Jump to content

Photo

Kje kupujete?

• Please log in to reply
747 replies to this topic

#481 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32328 posts

Posted 31 October 2023 - 12:18 PM

Ja saj jaz tudi ne maram na te običajne nakupe, zdaj sem sploh sama za vse, ker je A.na bolniški in samo doma čepi. Ampak če imam čas, pa rada prebrskam tudi med širšo ponudbo.
  • 0

#482 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 31 October 2023 - 01:39 PM

Planet, meni je tudi njihova bageta dobra, ampak sem takoj lacna po njej. Se mi zdi, da bi lahko celo pojedla.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#483 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 31 October 2023 - 01:47 PM

Jaz pa v Lidlu naredim polovico mojega tedenskega nakupa, je pa res, da najbrž tudi za to, ker mi je blizu.
Kupujem: grške jogurte, pečen pršut (narezek), toate, kapsule za avtomat, občasno vzamem kakšne sladkarije, maslo, kislo smetano, tamaladva imata rada eno vrsto njihovih jogurtov, Alpsko mleko je velikokrat v akciji, imajo najboljše zmrznjene borovnice.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#484 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 31 October 2023 - 02:03 PM

Planet, meni je tudi njihova bageta dobra, ampak sem takoj lacna po njej. Se mi zdi, da bi lahko celo pojedla.

Meni se to po belem kruhu skos dogaja, če ne pojem veliko zelenjave zraven, pa napihne me. Zadnje mesece redno kupujeva v Hoferju tistega Korngold, ržen s semeni, v rezinah, pakiran po 500 g. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#485 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 31 October 2023 - 02:46 PM

Jaz v Lidlu lahko kupim večino stvari. Edino mesa nikoli ne kupujemo tam. Od mesa tam vzamem edino kakšne narezke in salame od Perutnine Ptuj ipd, teh njihovih Pikok al kaj so že, pa ne. Od mesa tam vzamem tudi lososa in rakce. Pa njihovih čistil in kozmetike tudi ne kupujem. Toast kruh tudi raje kje drugje kupim, ker mi je Olz, Žito, 5 minut boljši. Pa razne granole, koruzne kosmiče, tudi vzamem v Mercatorju, Sparu.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#486 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16832 posts

Posted 31 October 2023 - 03:02 PM

Mi v lidlu kupimo 70% pa 30 v hoferju.
Vse meso jemljem v lidlu. Pecenice so meni najboljse od vseh, posekajo vse domace in vse druge kupljene. Nasplosno je meso iz lijije nase nam pase super.
Jgourte, toast, jajca, orescke, sadje, zelenjavo, zamrznjene maline in borovnice, grski jogurt, proteinski jogurt in proteinski namaz, nutello (ker je nemska), linske kekse, feta sir, kefir...
Fizole, ciceriko, peso....
V hofru salamo (jemo samo psicanje prsi), edamca, mocarelo, paradiznikovo mezgo oziroma ta tekoc paradajz v kozarcu, zemlje za otroke, proteinski kruh, burek 1x na teden, avokado, proteinske ploscice, maslo...

Verjetno sem se kaj pozabila.
Jaz sem sita odkar namesto navadnega kruha jem proteinskega. Navadni je kot da ne bi pojedla nic. Logicno, prazni OHji.

V trgovino gremo samo 1x na teden, drugace pa grem usput samo po zemlje za otroke in banane ce zmanjkajo v lokalni merkator.

Mandljevo mleko in kosmice narocam v DM.

V spar grem na 14 dni in kupim se beljake, grisine, kapsule za kavo, kaksne namaze, bakino tajno...prasek in mehcalec.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#487 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 31 October 2023 - 03:18 PM

Večinoma kupujem v Hoferju, na vsake toliko grem v Leclerc in Spar.

• 0

#488 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 31 October 2023 - 03:53 PM

Mi tudi veliko kupujemo v Lidlu. Ugotovila pa sem, da tudi Eurospin ni švoh. Danes gremo pa čez mejo v Centro Commerciale Discount pogledati.

DM je super, ampak ne za ugodne nakupe.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#489 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 31 October 2023 - 03:56 PM

Meni se to po belem kruhu skos dogaja, če ne pojem veliko zelenjave zraven, pa napihne me. Zadnje mesece redno kupujeva v Hoferju tistega Korngold, ržen s semeni, v rezinah, pakiran po 500 g. 

Po tistem sem sele lacna, se mi kar roke tresejo po 1 uri
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#490 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 31 October 2023 - 04:04 PM

To mi pa ni jasno, kako je mogoce. Kaj pa jes zraven? Kruh je ponavadi pri meni manjsi del obroka, ponavadi vecerje. Zraven jem vse mogoce; namaze, solate, sire, jajca, kumarice, paradiznike in gobe v olju, olive … Moz pa ta kruh redno je za malico v sluzbi, poleg teh mesanih Hoferjevih solat.

