Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#481 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 March 2013 - 02:55 PM

Rabim pomoč. Danes sem zvedela, da v eni jezikovni šoli iščejo nekoga za administracijo, za nadomeščanje porodniške. Odločila sem se, da bom poslala ponudbo za delo (prošnja ne pride v poštev, ker delovno mesto ni bilo nikjer objavljeno). Zdaj pa me malo muči, kako naj napišem. Hočem rečt, ponudbe sem že pošiljala, začetek je nekako tak:

Na vas se obračam s ponudbo za sprejem v delovno razmerje.  Navdušujejo me vaši rezultati ter delo v razgibanem in raznolikem okolju, hkrati pa iščem nove izzive in priložnosti v delu na področju administracije v urbanem okolju.

Ampak ne vem kako povedat, za katero delo se sploh ponujam, ker nočem da bi mislili, da se hočem prijavit kot recimo učitelj kakega jezika, glede na to, da gre za jezikovno šolo, ane. Kako lahko torej napišem, any idea? Pa ker ni prav administracija, ampak pač, sej niti sama ne vem, nekaj takega kot tajnica morda, pač tisti ki sedi za mizo, takoj pri vhodu, hahah. No sej ste razumele, dejte mi pomagat kako naj ta prvi odstavek napišem. :D

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#482 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 11 March 2013 - 03:04 PM

Morda gre za sprejemno pisarno?

Zakaj "administracija" ni ok?

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#483 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 11 March 2013 - 03:22 PM

mislim da pri "pomoč v administraciji" ali samo "administracija" zajameš en kup delovnih mest in nalog in ne moreš veliko zgrešit.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#484 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29881 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 11 March 2013 - 03:51 PM

Če boš imela tak posmehljiv odnos do dela, ki ga boš morda opravljala, če te vzamejo, potem raje premisli, če bi sploh poslala ponudbo. :hmm:

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#485 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 March 2013 - 04:39 PM

A to leti name? No potem si pa moj post narobe razumela, očitno. Po čem pa sklepaš, da imam "posmehljiv odnos do tega dela"?

Edini moj pomislek, kako to napisat, je bil zato, ker mi punca ni znala povedat kaj točno je delovno mesto (ker je pač od nekoga slišala, da gre ena na porodniško, bla bla bla) in ker noče, da jaz njeno ime omenim. Ne vem pa, kje točno bi naj bila posmehljiva, UNLOL. A morda zato, ker sem napisala Kako lahko torej napišem, any idea? Pa ker ni prav administracija, ampak pač, sej niti sama ne vem, nekaj takega kot tajnica morda, pač tisti ki sedi za mizo, takoj pri vhodu, hahah. No sej ste razumele, dejte mi pomagat kako naj ta prvi odstavek napišem? Mislim da je jasno, da je zo tukaj zgolj zato, ker se nisem znala izraziti. Pač, da bi "delala v administraciji", se mi ni zdela v redu fraza, ker sama, ob takem zapisu dobim predtstavo neke velike firme z mnogimi oddelki, ampak morda se jaz motim, zato sem pa tudi vprašala za mnenje, kako bi ve napisale, da bi bilo jasno, da se ne prijavljam kot učitelj tuega jezika. (ali je morda to posmehljivo?)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#486 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29881 posts

Posted 11 March 2013 - 04:59 PM

Sem očitno narobe interpretirala uni hahaha, nima veze. Napiši ponudbo za delo v administraciji, bi moralo bit v redu. Administracijo ima vsaka firma, po mojem, neodvisno od velikosti, nima veze, ali je za to predviden poseben oddelek ali ne. Vse vpise, koordinacije dejavnosti znotraj te šole po mojem administrator/-ka dela, mogoče spremlja delovni čas, podatke za plače, izdaja račune in podobno. Mogoče ne bi blo narobe, če probaš dobit kak kontakt od te šole pa vprašaj.

Pa jaz bi malo pazila s tem 'urbanim okoljem' in 'rezultati' - a je to z rezultati dejansko preverljivo, sploh, če je manjša šola - vgl, jaz tega ne bi pisala. Razgibano in raznoliko je po mojem preveč, dovolj je eno ali drugo (pa spet - pazi, da je tam res tako, lahko, da ni).

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#487 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 11 March 2013 - 05:01 PM

Jaz bi napisala v administraciji, tvoja predstava o tem delu je nerealna, vsako podjetje ima administracijo, pa če je še tako majhno in to niso neki ogromni oddelki, ampak navadno en človek, ki ureja papirje, odgovarja na klice, sprejema stranke, itd. S tem tudi zajameš široko področje dela, hkrati pa daš vedeti, da ne iščeš dela učitelja. 

