Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#481 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 04 June 2007 - 07:21 PM

Itak biggrin.gif K so me mal psihiral, da je matematika na faksu neki čist druzga kukr v gimnaziji, pa sm hotla prej vidt v kakšne vode se podajam smile.gif Čeprov takrat so pol glih zaporedja začel delat, pa mi je blo ene 10 minut clo jasn kaj počnejo laugh.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#482 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 04 June 2007 - 07:29 PM

Moja sošolka gre na matematiko. Je rekla, da bi tudi kdaj obiskala predavanje, samo dvomim, da koga pozna.

• 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#483 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 04 June 2007 - 08:00 PM

Jah zdej je že mal prepozna, ker smo končal za letos biggrin.gif
Sej jz tud nism nobenga poznala, sam šla sm pač.
  • 0

#484 rock_chick

rock_chick

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 04 June 2007 - 09:20 PM

Adriane, sem se pozanimala, kako bo na enopredmetnem... Pr men je blo tko, jst sploh ne bi šla nikol na fax, starci so me na podlagi ful dobrih ocen uturil na gimnazijo. In z gimnazijo nism totalno nč, ja nism vedla kam nej grem in pač angleščina mi je kot jezik ušeč, sam kaj pa nardijo eni predavatelji iz kakšnega predmeta k bi bil lahk ful zanimiv in čist prebavljiv... o tem res rajš ne bi:) Sploh ne bom neki tuki razlagala na dolgo in široko, gre za to, da ne delajo na tem da bi nas prpravil na delo profesorjev, ampak nej bi se sam piflal in kot eni junčki kimal z glavo, nimam občutka da sm se pa na faxu res kej velik naučila (napiflat sem se mogla pa ogromno ja). Cel sistem je dost u k.. sej zato pa imamo tolk bedakov z diplomo. Glej ga zlomka, še Tina iz BB bo nekoč dipl something something...
  • 0

#485 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 04 June 2007 - 09:22 PM

QUOTE(crna @ 4. 6. 2007 - 18:44) View Post

Čeprav ti zadnji iz tvojega posta, ki se vpisajo zgolj zaradi statusa, leto načeloma preživijo delovno in si služijo mastne denarce; skoraj ne poznam študenta, ki v prostem času ne bi delal, in če imaš prosto vse leto... There you go.
No to pa je tudi res ja, da je kar nekaj takih študentov.
  • 0

#486 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 June 2007 - 08:18 AM

QUOTE(rock_chick @ 4. 6. 2007 - 22:20) View Post

Adriane, sem se pozanimala, kako bo na enopredmetnem... Pr men je blo tko, jst sploh ne bi šla nikol na fax, starci so me na podlagi ful dobrih ocen uturil na gimnazijo. In z gimnazijo nism totalno nč, ja nism vedla kam nej grem in pač angleščina mi je kot jezik ušeč, sam kaj pa nardijo eni predavatelji iz kakšnega predmeta k bi bil lahk ful zanimiv in čist prebavljiv... o tem res rajš ne bi:) Sploh ne bom neki tuki razlagala na dolgo in široko, gre za to, da ne delajo na tem da bi nas prpravil na delo profesorjev, ampak nej bi se sam piflal in kot eni junčki kimal z glavo, nimam občutka da sm se pa na faxu res kej velik naučila (napiflat sem se mogla pa ogromno ja). Cel sistem je dost u k.. sej zato pa imamo tolk bedakov z diplomo. Glej ga zlomka, še Tina iz BB bo nekoč dipl something something...

No, o tem študiju ti lahko tudi jaz nekaj povem, glede na to, da sem ga dala skozi. Po končani gimnaziji tudi sama nisem ravno vedela kakšen študij naj si izberem, jeziki so me že od nekdaj veselili in zato sem si izbrala angleščino (na drugo mesto sem dala arheologijo smile.gif , na tretje pa francoščino in sociologijo). Ampak sem upala da pridem na angleščino, to mi je kasneje tudi uspelo. Jezik sem od nekdaj oboževala, ko pa so se začela predavanja sem videla, da je vse zastavljeno malo drugače kot sem si jaz - mlada študentka z velikimi upi, zamišljala. Dejstvo je, da je sposobnih profesorjev na našem oddelku zelo zelo malo, predavanja nimajo ne repa ne glave, polovica predmetov na predmetniku je brezveznih, vse je zastavljeno preveč na široko, itd. Ja, že takoj v prvem letniku so mi malo zbili voljo do študiranja, ampak sem zaradi ljubzeni do jezika vztrajala! In naredim vse izpite za vse letnike in pridem pred novo oviro - preddiplomski izpiti (tega ti nimaš več, so spremenili sistem grinte jedne - kar je edino pravilno IMO). In 2 izpita (prevajanje, pa ustnega kao glagol, morfologija in sintaxa) sem delala 2 leti. Popolnoma so mi zbili motivacija za učenje in pisanje diplome, po petih letih in mnogih izpitih so me dejansko želeli prepričati da sem teslo, ter da se nisem nič naučila. Potem se to naredila, diplomirala še nisem. Prav jebe se mi za to diplomo. Vsi mi govorijo - jaaaa, toliko si obetala, jada jada jada. Pa saj to se samo vsedeš in napišeš, bla bla bla. Deep down inside vem, da sem to sposobna narediti in se tudi zavedam tega, da bom enkrat ko bom začela pisati, to precej hitro končala.

