Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#481 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5202 posts

Posted 19 January 2018 - 12:54 PM

Za steno na hodniku iščeva kako lepo ogledalo, veliko, da se lahko celega vidiš v njem. Rada bi kake posebne oblike, mogoče tisto foro iz šest/osemkotnikov, ali kaj podobnega. Nimam pa pojma kje naj kaj takega sploh iščem, ima katera mogoče kako idejo?

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#482 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 19 January 2018 - 12:58 PM

Šestkotnike so imeli v ikei, ampak mislim, da jih nimajo več v programu.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#483 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 January 2018 - 01:36 PM

Hm, mogoče res ne. 

Samo s temi deljenimi ogledali se ne vidiš zares v celoti, meni so moteči ti spoji. 

Lahko ti pa steklar to zreže, po želji. 

Meni je lep tak stil, da je prostostoječe, samo to je bolj za spalnice:

ikornnes-ogledalo-stojece__0404209_PH129

To pa za predsobo/hodnike:

stockholm-ogledalo__0237210_PE338637_S4.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#484 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27974 posts

Posted 19 January 2018 - 02:57 PM

Šestkotnike so imeli v ikei, ampak mislim, da jih nimajo več v programu.

Še se dobijo, sem jih pred kratkim gledala. : ) So tudi meni všeč, nisem pa pomislila, da so lahko spoji toliko moteči.

https://m.ikea.com/i...s/art/60182059/
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#485 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 19 January 2018 - 06:05 PM

O, zanimivo! Midva sva šla potem itak v drugo smer, ampak se spomnim, da jih ni bilo za dobit takrat.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#486 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 29 January 2018 - 10:02 AM

V kuhinji, ki ima mere 4 x 3,5 m (kuhinja in jedilnica v enem)  bom za na strop (na sredini prostora seveda) potrebovala eno luč. Ker je kuhinja obrnjena na sever, ima zelo malo dnevne svetlobe, jaz imam pa rada svetlobo.

Ker luč ne bo nad jedilno mizo, ampak pač "na sredini" prostora me zanima, če imate kakšno idejo, kakšna bi bila najprimernejša, da naredi veliko svetlobe čez celoten prostor (pa da ne stane pol premoženja).

Pod elementi bom imela drugo osvetlitev

Ali bi bilo kaj takega primerno za v kuhinjo ali bolj mišljeno za dnevne sobe:

small_215x215_57991-6.jpg

p201706121405185460414.jpg

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#487 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 January 2018 - 10:14 AM

Jaz ti svetujem LED luč z visoko stopnjo lumnov (lm). To ti bodo v vsaki trgovini s svetili znali svetovati. Bolj pomembno kot koliko "žarnic" je, je to, kako močne so. 

Odvisno je, kako velik prostor boš osvetljevala. :) Jaz bi po tvojem kupila preprosto plafonjero.

• 0
Viens, reste ici!

#488 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 29 January 2018 - 10:26 AM

Tudi jaz, pa nad mizo bi vseeeno se nekaj dala, ker je bolj prijetno ko jes.
  • 0

#489 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 29 January 2018 - 10:30 AM

Midva imava nekaj takega, kot je na sliki, ampak samo s tremi luckami. Sva jo reciklirala iz prejsnjega stanovanja in nikoli zamenjala, ker se super obnese, ker lahko lucke obrnes v razlicne (bele) stene, od katerih se potem svetloba odbija. Imava pa v kuhinji potem se ene 5 v strop vgrajenih luck nad delovno povrsino na eni strani: 

52332.jpg

Te sicer zaenkrat uporabljava precej manj, imajo pa vgrajen dimmer, tako da si predstavljam, da ce rabis ponoci kake flaske gret za tamale, da bi znale prit prav (mene mocna svetloba zgodaj zjutraj/pozno zvecer/ponoci ful moti, veckrat imava samo stropno luc v dnevni in v kuhinji prizgano ob vecerji, ker nama je tista nad jedilno mizo prevec). Imava isto na sever obrnjeno kuhinjo.

Plafonjera bi znala bit tud cisto ok, pa potem mogoce kak led trak pod kuhinjskimi omaricami, da si ne delas sence. 

Kaksno osvetlitev pa je notri zdaj? Vcasih je na suho ful tezko predvidet, kako bo nekaj izpadlo in je fajn, ce imas kako referencno tocko (=trenutno pohistvo in drugo opremo) da znas presodit, kaj stima in kaj ne, od barve, jakosti svetlobe, lokacije in velikosti luci dalje. 

• 0

#490 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 January 2018 - 10:34 AM

Ampak Kami ne bo na novo vlekla elektrike? :D

Pomojem ima možnost samo ene luči, kot je v vseh starih stanovanjih + povedala je, da bo imela pod elementi drugo osvetlitev.

