Immortelle, pozanimaj se pri letalskih družbah, s katerimi letiš - bi ti morali vse znati pojasniti. Ne dobi se več teh torbic s ščetko&co. po defaultu. Mislim pa, da ne bi smeli komplicirati glede dveh kosov ročne prtljage (torbica in ruzak, ki ustreza meram), glede na to, kaj vse folk vlači s sabo na letalo. Ravno tako se obrni direktno na letalsko družbo, s katero letiš znotraj ZDA, da ti povejo, kako je z morebitnim doplačilom za čekirano prtljago - mislim, da bi morala biti v ceni karte, vkolikor ne gre za kakega nizkocenovca. Mislim, da v primeru tvojih vprašanj ni enoznačnega odgovora, je bolj ali manj vse odvisno od letalskih družb.

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?
Posted 23 May 2013 - 02:11 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 23 May 2013 - 02:23 PM
Hvala.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 17 November 2013 - 09:39 PM
Pred tednom sem bookirala povraten let pri Easyjetu, zdaj pa bi rada dodala še eno prtljago. Opcijo dodajanja prtljage mi da pri vsakem posameznem letu - ali to pomeni, da če kliknem pri enem letu, imam dodatno prtljago samo v to smer? Ker en kos je 40eur.
Posted 17 November 2013 - 09:49 PM
bi znalo bit res, ja...ker midva sva za na Tenerife plačala 35€ (v vsako smer) pri Ryanairu.
Posted 17 November 2013 - 10:06 PM

Posted 17 November 2013 - 10:12 PM
Ja Freya_ za vsak let posebej se prtljaga računa. Res so oderuhi.
Mene pa zanima, koliko hrane lahko preneseš v ročni? Nič tekočega seveda...
Posted 17 November 2013 - 10:13 PM
Freya, midve z Anouk sva preživeli z ročno prtljago (10kg) 12 dni v Barceloni S tem, da je imela Anouk v ročni še laptop
Res pa je, da sva po prvih 5 dneh imeli možnost oprati cunje
Posted 17 November 2013 - 10:16 PM

Posted 17 November 2013 - 10:19 PM
Jaz sem tudi samo ročno vzela. Grem pojutrišnjem v Pariz.
Posted 17 November 2013 - 10:54 PM
Ooooo hudo, bos koncno spet v svojem sanjskem mestu A maskara in eyeliner se stejeta pod tekocine? In se, kako je s tableti v rocni prtljagi, je kak probl, ce jih imas? Npr KT, lekadol ipd.
Posted 18 November 2013 - 07:27 AM
Maskara in EL sigurno štejeta kot tekočine, za zdravila pa načeloma ne bi smelo biti problema.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 18 November 2013 - 07:46 AM
Ok, saj to v bistvu pomeni samo, da jih moram dat v tiste ločene vrečice, a ne? Hvala!
Posted 18 November 2013 - 08:31 AM
Ryanair ima zdaj manj strogo - lahko imas 2 kosa rocne - torbica + kovcek, pred kratkim so spremenili.
Hrano pa bolj ali manj brez omejitev, edino kaksnih mesnih/mlecnih izdelkov najbrz ne. Jaz imam ponavadi kaksno sadje, pa ne trznejo.
Tekocine das v 1 manjsko vrecico, ki ima zgoraj patent za zapiranje/odpiranje.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 18 November 2013 - 04:27 PM
Vem ja, ko bi vsaj EasyJet storil podobno.
Posted 18 November 2013 - 04:28 PM
Easyjet pa sploh nima omejene kilaže, kar je super.
Posted 18 November 2013 - 05:11 PM
poleg tega ima Easyjet tudi večje dovoljene dimenzije ročne prtljage kot Ryanair.
Kar se tiče dodatnega kosa ročne prtljage je Ryanair moral nekaj storit v tej smeri, ker do te spremembe niso dovolili s seboj na letalo vzeti niti dodatne vrečke stvari kupljenih v dutyfree shopu.
Sicer pa sem nekaj časa nazaj preučevala cene letalskih prevoznikov in ugotovila, da so nizkocenovci (Whizzair, Ryanair, Easyjet) v marsikaterem primeru dražji od rednih prevoznikov, če pri nizkocenovcih dokupiš vse stvari, ki jih imajo redne letalske linije že vljučene v ceno.
Posted 18 November 2013 - 05:17 PM
Ha, zdaj gledam Flybe informacije glede prtljage in vidim to:
Exceptional items at a glance
Items carried without charge
- Pushchairs, prams, travel cots and car seats
- Wedding dress, bridesmaid dresses, suit or kilt in a carrier
- Wedding cakes
- Mobility equipment
Posted 18 November 2013 - 05:23 PM
Ampak meni ni ravno jasna ta Ryanairova sprememba. Jaz letim jutri, pa mi na boarding passu izrecno piše (kot prej), da moram imet en kos ročne in da moram dat torbico in vse v ta kos. Očitno še ta novela ne velja.
Posted 18 November 2013 - 05:33 PM
Ker prične ta sprememba veljat šele od 1. decembra naprej.
Posted 18 November 2013 - 05:38 PM
Aha. Vse jasno
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users