Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36332 replies to this topic

#4961 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 19 August 2007 - 08:36 PM

QUOTE(laLa° @ 19. 8. 2007 - 20:14) View Post

Poslala sem nepriporočeno cry.gif Resno tako piše. Vam bom kopirala. In ne, ni poslal čevljev. Jaz sem samo denar poslala (ki ga ni dobil)

Evo to piše na ebayu:
Buyers automatically enter into a legally binding contract to purchase the item from the seller if they win the online auction-style listing or use the Buy It Now feature. eBay's Unpaid Item policy requires buyers to pay the seller for the items that they commit to purchase.

Sellers can file an Unpaid Item dispute with eBay for each of their items that were bought but not paid for. eBay will issue a strike on the account of the buyer who does not honour their obligation to pay (unless the buyer and seller mutually agree not to complete the transaction).

If a buyer gets too many strikes within a short period, their account will be suspended indefinitely. In some cases, limits may be placed on the buyer’s account in advance of suspension

Hja, pol se pa lahko pod nosom obrišeš za vse skupaj. Ma ne vem kak si lahko denar kar navadno poslala no nono.gif Povej prodajalcu, da si pač denar poslala in da naj počaka še kakšen teden, če bo denar prišel. Če ne bo, se mu pa opraviči za nastale komplikacije, pač ni tvoja krivda, ker si poslala in da naj pač da še enkrat avkcijo gor. Ma daj no, moj dela že 8 let z ebayem in je imel svašta zapletov, pa kaj več kot od opozorila oz. negativnega feedbacka ni dobil, tak da ne paničarit. V najslabšem primeru si brez denarja in brez čevljev. Mi je zelo žal, ampak sama si kriva. Kolk časa pa je že minilo od takrat ko si denar poslala in v katero državo je šel?
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#4962 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30470 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 August 2007 - 08:42 PM

kolikor je meni znano, je treba vsakršen keš v tujino pošiljati kot vrednostno pošiljko, ker kr tko navadno se ga naj ne bi smelo. poizvedba za pošiljke, poslane v tujino, lahko traja še pa još časa (tut po več mescev). mislim, da te ne bo kar tako, nekam na daljavo šel model tožit - ti mu še zmeri lahko rečeš, da njegov poziv na tožbo al karkoli pač že, ni prišlo do tebe, pa je - isto kot tvoj keš ni prišel do njega. midva z bivšim dečkom sva pred leti pridno nabirala kazni za overdue parkiranje po tujini, enkrat bla ustavljena za prehitro vožnjo, pa nisva nobene kazni plačala in ni blo nič. isto nisem plačala kazni za vožnjo brez karte na tramvaju v tujini pa ni blo panike.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#4963 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 19 August 2007 - 08:50 PM

Ok, torej nebo kaj hujšega ? huh.gif

Chanda poslala sem pred 14 dnevi (tu nekje) v Anglijo.
  • 0

#4964 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 19 August 2007 - 08:58 PM

hm pol bi že moglo bit tam, no ja, saj lahk da se je kaj zaštrikalo, reč mu naj počaka še en teden, pa boš vidla. Ma nič ti ne morejo, saj si poslala denar. Samo si ga res posrala, da nisi poslala priporočeno. No ja, za drugič veš, vedno pošiljaj priporočeno take zadeve, če se kaj zaštrika, maš dokaz.

Ne vem Špela, ampak vem da sva midva z mojim nekaj let nazaj poslala v Anglijo denar v kuverti, priporočeno (ne kot vrednostno pošiljko) in se je pismo zgubilo, sva dala poizvedbo in do nekega mesta so še meli evidenco, pol pa ni blo naprej nobenga podatka in sva izpolnila neke papirje, pa napisala vrednost poslanega pisma in sva dobila ves denar + še neko odškodnino nazaj. Ampak je bla ženska (Angležinja) tak fajn, da mi je vseeno poslala tist kar sem kupila in sem ji jaz pol ko sva dobila denar nazaj poslala še enkrat denar, čeprav ga ni zahtevala. Je pa bilo 3 jurje, nazaj sva pa dobila 12.000 Kar kul a ne? Ja Špela res je, poizvedbo razrešijo v roku 3-6 mesecev blink.gif
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#4965 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 August 2007 - 09:31 PM

QUOTE(Špela @ 19. 8. 2007 - 21:42) View Post

midva z bivšim dečkom sva pred leti pridno nabirala kazni za overdue parkiranje po tujini, enkrat bla ustavljena za prehitro vožnjo, pa nisva nobene kazni plačala in ni blo nič. isto nisem plačala kazni za vožnjo brez karte na tramvaju v tujini pa ni blo panike.

