Enega AO sem pred casom preizkusila, vendar me je koza pekla po njem. Sestavinsko kvaliteten, namenjen mesani/mastni kozi, ampak moji ocitno ni ustrezal. :|
Peklo te je najbrž zaradi alkohola, zato pa jaz uporabljam Alcohol-free.
Ne, ni bilo to, sem vzela tudi jaz tistega brez alkohola, zato me reakcija moje koze se toliko bolj cudi. Sem nasla, kje smo se pogovarjale o tem:
http://www2.cudovita...=...st&p=488808
Ce koga zanima, tole sem nasla na sosednjem forumu v zvezi s pekocim obcutkom (in/ali zategovanjem) na kozi po uporabi tonikov (brez ali z minimalno vsebnostjo alkohola). Primer se nanasa na Sophyto izdelke oz. njihov bio aktivni tonik Purify&Energise (klik):
PEKOČ OBČUTEK
Pojavi se zaradi neskladja v PH-ju izdelkov in kože. Vsi Sophyto izdelki imajo PH v razponu od 4.6 do 5, kar omogoča koži optimalno delovanje in regeneracijo. Običajno pride do pekočega občutka takrat, ko je naravni zaščitni plašč kože porušen. To pomeni, da je PH kože previsok ali prenizek, da bi ji omogočal optimalno opravljanje njenih naravnih funkcij. Ko se naravni zaščitni plašč kože obnovi, praviloma do pekočega občutka ne prihaja več. V primeru, da se pojavi, ta občutek običajno traja le nekaj sekund.
'ZATEGOVANJE'
Sophytova lahkotna struktura izdelkov le-tem omogoča, da prodirajo globoko v usnjico, kjer bio-aktivni rastlinski izvlečki spodbujajo povezovanje kolagenskih in elastinskih vlaken ter spodbujajo mikrocirkulacijo. Koža zato ni suha, ampak doživi začasni občutek 'liftinga'. Ta občutek po kratkem času uporabe izdelkov z visoko vsebnostjo bio-aktivnih sestavin izgine.