Jump to content

Photo

Spovednica

• Please log in to reply
19531 replies to this topic

#4841 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 May 2008 - 10:15 AM

ne smejo tega nardit, ne. v statutu piše, da ima izredni študent možnost opravljanja izpita na 4 rokih + pripada mu en izredni rok. večina profesorjev se na to požvižga. NOBEN NIČ NE MORE. to ponavadi počnejo profesorji, kateri imajo ugled na fakulteti. v komisiji (kjer "obravnavajo" takšne pritožbe - saj smo se skupinsko pritožili... nima se pa smisla izpostavljat, ker če to npr. počne en profesor, kateri te ima letos 3 predmete in se mu zameriš, se itak lahko izpišeš iz faksa, ker letnika ne boš nikoli naredil, a ne) pa so ponavadi isti ali pa še hujši + kolegi od tega profesorja. proti vetru je težko scati.
aja, sem se spomnila še enega absurda - ena moja sošolka je imela določene težave (nosečnost), pa ji je profesorica malo podaljšala oddajo seminarske. zmenile sta se, da ji bo ta sošolka seminarsko naknadno dostavila v nabiralnik. se ji profesorica ne javlja, čeprav jo sošolka kontaktira po mejlu (pač vsi niso doma za vogalom faksa, a ne), kako je s seminarsko. nič. pride ona na izpit in profesorica jo čudno gleda, kaj dela tam - je rekla, da je prišla na izpit in da če je pogledala seminarsko, kot sta se zmenili. profesorica pove, pazite to, lepo prosim: da je na vse skupaj pozabila. sošolka ni zato mogla na izpit. bruhahahaha.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#4842 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 May 2008 - 10:15 AM

Bom se še jst mal. Nikol si nisem mislila,da so FDV,FF in podobni "fejk" fajksi,kot jim večina pravi enostavni za narest.zame bi bili cela muka ker mi tak sistem učenja in snov enostavno ne ustrezata. Tako da lahko rečem kapo dol.

Pri nas seminarskih ni,vsaj v prvem in drugem letniku ne,je pa dosti obveznih laboratorijskih vaj,s 100% prisotnostjo. To pomeni nekaj v smislu:Gorje ti če med letom zboliš. Opravljene lab. so sploh pogoj za pristop k izpitu. Nekateri izpiti nimajo kolokvijev,drugi ja,kolokviji so pri nas olajšava,če jih narediš imaš na vsakega pol snovi iz pisnega izpita,pa verjetno tudi več časo za pripravo na ustni izpit. Ustni je ena sama teorija,dokazi,obračanje formul,vendar je snov še kar zanimiva. Edino kar me skrbi zdajle je ustni za matematiko,za katerega teden dni učenja (razen spanja,hrane in tuširanja,ostalo pa drk drk drk) ne bo dovolj in si bom 100% morala en izpit pustit za september,ali pa tega ustnega za september. ta ustni mi izpolni pogoj za tretji letnik,medtem ko moram,če si ustni pustim narediti v zameno dva izpita za pogoj (da ga bom imela zdaj,junija). Verjetno bom vzela prvo možnost,se drkala za to matematiko in si en lažji izpit pustila za september.

Izpiti so fakin težki,vsaj nekateri.ČE smo se lani kao učili,potem letos švicamo in drugi letnik je krščen za najtežjega v času študija na FE. Komaj čakam tretji letnik,v katerem se baje zadiha s polnimi pljuči,vsaj na moji smeri,nekatere izpite se opravi kar s pomočjo seminarske in potem imaš dejansko občutek tudi da se ne učiš od 1 oktobra do 30 junija ampak vmes imaš celo kak dan frej,da lahko možgane na pašo pelješ....

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#4843 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 May 2008 - 10:35 AM

FTSE, delim s tabo agonijo, a prihodnjič naredi kaki odstavek, da nem rabla 5 kratno povečat pisave, da bom lahko kaj prebrala.
Si predstavljaš, kako bom šele takrat lahko čutila s tabo? woot.gif

Prosim, odgovori mi na ZS. Predvsem oni zadnji del, ker me res zanima, ali pa me obišči na šihtu whistling.gif

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#4844 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 May 2008 - 11:25 AM

Mi imamo v drugem letniku 13 izpitov. Od tega trije dvodelni (dvakrat pisni del) in še en pri katerem je kolokvij pogoj za na izpit. Torej jih je vseh skupaj 17; ustnih zagovorov pri nas skoraj ni, oz. zgolj v primeru da si med oceno, ali pa po trenutnem navdihu profesorja (eni ti vedno dajo možnost da "obrazložiš" svoje napake v izpitu, kar ti zviša oceno, večina pak ne).

