Danes kuham...
Posted 03 February 2024 - 01:56 PM
Posted 03 February 2024 - 02:01 PM
Pablo Picasso
Posted 03 February 2024 - 02:44 PM
Oboje se bere njamsi!
Jaz grem delat brownnije.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 04 February 2024 - 06:12 PM
Js pa sem dal v ror polovico domačega piščeta, rožmarin in nekaj rastlinskih prilog. Poleg je bila še skleda radiča. Splaknil sem ga s prijetnim cvičkom. Vse skupaj sem zaokrožil s kapučiom.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 04 February 2024 - 06:29 PM
Posted 04 February 2024 - 07:37 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 04 February 2024 - 07:52 PM
1 koromač in količinsko približno enako cvetače narezes na koščke, poliješ z malo olja, soli in popra, premesas in peces cca 25 min na 200C.
Pasto skuhaš, odcedis, dodaš smetano in žlico ali dve limoninega soka (po okusu) in kvasnih kosmičev. Vmesas kuhano ciceriko in postrežeš s pečeno zelenjavo.
Za pangratto pa na 2 žlicah margarini popeces strok česna, naribano lupinico ene limone, 1 cz origana, četrt skodelice krušnih drobtin in začinis s soljo in poprom. Uporabiš kot posip. Et voila!
Posted 05 February 2024 - 10:37 AM
Koromačevo juho z jabolkom in praženimi orehi
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 06 February 2024 - 08:24 AM
Anouk, hvala! <3
Posted 11 February 2024 - 02:53 PM

Pablo Picasso
Posted 12 February 2024 - 08:09 AM
V soboto sem porabil piščanca. V ponev sem dal olje, česen, narezanega piščanca in orenk žlico nduje. Potenstal. Čez sem dal pašto in vse skupaj potresel s parmezanom. V nedeljo sem dal v ponev olje, česen in orenk žlico nduje. Čez pa pašto in parmezan. Obakrat je bila zraven skleda radiča in kak kozarec opojne substance. Malo časa za dobro hrano.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 22 February 2024 - 10:33 AM
Pečene polentine kocke s šampinjoni in špinačo zraven pa še velika skleda regrata, kockami rdeče pese in semeni. Se že veselim.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 23 February 2024 - 10:08 AM
Danes bodo njoki s piščancem v smetanovi omaki ter solata.
Posted 25 February 2024 - 09:57 AM
Včeraj: kosilo pašta aglio, olio, peperoncino. Namesto peperončina sem uporabil generozno žlico nduje, ki vsebuje toliko peperončina, da je super nadomestilo. Ndujo dobite v delikatesi na Tavčarjevi v Ljubljani. Edina je, se je ne da zgrešiti.
Danes: za zajtrk sem naredil šmorn. V maso sem dal pokrovček ruma Captain Morgan spiced. Pecilnega praška in vanilije pa ne, ker ju nimam. Zraven sem pil Irish tea iz Čajne hiše, ki je bistveno drugačnega okusa od Twininga, ker vsebuje žafraniko in vanilijo, zato se mi ne zdi primeren čaj za bolj konkreten jutranji obrok s kakšno salamo ali pršutom. V tem primeru je boljši English breakfast od Čajne hiše ali original Twiningov Irish breakfast. Za kosilo se pa zdajle kuha govedina v juhi z mozgovo kostjo, da bo za na kruhek. Juha se kuha na nizkem ognju ene tri ure. Jušno zelenjavo bom zavrgel, ker se bo prepojila z maščobo, pa tudi tisto, ki se bo nabrala na površini bom posnel. Zraven bo kozarec cvička od Kolenca.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 03 March 2024 - 04:28 PM
https://www.instagra...nRoNmw3NXNranBy
Ampak sem malo prilagodila, ker ne maram kuhat po receptih.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 March 2024 - 08:03 AM
Tole imam jaz tudi namen naredit.
Posted 04 March 2024 - 09:26 AM
Posted 08 March 2024 - 08:13 AM
V torek smo imeli doma narejene Ikea hot dog-e, ki jih obožujemo Imam ene domače hrenovke in pride super.
V sredo tortilje s piščancem
Včeraj udon noodles s mleto govedino in zelenjavo
Danes paella
Jutri bomo pa pospravljal ostanke po hladilniku
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 10 March 2024 - 09:40 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 10 March 2024 - 09:41 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users