Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#481 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 23 January 2007 - 08:25 PM

kt diane 35... sicer jih jemlem zard enih drugih blemov (ne zard aken) pa upam de mi ne bojo šle kile gor dry.gif (zaenkrt mi sicer še niso *trkam na les* biggrin.gif)
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#482 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32313 posts

Posted 23 January 2007 - 08:35 PM

Zadnje čase uporabljava kar metodo umika, haha, zaenkrat uspešno,
edino v dneh, ko sumim, da je blizu ovulacija, se pomatrava in uporabiva kondom, cry.gif sam nama resnično ful ni všeč...
Drgač pa opažam probleme z mastnimi lasmi in deloma včasih tudi kožo, odkar ne jem velč Cilest
in mi je kar malce žal na trenutke, tako da sem se že zalotila pri premišljevanju, da jih spet začnem jemat, ker je bilo vse čist OK.
  • 0

#483 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 23 January 2007 - 08:38 PM

Jaz pa enostavno ne prenesem kondomov, so mi res ful mimo - predvsem zaradi občutka, ki je definitivno (vsaj zame) dost slabši, kot pa brez kondoma - brez kondoma se mi zdi dost bolj intenziven občutek. Midva s sedanjim fantom sva sexala s kondomom samo prva dva meseca, potem pa sem se odločila za tabletke, ker mi grejo kondomi res na živce, ne morem pomagat. Pa tudi uničijo tisti feeling spontanosti, ko je treba kondom odpirat in vse to ... mene je to skos ful nerviralo. ermm.gif

_M_ zakaj si sploh nehala jemat KT, če pa so ti popolnoma ustrezale in ne maraš kondomov?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#484 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32313 posts

Posted 23 January 2007 - 08:46 PM

Mah, mal sm podlegla besedičenju o dolgotrajnem jemanju in eno obdobje je bilo, ko s tipom nisva ful velik seksala wink.gif ,
najbolj pa zaradi tega, ker sem imela na zadnjih dveh pregledih malo povišan pritisk, pa malo preveč kil se mi je nabralo in sm preventivno nehala,
zdaj pa morma itak menjat ginekologa, ker nism več v Lj pri študentski, tako da bom vidla, kaj bo pa tale rekel/-a.
  • 0

#485 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 January 2007 - 08:49 PM

Aha, kapiram. =) Kako dolgo si jih pa jemala? Namreč js sm že ful deljenih mnenj slišala glede KT, nekateri pravijo, da je treba vsake par let kao prekint in narest pavzo, drugi pa, da se jih lahko skos jemlje ... ne vem zdej, kaj je res, sicer jih pa sama jemljem komaj pol leta. Me pa fant skos sprašuje, če je to v redu, pa če so kaki hudi stranski učinki in če bom lahk mela otroke pa take ... ful je nekak zaskrbljen glede tega in pol še jst postanem živčna, čeprav vem, da se glih nimam kej dost za sekirat, ampak me on napsihira. =)
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#486 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 24 January 2007 - 10:56 PM

Če je ženska zdrava jih lahko jemlje brez prekinitev...
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#487 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24543 posts

Posted 25 January 2007 - 01:35 PM

Meni je bilo rečeno, da naj bi po kakšnih 5-7 letih prekinil za kakšne pol leta, da se telo očisti (ampak takrat so obstajale samo visoko-hormonske). Kako pa je zdaj z nizko-hormonskimi pa ne vem.

Jaz bi vam samo predlagala, da vseeno vmes malo prekinete, da boste videle kako telo reagira.

Meni je po 6 letih rednega "uživanja" tablet (imela sem Diane 25 zadnjih nekaj let) telo doživelo tak šok, da sem imela mozolje po celem telesu (obraz in hrbet predvsem, čeprav celo puberteto nisem imela mastne kože) in sem eno leto redno hodila h kozmetičarki, da mi je očistila kožo. Lasje so se "spremenili" iz totalno suhih na srednje mastne in podobno ...