Da poročam o mojem razgovoru v agenciji - bilo je porazno. Neprofesionalno, razgovore imajo v stavbi, ki zgleda kot da se bo vsak hip zrušila, do nje je praktično nemogoče priti z avtom, tako da sem pol ure švicala po Ljubljani, da sem sploh prišla do tja. Seveda nihče ni predhodno omenil, da ni parkirišča. Ženska iz agencije je bila izredno prijazna (a me je non stop čekirala, kar mi je šlo na živce, prav očitno si me je ogledovala), medtem ko je bila potencialna delodajalka pač...čudna. Imela je tak malo posmehljiv, prepotenten odnos, ko sem govorila ni bilo od nje nobenega odziva, samo tako tupo me je gledala, da sem imela občutek, da ji razlagam največje možne neumnosti, ob prihodu me ni pozdravila in ob odhodu prav tako ne. Čeprav sem ji vse lepo povedala, ker sem se na razgovor tudi dobro pripravila in je šlo vse po mojih načrtih, me je največ časa masirala z vprašanjem, na katerega nisem želela odgovoriti - za kakšen denar sem pripravljena iti delati k njim. Ful se izživljajo in čeprav vem, da ni ene možnosti, da bi me poklicali na drug razgovor, močno dvomim, da bi sploh šla delati za tako firmo (za katero mimgrede niti ne vem, katera je). 

• 0

#488 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 March 2013 - 05:02 PM

Ta odlomek je bil skopiran iz ene moje starejše prošnje, dala sem samo približno, da mi bi pomagale vmestit podatek o delovnem mestu notri. Drugače pa ja, ima precej dolgo tradicijo in uspešnost tekom let oz. preverljive rezultate, če se tako izrazimo, tako da bom videla, kako bom točno napisala.

Hvala vsem, najbrž bom tako kot je Kami predlagala, napisala kar "pomoč v administraciji".

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#489 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29881 posts

Posted 11 March 2013 - 05:13 PM

To je pa ful zanimivo, da je ob tem, da firmi kadrira agencija, prisoten tudi predstavnik delodajalca.  Ponavadi so agencije tu ravno zato, da spravijo kao top kandidate skozi prvo sito in jih potem priporočijo delodajalcu, ki opravi končno izbiro.

In meni gre tudi na živce, če masirajo z vprašanji o kešu, na prvih razgovorih sploh - ker je znano, da tisti, ki keš prvi omeni, 'zvisi'. Če se že ne da izmotat (pa itak je delodajalcu kristalno jasno, kok ti misli ponudit za plačilo) in če daš cifre od do, ponavadi itak dajo ta nižjo. Js sem res full vesela, da bom zdej v JU in je plača določena, dobim začetniško za to pozicijo, pa sploh ni slaba, nasprotno.

• 0

#490 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 11 March 2013 - 06:14 PM

To glede plače so tudi fanta masirali. Sem se jaz nekako pozanimala, kakšne so približno in je potem povedal samo okvirno oceno- ne prenizke in ne previsoke in so bili ful navdušeni. Potem je imel celo večjo plačo.

Fino je poznat koga in vprašat, kakšno plačo imajo, samo v tvojem primeru Michelle, k niti ne veš katera firma je... katastrofa... Pa takšen odnos... Še huje!

• 0

#491 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17049 posts

Posted 11 March 2013 - 06:34 PM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#492 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 11 March 2013 - 06:37 PM

Če se že ne da izmotat (pa itak je delodajalcu kristalno jasno, kok ti misli ponudit za plačilo) in če daš cifre od do, ponavadi itak dajo ta nižjo. 

Saj to je to, meni se zdi, da na to vprašanje sploh ni pravilnega odgovora, razen če res v nulo zadeneš predviden znesek. Po eni strani mi ni, da bi zvenela prepožrešna in preveč zahtevna, po drugi pa tudi ne, da bi na koncu dobivala 300 evrov manjšo plačo kot so mi bili sprva pripravljeni plačati. 

To glede plače so tudi fanta masirali. Sem se jaz nekako pozanimala, kakšne so približno in je potem povedal samo okvirno oceno- ne prenizke in ne previsoke in so bili ful navdušeni. Potem je imel celo večjo plačo.

Fino je poznat koga in vprašat, kakšno plačo imajo, samo v tvojem primeru Michelle, k niti ne veš katera firma je... katastrofa... Pa takšen odnos... Še huje!

Sem se (seveda naknadno) spomnila, da bi se bilo pametno prej malo pozanimat o tem, kakšne so plače na takem delovnem mestu, ampak bi verjetno imela kljub vsemu kar težko nalogo. Gre za področnega vodjo, ampak ni znano niti pri katerem podjetju niti kakšen je obsega dela. Področni vodja v enem manjšem podjetju ima lahko tudi 800 - 1000 evrov plače, sploh na Štajerskem (kjer sem se prijavljala za delo), medtem ko ima področni vodja v Lidlu 3300 bruto, V Hoferju nekaj manj. Tu lahko z odgovorom zgrešiš za 1000 ali še več evrov in izpadeš bedak, kar jim je bilo pa na današnjem razgovoru itak v interesu. 

Pa še to je bilo ful neumno - ker seveda ne izdajo imena podjetja, tudi nisem vedela s kom govorim. Poleg tega tudi ona ni vedela, kdo sem jaz in zakaj sem prišla. Pa sem prebrala samo negativne komentarje na račun agencij, ampak nekako nisem verjela, sedaj pa vidim, da je res ful pomanjkljivosti. 

