Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#481 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16808 posts

Posted 22 September 2018 - 09:17 PM

Ce katera bi ali pozna koga, ki bi posvojil....mladicek je se, zelo prijazen. Spola ne vem :lol: spet pritepencek. Prejsnja je ostala, ta zal ne more. Obmocno zavetisce pri nas je Perun in po pravici rajsi vidim da to postane prostoziveca macka/macek, kot pa da ga odpeljem tja. Pisala sem tudi Zverci ampak itak ne more vzeti ker ne sodimo pod njihovo obmocje plus polni so...Attached File  IMG_1766.jpg   53.51KB   0 downloadsAttached File  IMG_1771.jpg   59.1KB   0 downloads
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#482 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16808 posts

Posted 25 September 2018 - 04:43 AM

Se objava drustva.

Ce lahko mogoce delite.

https://www.facebook...65016493654325/
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#483 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16808 posts

Posted 26 September 2018 - 05:55 AM

Ce koga zanima epilog.
Kontaktirala sem se dzzz kranj, kjer ga je prijazna prostovoljka vzela v karanteno. Glede na pogoje posvojitve preko dzzz kranj mu ne bo hudega in ga od zdaj nikoli vec ne bo zeblo. Sicer ne bi bilo potrebno a sem ji prinesla se ampule za razglistenje in razbolhanje, hrano in denar za komplet veterinarsko oskrbo s kastracijo vred.
Obdrzala bi ga ce bi ga lahko, ker ima tak lep karakter a bi imeli na koncu samo se vecji problem ob dopustih kot ga imamo sedaj.
  • 0

#484 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 September 2018 - 11:25 AM

S tem društvom imam jaz res dobre izkušnje, so prevzeli najdeno muco pred kakšnim letom in ji najdli super dom.Vem zato, ker ji sledim na ig :D sem sigurna, da bo tudi tale mačkon dobil krasen dom:)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#485 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16808 posts

Posted 26 September 2018 - 11:30 AM

No super, to sem slisala do zdaj se od vseh in sem danes ponoci res mirno spala :)
Je pa res lep obcutek,ko nekomu pomagas in si zelim vec tega v svojem zivljenju.
  • 1

#486 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 26 September 2018 - 12:04 PM

Super, Fiona! Jaz sem se pred casom zanimala za oskrbo prostoziveck v mojem kraju in so mi vsi po vrsti odsvetovali kontaktiranje zavetisca, ki je zadolzeno za naso regijo, ker menda za macke ne poskrbijo drugace kot z evtanazijo :( Ker sem bila tam zgolj krajsi cas, jih nisem uspela toliko socializirat, da bi se mi priblizale in bi jih lahko polovila (pa peljala v kaksno drugo zavetisce), je pa k sreci soseda glede tega toliko osvescena in angazirana, da upam, da bodo uspeli stvar vseeno pozitivno resit pred zimo. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#487 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 September 2018 - 12:21 PM

Anouk, zavetišče Meli?

Jaz nisem vedela in sem mačke poslala v smrt, edino ta je ostala, ki je sedaj pri tašči. Res nisem vedela :cry:

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#488 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 26 September 2018 - 12:35 PM

Ja, Meli. Jaz sem se predhodno posvetovala s prijateljico, ki je bolj doma v teh vodah, ker sama veliko sodeluje z zavetisci, in mi je rekla, da njim se oreha ne bi zaupala v varstvo, kaj sele zivega bitja. Ma ni mi jasno, kako tega nihce ne nadzira in kako lahko tako zavajajo ljudi, ki jih dobronamerno kontaktirajo, da bi se ohranila zdrava in stabilna populacija prostoziveck, da ne bi prislo do situacije, ko necimrni ljudje vzamejo stvari v svoje roke in jih zacnejo zastrupljat in kdo ve kaj se. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#489 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16808 posts

Posted 26 September 2018 - 12:49 PM

Jaz sem ful sokirana da celo Gorenjsko pokriva zavetisce Perun. Sploh ne vem kako urgirat glede tega oz osvescat. Jaz zdaj vem kam bom peljala naslednjega/jo, ampak vseeno....marsikdo si nic ne prebere. Plus tega obcine nimajo pojma kaksen problem so brezdomne,najdene in odvrzene zivali...izgleda vsi mislijo da ni potrebe po dodatnih zavetiscih in da je vse pod nadzorom. Krivi smo pa ljudje,ker ne izpostavljamo in vse skupaj resimo po svoje.
Morda pa se kdaj odlocim in se vkljucim kam kot prostovoljka, z moznostjo da vzamem eno zival in ji pomagam. Trenutno sicer nisem v stanju ampak malo kasneje ko otroci odrastejo pa z veseljem.
Sem pa v tem razmisljanju sama, vsi mislijo da se cisto prevec trudim, da nimam drugih tezav pa mi je ta edina...
Razen moj, on razume.
Ko komu razlagam me gledajo cukasto rekoc...kaj ti ni jasno, peljes nekam in spustis, pa se znebis problema.
Se bolj sem sokirana ker sem taksne komentarje prejela od ljudi,ki bi morali biti res socutni do soljudi in zivali glede na to kaj jih vera uci (hudi klerikalci) pa je ravno obratno.
  • 0