Hvala za odgovore, res morava it pogledat v Lidl.
Kar se mesa tice, midva perutnino kupujeva v Hoferju, ostalo pa v Mercatorju ali Sparu.
  • 0

― V. Van Gogh

#491 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32328 posts

Posted 31 October 2023 - 04:07 PM

Jaz grem v Hofer po turško kavo, cornflakes, čokoladne kroglice in riževe vaflje s čokolado za K., kokice in kak drug prigrizek, marmelade, robčke, sredstva za pomivalca in pralni prašek (izmenično tu in Eurospin), sirovke, sezamove pletenke in drugo drobno pecivo, kokosov jogurt, mini pice, zmrznjen pomfri, pa poleti sladolede in naključno še kaj,če je v akciji, npr kaka Radenska, sir...
Sicer pa bolj Spar zadnje čase.
  • 0

#492 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 31 October 2023 - 04:11 PM

Sam junk torej. :D Midva v Hoferju kupiva sigurno polovico vse hrane, kar se mi glede na cene vedno bolj neumno zdi. Za Hofer mi je se kar neverjetno, kako majhno izbiro kav (in cajev) imajo. Ampak nama odtehta, da je najblizje/spotoma in za vse veva, kje je. Se to bi te vecje nakupe narocala, ce bi imeli dostavo.
  • 0

― V. Van Gogh

#493 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32328 posts

Posted 31 October 2023 - 04:18 PM

No ja, si pri par stvareh kar zamižala očitno. Da bi bil pa ekstra ugoden Hofer, se mi pa generalno sploh ne zdi.
  • 0

#494 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16832 posts

Posted 31 October 2023 - 04:27 PM

Mi smo ta kruh ki ga omenjas prej jedli, pa imamo z njim podobne izkusnje kot Frcica.
Ko grem po zemlje v Mercator obicajno se vzamem malnarja/slicen kruh in ga dam po polovico v skrinjo, pol pa ven jemljemo. Otroci in M ga jedo.
Caje in kavo jemljem v sparu oz narocim online.
V spar grem obvezno v petek ko je 10 procentov.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#495 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 31 October 2023 - 04:38 PM

Matilda, a to je na Skofijah takoj za mejo?
  • 0

#496 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 31 October 2023 - 04:54 PM

Mi sir,testenine,sadje,zmrznjeno zelenjavo,konzerve,prigrizke,prasek za pomivalca,kvas,listnato testo,papirnate brisacke in vecino bg stvari,kupimo v Eurospinu, v Hoferju kavo,robcke,kak prigrizek,jogurt,kruh,sok,mleko, meso vecinoma kupimo v kmetijski trgovini.
  • 0

#497 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 31 October 2023 - 07:07 PM

Frida, ja.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#498 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27685 posts

Posted 31 October 2023 - 07:18 PM

Saj dejansko, če gledaš grame, ni tako veliko kruha, se mi zdi? : )
Na splošno vedno kombiniram OH z vlakninami, sicer sem po pol ure dvojno lačna, da se kar tresem.

Jina, mislila sem na to, da je fajn, če je promet v trgovini, ker to pomeni, da npr. sadje in zelenjava ne stojita na policah. Gneče seveda tudi jaz ne obožujem.

Zadnje leto, dve sploh ne vem, če bi lahko za kakšno (živilsko) trgovini rekla, da je posebno ugodna? Nimam najbolj naštudiranih cen, izkoristim tedenske popuste, ponavadi v Sparu, ker mi je pri roki, občasno Mercator, Lidl.
Zadnjič sem v Coopu čez mejo vzela Sensodyne zobno pasto, ker je bila pol (!) cenejša kot pri nas.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#499 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 31 October 2023 - 07:40 PM

Matilda, a to je na Skofijah takoj za mejo?

Ja, oz v našem primeru pred Čedadom (Cividale del Friuli). Ta CCD je kot bolj založen Eurospin.
Sadne vrečke in sadni pireji, čežane ki jih kupujem za otroka, so tu daleč cenejše kot drugje. Kavo kupujem samo še v IT. 1 kg Lavazze za espresso je 9€ v akciji. Moj pa kupuje tuno, pa še nekaj zadev se precej splača.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#500 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 31 October 2023 - 07:55 PM

Me smo v Coopu v soboto tudi zapravljale, zobne paste so ful cenejše, marmelade, kozmetika, pašta... Edino nad ponudbo kave nisem bila zadovoljna, nič od nič. 

Smo se zmenile, da bomo šle vsake par mesecev dol v nabavo. Pa tale center pri Škofijah mi deluje bolj simpatičen, iz centra Trsta do Torri d'Europa prit je tudi umetnost, pa vse tisti ozki dovozi v garažo :)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users