• 0

#493 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32529 posts

Posted 11 March 2013 - 07:20 PM

da še jaz poročam, fant je bil na razgovoru, močno so me razočarali.

To da je napisal previsoko plačo bi mu lahko omenili že po telefonu, ne pa da se je pripeljal na razgovor iz ljubljane, zato da so zaključili po 10 minutah.

Nič jih ni zanimalo kaj zna, kaj ima zaene certifikate (pa jih nima malo in tudi veliko izkušenj) samo "aha vi imate šesto stopnjo torej padete v peto vrstico in tretji stolpec - vaša plača bo 1200 eur neto). Hvala lepa in nasvidenje!

Vem da je plača solidna, ampak na trenutnem delovnem mestu dobi več. Glupo no, da iščejo nekoga z izobrazbo, ki mu bo ok plača, izkušnje pa niso relevantne. Bummer. Po drugi strani pa razumljivo - časi so pač taki, da bi marsikdo isto delo opravljal še za precej manj denarja...

Fiona, pa je fant drugače zadovoljen s trenutnim delovnim mestom?

Jaz sem zdaj prav razmišljala, da bi menjala službo edino v primeru, če bi mi kje drugje ponudili vsaj 20-30% večjo plačo od sedanje. V svoji službi se res zadovoljna  in se zavedam vseh ugodnosti, ki jih imamo, poleg tega delam v kraju bivanja in bi res moralo bit  kaj izrednega, da bi menjala.

Pridobila sem tudi ogromno znanja s precej širokega področja in sem prepričana, da bi bile moje izkušnje marsikje dobra referenca.

• 0

#494 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17049 posts

Posted 11 March 2013 - 08:13 PM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#495 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23394 posts

Posted 11 March 2013 - 08:15 PM

Sarah, jaz bi tudi napisala administracija ali pomoč v administraciji, mislim, da ne moreš zgrešit.

Jaz sem prejšnji teden začela pošiljat ponudbe, sem jih že en kup poslala. Danes so mi eni že odgovorili na mail, da trenutno nimajo potrebe po zaposlovanju, so se mi pa lepo zahvalili za moj čas in za zanimanje za njih ter mi zaželeli srečo.

A mislite, da so ti, ki so zaposleni v isti stroki in v istem kraju, med sabo kaj v stikih glede tega, kdo se zanima za delo pri njih in kdo jim pošilja ponudbe in prijave za delo? Malo sem potem začela razmišljat, če sem bila mogoče premalo izvirna pri motivacijskem pismu, ker sem vsem poslala skoraj enaka, z manjšimi razlikami v besedilu. Sem vse prej pobrskala na netu, če so kaki članki o njih, kakšni večji uspehi itd. Če imajo spletno stran, sem jo dobro prebrala in pismo prilagodila temu. Večina pa ima spletne strani s skopimi podatki ali pa je sploh nimajo in sem v tem primeru uspela najti samo, kako dolgo tradicijo imajo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#496 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 12 March 2013 - 08:44 AM

Punce, če vas delodajalec sprašuje osebne stvari, recimo o vaši družini, bi povedale vse tako kot je ali bi olepšale oz povedale tako da bi bilo vam v prid?

Primer: Prijateljico so vprašali kako to, da se že od 18ga leta sama preživlja in jim je nekako na kratko povedala problematiko njene družine...

Sicer je bila res iskrena vendar kje je tista meja, kaj je še primerno, da poveš in kaj ne?

• 0

#497 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 12 March 2013 - 08:49 AM

Lahko pač rečeš, da so to zate precej osebne zadeve in da na vprašanje ne bi želela odgovarjati.

Sicer pa bi lahko kolegica odgovorila: zaradi družinske problematike - ne bi rabila iti v detajle...

• 0

#498 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 12 March 2013 - 09:07 AM

Jaz niti pod razno ne bi povedala, oziroma razlagala podrobnosti.

Mogoče tudi oni lahko mislijo, da se jim želiš zasmiliti, čeprav to ni tvoj namen.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#499 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 March 2013 - 09:15 AM

kje je tista meja, kaj je še primerno, da poveš in kaj ne?

Po moje je ta meja tam, kjer se počutiš ok tekom razlaganja.

No, je pa res, da so interpretacije tega različne, hehe.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#500 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29881 posts

Posted 12 March 2013 - 09:18 AM

Ker ima laž  kratke noge, jaz ne bi ničesar olepševala/prirejala. Z mirno vestjo lahko rečeš, da ne želiš odgovarjat. Oz. ne vem, lahko rečeš, da vzrok temu npr. želja po samostojnosti ali kaj podobnega. V večini primerov pa pri takih vprašanjih niti ne gre za odgovor sam, ampak jih bolj zanima, kako reagiraš.

Mene so spraševali svašta, res, stvari, ki jih niti nisem več znala datumsko opredelit, ker so se tako daleč nazaj zgodile, ampak sem mirno in suvereno povedala vse, ker je bila bistvo tega pogovora moja iskrenost - ker vedno lahko karkoli o komerkoli nekje zbrskajo. Js sem točno vedela, katere stvari so pri meni samo preverjali, čeprav so se delali, da so te informacije za njih nekaj novega.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users