#490 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 September 2018 - 01:19 PM

Ja, Meli. Jaz sem se predhodno posvetovala s prijateljico, ki je bolj doma v teh vodah, ker sama veliko sodeluje z zavetisci, in mi je rekla, da njim se oreha ne bi zaupala v varstvo, kaj sele zivega bitja. Ma ni mi jasno, kako tega nihce ne nadzira in kako lahko tako zavajajo ljudi, ki jih dobronamerno kontaktirajo, da bi se ohranila zdrava in stabilna populacija prostoziveck, da ne bi prislo do situacije, ko necimrni ljudje vzamejo stvari v svoje roke in jih zacnejo zastrupljat in kdo ve kaj se. 

Vidiš, jaz se nisem. Se grizem še zdaj :(

• 0

#491 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 26 September 2018 - 01:30 PM

Eh, na klerikalce se jaz ne bi pretirano zanasala, ker so ponavadi mnenja, da gre za bitja brez duse in da bo take probleme narava sama resila. 

Jaz sem bila navdusena, ko sem slisala, kako naj bi se zavetisca (morala) lotevat problematike, da ne rabis jih sam lovit in zdravstveno oskrbet in socializirat in iskat domov in se kaj, pa cetudi bi to vse *povsod* stimalo, bi bilo nekaterim se vedno odvec se pozanimat, katero zavetisce je pristojno za njihovo regijo in podat opis lokacije, stevilo mack ipd. Dokler problem ni prevelik, jih ne briga, potem ga pa resijo v toliksni meri, da ni vec ravno pred njihovim pragom. 

Frci, zdaj nimas vec kaj, ves pa za naprej, pa najbrz se kdo drug, ki prej ni. 

• 0

#492 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 27 September 2018 - 07:57 AM

Mi smo dobili zeleno luč za mucka! :P

Mulca si želita čim mlajšega mladiča, ki pa je že vajen wc in lahko živi brez mame. Predvidevam, da je to cca 12 tednov.

Kaj poleg (zaprtega) WC in hrane moram še kupit na prvo žogo, predno ga pripeljemo domov (kar bo verjetno že takoj ta teden :) )

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#493 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 27 September 2018 - 08:00 AM

Praskalnik, igrace (palice imajo radi in razlicne zogice), kak priboljsek. Na zacetku odstrani vrata, ker je tak se premajhen, da bi lahko porinil in sel na wc. Mogoce tudi pokrov za kak teden, ce ga ni se nikoli videl.
Pa kak koticek za spanje in mir rabi. To si itak ponavadi sami izberejo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#494 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16808 posts

Posted 27 September 2018 - 08:06 AM

Vzemi ga prek zavetisca in glej da bo cepljen in kastriran, to je prvo.
Vse mlajse od cca 3-4 mesecev se ne sme locevati od mame oz dajati v posvojitev. To se pa ze malo vecji mladicki.
Ostalo ti je ze Podgana napisala.
  • 0

#495 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 27 September 2018 - 08:32 AM

hvala za idejo z zavetiščem. A je običajno, da so cepljeni/kastrirani že tako majhni?

ali je tak praskalnik OK?

• 0

Put A Kilt On It!

#496 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 27 September 2018 - 08:43 AM

Ponavadi za cepljenje in s/k poskrbi ze zavetisce, vcasih pa se s pogodbo zavezes k temu, da bos macko v dolocenem roku ustrezno oskrbel (meni so takrat povedali, kam naj jo peljem in nek popust na storitev sem dobila). 

• 0

#497 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16808 posts

Posted 27 September 2018 - 08:45 AM

Ja moja sicer ni bila a sem imela v pogodbi do kdaj in kdaj jo moram. Itak bi jo takoj ko je mogoce tudi ce ne bi bilo v pogodbi....
Meni je preko zavetisca boljse zato ker so vsaj cepljeni in pregledani,dosti je tudi kastriranih, pac malo bolj odgovorno je to posvajanje. Pa se nekomu ponudis lepse zivljenje.
Ful kul zavetisce je meni to kjer sem posvojila sama. Zverca oz macji dol skofja loka. Zdaj so tudi na cisto novi lokaciji, mucki imajo hiso zase :)

https://www.facebook.com/zverca/
  • 0

#498 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 27 September 2018 - 08:50 AM

Macja hisa je tudi fajn, pa zraven vsakega mackona ti pise, katere teste in posege so ze opravili. Pa se mnoge poucne/zanimive vsebine imajo zbrane v parih knjizicah (Dobrodosla doma, Kako skrbeti za svojo macko, nekaj o prostoziveckah in o razumevanju mack nasploh). 

• 0

#499 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 27 September 2018 - 09:10 AM

hvala vam!

• 0

Put A Kilt On It!

#500 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 27 September 2018 - 12:28 PM

A sem jaz naivno mislila, da so živali iz  zavetišč brezplačne?

• 0

Put A Kilt On It!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users