Jump to content

Photo

Kaj najraje jeste za zajtrk?

• Please log in to reply
516 replies to this topic

#481 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 10 March 2025 - 11:08 AM

Jaz imam raje slane obroke. Od sladkih mi ni ok, se cel dan vrtim v crashih (pri sadju je drugace, to vcasih celo pojem zjutraj ali med zajtrkom in kosilom). Tudi mlecnin ne prenasam ok (recimo skuta, jogurt, fuj in pozdravljena celodnevna zgaga) pa predelanih sladkarij ne jem ze mesece, ker je bilo res slabo. Kar zaslabilo me je in sem morala malo cokolade. Zdaj pa nobenih tezav. Enkrat na teden kaksen strudl ali drugo doma peceno pecivo.
To se slabsa z leti, haha.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#482 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 March 2025 - 11:17 AM

O kakšnih slanih je sicer govora, dajte bolj specifično? Meni samo jajca pridejo na misel in sendviči :) 

• 0

#483 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 March 2025 - 11:22 AM

V mojem primeru beljakovine + maščobe + OH + vlaknine. Pri sladkih zajtrkih imam minimalno beljakovin recimo.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#484 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 10 March 2025 - 11:36 AM

Res vecinoma jem jajca z zelenjavo ali jajcni sendvic. Danes sem pa samo jabolko in pomaranco in bo to to do kosila, ker je ze veliko ura. Tudi za vecerjo imam velikokrat zelenjavno juho z leco, vcasih kos pice&solato. Nisem zelo raznolik jedec.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#485 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 10 March 2025 - 11:47 AM

Pri meni so recimo jajca in kruh za zajtrk recept, da se cel dan počutim obteženo in napihnjeno. Če je zraven še kakšna ekstra maščoba (maslo, sir), pa sploh. Tudi težki sladki zajtrki mi sploh ne pašejo. Preden sem jedla sadje (zadnjih xy let), sem pojedla kefir z lanenimi semeni, zdaj pa mi tudi mlečni izdelki ne pašejo več. Drugačne zajtrke jem edino v hotelih. :D 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#486 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 10 March 2025 - 11:55 AM

Jaz jem skoz isto.
Ce je smoothie: banana, maline/borovnice,ovseni,zlica arasidovega, mera in pol proteinov,2 sprica agavinega sirupa, mandljevo mleko. To me nasiti za 4 ure.

Ce jem slano: dva toasta popecem, notri fliknem popeceno jajce, pol avokada, 3 rezine piscancjih, omakico avocado/lime od hellmansa. Poleg pojem se pest borovnic in 100 g cottage cheesa.
Isto sem sita 4 ure.

Glede sladkarij se nic kaj ne drzim nazaj. Ziher vsak dan jem kinder cokolado. Dve ali tri maznem cez dan.

Ce sem cez dan lacna pojem se kako banano/piskote.

Vecerje vcasih spustim ali pa jem malo. Nisem nekaj lacna ful zvecer. Al pa si nardim kak mali sendvic.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#487 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 10 March 2025 - 12:00 PM

Pri meni recimo dve umesani jajci s papriko in pol zemlje zadostujeta do kosila (to je lahko tudi 5 ur). Moram pa ful pit, da to sprocesiram. No, se ene dve kavi butnem do takrat.
Moz zdaj skoz kefir dela, ker gobice zrejo laktozo in ga lahko prenese. Pomojem ga en liter na dan pozrejo z otroki.
  • 0

Tumblr

#488 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16951 posts

Posted 10 March 2025 - 12:07 PM

Joj, jaz imam ful težave najti neki zajtrk ki mi paše zjutraj in da me nasiti za cca 3-4h do malice.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#489 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 March 2025 - 12:15 PM

Jaz vam res priporocam tisto omleto s tiktoka. Tako je dobra, cottage cheese se ful lepo zapece, zraven lahko jes avokado, paradiznik, kumarice, papriko, salamo, lososa. Sit si kot bomba.
Ena posodica CC, eno ali dve jajci zmesas, das pect, zadnjih 5 min pa po vrhu potresem parmezan in je njami. V maso dam pa kurkumo, sol, poper, vcasih malo paprike, sezama, origano... vcasih natrgam lososa in ga dam pect na omleto.

