kaj študirate
Posted 04 June 2007 - 07:21 PM
Posted 04 June 2007 - 07:29 PM
Posted 04 June 2007 - 08:00 PM
Sej jz tud nism nobenga poznala, sam šla sm pač.
Posted 04 June 2007 - 09:20 PM
Posted 04 June 2007 - 09:22 PM
Čeprav ti zadnji iz tvojega posta, ki se vpisajo zgolj zaradi statusa, leto načeloma preživijo delovno in si služijo mastne denarce; skoraj ne poznam študenta, ki v prostem času ne bi delal, in če imaš prosto vse leto... There you go.
Posted 05 June 2007 - 08:18 AM
Adriane, sem se pozanimala, kako bo na enopredmetnem... Pr men je blo tko, jst sploh ne bi šla nikol na fax, starci so me na podlagi ful dobrih ocen uturil na gimnazijo. In z gimnazijo nism totalno nč, ja nism vedla kam nej grem in pač angleščina mi je kot jezik ušeč, sam kaj pa nardijo eni predavatelji iz kakšnega predmeta k bi bil lahk ful zanimiv in čist prebavljiv... o tem res rajš ne bi:) Sploh ne bom neki tuki razlagala na dolgo in široko, gre za to, da ne delajo na tem da bi nas prpravil na delo profesorjev, ampak nej bi se sam piflal in kot eni junčki kimal z glavo, nimam občutka da sm se pa na faxu res kej velik naučila (napiflat sem se mogla pa ogromno ja). Cel sistem je dost u k.. sej zato pa imamo tolk bedakov z diplomo. Glej ga zlomka, še Tina iz BB bo nekoč dipl something something...
No, o tem študiju ti lahko tudi jaz nekaj povem, glede na to, da sem ga dala skozi. Po končani gimnaziji tudi sama nisem ravno vedela kakšen študij naj si izberem, jeziki so me že od nekdaj veselili in zato sem si izbrala angleščino (na drugo mesto sem dala arheologijo
Hotela sem ti samo povedati, da če te jezik veseli, ter če se nekoč vidiš v poklicu povazanem s tem jezikom - stisni malo zobe in prišla boš do konca. Tudi jaz sedaj delam z jezikom, kar mi je v neznansko veselje. Čez nekaj časa boš pozabila na Komar, Vrbinčevo in podobno golazen ki tlači našo zemljo, ostala pa ti bo angleščina!
In se strinjam z Adriane - po končani srednji šoli bi bilo res smoterno, da si ljudje vzamejo mogoče leto za premislek, v primeru da ne vejo kaj bi študirali. Jaz poznamo nekoga, ki je to storil, nikoli tega ni obžaloval. Podoben primer je moj brat - že v srednji je eno leto pavziral, takrat se je pač iskal, na fax se je vpisal, delal en letnik, potem vse skupaj pustil, ker ga ni veselilo. In kaj vse je ubogi moral poslušati - da se ne uči rad, da se ne zna učiti, in bodobne bedarije. On jim je pa vedno odgovarjal: da on se rad uči, da se rad uči o stvareh ki mu nekaj pomenijo, ga zanimajo (pa naj bo to glasba, ali fotografija, ali kaj drugega). Sedaj se bo zaposlil, fax tudi ni za vsakogar - je pa nekaj kar se od maturanta pričakuje - da gre takoj študiral. Žal je tako, družba pritiska na nas!
Rock_chic: veliko sreče pri tvojih nadaljnih odločitvah!
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 June 2007 - 10:20 AM
Posted 05 June 2007 - 10:46 AM
Don't feel guilty if you don't know what to
do with your life. The most interesting people I know didn't
know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the
most interesting 40-year-olds I know still don't.
...
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 05 June 2007 - 12:04 PM
Moja sošolka gre na matematiko. Je rekla, da bi tudi kdaj obiskala predavanje, samo dvomim, da koga pozna.
Js poznam eno ki je prvi letnik matematike. Mogoč bi pa lahk urihtala kake informacije? sam povedat mi je treba želje
Posted 05 June 2007 - 10:26 PM
Posted 06 June 2007 - 04:25 PM
Drugo kar me zanima je restavratorstvo, a bi se na sprejemca morala prijavit že marca, to torej na žalost odpade, od ostalega še umetnostna zgodovina, fizioterapija, prevajalstvo (ang - nem). No in me zanima, če ima kdo izkušnje z vzporednimi študiji, ali pa katerim izmed zg. naštetih študijev?
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 06 June 2007 - 04:37 PM
Nimam izkusenj iz prve roke... imam pa kolegico, ki je dostudirala fizioterapijo in eno, ki se studira... kr tezek studij, predvsem fizika etc, predmetnik.
Posted 06 June 2007 - 04:42 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 06 June 2007 - 06:46 PM
Hotela sem ti samo povedati, da če te jezik veseli, ter če se nekoč vidiš v poklicu povazanem s tem jezikom - stisni malo zobe in prišla boš do konca. Tudi jaz sedaj delam z jezikom, kar mi je v neznansko veselje. Čez nekaj časa boš pozabila na Komar, Vrbinčevo in podobno golazen ki tlači našo zemljo, ostala pa ti bo angleščina!
Ok, za Komarko vsi vemo, da je pošast, ampak kaj ti je pa Vrbinčeva hudega naredila??!!
Sicer moram izpit pri njej še nardit (v torek) - se mi pa čez leto ni zdela ful zaj..... tud prevode sem imela vedno zelo dobre, ni komplicirala, pri testu tudi ne ... kaj me čaka v torek???? Fak, prevajanja ne smem pogrnit, ker je pogoj za 4. letnik
Posted 06 June 2007 - 07:39 PM
Držim pesti zate!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 07 June 2007 - 07:20 PM
Punca, ki jo poznam, bo vzela angleščino pedagoško, a ne zna podajat snovi, je totalno nepedagoški človek, še v družbo se blaznooo težko vklopi in še poučevanje je ne zanima. In najbrž ni edini tak primerek. Se ne čudim, zakaj so potem med prfoksi taki čudaki.
Posted 07 June 2007 - 09:58 PM
Mi smo meli pa ravno danes debate o pedagoški smeri določenih predmetov na FF.
Punca, ki jo poznam, bo vzela angleščino pedagoško, a ne zna podajat snovi, je totalno nepedagoški človek, še v družbo se blaznooo težko vklopi in še poučevanje je ne zanima. In najbrž ni edini tak primerek. Se ne čudim, zakaj so potem med prfoksi taki čudaki.
To me pa spomne na en vic: Tisti, ki ne znajo delat, učijo. Tisti, ki pa ne znajo učit- učijo učitelje.
Posted 08 June 2007 - 07:11 AM
Posted 08 June 2007 - 11:07 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users