Te tablete niso tako nedolžne ... je pa res, da če bi bila še enkrat "mlada", bi naredila enako - jemala tablete (ziher je pa le ziher).
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#488 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 25 January 2007 - 01:41 PM

QUOTE(sade @ 23. 1. 2007 - 20:18) View Post

zakaj pa ne uporabljaš teblet? imaš slabe izkušnje?

Nimam sploh izkušenj z njimi, ker jih nikoli nisem jemala. Pač moje osebno mnenje je, da je ziher bolš, če jih ne ješ, ker vsake tablete majo kake bad stranske učinke! Dolgoročno gledano sigurno!
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#489 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 January 2007 - 01:58 PM

Včasih so bile tablete nekaj čisto drugega, kot so danes. Včasih so imele baje 500x (!!!) več hormonov kot danes in so bile res hardcore, povzročale so celo prekomerno poraščenost pri ženskah in še nekatere druge spremembe. Te nizkodozne, kot je recimo Yarina, nimajo nekih večjih stranskih učinkov, v bistvu imajo celo veliko pozitivnih učinkov (poleg tega, da ščitijo pred nosečnostjo). Malo bolj hude so potem recimo Diane 35, ampak še vedno neprimerljivo manj kot včasih. Je pa res, da je potrebno vsako uporabnico obravnavat individualno, ker smo si ženske med sabo precej različne in tisto, kar ustreza eni, ni rečeno, da bo tudi drugi.
  • 0

#490 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 25 January 2007 - 02:06 PM

Lep pozdravček vsem.

A bi mi lahko katera od vas svetovala katere kontracepcijske tablete so najboljše po vaših izkušnjah.

Nikoli jih še nisem jemala, zdaj mam pa resnega fanta pa bi jih probala samo se ne bi rada zredila al pa kake mozolje dobila ermm.gif

Hvala za odgovor
  • 0
Hey girls I lost myself! Anyone found me?
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.

#491 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 January 2007 - 02:14 PM

Zredila se ne boš po Yarini, ker preprečuje zastajanje vode (druge tablete zastajanje povzročajo, zato tudi celulit). Poleg tega hormon, ki ga vsebuje, dobro vpliva na kožo in preprečuje mozolje. Najbolje pa je, da se posvetuješ s svojo ginekologinjo, ki ti bo znala dobro svetovat glede na tvoje zahteve. So pa Yarina tabletke plačljive (ostale niso) in za eno škatlico, ki zadostuje za en mesec, boš odštela približno 2.000 tolarjev oziroma nekaj več kot 8€.
  • 0

#492 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 25 January 2007 - 02:18 PM

Hvala Dilema,

Sem mislila da bo odgovor bolj zakompliciran.

Bom pač plačala, da ne bo kakih stranskih učinkov. Se verjetno splača. thumbup.gif
  • 0
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.

#493 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts

Posted 25 January 2007 - 07:58 PM

Neyka, najboljše je da sama sprobaš. Mogoče tiste tablete, ki nekaterim sploh ne odgovarjajo, bodo tebi pa odlične. Ne moreš vedet ne da bi poizkusila sama. Meni npr. tudi Diane 35 nobenih stranskih učinkov ne delajo, pa jih je kar dosti čeznje govorilo. Pač vsakemu svoje. wink.gif
  • 0

#494 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46028 posts

Posted 25 January 2007 - 11:29 PM

Mislim, da ti lahko najbolje svetuje ginekolog. Glede na to da se vsaka posameznica razlikuje, tako glede lastnosti, kot tudi glede bolezni v družini mislim, da je ginekolog tisti, ki ti lahko najbolj svetuje.

Jaz recimo imam logest in se nisem popolnoma nič zredila, tudi celulita nisem dobila (tisto malo kar ga imam sem imela že prej), edino kar sem postala malce bolj občutljiva za vsako stvar, pa tudi prsi so malce zrasle.
  • 0

#495 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 26 January 2007 - 07:25 PM

QUOTE(Kami @ 25. 1. 2007 - 13:35) View Post

Meni je po 6 letih rednega "uživanja" tablet (imela sem Diane 25 zadnjih nekaj let) telo doživelo tak šok, da sem imela mozolje po celem telesu (obraz in hrbet predvsem, čeprav celo puberteto nisem imela mastne kože) in sem eno leto redno hodila h kozmetičarki, da mi je očistila kožo. Lasje so se "spremenili" iz totalno suhih na srednje mastne in podobno ...

