Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#4921 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 25 July 2024 - 04:35 PM

Pri nas je v sezoni toliko zelenjave na vrtu, da mi na misel ne pride, da bi v trgovini kupovala še kakšno drugo/nesezonsko. Pa mesa ne jemo vsak dan, sir za žar imamo tudi mi ful radi, pa tofu in sejtan na vse mogoče načine. Nasploh pojemo ogromno zelenjave in solate, zeleno in radič imamo večji del leta doma, tako da od trgovinske kupujemo samo motovilec.

Sem se pa spomnila, da bi lahko kdaj čičeriko jedli. Katero kupujete?

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4922 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 28 July 2024 - 11:32 PM

Jaz kupujem to:
https://www.zito.si/...g-doy.2-A028561
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#4923 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 August 2024 - 02:32 PM

Na pomoc!

Za rojstnodnevno praznovanje sem vzela 1/2kg mascarpone, ki ga na koncu nisem porabila za tortni nadev. Imate kake pametne nacine uporabe zanj? Rok uporabe bo kmalu potekel. Ali lahko gre v skrinjo?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#4924 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 August 2024 - 04:07 PM

Direkt količina za en tiramisu. :P
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#4925 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 01 August 2024 - 04:13 PM

ej a veš da sem pomislila tudi na to :) 

Imaš kak preverjen recept? 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#4926 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 01 August 2024 - 05:51 PM

Jaz delam vedno isto, 4 jajca ločim na beljake in rumenjake, iz beljakov stepem sneg s ščepom soli, iz rumenjakov, 2 žlic sladkorja in paketka vanilijevega sladkorja pa penasto kremo, ki ji kasneje primešam 500g mascarponeja in na koncu sneg iz beljakov. Savoiardije pomočim v kavo (skuham po občutku, noter obvezno malo dobrega ruma) in zlagam, na koncu pa posujem tono temnega kakava.
  • 0
Pablo Picasso

#4927 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 01 August 2024 - 06:02 PM

Btw v Hofru imajo super savoiarde. Iz italijanske linije. So skoraj kot bi jih doma spekel, tudi sestavine so skromne.

https://www.hofer.si...0000273374.html

Jaz si vcasih dovolim se malo smetane notri dat. Shoot me. Saj rum tudi ni po pravilih :P
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4928 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 01 August 2024 - 06:09 PM

Zadnjič smo v eni kar znani in sicer dobri gostilni Zlati Grič dobili tiramisu polit s sladkim grehom. 😭 Ne vidijo me več.
  • 0

#4929 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 01 August 2024 - 06:15 PM

Zanimivo, jaz med temi Hoferjevimi in kaksnimi drugimi ne opazim nobene razlike, sami so mi cisto bedni. :D
Podgana, moz tudi da se smetano. Ruma pa ne, ker ga nikoli nimamo doma. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4930 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 01 August 2024 - 06:44 PM

Se pa drugace napijejo kafeta. Iz unih "baby" rata cisti poc. Itak bi bila prej marsala notri. Ali vin santo ali nekaj takega. Ce ze.

O, fuj, Barbarina.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4931 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 01 August 2024 - 06:47 PM

Jaz sem najslabši tiramisu v življenju jedla v Italiji, tako da... Nek biskvit so nadevali s smetano in polili s čokoladnim prelivom za sladoled, sem bila kar šokirana. :butl:

Jaz imam rada malo ruma v pecivih, ga z veseljem dam v ježke. :D Smetano pa dam na vrh tiramisuja, če se zakalkuliram in mi zmanjka file. :)
  • 0
Pablo Picasso

#4932 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 01 August 2024 - 08:57 PM

Hvala, Coco in Podgana!

Hu, surova jajca. a dela katera še na kak drug način? :D

In - se strinjam, da je piratski dodatek v tiramisu/sladice vedno dobra ideja :D

• 0

#4933 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 01 August 2024 - 08:59 PM

Jaz delam brez jajc, lahko da sem pa že kdaj jedla takega z jajci kje, pa da nisem vedela.
  • 0

#4934 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 01 August 2024 - 09:06 PM

Ha ha, tiramisu brez jajc, dej nehi... :D

Na, Olivija. ZELO dober, kljub vsem neoriginalnim napakam ;)

https://www.instagra...3doOWU4eHB6dWRt
  • 1

Tumblr

#4935 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 01 August 2024 - 10:25 PM

Kakšen je pa tiramisu brez jajc? Resno sprašujem, a je to samo sladkan maskarpone? :lol:
Olivija, living on the edge. :D Jaz vedno delam s surovimi jajci, ampak vedno poberem sveža iz gnezda in res pazim na higieno.
  • 0
Pablo Picasso

#4936 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 02 August 2024 - 06:13 AM

Moja frendica rumenjake nezno stepa nad paro, ker se ji gravzajo surovi. Njen tiramisu je noro dober.
  • 0

#4937 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17271 posts

Posted 02 August 2024 - 06:20 AM

E, to je v mojem receptu :D Malo traja, ampak je isto ful dobro. Pa nima potem beljakov, ampak smetano.

Probaj, M :D
  • 0

Tumblr

#4938 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 02 August 2024 - 06:51 AM

Meni se zdi, da pride zaradi tega krema se bolj rahla, ker je v jajcih toliko zraka in je res dobro. Meni se ne zdi ful vec dela, itak stepas samo par minut.
  • 0

#4939 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 02 August 2024 - 07:02 AM

Eh, jaz sem se pri prvi pripravi odpovedala tem jajcem 😄 in ga pač naredim malo po svoje, nam je vsem dobra sladica in jo takoj zmanjka.
  • 0

#4940 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 02 August 2024 - 08:50 AM

Jaz delam po tem receptu in vedno super izpade. Včasih goljufam in primešam nekaj stepene smetane.
Kar se pa jajc tiče, jih v robotu skupaj z sladkorjem stepam cca 10min in pride ful puhasto ven.

Attached Files

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users