Proseminarski/pisni nalogi sta dve letno, v prvem letniku tri (ena je hudičevo težka in je večina ne naredi v prvo, pa tudi v drugo gre težko, seveda je ravno ta pogoj za izpit).
Seminarske so poglavje zase. Jaz delam zdaj eno (po povabilu profesorce, ker sem uradno komaj 2.l.), ki šteje za najtežjo in že vidim da bom pisni del pacala še celo poletje biggrin.gif . Druge so načeloma lažje, a konfuzne (slabi predavalci, ne znajo nič pomagat, princip "snađi se, rek'o druže Tito"), pa se ne gleda tolko na samo predstavitev, samo da da pisni del oddaš (which is bad, very bad).

Praksa je bolj podobna tomboli. Pogoji zanjo se vsako leto spreminjajo, četudi je uradno edini pogoj to, da si redno vpisan v letnik. Seznami se izobesijo kakih 10 dni pred pričetkom (počitnic itak nimaš šanse planirat pol), če zboliš greš rakom žvižgat, ne dobiš šanse da bi jo lahko nadomeščal v istem letniku.

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#4845 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 May 2008 - 11:40 AM

ni nam lahko, ja...

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#4846 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 14 May 2008 - 11:46 AM

Meni je najhuje ko je pol z izpiti res gužva junija. Ker itak ni šanse da bi se kakega rešil že med letom (no, kakor kdaj).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#4847 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 May 2008 - 11:54 AM

ja, to pa itak. jaz sem si jih tudi za junij nekaj pustila. pri meni je problem tudi v tem, ker imam same take sošolce, ki so od začetka v bolonji, jaz pa sem šele lani prišla iz starega sistema in jih komaj lovim. ;-) nisem bla navajena ničesar - seminarskih, predstavitev le-teh, itd. sem pa kar sama sebe pošteno presenetila, da sem sploh tlko sfolgala, klko sem.
  • 0

#4848 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27411 posts

Posted 14 May 2008 - 12:08 PM

Mene tud faks mori. Mam 15 izpitov in nobene možnosti, da vse naedim do konc junija, ker mam junija šele vaje, ki pa so pogoj za izpit. No in teh 15 izpitov + obvezno športno vzgojo opravljeno (naj bi blo 60 ur, sam smo mogl narest sam 18 ur+ test plavanja opravt), prisotnost na vajah in praksi je 100%, če nimaš vaj ne moreš na izpit, kolokviji in seminarske so pogoji, da opraviš vaje. Kratko malo moram vsak tedn narest en kolokvij (večina je sicer lahkih in le jemljejo tako dragoceni čas) in eno seminarsko (krajšo seveda). Uglavnem ful je sprotnega dela. Mamo pa srečo da so izpiti tudi izven izpitnega obdobja. Tako da zram tega mam še vsak tedn en izpit, zdej ko mam neki vaj končanih.
Meša se mi. Izpiti so relativno lahki, razen 2-h izjem, ki sta pasja, snov pa je večinoma kar obsežna, ostale izpite pa gnojijo profesorji, ker majo svoj predmet vsi za najbolj poembnega. Zaenkat mi sicer kaže, da mi za drugo leto, če bo sreča ostane sam en izpit.
  • 0

#4849 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6795 posts

Posted 14 May 2008 - 12:17 PM

Jaz bi rekla, samo, glede na to da študiram na dveh faksih in s tem dveh univerzah LJ/MB, ni nobenega dvoma, kjer je večje spoštovanje do študentov, neizživljanje, fukanje v glavo itd. in nek dostojen odnos. Sem doživela veliko negativnih reakcij na določena zadeve v lj, medtem, ko sem bila šokirana nad prijaznostjo v mb.
Sicer je to odvisno od konkretne osebe, ampak vseeno...jaz se nikoli več nebi vpisala na ta faks kot sem se.

Fluffy The Stud Eater, sočustvujem s tabo. Mam prijatelco izredno na fdv, in vem kako je na stvari. Pa pozabla si omenit, da se moraš na trepalnice vrečt, spat s kom iz komisije, laugh.gif da prideš iz izrednega v redno, četudi je prostor.