A lahko prosim tole debato ena dusica prestavi nekam k prehrani?
  • 0

#490 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 10 March 2025 - 12:28 PM

To bom pa probala :) En zdravnik na IG ful tezi s tem CC pa da nismo otroci, da bi jedli kosmice.
A poznate Leona Bedraca? Malo je smesen tip, ampak je pa ful izobrazen pa ukvarja se z longevity in opozarja proti kakrsnimkoli fatalisticnim nasvetom glede prehrane, razen B, M, OH in vlakninam. Za to se moras pobrigat.
  • 0

Tumblr

#491 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 10 March 2025 - 12:40 PM

Meni se vedno pasejo za zajtrk ovseni kosmiči z jagodičevjem in oreščki, na kruhu pa mandljevo maslo (in kava zraven) ali pa si naredim toast s sirom s kumino zraven piknem še kakšno olivo. Smoothie si raje naredim poleti (pa se to ponavadi ne takoj za zajtrk, mi je prehrupno). Na razne teorije kombiniranja živil se malo požvižgam, sem pred desetletjem veliko brala o tem in prišla do zaključka, da ne rabim komplicirat :D Seveda pa vsak na sebi preverja teorije in pride do svojih zaključkov, to je najbolj ziher metoda :)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#492 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 March 2025 - 12:46 PM

Ja, Podgana, jaz mu sledim in se strinjam s slednjim. Pa Jernej mi je tud fajn no. 

• 0

#493 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 10 March 2025 - 12:55 PM

Jaz že dolgo jem v službi skyr z žličko marmelade in arašidovega masla in približno žlico ovsenih kosmičev.

Frida, meni se ni nič zapeklo, samo vodo je spustilo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#494 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 March 2025 - 01:23 PM

To je pa cudno Frcica. Jaz dam na peki papir, malo olivnega olja in zlijem gor. Pecem na 200 stopinj.
  • 0

#495 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 10 March 2025 - 01:36 PM

Ajaaaaaa, v pečici. Jaz sem na ponvi delala. Nimam tiktoka

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#496 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 10 March 2025 - 01:38 PM

Meni veliko zivil povzroca ali zgago ali cudno omotico. Kot da mi je slabo zaradi hude lakote in nizkega sladkorja v krvi (to predvsem jabolko na prazen zelodec, med vedno in povsod, arasidovo maslo...). Mlecnine in kaksna peciva z maslom pa zgago. Pa se hudo dehidracijo cutim. Saj to ze dolgo vem. In po krompirju sem takoj nenormalno lacna, tako da sovrazim nedeljska kosila. Voda pa krompir bi lahko prevedel :lol:
  • 0

Tumblr

#497 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 March 2025 - 01:44 PM

Haha, jaz tud nimam tiktoka, ga ima moja sodelavka, ki me obvesca o "viralnih" zadevah.
Enkrat sem delala v ponvi in je po 15 minutah mesanja, da je izparela voda, nastal en brezvezen slan drekec, tko da ja, v pecico bo treba dat ;)

Mene pa riz naredi ful lacno, dobim tako luknjo v trebuhu, kot da nisem tri dni jedla. Pa sadje za zajtrk, ful velika lakota nastopi kmalu, ne delam vec tega. Zdaj se grem ze dolgo 18-6 in mi je zakon.
  • 0

#498 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 10 March 2025 - 01:49 PM

Ja Podgana saj je lahko vse ful smiselno, si kdaj ugotavljala ce mas mogoce soor? Jaz sem imela te tezave ker sem imela soor na poziralniku in pilorusu in me je stalno zgaga po teh zivilih. Jabolko je pa tudi eno tako zivilo,kjer vecinoma telo porabi vec energije,da ga prebavi kot pa jabolko energije da...
  • 0

#499 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 10 March 2025 - 01:53 PM

Ne, ampak grem zdaj spet k zdravniku, ker me skoz po malem boli zelodec ze mesece. Ni nic pomagal emozul. Nekaj zihr ni ok.
  • 0

Tumblr

#500 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 10 March 2025 - 01:55 PM

Kaj pa testiranje na heliobacter, so te dali?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users