Do nedavnega kazni iz tujine sploh ni blo potrebno plačat, po novem je pa uveden zakon s kateri si primoran poravnat te kazni, če ne se mislim da enostavno prenesejo v Slovenijo, oz. tukajšnja policija poskrbi za to da plačaš. Neki tacga.
Sem pa tud že jaz dobila goro parkir listkov laugh.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#4966 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 19 August 2007 - 09:51 PM

A je v lalinem primeru možno, da je prodajalec dobil denar, ampak trdi, da ga ni?
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#4967 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30470 posts

Posted 19 August 2007 - 09:52 PM

QUOTE(redkvica @ 19. 8. 2007 - 22:51) View Post

A je v lalinem primeru možno, da je prodajalec dobil denar, ampak trdi, da ga ni?

seveda je možno - imaš svakojake bebce naokoli. sej ona bl twžko dokaže, da se on laže ...
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#4968 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12192 posts

Posted 19 August 2007 - 09:54 PM

Ma sej mogoče ibi se dalo, na pošti al pa kej takega pogruntat če je bil ta keš kdaj tam al ne. Boo no.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#4969 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30470 posts

Posted 19 August 2007 - 10:07 PM

ja, lahko da poizvednico, za katero pa traja, da razreši pošta ... bi po mojem že vsi roki, v katerih lahko vloži pritožbo (če sploh je to možno na e-bayu, beats me), zastarali in bi blo itak brezveze.
  • 0

#4970 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 20 August 2007 - 06:26 AM

Nekaj časa nazaj (teden ali dva nazaj) so poštarji v Angliji baje stavkali. Četudi ni poslala priporočeno, je možno, da je kuverta še vedno na poti. Ni pa mus.
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#4971 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 20 August 2007 - 10:17 AM

zanima me, koliko je 5$ v evrih? Pa koliko je 4 pounds v gramih? smile.gif
  • 0

#4972 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26364 posts

Posted 20 August 2007 - 10:49 AM

v google vpišeš:

5 dollars in euro
vrže ti ven: 5 U.S. dollars = 3.71996131 Euros

4 pounds in grams
vrže ven: 4 pounds = 1 814.36948 grams (1.8kg)

• 0

#4973 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 20 August 2007 - 10:51 AM

Mah, saj mene ne boli toliko za tisti denar. Strah me je edino, da bi bilo kaj narobe.
  • 0

#4974 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 20 August 2007 - 05:49 PM

Je Ognjičeva krema komedogena?
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#4975 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 20 August 2007 - 10:57 PM

Ancka, za tole googlovo funkcijo pa nisem vedla, hvala. biggrin.gif
  • 0

#4976 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 21 August 2007 - 07:32 AM

jst tudi ne. thanks.gif

A je treba kej doplačat če pošlješ z oznako priporočeno ali pa z oznako vrednostna pošiljka?
  • 0

#4977 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 21 August 2007 - 08:30 AM

Bubbles: ja. Zaradi tega se ljudje (verjetno) tudi odločajo pošiljat kot navadno pismo.

Google: ptt
CENIK

Sanies, katera krema? Če pri oceni ne piše, da je, potem ni.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#4978 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 21 August 2007 - 08:46 AM

Pol se pa sploh nič ne splača kupit na tak način, k je tok stroškov ermm.gif

Hvala Adriane smile.gif
  • 0

#4979 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 21 August 2007 - 11:38 AM

Mislim obicna Ognjičeva krema-od Justa naprimer. Nisem dala ocenit, samo zanima me. Ker sploh ne najdem sestavin. hmm.gif
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#4980 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 21 August 2007 - 11:57 AM

Pol ti pa ne bi znala pomagat. smile.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users