Te tablete niso tako nedolžne ... je pa res, da če bi bila še enkrat "mlada", bi naredila enako - jemala tablete (ziher je pa le ziher).

ojej, jst mam zdej diane 2 leti in so mi v prvi vrti uredile probleme z aknami, ful so mi pomagale, da zdej več nimam krčev ob mestruaciji in sm ful vesela. samo je že zadnjič mi zdravnica rekla: jah sej, k jih nehaš jemat, bo spet isto. tolažba pa taka mad.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#496 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 26 January 2007 - 08:50 PM

No se bom se mal z ginekologinjo pogovorila...

Sreca da obstaja tok alternativ. Ene mi bojo sigurno ustrezale.

Hvala za pomoc biggrin.gif
  • 0

#497 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 27 January 2007 - 10:46 AM

Jaz bi ful rada prešaltala na Mireno, samo sem premlada. sad.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#498 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts

Posted 27 January 2007 - 11:21 AM

QUOTE(Princeska @ 26. 1. 2007 - 21:25) View Post

ojej, jst mam zdej diane 2 leti in so mi v prvi vrti uredile probleme z aknami, ful so mi pomagale, da zdej več nimam krčev ob mestruaciji in sm ful vesela. samo je že zadnjič mi zdravnica rekla: jah sej, k jih nehaš jemat, bo spet isto. tolažba pa taka mad.gif

Tud jst mam zdej diane ene 2 leti biggrin.gif Najprej seveda zaradi kože, potem pa še zaradi cele vrste drugih zadev povezanih z menstruacijo (sem jih imela nenormalno boleče, pa še to le na vsake 3 mesece al pa še manj laugh.gif )
Meni je pa rekla, da dokler bom več ali manj zdrava, jih lahko kar jemljem, če mi nič napačnega ne delajo...tako da to je moja tolažba laugh.gif
  • 0

#499 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4158 posts

Posted 27 January 2007 - 07:26 PM

QUOTE(_M_ @ 23. 1. 2007 - 20:35) View Post

Z
Drgač pa opažam probleme z mastnimi lasmi in deloma včasih tudi kožo, odkar ne jem velč Cilest
in mi je kar malce žal na trenutke, tako da sem se že zalotila pri premišljevanju, da jih spet začnem jemat, ker je bilo vse čist OK.

Jaz tudi jemljem Cilest pa se mi še vedno zmastijo lasje v dveh dneh in imam mastno kožo na obrazu... nisem vedla, da bi lahko te tabletke imele tak učinek. Kaj bo šele, ko jih neham jest huh.gif
Mi je pa smešno kolko različnih informacij lahko dekleta dobijo pri svojih ginekologih. Vsak pravi drugače. Zdaj pa res ne vem al v njihovi stroki ne obstajajo kakšni seminarji al pa dodatna izobraževanja na to temo itd.
Moja ginekologinja promovira tablete in ne zagovarja prekinitve po daljšem jemanju, medtem ko drugi pravijo da je priporočljivo itd. Prav tako mi je predlagala v primeru prestavljanja menstre s pomočjo tablet naj jemljem tablete neprestano, berz prekinitve in ne kako tableto ali dve več v posameznem ciklu. Tudi če vzamem vse 3 škatle skupaj. In potem se znajdem v situaciji, ko več ne vem komu naj verjamem huh.gif

• 0

#500 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32313 posts

Posted 27 January 2007 - 07:29 PM

saj jaz ne vem, če so imele Cilest tak učinek, ampak dejansko nisem imela nikoli prej tako hitro mastnih las kot sedaj, ko sem jih nehala po 8 letih jemati.
Tudi meni ni ginekologinja nikoli svetovala prekinitve iz kakršnegakoli razloga in kljub svoji odločitvi za prekinitev še vedno verjamem, da če nimaš nobenih težav, jih komot jemljše dlje časa.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users