Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#481 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 August 2008 - 08:32 PM

QUOTE(Brokoli @ 30. 8. 2008 - 21:24) View Post
Majo pa tm vegu salame (pač v obliki salame a ne,sam da je soja pa zelenjava nekak skupi),

Aha, to majo tudi v Šparu, jaz si jo kupujem, mi je precej všeč.
Najboljša mi je, če si jo malo spečem v ponvi, brez olja.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#482 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 30 August 2008 - 08:36 PM

V našem merkatorju ni več navadnega riževega mleka. ohmy.gif Danes sem vzela ovseno od Isola Bio. Kaj jim je blo treba ravno moji dve riževi mleki ven vrečt. down.gif
  • 0

#483 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 30 August 2008 - 08:50 PM

luci, jst vse delam s sojinim mlekom. navadnega prakticno ne uporabljam. muslije jem s sojinim mlekom, ko delam pire krompir dam sojinga notr, za v palacinke (brez jajc) dam sojinega, v spinaco....pac kamorkoli naj bi slo mleko, dam jst sojinega in je vse ful dobro. ni pa zdej tko, da sem mlecne izdelke poplnoma crtala, se zmeri spijem kefir, se zmeri pojem dolocene stvari ki je tudi navadno mleko notr, npr cokolada.... v domaci uporabi pa samo sojino, mi je ful bolj vsec.
  • 0

#484 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 August 2008 - 09:07 PM

Jaz se pa moram pohvalit, da ''že'' mesec in pol nisem jedla mesa. Imam močno voljo, sploh ga ne pogrešam in tudi na raznih piknikih se mu gladko odpovem, brez nekega občutka prikrajšanosti. Jem ga ne zaradi živali, zato, ker jih nočem več izkoriščat za svoje sebične potrebe in vsakič ko se spomnim na to, mi je manj do mesa. Tudi fantu delam sendviče ful pogosto (on obožuje meso) in me sploh ne zamika.

Sem pa najprej ciljala na veganstvo, ampak bo očitno treba bolj postopoma. Zdej isto mesec in pol že nisem pila mleka, jedla jogurtov in sira, sem pa parkrat nekaj jajčnega in tudi nekajkrat kruh z mlečnim namazom. Se ne sekiram, niti nisem pristaš nekega ekstremizna, tako da bom šla pač postopoma. Nočem se pa predalčkat in tudi nikomur ne razlagam češ jaz sem pa vegetarjanka, razen če tko sam vpraša pač povem, da ne jem mesa. Ne mislim pa na nikogar drugega vplivat in solit pameti. Fant je zagrizen mesojedec in sem prepričana, da ga bo jedel do konca življenja. Vsakomur svoje ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#485 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 August 2008 - 09:16 PM

DiLeMa,
si gledala TALE dokumentarec?

No, jaz mam to srečo, da tudi moj fant ne mara preveč mesa (doma ga tudi ful malo jejo,
ker sta oba starša vegetarijanca) in tako skupaj ga tudi redkokdaj jeva še. Ga pa.

Mleku in jajcam se pa jaz ne morem odpovedat, hehe.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#486 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 August 2008 - 09:21 PM

Ampak nesebične potrebe se kažejo tudi pri uporabi čistil in kozmetike
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#487 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 August 2008 - 09:28 PM

Hja, izredno težko je biti POPOLNOMA nesebičen na tem svetu, če hočeš preživeti.
Pa saj smo že debatirali o tem... noben ni brez masla na glavi, vsi smo krivi.

• 0

#488 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 August 2008 - 09:33 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 30. 8. 2008 - 22:16) View Post

No, jaz mam to srečo, da tudi moj fant ne mara preveč mesa (doma ga tudi ful malo jejo,
ker sta oba starša vegetarijanca) in tako skupaj ga tudi redkokdaj jeva še. Ga pa.