Hotela sem ti samo povedati, da če te jezik veseli, ter če se nekoč vidiš v poklicu povazanem s tem jezikom - stisni malo zobe in prišla boš do konca. Tudi jaz sedaj delam z jezikom, kar mi je v neznansko veselje. Čez nekaj časa boš pozabila na Komar, Vrbinčevo in podobno golazen ki tlači našo zemljo, ostala pa ti bo angleščina! wink.gif

In se strinjam z Adriane - po končani srednji šoli bi bilo res smoterno, da si ljudje vzamejo mogoče leto za premislek, v primeru da ne vejo kaj bi študirali. Jaz poznamo nekoga, ki je to storil, nikoli tega ni obžaloval. Podoben primer je moj brat - že v srednji je eno leto pavziral, takrat se je pač iskal, na fax se je vpisal, delal en letnik, potem vse skupaj pustil, ker ga ni veselilo. In kaj vse je ubogi moral poslušati - da se ne uči rad, da se ne zna učiti, in bodobne bedarije. On jim je pa vedno odgovarjal: da on se rad uči, da se rad uči o stvareh ki mu nekaj pomenijo, ga zanimajo (pa naj bo to glasba, ali fotografija, ali kaj drugega). Sedaj se bo zaposlil, fax tudi ni za vsakogar - je pa nekaj kar se od maturanta pričakuje - da gre takoj študiral. Žal je tako, družba pritiska na nas!

Rock_chic: veliko sreče pri tvojih nadaljnih odločitvah! smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#487 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 05 June 2007 - 10:20 AM

Joj, tale Komarjeva je pa tud men stopila na živce, ko sem šla na Filo faks delat izpit za aktivno znanje Angleščine. Obupna ženska. Moja sestrična je doštudirala ta jezik in ima same slabe izkušnje z njo. Uglavnem, na izpitu sem švicala skoraj dve uri pri enem profesorju in uleti ona noter in me začne spraševat na katerem faksu sem (policija) in je čist ven padla, da nimam kej delat aktivne Angle!! Še dobr, da je sestrična popenila zraven. grrrr.
  • 0

#488 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 05 June 2007 - 10:46 AM

Odlomek iz pesmi Sunscreen - Baz Luhrman

...
Don't feel guilty if you don't know what to
do with your life. The most interesting people I know didn't
know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the
most interesting 40-year-olds I know still don't.
...

smile.gif
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#489 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 05 June 2007 - 12:04 PM

predavanja so javna, tja lahko gre vsak, ne rabiš kakega indeksa....

QUOTE(Princeska @ 4. 6. 2007 - 20:29) View Post

Moja sošolka gre na matematiko. Je rekla, da bi tudi kdaj obiskala predavanje, samo dvomim, da koga pozna.

Js poznam eno ki je prvi letnik matematike. Mogoč bi pa lahk urihtala kake informacije? sam povedat mi je treba želje
  • 0
IPB Image

#490 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 05 June 2007 - 10:26 PM

Sej bo drugo leto, mamo še eno leto do konca. Pa ti lahko takrat pišem, če bo mela še željo biggrin.gif
  • 0

#491 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 June 2007 - 04:25 PM

Jaz se odločam a čem it naslednje leto študirat vzporedno. No, vsaj poskusila bom z vzporednim študijem, samo še odločit se moram kaj bi šla. Zadnje leto me je ful začela zanimat geologija, ampak me je vse minilo, ko sem videla predmetnik za prvi letnik in vsebino nekaterih predmetov (matematika - v enem letu obnovit znanje iz gimnazije, fitika - enako, anorganska kemija), no in počasi dvomim, da bi mi uspelo. Pa še urnik je tak da mi ne bi uspelo nič delat zraven, samo na faxu bi visela 24/7. Zanimivi predmeti, zaradi katerih bi sploh šla študirat geologijo se začnejo šele v drugem letniku... ermm.gif
Drugo kar me zanima je restavratorstvo, a bi se na sprejemca morala prijavit že marca, to torej na žalost odpade, od ostalega še umetnostna zgodovina, fizioterapija, prevajalstvo (ang - nem). No in me zanima, če ima kdo izkušnje z vzporednimi študiji, ali pa katerim izmed zg. naštetih študijev?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#492 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 06 June 2007 - 04:37 PM

