Vprašanja
Posted 07 May 2020 - 11:38 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 May 2020 - 11:45 AM

Posted 07 May 2020 - 12:04 PM
Mene vedno zebe v noge. Moram ob priliki oz. bolj ko bo volja, v nabavo tako navadnih zoknov kot najlonk.
[Napoleon]
Posted 08 May 2020 - 12:27 PM
Kateri so kvalitetni stumfi, nogavice torej, da je dobro razmerje med kvaliteto in ceno? Jaz skoz samo crne kupujem in mi gre tako na zivce, ce se rahlo muckajo, da imas potem kaj med prsti in je videti, kot da si nog nisi ze en teden umil.
Pa fajn mi je, da nimajo premocne elastike v gleznju.
Kaj pa Polzela, a ima kdo izkušnjo?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 08 May 2020 - 12:51 PM
Jaz imam tudi s tem problem, ker so mi skoraj vse hlače prekratke in čudno izgleda, če se nad čevlji vidijo nogavice. Superge mi pa niti slučajno ne grejo povsod. Saj bo kmalu za sandale oz. je kakšen dan že.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 May 2020 - 01:45 PM
Posted 08 May 2020 - 01:45 PM
Posted 09 May 2020 - 10:58 AM
Neytiri, koliko so debele te nogavice? So malo debelejše pletenje, ali običajno tanko?
Jaz imam Calzedonia nogavice in sem zadovoljna, ne zasledim muck. : )
Posted 09 May 2020 - 03:40 PM
Posted 09 May 2020 - 04:31 PM
Posted 09 May 2020 - 04:38 PM
Posted 16 May 2020 - 06:55 PM
Ali katera pozna kakšne sustainable spletne trgovine oblačil pa, da obenem ne bankrotiram zraven ob nakupu 3 kosov oblačil?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 May 2020 - 12:03 PM
NIč?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 May 2020 - 12:13 PM
Posted 19 May 2020 - 12:14 PM
Posted 19 May 2020 - 12:15 PM
Posted 19 May 2020 - 12:18 PM
Jaz jih ogromno vidim na IG, ampak so cene neumne.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 19 May 2020 - 12:31 PM
Jaz ne vem, kaj to pomeni sploh :-)
Sustainable pomeni trajnosten, kar vključuje izdelavo iz bolj kvalitetnih materialov in barv, ki ne oz. manj škodujejo naravi ter delavcem,
+ delavci naj bi delali v boljših razmerah in za boljše plačilo. Zato so ta oblačila običajno ful draga. Jaz žal tudi ne poznam.
Ena od možnosti je kupovati iz druge roke, če ti je pomembno zmanjšat to izkoriščanje, onesnaženje itd.
H&M-u sustainable pa jaz ne bi verjela niti besede, da je res kaj na tem.
Bill Bullard
Posted 19 May 2020 - 01:45 PM
Tule sem zadnjič nekaj brskala, ampak nisem.se nič naročila:
https://www.shoplikeyougiveadamn.nl/
Posted 19 May 2020 - 01:57 PM
Sustainable pomeni trajnosten, kar vključuje izdelavo iz bolj kvalitetnih materialov in barv, ki ne oz. manj škodujejo naravi ter delavcem,
+ delavci naj bi delali v boljših razmerah in za boljše plačilo. Zato so ta oblačila običajno ful draga. Jaz žal tudi ne poznam.
Ena od možnosti je kupovati iz druge roke, če ti je pomembno zmanjšat to izkoriščanje, onesnaženje itd.
H&M-u sustainable pa jaz ne bi verjela niti besede, da je res kaj na tem.
Second hand že kupujem. Ampak jeans redko dobiš(tega sem našla sicer, MUD, bom šla probati), spodnje perilo, navadne majice-basic zadeve mi pa niso za kupovati second hand. BI žeela kakšno zmerno alternativo.
Ne vem, ali tekstil, ko upoštevaš vse dejavnicek, toliko stane ali obesijo vse stroške res potrošnikom sustainable firme?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users