Moj pa obožuje meso, ga mora imet na krožniku vsaj 1x dnevno, ponavadi pa 2x (za malico v službi - gre ponavadi v kako restavracijo jest - in potem zvečer še kak sendvič, vmes pa doma brezmesno kosilo). Sicer poje tudi ogromno sadja in zelenjave, pa nasploh ni izbirčen in poje praktično vse, tofu recimo obožuje, ampak še vseeno pa to njemu ni nadomestek za meso. Mi skor nikol za kosilo nimamo mesa, pa mu je kul, samo pač zvečer pa pol zihr kak mesni sendvič zmaže in malico v službi, kot sem že rekla. =)

Dokumentarec si bom pa dol potegnila, hvala za info.

QUOTE(rea @ 30. 8. 2008 - 22:21) View Post

Ampak nesebične potrebe se kažejo tudi pri uporabi čistil in kozmetike

Nesebične ali sebične?

Mi doma večinoma uporabljamo bio razgradljiva čistila, detergente za v stroj in tudi za pucat stanovanje, seveda pa ne skos in še vedno pade kak 'umetni' mehčalec. Kar se tiče detergenta za posodo, pa jaz že dooolgo trobim doma, da se kupijo 100% bio razgradljivi in tudi za v MB že imam zalogo. Tudi recikliramo odpadke, to smo že dolgo navajeni.

Je pa res, da 100% prav se ne da nardit. Se tudi strinjam s Flafićem, 100% nesebičnosti ni, ne obstaja. Ljudje vedno najprej pomislimo na lastne potrebe in se ravnamo v skladu z njimi, to imamo v krvi. Veliko se mi zdi že to, da se posameznik zaveda neke problematike in se poskuša ustrezno odzvat, kaj izboljšat vsaj pri sebi, itd. Večina niti tega ne počne, ane.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#489 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 30 August 2008 - 09:37 PM

Ja, nesebične, kake pa.
Govorim o kozmetiki ki jo uporabljaš, ki je preizkušena na živalih, itak je men logično vse kar ste al pa boste odpisale tist z maslom ipd. klišeji ...
Ampak pač komentiram na dilemin stavek o sebičnosti do živali, ne kažeš je samo z odpovedjo mesnih izdelkov.
  • 0

#490 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 August 2008 - 09:50 PM

No, potem tle ne gre več samo za živali, zdej smo zapluli že v ekološke vode, kjer pa ne gre samo za živali, ampak za človeštvo in ohranitev Zemlje (za kar smo sicer že prepozni). Sem potem spadajo detergenti, reciklaža in podobno. Kar pa se testiranja na živalih tiče, je zdej itak prepovedano za vse izdelke, proizvedene v EU oziroma se v EU ne bo smelo več uporabljati živali za testiranja v kozmetični industriji, uradno od leta 2009 dalje. Lahko se bo še testiralo v medicini, kar je pa itak največji bullshit, ampak se ne bom zdej spuščala v to. Se pa živali izkorišča tudi na druge načine (ne samo za meso), predvsem molzne živali zelo trpijo.
  • 0

#491 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 30 August 2008 - 09:56 PM

Sj štekaš a ne na kva cilam?
Pač na to, da mi je smešn kako lah napišš, da nočš bit del sebičnosti do živali in da zato ne ješ mesa, ampak kozmetiko pa uporabljaš, pa zobne paste itd. Najbrž ta zobna pasta pa šampon za lase pa vse tigi zadeve so ble prooizvedene še pred časom izvedbe tega novega zakona, haha.
  • 0

#492 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 August 2008 - 09:56 PM

QUOTE(DiLeMa @ 30. 8. 2008 - 22:50) View Post

Kar pa se testiranja na živalih tiče, je zdej itak prepovedano za vse izdelke, proizvedene v EU oziroma se v EU ne bo smelo več uporabljati živali za testiranja v kozmetični industriji, uradno od leta 2009 dalje. Lahko se bo še testiralo v medicini, kar je pa itak največji bullshit, ampak se ne bom zdej spuščala v to.

