Je pa res, da gledam filme že mnogo mnogo let, pa se potem kar nabere znanje.
SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 11 January 2012 - 09:59 PM
Je pa res, da gledam filme že mnogo mnogo let, pa se potem kar nabere znanje.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 12 January 2012 - 09:38 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 12 January 2012 - 09:51 AM
Drugače pa je bil meni Fracture precej všeč.
[Napoleon]
Posted 12 January 2012 - 09:55 AM
Tudi jaz sem impresionirana nad tvojim poznavanjem filmov in z velikm veseljem berem tvoje recenzije. Se mi zdi, da so napisane na zelo visokem nivoju in so boljše kot v veliki večini časopisov.
velik podpis.
Drugače sem ravno včeraj gledala na TV3 Notebook. Sicer meni ta dečko ni nekaj posebnega, je pa gledljiv, simpatičen in občutek imam, da se bo razvil v zelo dobrega igralca. Film mi je pa super in sem na koncu spet potočila solzico ali dve.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 12 January 2012 - 10:04 AM
Drugače pa je bil meni Fracture precej všeč.
Od tega filma sem osebno veliko več pričakovala, pa sem bila posledično rahlo razočarana.
Nič nima, kar bi ga delalo posebnega, zelo povprečen je bil. Pa obljubljali so velik zaplet,
ki ga kar ni bilo od nikoder. Je pa od ogleda preteklo že več let, mogoče bi mu morala
dati še eno priložnost, in ga ponovno pogledati s svežimi očmi.
Drugače pa prilagam link filmskega kritika, ki ga redno berem:
http://rogerebert.suntimes.com/
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 12 January 2012 - 09:06 PM
Tudi jaz pohvalim Kinky in jo z velikim veseljem prebiram, sploh zato, ker imava zelo podoben okus.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 12 January 2012 - 09:16 PM
Posted 12 January 2012 - 09:17 PM
Mnja no, jaz se nekaj trudim, ampak izpadem zraven tebe pravi amater. XD
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 15 January 2012 - 11:56 AM
Never let me go (2010)
Že trailer me je tako raznežil, da komaj čakam. Včeraj sem jokala ob filmu In the bedroom
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 16 January 2012 - 09:14 AM
V njem nastopata 2 legendarna igralca, Kirk Douglas (cerkev), ter Jason Robards (odvetnik, ki brani učitelja, ki je v šoli poučeval Darwinove ideje).
IMDB
Obstaja pa še ena verzija, kot sem videla na IMDBju, orginalna; se pravi, da sem sama gledala remake.
Izpostavila bi briljanten dvoboj na sodišču.
Matthew Harrison Brady: We must not abandon faith! Faith is the most important thing!
Henry Drummond: Then why did God plague us with the capacity to think? Mr. Brady, why do you deny the one thing that sets above the other animals? What other merit have we? The elephant is larger, the horse stronger and swifter, the butterfly more beautiful, the mosquito more prolific, even the sponge is more durable. Or does a sponge think?
Matthew Harrison Brady: I don't know. I'm a man, not a sponge!
Henry Drummond: Do you think a sponge thinks?
Matthew Harrison Brady: If the Lord wishes a sponge to think, it thinks!
Henry Drummond: Does a man have the same privilege as a sponge?
Matthew Harrison Brady: Of course!
Henry Drummond: [Gesturing towards the defendant, Bertram Cates] Then this man wishes to have the same privilege of a sponge, he wishes to think!
Henry Drummond: Progress has never been a bargain. You have to pay for it.
Henry Drummond: Sometimes I think there's a man who sits behind a counter and says, "All right, you can have a telephone but you lose privacy and the charm of distance.
Henry Drummond: Madam, you may vote but at a price. You lose the right to retreat behind the powder puff or your petticoat.
Henry Drummond: Mister, you may conquer the air but the birds will lose their wonder and the clouds will smell of gasoline."
V glavnem - res močni dialogi.
Posted 16 January 2012 - 10:19 AM
http://www.imdb.com/title/tt0096754/
Film se je začel dokaj obetavno, skupina znanstvenikov se potopi na morsko dno, da bi pregledali ostanke podmornice, nakar se začnejo dogajat čudne stvari. Načeloma rada gledam take zadeve, poleg tega je igral Ed Harris, ki je meni super igralec, in sem pričakovala, da bo nek konkreten film. Ampak 2/2 filma in konec pa je čista bedarija, so mogli na vsak način neke vesoljce vplest v zgodbo.
[Napoleon]
Posted 16 January 2012 - 12:20 PM
Posted 16 January 2012 - 12:50 PM
Hehe, nisem vedela za ta proces, hvala tebi za info.
Posted 16 January 2012 - 05:42 PM
Namreč, jaz tudi dosti fimov pogledam, večino, o katerih je tu gor govora, pa še dosti drugega, ampak se mi enostavno ne da pisat in rezpredat o njih.
Posted 16 January 2012 - 07:05 PM
Se pa ne počutim, da bi dejansko pisala za kakšen časopis (no, mogoče kakšno Lady ali Hopla
Bom pa z veseljem še naprej pisala za vse vas.
Posted 16 January 2012 - 07:08 PM
After all this time?
Always.
Posted 16 January 2012 - 07:10 PM
Posted 16 January 2012 - 07:24 PM
Hvala izabela tudi tebi za pohvalo, mi veliko pomeni, da me berete.
Se pa ne počutim, da bi dejansko pisala za kakšen časopis (no, mogoče kakšno Lady ali Hopla
Bom pa z veseljem še naprej pisala za vse vas.
Škoda. Če te kdaj prime, pa povej, pa lahko vprašam, če rabijo kakega pisca na Premieri.
Posted 16 January 2012 - 07:42 PM
Wow, Premiera, tam pa sami stari prekaljeni mački pišejo.
Mislim, da moram še malo kruha in mleka pojesti, da bom v njihovi ligi. HVALA ti za misel.
Posted 16 January 2012 - 07:53 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users