Nimam izkusenj iz prve roke... imam pa kolegico, ki je dostudirala fizioterapijo in eno, ki se studira... kr tezek studij, predvsem fizika etc, predmetnik.
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#493 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 June 2007 - 04:42 PM

A res? Z eno paralelko iz OŠ sem se enkrat ujela na avtobusu in je tudi na fizioterapiji pa je rekla, da ji je ful lahko. Je pa takrat komaj začela študij, tko da verjamem da je spremenila mnenje v času izpitov. smile.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#494 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 06 June 2007 - 06:46 PM

QUOTE(Kinky @ 5. 6. 2007 - 9:18) View Post

Hotela sem ti samo povedati, da če te jezik veseli, ter če se nekoč vidiš v poklicu povazanem s tem jezikom - stisni malo zobe in prišla boš do konca. Tudi jaz sedaj delam z jezikom, kar mi je v neznansko veselje. Čez nekaj časa boš pozabila na Komar, Vrbinčevo in podobno golazen ki tlači našo zemljo, ostala pa ti bo angleščina! wink.gif

Ok, za Komarko vsi vemo, da je pošast, ampak kaj ti je pa Vrbinčeva hudega naredila??!! blink.gif
Sicer moram izpit pri njej še nardit (v torek) - se mi pa čez leto ni zdela ful zaj..... tud prevode sem imela vedno zelo dobre, ni komplicirala, pri testu tudi ne ... kaj me čaka v torek???? Fak, prevajanja ne smem pogrnit, ker je pogoj za 4. letnik rolleyes.gif

• 0

#495 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 06 June 2007 - 07:39 PM

Do mene je bila na slovničnem seminarju full v redu, potem sem pa videla kakšna zna biti na preddiplomskem (prevajanje). Po moje ni slaba, ampak je bila pod vplivom Sicherlove! evil.gif

Držim pesti zate! wink.gif Saj boš naredila!
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#496 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 07 June 2007 - 07:20 PM

Mi smo meli pa ravno danes debate o pedagoški smeri določenih predmetov na FF.

Punca, ki jo poznam, bo vzela angleščino pedagoško, a ne zna podajat snovi, je totalno nepedagoški človek, še v družbo se blaznooo težko vklopi in še poučevanje je ne zanima. In najbrž ni edini tak primerek. Se ne čudim, zakaj so potem med prfoksi taki čudaki.
  • 0

#497 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 07 June 2007 - 09:58 PM

QUOTE(Princeska @ 7. 6. 2007 - 20:20) View Post

Mi smo meli pa ravno danes debate o pedagoški smeri določenih predmetov na FF.

Punca, ki jo poznam, bo vzela angleščino pedagoško, a ne zna podajat snovi, je totalno nepedagoški človek, še v družbo se blaznooo težko vklopi in še poučevanje je ne zanima. In najbrž ni edini tak primerek. Se ne čudim, zakaj so potem med prfoksi taki čudaki.

To me pa spomne na en vic: Tisti, ki ne znajo delat, učijo. Tisti, ki pa ne znajo učit- učijo učitelje.
laugh.gif
  • 0

#498 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 June 2007 - 07:11 AM

Those Who Cannot Do, Teach. And Those Who Cannot Teach, Teach Gym! biggrin.gif biggrin.gif
  • 0

#499 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 08 June 2007 - 09:18 AM

QUOTE(celia @ 7. 6. 2007 - 22:58) View Post

To me pa spomne na en vic: Tisti, ki ne znajo delat, učijo. Tisti, ki pa ne znajo učit- učijo učitelje.
laugh.gif

A bi mogla bit zdj užaljena? ermm.gif huh.gif biggrin.gif
  • 0

#500 rock_chick

rock_chick

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 08 June 2007 - 11:07 AM

Kinky, tenx za lepe želje smile.gif ja drug tedn mam jst tud prevajanje, tko kot darla, sam jst mam Sicherlovo... Mal me je strah, ker pri njej ni nobene garancije, da sploh nardiš, tolaži me edino, da sm usaj prvi kolokvij nardila. Matr ej, ni mi jasn kaj nej sploh delam, se učim.. Darla, kaj boš ti delala? Kinky, če maš ti kakšen nasvet, je tud vedno dobrodošel ermm.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users