Spovednica
Posted 14 May 2008 - 10:15 AM
ne smejo tega nardit, ne. v statutu piše, da ima izredni študent možnost opravljanja izpita na 4 rokih + pripada mu en izredni rok. večina profesorjev se na to požvižga. NOBEN NIČ NE MORE. to ponavadi počnejo profesorji, kateri imajo ugled na fakulteti. v komisiji (kjer "obravnavajo" takšne pritožbe - saj smo se skupinsko pritožili... nima se pa smisla izpostavljat, ker če to npr. počne en profesor, kateri te ima letos 3 predmete in se mu zameriš, se itak lahko izpišeš iz faksa, ker letnika ne boš nikoli naredil, a ne) pa so ponavadi isti ali pa še hujši + kolegi od tega profesorja. proti vetru je težko scati.
aja, sem se spomnila še enega absurda - ena moja sošolka je imela določene težave (nosečnost), pa ji je profesorica malo podaljšala oddajo seminarske. zmenile sta se, da ji bo ta sošolka seminarsko naknadno dostavila v nabiralnik. se ji profesorica ne javlja, čeprav jo sošolka kontaktira po mejlu (pač vsi niso doma za vogalom faksa, a ne), kako je s seminarsko. nič. pride ona na izpit in profesorica jo čudno gleda, kaj dela tam - je rekla, da je prišla na izpit in da če je pogledala seminarsko, kot sta se zmenili. profesorica pove, pazite to, lepo prosim: da je na vse skupaj pozabila. sošolka ni zato mogla na izpit. bruhahahaha.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 14 May 2008 - 10:15 AM
Pri nas seminarskih ni,vsaj v prvem in drugem letniku ne,je pa dosti obveznih laboratorijskih vaj,s 100% prisotnostjo. To pomeni nekaj v smislu:Gorje ti če med letom zboliš. Opravljene lab. so sploh pogoj za pristop k izpitu. Nekateri izpiti nimajo kolokvijev,drugi ja,kolokviji so pri nas olajšava,če jih narediš imaš na vsakega pol snovi iz pisnega izpita,pa verjetno tudi več časo za pripravo na ustni izpit. Ustni je ena sama teorija,dokazi,obračanje formul,vendar je snov še kar zanimiva. Edino kar me skrbi zdajle je ustni za matematiko,za katerega teden dni učenja (razen spanja,hrane in tuširanja,ostalo pa drk drk drk) ne bo dovolj in si bom 100% morala en izpit pustit za september,ali pa tega ustnega za september. ta ustni mi izpolni pogoj za tretji letnik,medtem ko moram,če si ustni pustim narediti v zameno dva izpita za pogoj (da ga bom imela zdaj,junija). Verjetno bom vzela prvo možnost,se drkala za to matematiko in si en lažji izpit pustila za september.
Izpiti so fakin težki,vsaj nekateri.ČE smo se lani kao učili,potem letos švicamo in drugi letnik je krščen za najtežjega v času študija na FE. Komaj čakam tretji letnik,v katerem se baje zadiha s polnimi pljuči,vsaj na moji smeri,nekatere izpite se opravi kar s pomočjo seminarske in potem imaš dejansko občutek tudi da se ne učiš od 1 oktobra do 30 junija ampak vmes imaš celo kak dan frej,da lahko možgane na pašo pelješ....
Posted 14 May 2008 - 10:35 AM
Si predstavljaš, kako bom šele takrat lahko čutila s tabo?

Prosim, odgovori mi na ZS. Predvsem oni zadnji del, ker me res zanima, ali pa me obišči na šihtu

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 14 May 2008 - 11:25 AM
Proseminarski/pisni nalogi sta dve letno, v prvem letniku tri (ena je hudičevo težka in je večina ne naredi v prvo, pa tudi v drugo gre težko, seveda je ravno ta pogoj za izpit).
Seminarske so poglavje zase. Jaz delam zdaj eno (po povabilu profesorce, ker sem uradno komaj 2.l.), ki šteje za najtežjo in že vidim da bom pisni del pacala še celo poletje

Praksa je bolj podobna tomboli. Pogoji zanjo se vsako leto spreminjajo, četudi je uradno edini pogoj to, da si redno vpisan v letnik. Seznami se izobesijo kakih 10 dni pred pričetkom (počitnic itak nimaš šanse planirat pol), če zboliš greš rakom žvižgat, ne dobiš šanse da bi jo lahko nadomeščal v istem letniku.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 14 May 2008 - 11:40 AM
ni nam lahko, ja...
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 14 May 2008 - 11:46 AM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 14 May 2008 - 11:54 AM
ja, to pa itak. jaz sem si jih tudi za junij nekaj pustila. pri meni je problem tudi v tem, ker imam same take sošolce, ki so od začetka v bolonji, jaz pa sem šele lani prišla iz starega sistema in jih komaj lovim. ;-) nisem bla navajena ničesar - seminarskih, predstavitev le-teh, itd. sem pa kar sama sebe pošteno presenetila, da sem sploh tlko sfolgala, klko sem.
Posted 14 May 2008 - 12:08 PM
Meša se mi. Izpiti so relativno lahki, razen 2-h izjem, ki sta pasja, snov pa je večinoma kar obsežna, ostale izpite pa gnojijo profesorji, ker majo svoj predmet vsi za najbolj poembnega. Zaenkat mi sicer kaže, da mi za drugo leto, če bo sreča ostane sam en izpit.
Posted 14 May 2008 - 12:17 PM
Sicer je to odvisno od konkretne osebe, ampak vseeno...jaz se nikoli več nebi vpisala na ta faks kot sem se.
Fluffy The Stud Eater, sočustvujem s tabo. Mam prijatelco izredno na fdv, in vem kako je na stvari. Pa pozabla si omenit, da se moraš na trepalnice vrečt, spat s kom iz komisije,

Posted 14 May 2008 - 12:21 PM

Spovedujem pa se, da ta teden vsak dan prihajam domov iz šole že ob dvanajstih ali še prej. No, pa tud, ko sem v šoli ne počnem nič pametnega. Večinoma berem.

Huh, pa nič se nisem še za maturo učila. NIČ

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 14 May 2008 - 12:43 PM
Eli, kaj pa študiraš?
Posted 14 May 2008 - 06:33 PM

Posted 14 May 2008 - 06:39 PM
in pol mene uporabi za kritje pri ta starih in tipu, ko se dobiva z bivšim
ful mi gre to na jetra, res in jutri ji bom povedala, kaj si mislim.

Posted 14 May 2008 - 06:45 PM

ja itak, a to se mi je žal zdelo že itak samoumevna stvar, hehehe. bruh.
Posted 14 May 2008 - 08:14 PM

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 14 May 2008 - 09:14 PM

Pa za nekega tipa mi je bed

Pa srečna sem, da starih ne bom vidla cele tri dni, ok lahk bi blo pet, sam bi jim blo čuno.
Z omo se dober štekam, sem edina, ki jo mam rada, drugi jo videt ne morjo.
Posted 15 May 2008 - 10:15 AM
Posted 15 May 2008 - 12:03 PM

Po moje je še mladoletna

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 15 May 2008 - 04:57 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users