Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4887 replies to this topic

#4881 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26574 posts

Posted 08 September 2026 - 08:31 PM

V. je tudi knjižni molj. Danes sem pomagala v šolski knjižnici (dva oddelka 3. in 4. razreda) in so brali na res različnih nivojih - vsak ima na izkaznici napisano, na katerem nivoju zdaj vadi in to potem to 2x letno osvežijo. V. in se ena druga punca sta brali na nivoju 6. razreda. So morali knjige za ta nivo posebej označit za pridne mlade bralce (z dodatno barvasto nalepko), da ne posežejo po pretezkih vsebinah za svojo starost.

• 1
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4882 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30793 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 09 September 2026 - 06:51 AM

Kok dobr, Anouk, zakon!  Priden molj!

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#4883 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25982 posts

Posted 09 September 2026 - 08:11 AM

Pri nas smo kljub branju dobili ven dva otroka, ki nimata nobene ljubezni do knjig ... full mi je žal. 

Malo se tolažim, da jaz kot otrok tudi nisem rada brala in mi je bilo že domače branje odveč, me je pa kot odraslo potem bolj potegnilo. 

• 1

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4884 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24258 posts

Posted 09 September 2026 - 09:36 AM

Pri nas ima 2. razred bralni krožek 1x na teden, je I. rekla, da jim je učiteljica rekla, da se morajo vsi prijavit.
Čez poletje so pa dobili, da lahko sodelujejo v projektu Poletavci, ki ga sicer organizira knjižnica LJ. 1. razred je moral 30 dni brat po 10 minut na dan. Ko sem jo vprašala, če je veliko sošolcev sodelovalo, je rekla, da se ji zdi, da sta samo ona in še en sošolec prinesla izpolnjene liste.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#4885 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90655 posts

Posted 14 September 2026 - 03:37 PM

https://www.facebook...mibextid=wwXIfr
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4886 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19355 posts

Posted 15 September 2026 - 06:51 AM

Mene vedno znova preseneti, med kaksnimi ljudmi zivim, ko odprem facebook komentarje in iskreno ne mine dan, da ne pomislim da bi ga zbrisala. Samo zato ker imamo messenger skupino za solo gor in ker ene dva kolega nimata drugih kanalov se vztrajam.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4887 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 90655 posts

Posted 15 September 2026 - 01:52 PM

Misliš komentarje pod to objavo tudi? 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4888 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25982 posts

Posted 15 September 2026 - 02:16 PM

Mene vedno znova preseneti, med kaksnimi ljudmi zivim, ko odprem facebook komentarje in iskreno ne mine dan, da ne pomislim da bi ga zbrisala. Samo zato ker imamo messenger skupino za solo gor in ker ene dva kolega nimata drugih kanalov se vztrajam.

saj MSG imaš lahko odprt brez da pogledaš FB ... na telefonu sta itak ločeni aplikaciji, na računalniku pa se vpišeš samo v MSG.

Jaz sem v službi na tak način vpisana večino časa

Se pa tudi da vplivat , katere zgodbe ti FB kaže. Meni npr te zgodbe sploh pokazal ni, ker ne trzam na vse te novice od nekoga drugega, ki ima potrebo komentirat vse velike in majhne novičke. Kaže mi pa en kup nasvetov, kako zavezovat take in onake vozle  :lol1: , pohodne in navtične nasvete / ideje in pa kakšnega Grahama Nortona in Jimmy Carra ... saj sami dajemo FB ideje kaj nas zanima in nam potem to skače ven. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users