Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#481 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 September 2008 - 09:01 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 9. 9. 2008 - 19:17) View Post

Si jo preizkusila?

ne... ampak niti nimam želje, da bi jo ermm.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#482 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 30 September 2008 - 03:49 PM

zakaj pa ne saj ne grize smile.gif
šele ko jo človek preizkusi in uporablja, vidi kako imamo ljudje brezvezne predsodke,....ne vem no jaz sem res vesela da obstaja. smile.gif
  • 0

• Guests

Posted 30 September 2008 - 10:39 PM

yes.gif
  • 0

#484 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 08 October 2008 - 08:07 PM

Danes sem predsodkom navkljub investirala v Mooncup. Sprobam ob prvem krvavenju. Samo me pa ful skrbi, kako jo bom dajala noter, tudi ko jo zložim, ni glih aerodinamične oblike.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#485 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 08 October 2008 - 08:15 PM

Nima te kej skrbet!
S tem se ubadaj potem, če bo sploh treba.
  • 0

#486 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 09 October 2008 - 10:31 AM

no super, daj nam poročaj kako bo šlo.
  • 0

#487 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 October 2008 - 10:35 AM

heheh Hevea si me nasmejala smile.gif Aerodinamična oblika smile.gif sej ne piha burja tam v tvoji tamali tongue.gif
  • 0

#488 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 09 October 2008 - 01:02 PM

laugh.gif

bo že šlo, nč bat biggrin.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#489 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 October 2008 - 01:58 PM

Jaz bi pa sam povedala da je moje osebno mnenje,da je tole ena velika neumnost in da me noben na tem svetu ne prepriča da si začnem skodelco v lulo vstavlat in noter kri lovit.Men se zdi nehigienično pa konc.Že tamponi so mi nehigienski,počutim se napihnjeno in podobno in prisegam na vložke.Ko sem fantu povedala za mooncup je skoraj letel kosilo vrečt iz želodca na wc me gledal z izbuljenimi očmi v smislu "o fak kaj vse se bodo še spovnal..."
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

• Guests

Posted 09 October 2008 - 05:18 PM

Ne razumem prav dobro, v čem so pa vložki bolj higienični. hmm.gif Da ne govorim o tem, kako se vse skupaj hitro usmradi, bljek. ermm.gif O pesticidih in škodljivosti raznih vpojnih gelov je pa itak škoda izgubljati besede. Kar se pa tamponov tiče - če niso iz ekološko pridelanega bombaža, so res nehigienični, ker stlačiš vase en kup pesticidov in ostalega kemičnega "sranja".
Tudi moj je prvič vihal nos, ko sem mu omenila skodelico, zdaj se mu zdi pa super, če ne drugače zato, ker omarica v kopalici ni več polna vrečk in škatlic vložkov in tamponov. smile.gif Pa na kakšni poti je prej moral kar naprej ustavljati, da sem si jaz zamenjala kaj tam spodaj, zdaj pa tega ni več (razen če skodelico pozabim doma). biggrin.gif
  • 0

#491 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 October 2008 - 05:32 PM

Ugotovila sem, da so proti tej skodelici vedno tiste, ki je niso sprobale. In na pamet govorijo, kako je čudna, zanič in še kaj. Tudi sama sem bila podobnega mnenja, ko sem izvedela zanjo - "ne, jaz pa tega že ne bom uporabljala. Gravž."
Tako da včasih gre pustiti predsodke za sabo in poskusiti. Sicer pa - vsakomur svoje.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#492 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 October 2008 - 05:41 PM

Se strinjam. Jaz je sicer še nimam, me trenutno ne zanima, uporabljam z veseljem tampone, ker sem zelo navajena na njih, zelo so mi všeč.

Mogoče bom kdaj šla na skodelico, kaj pa veš? wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#493 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 October 2008 - 06:02 PM

Jaz sem jo sprobala, pa mi ni bla ok, od takrat naprej se pa preprosto ne spomnim več nanjo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#494 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 October 2008 - 06:04 PM

No jaz pač sem raje malo usmrajena kot pa da bi kri zadrževala notri. Sicer pa vložke pogosto menjavam in se vedno ob menjavi spodaj tudi umijem. Tampone uporabljam samo če je menzes in moram v bazen. Sem pa prepričana da te skodelice ne bom uporabljala, ker tudi tamponov ne pa so na trgu že ohoho časa (no saj pravim,razen če niso izredne okoliščine).
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#495 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 09 October 2008 - 06:07 PM

A nismo o tem v tej temi že vsega predebatirali v smislu "men JE okej-men NI okej"?
Se opravičujem no, ampak neverending story v tej temi...
  • 0

#496 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 October 2008 - 06:15 PM

QUOTE(sonchika @ 9. 10. 2008 - 18:32) View Post

Ugotovila sem, da so proti tej skodelici vedno tiste, ki je niso sprobale. In na pamet govorijo, kako je čudna, zanič in še kaj. Tudi sama sem bila podobnega mnenja, ko sem izvedela zanjo - "ne, jaz pa tega že ne bom uporabljala. Gravž."
Tako da včasih gre pustiti predsodke za sabo in poskusiti. Sicer pa - vsakomur svoje.

Če ti že v principu reč ne deluje ok, oz. nisi prepričan da je to zate, je tudi brezveze dajat 30€ samo da se prepričaš, ipak to ni nek manjši denar in če Sally že tamponi ne pašejo verjetno ve o čem govori.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#497 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 09 October 2008 - 08:49 PM

No, meni se zdi lunetka veliko bolj higienična od vložkov. Sploh si ne predstavljam, da bi še kdaj pajcala vložek poln krvi na vhodu v nožnico... bljak.

@Hevea, prvih nekaj menjavanj bo cel cirkus v kopalnici, ampak ne obupat. To je tako kot vožnja z rolerji - najprej mal boli pa trapasto se počutiš, ker se ti tla pod nogami premikajo, potem pa kmalu luštno postane.
  • 0

#498 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 09 October 2008 - 10:31 PM

K'k pa vete kako velikost izbrat? huh.gif Meni tamponi niso fajn, preveč mi izsušijo sluznico in me še drug dan peče, vložki pa tako tako-nič kaj ne maram tega. Nasplošno menstruacije.
  • 0
IPB Image

#499 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 09 October 2008 - 10:40 PM

Zelo učinkovito se je znebiš, če zanosiš ;)

Tam piše, da naj bi bila št.1 za dekleta, ki še niso imela spolnih odnosov in pred 20-im letom starosti. Jaz sem vzela št.2, najprej se mi je zdela huge in sploh nisem vedela, kako jo bom not spravila... sedaj se mi ne zdi več ne vem kaj.
  • 0

#500 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 October 2008 - 06:15 AM

obseg med 1 in 2 se ne razlikuje za veliko. Ker sem "ozka" sem razmišljala o tem, da bi vzela 1, vendar pa ker pravijo, da imaš lunetko med 5 in 10 let (v tem času pa bom 100% imela otroke), sem raje vzela 2.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users