Ja, resnično bullshit. Me zanima, kakšna bo tudi kontrola.
Eh, to je vse skup en... hja, bullshit. MALO, zelo malo bodo naredili s tem.
Naj se popolnoma preneha s testiranjem, sploh, ker VSI vemo, da obstajajo druge alternative, nič dražje in nič manj učinkovite.
Aja, so pa bojda ravno testiranja v medicini najhujša.
  • 0

#493 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 August 2008 - 09:58 PM

Rea, meni pa to ni smešno, res ne. Nočem bit sebična do živali, zato pač poskušam postopoma spremenit čimveč glede tega. Kaj je tle smešnega? hmm.gif Sploh ne razumem, kaj mi hočeš povedat. Nekak si tvoj post razlagam v smislu, da če ne morem vsega izpeljat 100%, naj niti ne poskušam vsaj delno izboljšat stvari? Oprosti, ampak mal se mi zdiš zajedljiva, čist po nepotrebnem.

Flafi, v bistvu je testiranje na živalih v medicinske namene ZELO nekoristno in ne prinaša nobenih konkretnih rezultatov. Večinoma se nekih zaključkov sploh ne da potegnit, ker živali zelo pogosto na snovi reagirajo drugače kot ljudje in nekaj, kar recimo pri človeku povzroči hudo reakcijo, lahko nima nobene reakcije na zajca in obratno. Poleg tega ponavadi živali našopajo z nerazumno visokimi koncentracijami snovi, ki jih človek sploh nikdar ne bi zaužil. Meni se vse skupaj neizmerno gnusi.
  • 0

#494 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 30 August 2008 - 10:01 PM

QUOTE(rea @ 30. 8. 2008 - 18:25) View Post

Tiste ko hodite ven na sadne kupe in ledene kave in ostalo 'sranje', ko dobite gor smetano, jo vseeno pojeste, kljub temu, da ni sojina?
Al že obstaja v teh lokalih mogoče naročit sojino- najbrž ne.
Zasledila sem edino v čajni hiši sojino mleko, smetane ne nikoli nikjer.

Moja kolegica, je nekaj časa ciljala na veganstvom, pa je ugotovila da je ponudba glede sojinega mleka in kreme precej slaba. čeprav rastlinsko smetano se kar dobi, mislim da je celo pogostejša od kravje, verjetno je cenejša. Mleka pa jaz še nisem videla. Tudi dvomim da bi kje dobila zamenjavo. Jaz načeloma pijem kavo z mlekom in smetano - kakršnegakoli izvora, a že zaradi želodca denimo zgolj eno na dan, pa še to zjutraj ali zgodaj popoldne, ker me sicer boli želodec. Doma imam neki soja milk creamer iz DMja, raznorazne kuhe pa delam z navadnim mlekom, ker mi je sojino po parih mescih presedlo, pa zdaj ne vem več katerega uporabit, ker sem enkrat naletela na enega "neužitnega".

Kar se tiče kozmetike, sem si naredila seznamčič z firmami, ki testirajo in potem preverim. Je pa res da imam doma še iz predhodnjih nakupov, neke zadeve iz te črne liste.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#495 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 30 August 2008 - 10:04 PM

Kje pa prodajajo razgradljiva čistila?
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#496 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 August 2008 - 10:09 PM

Sade, jaz kupim preko slovenske spletne trgovine, pa v Biotopicu sem tudi že zasledila.
Aja, pa Frosch ima vse izdelke okoli 98% bio razgradljive, imajo pa vse od zadev za pomivanje posode, do praškov in mehčalcev ter čistil za stanovanje.
Frosch dobiš skoraj povsod, jaz kupim v DM. Spletne strani pa so:

http://shop.zivacent...p?kategorija=48

http://www.srcek.si/...-dom-g237.shtml

• 0

#497 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 30 August 2008 - 10:10 PM