• 0
Viens, reste ici!

#491 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 29 January 2018 - 10:38 AM

Ampak zfaj ima ze samo ikea toliko enih teh luci na izbiro, ko jih montiras na steno in preprosto v vticnico priklopis, jaz bi nad mizo kaj taj takega prakticirala, ali pa potem kako prostostojeco v kaksen temen kot. Ceprav mi je prva opcija bolj vsec.
  • 0

#492 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 29 January 2018 - 10:39 AM

Ne vem, ce je tacas kaj v post se dodala, ali pa je meni prikazalo samo del posta prej na telefonu. Z vgrajenimi luckami sem bolj ciljala na to, da niso nujno potrebne, ker je centralna luc + task lighting cisto dovolj za kuhinjo. Ce imas moznost nabavit luc, ki je kompatibilna z dimmerjem, pa toliko bolje (ce ti to kaj pomeni). 

• 0

#493 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 January 2018 - 10:41 AM

Ampak zfaj ima ze samo ikea toliko enih teh luci na izbiro, ko jih montiras na steno in preprosto v vticnico priklopis, jaz bi nad mizo kaj taj takega prakticirala, ali pa potem kako prostostojeco v kaksen temen kot. Ceprav mi je prva opcija bolj vsec.

Potem imaš pa kabel čez cel prostor?

Ne vem, daj kako fotko kaj imaš v mislih? 

• 0
Viens, reste ici!

#494 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86404 posts

Posted 29 January 2018 - 10:45 AM

Vse luci so kompatibilne z dimmerjem. Midva jih imava v vseh glavnih prostorih, od tega je ena luc vintage, iz 70ih. Pri nakupu novih pa tudi nisva gledala na to.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#495 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 29 January 2018 - 10:54 AM

Kolega imata nekaj takega samo na daljsi tisti palici https://m.ikea.com/i...s/art/10231321/

Pa izgleda prav stajlis. Edino zarnico moras res pazit, da das dovolj mocno.

Drugace pa tudi kable po prostoru se da cisto lepo umestit, ce nimas namena sten podirat in napeljav spreminjat.
https://m.facebook.c...ype=3&source=54
  • 0

#496 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 January 2018 - 10:55 AM

Ampak Ora, ta prva ne more viset iz stropa?

To s kabli pa ja, je tudi meni všeč, ampak ni tako easy kot izgleda na prvi pogled.

• 0
Viens, reste ici!

#497 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 29 January 2018 - 10:56 AM

Mhm, Jina, kolikor sta meni to oce in sosed (oba iz stroke) razlozila, ni tako enostavno, sploh z LED lucmi. Vcasih se sicer da kaj skombinirat, ni pa to nujno optimalna resitev glede zivljenjske dobe luci in kvalitete svetlobe. +LED dimmer je pri nas takoj 200EUR. 

klik

• 0

#498 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 29 January 2018 - 10:58 AM

Ne na steno jo montiras, cimblizje vticnici in potem potegnes nad mizo, obstaja veliko variant takih luci, pinterest jih je poln ampak seveda ravno v tem trenutku mi nic pametnega ne ponudi :D. Tole s kabli pa zna bit bolj problem, ker ne pase v vsak prostor in k vsaki opremi.

Anouk, midva imava v dnevni cisto zadovoljivo platfoniero z daljincem na katerem spreminjas toploto luci in dimer, v Bauhausu so po 40€. Na ikeino luc v dnevni imava potem se dimer, ki je ze bil v prostoru, na navadno led zarnico imava.

Prilagam se slikce.

Attached Files

• 0

#499 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26021 posts

Posted 29 January 2018 - 11:11 AM

Midva svetila ze imava - v dnevni sobi me ne moti, da ni dimmerja, ker imava toliko ostalih pomoznih svetil, nad jedilno mizo je pa vgrajena led zarnica, ki se je ne da menjat, zato se raje ne bi hecala s kakimi eksperimenti. Ma tudi ce mi ne bi bilo odvec dat 200eur za dimmer stikalo, ga trenutno ne bi imela kam dat, ker so prejsnji lastniki cudno splanirali napeljavo elektro kablov in je premalo prostora za stikala za vse luci, da bi imela vsaka svoje stikalo (imava zdaj na parih mestih tiste dvojne). 

• 0

#500 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 29 January 2018 - 11:13 AM

Dimer stikala so pri nas po 20€ :/, je pa res bolj problem to, ce ga nimas kam dat. Pa Hofer ima obcasno zarnice z dalincem :)

Tale opcija mi je vsec: http://cocolapinedes...feminine-twist/
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users