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#4850 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 14 May 2008 - 12:21 PM

Ojej...kaj me(nas) vse še čaka... lart.gif

Spovedujem pa se, da ta teden vsak dan prihajam domov iz šole že ob dvanajstih ali še prej. No, pa tud, ko sem v šoli ne počnem nič pametnega. Večinoma berem. tongue.gif
Huh, pa nič se nisem še za maturo učila. NIČ blink.gif jooooj, moremmm, pa se mi ne daaaa ermm.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#4851 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 14 May 2008 - 12:43 PM

Sama komaj čakam na 4. letnik, ko se zadiha s polnimi pljuči. Ker pogojev praktično ni, izpiti so v povprečju lažji, čas za izpite imaš do diplome, sama pa tudi še nisem ponavljala, zato imam še bonus. Čeprav ne bi rada ponavljala, raje sem redno v 4. letniku. Matura ... meni je bila prav sproščujoča stvar v primerjavi z izpiti junija.

Eli, kaj pa študiraš?
  • 0

#4852 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 14 May 2008 - 04:52 PM

QUOTE(Ana @ 13. 5. 2008 - 8:49) View Post

Dedka sem ujela, da ima ljubico. laugh.gif thumbup.gif laugh.gif

:D Naš dedek ima tudi punco. Po babičini smrti je eno spoznal in zdaj živita skupi. Na začetku mi je blo mal čudno. Sicer pa se ma vsaj fajn in ni mu dolgčas.
  • 0

#4853 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6795 posts

Posted 14 May 2008 - 06:33 PM

Fanta sem nasrala da sem se na blond prebarvala, da sem vidla, ali je njegovo navdušenje nad temnimi lasi zgolj prisiljeno. Pa se je razjezil, zakaj sem šla to delat laugh.gif
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#4854 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32461 posts

Posted 14 May 2008 - 06:39 PM

na živce mi gre ena "prijateljica", ki se gre pri teh letih take otročje skrivalnice in neke spletke in ajoooooj...
in pol mene uporabi za kritje pri ta starih in tipu, ko se dobiva z bivšim
ful mi gre to na jetra, res in jutri ji bom povedala, kaj si mislim.
rolleyes.gif
  • 0

#4855 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 May 2008 - 06:45 PM

QUOTE(Eli @ 14. 5. 2008 - 13:17) View Post
[size=1]Fluffy The Stud Eater, sočustvujem s tabo. Mam prijatelco izredno na fdv, in vem kako je na stvari. Pa pozabla si omenit, da se moraš na trepalnice vrečt, spat s kom iz komisije, laugh.gif da prideš iz izrednega v redno, četudi je prostor.[/size

ja itak, a to se mi je žal zdelo že itak samoumevna stvar, hehehe. bruh.

• 0

#4856 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15236 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 14 May 2008 - 08:14 PM

Ne da se mi ukvarjat več z enim in istim šitom over and over again. Brez energije, zdej pa čist zaresno, pa brez besed, prazna glava, leave me alooooooooooneee.

ermm.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#4857 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 14 May 2008 - 09:14 PM

Brala sem glede fax pa vas, pa sem ugotovila, da se nimam kaj za pritozevat. Vam je še huje, kot men. Sam vseeno men je bedno vse skupaj cry.gif .

Pa za nekega tipa mi je bed cry.gif cry.gif cry.gif .

Pa srečna sem, da starih ne bom vidla cele tri dni, ok lahk bi blo pet, sam bi jim blo čuno.

Z omo se dober štekam, sem edina, ki jo mam rada, drugi jo videt ne morjo.

• 0

#4858 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27411 posts

Posted 15 May 2008 - 10:15 AM

Najeda mi en sošolc, stalno vdira v moj osebni prostor, hate that!!!
  • 0

#4859 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 15 May 2008 - 12:03 PM

Wah, pred sabo vidim punco, v ultra kratkiš športnih hlačkah, popolnoma brez vidnega celulita in z lepo treniranimi nogami! IPB Image

Po moje je še mladoletna evilgrin.gif (dodatek je za vsesplošno boljše počutje nas vseh closedeyes.gif)
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#4860 PiiKa*

PiiKa*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 431 posts

Posted 15 May 2008 - 04:57 PM

nažrla sem se piškotov danes, čeprov nej bi bla na dieti oops.gif