Posted 22 September 2018 - 09:17 PM
Posted 25 September 2018 - 04:43 AM
Posted 26 September 2018 - 05:55 AM
Posted 26 September 2018 - 11:25 AM
S tem društvom imam jaz res dobre izkušnje, so prevzeli najdeno muco pred kakšnim letom in ji najdli super dom.Vem zato, ker ji sledim na ig sem sigurna, da bo tudi tale mačkon dobil krasen dom:)
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 September 2018 - 11:30 AM
Posted 26 September 2018 - 12:04 PM
Super, Fiona! Jaz sem se pred casom zanimala za oskrbo prostoziveck v mojem kraju in so mi vsi po vrsti odsvetovali kontaktiranje zavetisca, ki je zadolzeno za naso regijo, ker menda za macke ne poskrbijo drugace kot z evtanazijo Ker sem bila tam zgolj krajsi cas, jih nisem uspela toliko socializirat, da bi se mi priblizale in bi jih lahko polovila (pa peljala v kaksno drugo zavetisce), je pa k sreci soseda glede tega toliko osvescena in angazirana, da upam, da bodo uspeli stvar vseeno pozitivno resit pred zimo.
Posted 26 September 2018 - 12:21 PM
Anouk, zavetišče Meli?
Jaz nisem vedela in sem mačke poslala v smrt, edino ta je ostala, ki je sedaj pri tašči. Res nisem vedela
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 September 2018 - 12:35 PM
Ja, Meli. Jaz sem se predhodno posvetovala s prijateljico, ki je bolj doma v teh vodah, ker sama veliko sodeluje z zavetisci, in mi je rekla, da njim se oreha ne bi zaupala v varstvo, kaj sele zivega bitja. Ma ni mi jasno, kako tega nihce ne nadzira in kako lahko tako zavajajo ljudi, ki jih dobronamerno kontaktirajo, da bi se ohranila zdrava in stabilna populacija prostoziveck, da ne bi prislo do situacije, ko necimrni ljudje vzamejo stvari v svoje roke in jih zacnejo zastrupljat in kdo ve kaj se.
Posted 26 September 2018 - 12:49 PM
Posted 26 September 2018 - 01:19 PM
Ja, Meli. Jaz sem se predhodno posvetovala s prijateljico, ki je bolj doma v teh vodah, ker sama veliko sodeluje z zavetisci, in mi je rekla, da njim se oreha ne bi zaupala v varstvo, kaj sele zivega bitja. Ma ni mi jasno, kako tega nihce ne nadzira in kako lahko tako zavajajo ljudi, ki jih dobronamerno kontaktirajo, da bi se ohranila zdrava in stabilna populacija prostoziveck, da ne bi prislo do situacije, ko necimrni ljudje vzamejo stvari v svoje roke in jih zacnejo zastrupljat in kdo ve kaj se.
Vidiš, jaz se nisem. Se grizem še zdaj
Posted 26 September 2018 - 01:30 PM
Eh, na klerikalce se jaz ne bi pretirano zanasala, ker so ponavadi mnenja, da gre za bitja brez duse in da bo take probleme narava sama resila.
Jaz sem bila navdusena, ko sem slisala, kako naj bi se zavetisca (morala) lotevat problematike, da ne rabis jih sam lovit in zdravstveno oskrbet in socializirat in iskat domov in se kaj, pa cetudi bi to vse *povsod* stimalo, bi bilo nekaterim se vedno odvec se pozanimat, katero zavetisce je pristojno za njihovo regijo in podat opis lokacije, stevilo mack ipd. Dokler problem ni prevelik, jih ne briga, potem ga pa resijo v toliksni meri, da ni vec ravno pred njihovim pragom.
Frci, zdaj nimas vec kaj, ves pa za naprej, pa najbrz se kdo drug, ki prej ni.
Posted 27 September 2018 - 07:57 AM
Mi smo dobili zeleno luč za mucka!
Mulca si želita čim mlajšega mladiča, ki pa je že vajen wc in lahko živi brez mame. Predvidevam, da je to cca 12 tednov.
Kaj poleg (zaprtega) WC in hrane moram še kupit na prvo žogo, predno ga pripeljemo domov (kar bo verjetno že takoj ta teden )
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 27 September 2018 - 08:00 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 27 September 2018 - 08:06 AM
Posted 27 September 2018 - 08:32 AM
hvala za idejo z zavetiščem. A je običajno, da so cepljeni/kastrirani že tako majhni?
ali je tak praskalnik OK?
Put A Kilt On It!
Posted 27 September 2018 - 08:43 AM
Ponavadi za cepljenje in s/k poskrbi ze zavetisce, vcasih pa se s pogodbo zavezes k temu, da bos macko v dolocenem roku ustrezno oskrbel (meni so takrat povedali, kam naj jo peljem in nek popust na storitev sem dobila).
Posted 27 September 2018 - 08:45 AM
Posted 27 September 2018 - 08:50 AM
Macja hisa je tudi fajn, pa zraven vsakega mackona ti pise, katere teste in posege so ze opravili. Pa se mnoge poucne/zanimive vsebine imajo zbrane v parih knjizicah (Dobrodosla doma, Kako skrbeti za svojo macko, nekaj o prostoziveckah in o razumevanju mack nasploh).
Posted 27 September 2018 - 09:10 AM
hvala vam!
Put A Kilt On It!
Posted 27 September 2018 - 12:28 PM
A sem jaz naivno mislila, da so živali iz zavetišč brezplačne?
Put A Kilt On It!
0 members, 1 guests, 0 anonymous users