Drugače pa zame tista zgoraj je nizka dvonastropna hiša z veliko strešne površine. Visoke z malo strešne površine pa so zame tiste tipične starejše hiše, ki so se gradile z namenom, da v njej živijo po 2 - 3 generacije. Ali pa kaj kaj takšnega:

Posted 27 August 2016 - 08:59 PM
Posted 31 October 2016 - 07:14 PM
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 31 October 2016 - 08:30 PM
Luštno, ja.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 31 October 2016 - 08:31 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 05 December 2016 - 11:58 AM
Našla sem svoje sanjsko stanovanje na sanjski lokaciji, v centru mesta. Če bi zadela jack pot. Verjetno ga grem vseeno pogledat. =)
https://www.nepremic...ovanje_6037745/
Sej za tako stanovanje se mi sploh ne zdi hudo drago. V Lj bi bilo verjetno 400.000. =)
Posted 05 December 2016 - 12:27 PM
Midva sva šla eno idealno hišo gledat, samo potrebne res temeljite obnove in bogve koliko presenečenj. Potem pa oba nekaj dni nisva spala. Še vedno pa z ljubeznijo postopava okoli nje. Še ni prodana....
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 December 2016 - 12:29 PM
Ja, jaz že tudi 2 dni ne spim, kar sem videla oglas. Si grem prav na jetra.
Frčica, ta postelja je men od Ikeiinih najlepša. Skos govorim, da bom tako naslednjo imela. Zdej jo pa vidim v mojem sanjskem stanovanju. =(
Posted 05 December 2016 - 12:36 PM
Je fajn, njen edini minus je, da je nizka. Ampak to me bo težilo čez 20 let verjetno, ne še sedaj
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 December 2016 - 12:54 PM
Midva sva šla eno idealno hišo gledat, samo potrebne res temeljite obnove in bogve koliko presenečenj. Potem pa oba nekaj dni nisva spala. Še vedno pa z ljubeznijo postopava okoli nje. Še ni prodana....
To mora bit pa res zoprno, ja, ce ne ves, kaj vse te se lahko doleti tekom obnove. Se sploh, ce nimas znanja/izkusenj ... pa se sicer se lahko fajn ustejes pri starejsih gradnjah, ker enostavno ne ves, kako "elegantno" so se lotili resevanja in zakrivanja problemov. A je tudi na nepremicninah objavljena sicer? Meni je tam pred casom tudi ena padla v oci, ampak tisto je pa res izven kakrsnegakoli realnega financnega dometa (da ne omenjam tega, da je 1300km stran ). Pa bi ravno tako rabila se kaksno spremembo.
Posted 05 December 2016 - 02:17 PM
Je še vedno objavljenahttps://www.nepremic...g-hisa_5726124/. Ampak fotke so bedne. Meni s padle druge stvari v oči. Visoki stropi, ladijski pod, stopnišče, spalnica s predprostorom za garderobno sobo, velika okna... Ogromen minus je, da je bila predelana v nekakšno 2-stanovanjsko hišo, mini kopalnice glede na veliko kvadraturo(sigurno preko 200 kvadratov), manjši prostori, kjer se postavlja vprašanje podiranja sten, neobstoječa hidroizloacija, plesen v kleti (sicer bela, torej za zdravje manj škodljiva). Velik plus je tudi kar velik vrt s sadnim drevjem in trto za senco, prostorom za moževo delavnico ipd.
Kakor Dragica pravi, če zadanem na lotu. Takoj jo kupim. Pri tej kvadraturi si pa ne upam, kakšne nepredvidene zadeve te lahko dobesedno pripeljejo na kant.
Posted 05 December 2016 - 03:16 PM
OMG, čudovita. Jaz obožujem te stare hiše. Moderne kocke z lakastim pohištvom nimajo za burek. =) Ja, že zdej ni lih poceni, pa ogromno bi bilo treba vložit, tkole, na prvi pogled.
Posted 05 December 2016 - 09:33 PM
Ful lepa hiša, pa za đabe. Je pa obnova po mojem 100.000 +
Midva jih v LJ gledama, sicer bolj kot window shopping, ampak dobro ... in tu so cene res ... juhuhu.
Dragica, Tako stanovanje bi v Lj prišlo cca 200.000. Je več kot v Celju, ni pa 400, no.
Posted 06 December 2016 - 09:13 AM
Posted 06 December 2016 - 09:31 AM
Lih zadnjič je ena sodelavka povedala, da je kolega v Lj kupil stanovanje po ceni 2.000 € za m2. Ampak ziher ni takega ranga kot tole iz oglasa, pomoje nekaj čisto povprečnega. Pri nas so pa cene pod 1.000 € za m2.
Posted 06 December 2016 - 12:25 PM
― V. Van Gogh
Posted 06 December 2016 - 12:32 PM
Aja? OK pol
Posted 06 December 2016 - 01:45 PM
2k na m2 je za LJ ful poceni.
Ne ni res. To je povprečna cena na trgu.
http://www.e-prostor...a_leto_2016.pdf
Posted 06 December 2016 - 01:50 PM
Posted 06 December 2016 - 01:52 PM
Glede na poročila za leto 2016 je povprečna cena nepremičnine v Ljubljani 2.130,00eur. Torej 2k na kvadrat ni ful poceni ampak povrečno, oziroma malo pod povprečjem.
Samo to sem komentirala, ne vem o čem pa ti govoriš?
Posted 06 December 2016 - 06:13 PM
Eno je povprečje sekundarnega trga, kjer je povprečno stanovanje iz leta 71 (pa še tu je 2k podpovprečno, torej relativno "poceni"), drugo pa povprečje, ki vključuje vse nepremičnine, z novogradnjami vred. Te so pa krepko nad 3k.
Če govorimo o centru mesta, je pa 2k sploh ZF.
― V. Van Gogh
0 members, 0 guests, 0 anonymous users