Kaj najraje jeste za zajtrk?
Posted 10 March 2025 - 11:08 AM
To se slabsa z leti, haha.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 10 March 2025 - 11:17 AM
O kakšnih slanih je sicer govora, dajte bolj specifično? Meni samo jajca pridejo na misel in sendviči
Posted 10 March 2025 - 11:22 AM
Pablo Picasso
Posted 10 March 2025 - 11:36 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 10 March 2025 - 11:47 AM
Pri meni so recimo jajca in kruh za zajtrk recept, da se cel dan počutim obteženo in napihnjeno. Če je zraven še kakšna ekstra maščoba (maslo, sir), pa sploh. Tudi težki sladki zajtrki mi sploh ne pašejo. Preden sem jedla sadje (zadnjih xy let), sem pojedla kefir z lanenimi semeni, zdaj pa mi tudi mlečni izdelki ne pašejo več. Drugačne zajtrke jem edino v hotelih.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 March 2025 - 11:55 AM
Ce je smoothie: banana, maline/borovnice,ovseni,zlica arasidovega, mera in pol proteinov,2 sprica agavinega sirupa, mandljevo mleko. To me nasiti za 4 ure.
Ce jem slano: dva toasta popecem, notri fliknem popeceno jajce, pol avokada, 3 rezine piscancjih, omakico avocado/lime od hellmansa. Poleg pojem se pest borovnic in 100 g cottage cheesa.
Isto sem sita 4 ure.
Glede sladkarij se nic kaj ne drzim nazaj. Ziher vsak dan jem kinder cokolado. Dve ali tri maznem cez dan.
Ce sem cez dan lacna pojem se kako banano/piskote.
Vecerje vcasih spustim ali pa jem malo. Nisem nekaj lacna ful zvecer. Al pa si nardim kak mali sendvic.
Posted 10 March 2025 - 12:00 PM
Moz zdaj skoz kefir dela, ker gobice zrejo laktozo in ga lahko prenese. Pomojem ga en liter na dan pozrejo z otroki.
Posted 10 March 2025 - 12:07 PM
Joj, jaz imam ful težave najti neki zajtrk ki mi paše zjutraj in da me nasiti za cca 3-4h do malice.
[Napoleon]
Posted 10 March 2025 - 12:15 PM
Ena posodica CC, eno ali dve jajci zmesas, das pect, zadnjih 5 min pa po vrhu potresem parmezan in je njami. V maso dam pa kurkumo, sol, poper, vcasih malo paprike, sezama, origano... vcasih natrgam lososa in ga dam pect na omleto.
A lahko prosim tole debato ena dusica prestavi nekam k prehrani?
Posted 10 March 2025 - 12:28 PM

A poznate Leona Bedraca? Malo je smesen tip, ampak je pa ful izobrazen pa ukvarja se z longevity in opozarja proti kakrsnimkoli fatalisticnim nasvetom glede prehrane, razen B, M, OH in vlakninam. Za to se moras pobrigat.
Posted 10 March 2025 - 12:40 PM

Posted 10 March 2025 - 12:46 PM
Ja, Podgana, jaz mu sledim in se strinjam s slednjim. Pa Jernej mi je tud fajn no.
Posted 10 March 2025 - 12:55 PM
Jaz že dolgo jem v službi skyr z žličko marmelade in arašidovega masla in približno žlico ovsenih kosmičev.
Frida, meni se ni nič zapeklo, samo vodo je spustilo.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 10 March 2025 - 01:23 PM
Posted 10 March 2025 - 01:36 PM
Ajaaaaaa, v pečici. Jaz sem na ponvi delala. Nimam tiktoka
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 10 March 2025 - 01:38 PM

Posted 10 March 2025 - 01:44 PM
Enkrat sem delala v ponvi in je po 15 minutah mesanja, da je izparela voda, nastal en brezvezen slan drekec, tko da ja, v pecico bo treba dat

Mene pa riz naredi ful lacno, dobim tako luknjo v trebuhu, kot da nisem tri dni jedla. Pa sadje za zajtrk, ful velika lakota nastopi kmalu, ne delam vec tega. Zdaj se grem ze dolgo 18-6 in mi je zakon.
Posted 10 March 2025 - 01:49 PM
Posted 10 March 2025 - 01:53 PM
Posted 10 March 2025 - 01:55 PM
Kaj pa testiranje na heliobacter, so te dali?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users