Kontracepcijske tablete
Posted 23 January 2007 - 08:25 PM

Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!
Posted 23 January 2007 - 08:35 PM
edino v dneh, ko sumim, da je blizu ovulacija, se pomatrava in uporabiva kondom,
Drgač pa opažam probleme z mastnimi lasmi in deloma včasih tudi kožo, odkar ne jem velč Cilest
in mi je kar malce žal na trenutke, tako da sem se že zalotila pri premišljevanju, da jih spet začnem jemat, ker je bilo vse čist OK.
Posted 23 January 2007 - 08:38 PM
_M_ zakaj si sploh nehala jemat KT, če pa so ti popolnoma ustrezale in ne maraš kondomov?
Posted 23 January 2007 - 08:46 PM
najbolj pa zaradi tega, ker sem imela na zadnjih dveh pregledih malo povišan pritisk, pa malo preveč kil se mi je nabralo in sm preventivno nehala,
zdaj pa morma itak menjat ginekologa, ker nism več v Lj pri študentski, tako da bom vidla, kaj bo pa tale rekel/-a.
Posted 23 January 2007 - 08:49 PM
Posted 24 January 2007 - 10:56 PM
Posted 25 January 2007 - 01:35 PM
Jaz bi vam samo predlagala, da vseeno vmes malo prekinete, da boste videle kako telo reagira.
Meni je po 6 letih rednega "uživanja" tablet (imela sem Diane 25 zadnjih nekaj let) telo doživelo tak šok, da sem imela mozolje po celem telesu (obraz in hrbet predvsem, čeprav celo puberteto nisem imela mastne kože) in sem eno leto redno hodila h kozmetičarki, da mi je očistila kožo. Lasje so se "spremenili" iz totalno suhih na srednje mastne in podobno ...
Te tablete niso tako nedolžne ... je pa res, da če bi bila še enkrat "mlada", bi naredila enako - jemala tablete (ziher je pa le ziher).
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 25 January 2007 - 01:41 PM
zakaj pa ne uporabljaš teblet? imaš slabe izkušnje?
Nimam sploh izkušenj z njimi, ker jih nikoli nisem jemala. Pač moje osebno mnenje je, da je ziher bolš, če jih ne ješ, ker vsake tablete majo kake bad stranske učinke! Dolgoročno gledano sigurno!
Posted 25 January 2007 - 01:58 PM
Posted 25 January 2007 - 02:06 PM
A bi mi lahko katera od vas svetovala katere kontracepcijske tablete so najboljše po vaših izkušnjah.
Nikoli jih še nisem jemala, zdaj mam pa resnega fanta pa bi jih probala samo se ne bi rada zredila al pa kake mozolje dobila
Hvala za odgovor
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.
Posted 25 January 2007 - 02:14 PM
Posted 25 January 2007 - 02:18 PM
Sem mislila da bo odgovor bolj zakompliciran.
Bom pač plačala, da ne bo kakih stranskih učinkov. Se verjetno splača.
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.
Posted 25 January 2007 - 07:58 PM
Posted 25 January 2007 - 11:29 PM
Jaz recimo imam logest in se nisem popolnoma nič zredila, tudi celulita nisem dobila (tisto malo kar ga imam sem imela že prej), edino kar sem postala malce bolj občutljiva za vsako stvar, pa tudi prsi so malce zrasle.
Posted 26 January 2007 - 07:25 PM
Meni je po 6 letih rednega "uživanja" tablet (imela sem Diane 25 zadnjih nekaj let) telo doživelo tak šok, da sem imela mozolje po celem telesu (obraz in hrbet predvsem, čeprav celo puberteto nisem imela mastne kože) in sem eno leto redno hodila h kozmetičarki, da mi je očistila kožo. Lasje so se "spremenili" iz totalno suhih na srednje mastne in podobno ...
Te tablete niso tako nedolžne ... je pa res, da če bi bila še enkrat "mlada", bi naredila enako - jemala tablete (ziher je pa le ziher).
ojej, jst mam zdej diane 2 leti in so mi v prvi vrti uredile probleme z aknami, ful so mi pomagale, da zdej več nimam krčev ob mestruaciji in sm ful vesela. samo je že zadnjič mi zdravnica rekla: jah sej, k jih nehaš jemat, bo spet isto. tolažba pa taka
Posted 26 January 2007 - 08:50 PM
Sreca da obstaja tok alternativ. Ene mi bojo sigurno ustrezale.
Hvala za pomoc
Posted 27 January 2007 - 10:46 AM
Posted 27 January 2007 - 11:21 AM
ojej, jst mam zdej diane 2 leti in so mi v prvi vrti uredile probleme z aknami, ful so mi pomagale, da zdej več nimam krčev ob mestruaciji in sm ful vesela. samo je že zadnjič mi zdravnica rekla: jah sej, k jih nehaš jemat, bo spet isto. tolažba pa taka
Tud jst mam zdej diane ene 2 leti
Meni je pa rekla, da dokler bom več ali manj zdrava, jih lahko kar jemljem, če mi nič napačnega ne delajo...tako da to je moja tolažba
Posted 27 January 2007 - 07:26 PM
Z
Drgač pa opažam probleme z mastnimi lasmi in deloma včasih tudi kožo, odkar ne jem velč Cilest
in mi je kar malce žal na trenutke, tako da sem se že zalotila pri premišljevanju, da jih spet začnem jemat, ker je bilo vse čist OK.
Jaz tudi jemljem Cilest pa se mi še vedno zmastijo lasje v dveh dneh in imam mastno kožo na obrazu... nisem vedla, da bi lahko te tabletke imele tak učinek. Kaj bo šele, ko jih neham jest
Mi je pa smešno kolko različnih informacij lahko dekleta dobijo pri svojih ginekologih. Vsak pravi drugače. Zdaj pa res ne vem al v njihovi stroki ne obstajajo kakšni seminarji al pa dodatna izobraževanja na to temo itd.
Moja ginekologinja promovira tablete in ne zagovarja prekinitve po daljšem jemanju, medtem ko drugi pravijo da je priporočljivo itd. Prav tako mi je predlagala v primeru prestavljanja menstre s pomočjo tablet naj jemljem tablete neprestano, berz prekinitve in ne kako tableto ali dve več v posameznem ciklu. Tudi če vzamem vse 3 škatle skupaj. In potem se znajdem v situaciji, ko več ne vem komu naj verjamem
Posted 27 January 2007 - 07:29 PM
Tudi meni ni ginekologinja nikoli svetovala prekinitve iz kakršnegakoli razloga in kljub svoji odločitvi za prekinitev še vedno verjamem, da če nimaš nobenih težav, jih komot jemljše dlje časa.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users