Hvala!
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#498 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 30 August 2008 - 10:11 PM

Zajedljiva sem tolko kolko je potrebno. In meni se ne zdi. Lahko si to ti, lahko je to gospodična tulipan, nima veze.
In -NE-kako lahko rečeš, kaj si jaz mislim?
Jaz popolnoma ne zavračam nobenega ki si želi nekaj spremenit in zakaj oz. zakaj hudiča bi bila tolko omejena, da bi si rekla kaj takega v stilu, če pa ne more človek v celoti spremenit ničesar, naj tega niti ne poskuša, arrr!
Fora je, da ne moreš ne ti, ne noben drug govorit o tem, ker je kontradiktorno in to totalno! Glede sebičnosti mislim.
Kaj je lahko bolj sebično od sebičnega stavka, ki je dvorezen meč.
Smešno se sliši, to je. Ker s tem, ko ne ješ (človek nasploh) njihovih delov, uporabljaš (človek nasploh) pa izdelke, ki so goreli s kemikalijami na njihovih udih ne naredimo nič, tega se zavedamo, to je jasno, problem je, ker ne mormo potem uporabljat stavka, da ne želiš (človek nasploh rolleyes.gif ) biti sebična. Ker se sliši malo retarded, kot da jebemo opico ki ji visi oko iz očesne jamice v glavo.
Draga opica, nočem biti sebična do tebe, zato te ne bom jedla, bom pa jbg uporabljala izdelke ki so šli čez tebe.
Mogoče me je zmotil stavek pač kot sam po sebi. Sploh ne bi bil potreben, ker sebični smo. In če ne jemo mesa nismo nič manj sebični, to je dejstvo, najbrž je v moji glavi ta stavek nepotreben ker čutim kot, da išče odgovor, ki sem ga napisala.

Zdj pa da povem kar sm že prej hotla. Opice so zdaj z zakonom čisto izvzete iz testiranja, ker so najbol podobne fiziološko ljudem, in so zaščitene. So se spraševali, kdaj bojo na vrsto prišli prašiči.
Ne vem kje sem to brala. Neka kolumna je bla.

Crna- v čajni majo sojino mleko! Mislim, kave s sojinim.
Ja tud jz mam doma nerazgradljiva čistila in kozmetiko iz črne liste, sam ne uporabljam tega jz. Vsj ne, da bi vedla.
Ne vem-a tigi je na črni listi. Vem, da ma max factor preizkušeno na živalih, men je lih njihov mat puder učinkovit.
  • 0

#499 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 August 2008 - 10:13 PM

QUOTE(DiLeMa @ 30. 8. 2008 - 23:09) View Post

Frosch ima vse izdelke okoli 98% bio razgradljive, imajo pa vse od zadev za pomivanje posode, do praškov in mehčalcev ter čistil za stanovanje.

Te tudi mi uporabljamo, pa Luno.
Nisem pa preverjala, če testirajo na živalih ali ne.

Aja, pa še to - a še je dejansko ogromno takih bebcev, ki ne ločujejo odpadkov?
Meni se to že lep cajt zdi nekako samoumevno!

• 0

#500 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 August 2008 - 10:16 PM

Rea, res ne vem, zakaj je blo tole zdle potrebno. Sicer pa okej, si povedala kar se ti je zdelo, da je treba povedat. Se pa ne strinjam s tabo, kar pa je tudi moja pravica. =) Seveda lahko napišem, da ne želim biti sebična - why the hell not? Nisem rekla, da nisem sebična, rekla sem, da ne želim bit. A zdej so želje prepovedane al kaj? Sicer pa tole ne vodi nikamor.

Sade, no problem. Meni so Sodasan zadeve super, imamo skos njihov detergent za ročno pomivanje posode, pa tudi univerzalno čistilo se fajn obnese.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users