Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 13 July 2024 - 04:59 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 13 July 2024 - 06:55 PM
Obe sta smešni! Haha
Ja, danes zjutraj sem pojedla pol loncka, jutri za zajtrk bom pa se ostalo, ne bom stran metala hrane, to me pa res srce boli.
Bom dala zraven se mal mlade cebule in naredila namaz. Edini stos tega zvarka je, da bolj ko mesas, bolj sluzasto postaja.
Tega sem kupila za hec, ker so ga imeli v Kis in kvas -50%, kupila pa ne bom vec, razen ce bom imela kaksen preblisk.
Posted 15 July 2024 - 12:27 AM
Posted 15 July 2024 - 05:19 AM
Kimci je tudi meni super, najboljsi mi je pekoci od Kis in kvas.
Posted 17 July 2024 - 07:53 AM
V Lidlu ne dobim več cottage cheese light. Prodajalka mi je rekla, da ni več dobave. Ne ve pa, ali samo k nam ne ali je to generalno. Pri vas je?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 17 July 2024 - 07:59 AM
Jaz sem ga sicer v Hoferju kupovala, pa ga tudi že nekaj časa ni.
Posted 17 July 2024 - 08:02 AM
Tam ga sploh ni bilo, vsaj pri nas.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 July 2024 - 02:21 PM
Kaj kuhate na morju? Zbiram ideje za enostavna in hitra kosila.
[Napoleon]
Posted 24 July 2024 - 03:52 PM
Včasih zavijem kam na pizzo, sardelice.
Posted 24 July 2024 - 03:55 PM
Posted 24 July 2024 - 03:59 PM
Vsakic znova ugotavljam, kaksna zalost sta trgovinska zelenjava in sadje v Slo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 July 2024 - 04:00 PM
Posted 24 July 2024 - 04:02 PM
Posted 24 July 2024 - 04:47 PM
Jaz sem si zdaj tri dni naredila Anine solate in sem sita 3 ure plus.
Do zdaj nisem jedla solat zato ker sme bila takoj lacna po njih. Trik je v zadostni kolicini beljakovin in mascob.
Posted 24 July 2024 - 04:53 PM
Posted 24 July 2024 - 04:57 PM

Jaz sem zvecer lacna kot volk, ce cez dan premalo pojem, kar je pa najslabse.
― V. Van Gogh
Posted 24 July 2024 - 08:52 PM
Posted 25 July 2024 - 07:37 AM
jaz na morju rada čim manj časa preživim za štedilnikom (no, že doma, ampak tam pa sploh, ker je v barki noro vroče; kaj šele ko začnem kuhat. Tako da imam kakšne easy in hitre rešitve, pa seveda da je zelo malo pomivanja :
- Mongolsko meso z rižem/rezanci
- Chili garlic noodles (ponavdi z govedino)
- Pad Thai (za na pot kar kupim že pripravljeno omako, samo zelenjavo in meso prepražim)
- Hot dogi z mesnim sirom/hrenavko/klobaso
- Piščanec v senf omaki z njoki
- Krušič mesni rezanci z njoki
- Eta prebranec in kranjske klobase
- Testenine na par načinov
- Kakšno makaronovo meso ali tikka masalo naredim že doma
- tortilje (začimbe iz vrečke), popražiš meso in zelenjavo
- čevapčiči z prilogo
Letos boš šla še kakšno v naprej pripravljeno stvar v Eto iskat, ker so mi njihove stvari dobre in kvalitetne - npr Chili con carne
Je pa res, da jaz s seboj še vok nesem, ker mi je tako lažje in v njem potem vse živo cmarim.
Če ima še kdo priporočilo za kakšno v naprej pripravljeno jed (in ne rabi hladilnika) se zelo priporočam!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 25 July 2024 - 09:09 AM
To pa so krepke jedi.
― V. Van Gogh
Posted 25 July 2024 - 09:43 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users