Jump to content

Photo

Dokumentarci in zanimivi posnetki, slike, info o hrani

• Please log in to reply
574 replies to this topic

#481 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 07 April 2015 - 08:59 AM

Carnitine, Choline, Cancer and Cholesterol: The TMAO Connection
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#482 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 May 2015 - 10:27 AM

11 Foods We Couldn't Have Without Preservatives
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#483 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 04 May 2015 - 11:12 AM

Zanimiv dokumentarec. 

Fascinantno mi je koliko časa je potrebnega, da kuhar obvlada pripravo sušija. Me zanima ali je res takšna razlika med vrhunskim in povprečnim sušijem. 

• 0

#484 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 June 2015 - 05:22 PM

Resnica o Herbalife prehranskih dopolnilih

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#485 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 04 June 2015 - 09:39 PM

Ampak avtor tega članka tudi močno blati sojo, in avtomatsko predpostavlja, da je whey boljši. 

Jaz več ne jemljem resno "člankov" brez referenc in brez ničesar. Tole lahko spaca skupaj vsakdo, ki si vzame nekaj časa. 

Pa ne podpiram Herbalife znamke, kot tudi ne podpiram blatenja vsepovprek brez kakršnihkoli dokazov. 

Določene Herbalife izdelke sem nekaj mesecev tudi uporabljala pred časom, tako da lahko iz prve roke povem, da niso nič bolj 'sranje' kot primerljivi izdelki drugih firm, 

pravzaprav jim štejem v plus, da uporabljajo v večini rastlinske beljakovine namesto živalskih (torej whey). So pa vsekakor precenjeni. Moram pa reči, 

da bi njihovo glavno formulo z beljakovinami še kdaj kupila, če bi bila čisto veganska (žal pa vsebuje nekaj malega wheya). 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#486 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 03 July 2015 - 04:57 PM

Test hrenovk ZPS

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#487 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 27 July 2015 - 02:04 PM

Na zabaven in hitro orisen način prikazana potrata pridelane hrane, ki pristane v smeteh. Razlogi in posledice.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#488 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 11 September 2015 - 09:15 PM

Nanašajoč se na debato od zadnjič o mleku - raziskave kažejo, da konzumacija mleka nima dodatne koristi za zdravje kosti. 

120175111020793709432476.jpg

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#489 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 24 November 2015 - 04:24 PM

• 0

Bill Bullard

#490 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 07 December 2015 - 02:19 PM

Ketonska dieta z veliko nasičenimi maščobnimi kislinami na izgleda več preveč varna.

Glavna korist, zaradi katere deluje pri presnovnem sindromu, je izguba telesne mase.

Ko pa se izgubljanje telesne mase konča, nastopijo težave? Ocenite sami:

http://www.ncbi.nlm....pubmed/26615402
-http://www.ncbi.nlm....les/PMC2980360/

-http://www.ncbi.nlm....les/PMC4431718/

• 0

Bill Bullard

#491 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 22 January 2016 - 11:50 AM

http://www.saeka.si/...imajo-skupnega/

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#492 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 28 January 2016 - 07:29 PM

12654397_1110686565608606_66780459618202

• 0

#493 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 09 March 2016 - 01:14 PM

The Secrets Of Sugar - Science Channel National Geographic
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#494 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 30 August 2016 - 09:22 PM

13781831_1632874117028090_62060630644040

• 0

― V. Van Gogh

#495 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 31 August 2016 - 07:39 AM

Žalost. In potem pravijo, da vse dobiš z raznoliko prehrano. Ha ha. Jaz sem že zdaj slabe volje, ker pozimi ne bo na voljo domače zelenjave in sadja. 

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#496 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 31 August 2016 - 02:57 PM

Ja, ta je dobra. Več ali manj koristi samo zarad vlaknin. Enako.

• 0

― V. Van Gogh

#497 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 March 2017 - 06:48 PM

17021830_1883767758573638_11104419469982

• 0

#498 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 25 March 2017 - 08:35 AM

Včeraj sva pogledala Carnage (2017), comedy/mockumentary, priporočam :) Sploh mi je bilo zabavno, kako izpostavijo dejanske novice/akcije/duh časa in se pohecajo iz obeh strani, tako da včasih (če ti material ni znan) ze težko sodis, ali gre za 'real life' ali za norčevanje/kritiko. Če bo katera pogledala, se priporočam za feedback.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#499 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27615 posts

Posted 28 March 2017 - 08:02 PM

Sem pogledala polovico in glede na to, da mi tematika ni zelo poznana, je res kar si napisala - moteče, ker težko ločim med dejanskim in izmišljenim.
Se mi pa zdi dobro, kako so izpostavljene razne akcije/duh časa, ja.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#500 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 28 March 2017 - 08:55 PM

Tnx! Jaz sem vecino prepoznala, tako da sem sproti fanta updejtala (nekaj skecev je tudi on takoj prepoznal), me je pa zanimalo, kako bi "obicajni" gledalec vse skupaj dojel in kako se format obnese v takem kontekstu. Konceptualno me je vse skupaj malo spominjalo na Black Mirror. Tanka locnica je bila pa najbrz precej stratesko umescena v zgodbo (sploh glede na cirkus ameriske volilne kampanije in se cesa drugega trenutno aktualnega), pa seveda gre z roko v roki s stereotipi in banaliziranjem "druge strani". Se mi zdi, da so zgodbo vseeno kar dobro zvozili do zakljucka in da bi znal zanr se fajn obetati v prihodnje. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users