), pa čeprav še sam ni vedel, kaj je pravzaprav kupil, hehe. Zdaj se tudi on umiva z njim, zelo fajn je tudi kot maska, v kopeli in še posebej za britje (nobenih rdečih pikic in mozoljev ni, da o tem, da me noge po britju končno ne srbijo več, sploh ne govorim). Ker že med umivanjem kožo zelo dobro očisti in navlaži, dodatno nanašanje mleka za telo sploh ni potrebno. Vonj je povsem naravnen, vleče malo na vonj po zemlji, kar mi je v bistvu zelo všeč, ker ne prenesem več agresivnejših industijskih vonjev. Tudi če je na začetku morda za koga odbijajoč, se ga sigurno zelo hitro navadi, ker je učinek na koži res zelo prijeten.

Če koga zanima, si lahko več o tem milu prebere tukaj.

Jaz imam sicer 400-gramskega, drugače je pa sestavinsko povsem podoben.

Edit: Joj, najpomembnejšo stvar sem pa pozabila omeniti, haha. oops.gif Zadnjič sem si namreč tole milo pustila pet minut na obrazu (namesto maske) in mi je "potegnilo" ven skoraj vse ogrce na nosu! Nisem mogla verjeti, kar lezli so ven, ko sem se brisala z brisačo. Tega res nisem pričakovala. Tudi na licih, kjer sem mislila, da nimam nobenih nečistoč, so se mi naslednji dan naredili mali mozoljčki, ki so naslednji dan, ob ponovni uporabi maske, potem povsem izginili oz. so se izpraznili. Zdaj čakam, da mi še rdeče pikice izginejo in potem bo koža res čista in sijoča. smile.gif
  • 0

#493 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 29 October 2008 - 12:12 PM

QUOTE(_M_ @ 28. 10. 2008 - 13:24) View Post

Jaz pa rabim eno fuuuul vlažilno zadevo, nemastno, kakšen predlog??

meni je všeč Circaroma Uravnavajoča krema iz njihove modre linije... ful vlažilna in nemastna, čeprav sem bila na začetku skeptična, ker se po mnogih kremah še vedno svetim itd. Ampak pri tej se mi pa zdi, da da ravno idealno razmerje med vlažnostjo in tem, da se ne svetiš.
  • 0

#494 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 29 October 2008 - 03:15 PM

Zanima me, če je katera že sprobala kreme od Purely Skincare? Sicer so tri različne, a imajo pomoje enake sestavine.
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#495 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 29 October 2008 - 04:46 PM

QUOTE(reddish ancha @ 28. 10. 2008 - 11:35) View Post

jaz imam normalno kožo, mogoče mičkeno mešano, pa mi od vseh sprobanih testerjev najbolj ustreza krema za normalno kožo green tea&ginko. Ima ful lep vonj po čajevcu, hitro se vpije, ne pušča filma in tudi kake mozoljčke posuši in odpravi. Meni je super, si bom zdaj naročila kar celo kolekcijo.

Ti priporočam, da si naročiš testerje.

Nila, ful dobro thumbup.gif si vzbudila moje zanimanje biggrin.gif , ga bom naročila in sprobala wink.gif
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

• Guests

Posted 30 October 2008 - 12:46 PM

QUOTE(Chandra @ 29. 10. 2008 - 16:46) View Post

Nila, ful dobro thumbup.gif si vzbudila moje zanimanje biggrin.gif , ga bom naročila in sprobala wink.gif

Mene je res navdušilo tole milo. Sicer ga za obraz ne uporabljam vsak dan (tako kot za telo), ker lahko malce izsuši (jaz si potem namažem obraz z jojobinim oljem, še posebej tam, kjer sem imela ogrce), za telo je pa res super! Niti enkrat se nisem popraskala (po britju) po nogah v enem tednu (ponavadi si jih spraskam skoraj do krvi oops.gif cry.gif), koža je full gladka in niti malo ne čutim potrebe po tem, da bi uporabila še kak losjon ali kaj podobnega. Pa še nekaj sem ugotovila - nekako res osveži telo ... Ne vem, kako naj razložim, ampak kar boljše se počutim po umivanju. smile.gif

Če ga boš naročila prek te strani, kjer imajo opis mila, pa je morda bolje, da ga naročiš, potem pa prevzameš pri njih (nekje za Bežigradom so zdaj se mi zdi), ker se tako izogneš poštnini (če boš kaj hodila v Lj.).
  • 0

#497 ladyD

ladyD

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 30 October 2008 - 01:10 PM

Ste že kdaj naredili lastno milo - baje ni problem? Tako bi res lahko rekel da imaš naravno kozmetiko.

• 0

#498 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 30 October 2008 - 02:29 PM

Ja, pa not vsuješ cel kup konzervansov laugh.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#499 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 October 2008 - 05:10 PM

Jaz sem sprobala nekaj naravnih proizvodov in all in all - naravna kozmetika me ni prepričala. Skos je prinašala mlačne učinke (in zato je tudi odločno predraga - rajši dam denar za kaj pametnejšega, kot pa za superkul naravne rožice, ki mi ne prinašajo veselja) ali pa celo poslabšala stanje. Tako pri meni malo kemije rulz.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#500 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 30 October 2008 - 07:46 PM

Jaz pa sem prijetno presenečena nad Aubrey Organics kremo Blue grean algea kremo za mastno kožo. Še nikol nisem mela tak mehke kože na obrazu. Mozolje še vedno imam ampak manj. Edino ogrci na nosu me ful motijo. Za njih še morem najdit neko rešitev, ker jih ne gre stiskat (si bom enkrat nos zlomla oops.gif ). Na vonj sem se tudi že navadla, moja okolica malo manj laugh.gif Fant mi noče lupčeka dat, če sem si ravno kremo gor namazala. Sem pa danes sprobala še to Vegecol kremo in mi tud zaenkrat zelo ustreza. Bomo videli kako bo naprej.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users