Spovednica
Posted 13 May 2008 - 08:18 PM

Posted 13 May 2008 - 08:19 PM
Drugače ne poznam bolonjske ureditve. Sem še v starem sistemu in s enisem poglabljala v novega. Moram najt enkart nekoga, ki mi bo to na hitro razložil, tak, ob kaki pijački.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 13 May 2008 - 08:20 PM

Posted 13 May 2008 - 08:24 PM
Sploh pa meni, ki sem skoraj 2 mesce preždela v bolnici, in 2 se doma k sebi spravljala.
Posted 13 May 2008 - 08:27 PM
Pa da nebom samo offtopic, jezim se sama nase, ker si toliko dela vlečem nase, sploh zdaj ko se začne izpitno obdobje.
Posted 13 May 2008 - 08:34 PM
Sicer me pa boli k.

Komaj čakam, da se rešim Nem. Sicer sem danes dobila kar nek optimističen navdih, tako, da upam, da mi rata.
Posted 13 May 2008 - 10:26 PM
^^To moram komentirat.
Ne razumem, v zadnji vrstici res piše da sta si doktorat po starem

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 13 May 2008 - 10:51 PM
Jebemti, jebemti, jebemti kurčev fax naš prokleti!!! Tud če v roku končam prokleti študij in diplomiram, grem na podpilomca lah samo po boloncu. Popizdila bom!!!

AAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jaz pa sem IZ DRUGEGA LETNIKA V TRETJEGA PADLA V BOLONJCA.

ravno obratno!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 13 May 2008 - 10:59 PM

vuelvo a vos,
Posted 13 May 2008 - 11:03 PM
ravno obratno!
Ja kul pol

Crna, zakaj hočeš it pa nujno na ta star magisterij? a pol boš mogu it na doktorat?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 May 2008 - 11:06 PM
Hočem reč, da dvomim da se da kar direktivo na doktorat udarit

vuelvo a vos,
Posted 14 May 2008 - 05:33 AM
Posted 14 May 2008 - 06:50 AM
Ko jaz rečem da mam za narest 5 izpitov,štejem ustnega in pisnega skupaj,v bistvu jih pa imam 10,ane.
No torej,junija imam 10 izpitov. Vse narest je nemogoče,ker ni časa.Nagibam se k temu,da nardim vse pisne vsaj. Če naredim enega imam že pogoj za tretji letnik.ampak jaz sem požrešna in bi rada bila septembra frej....
Posted 14 May 2008 - 07:17 AM
Posted 14 May 2008 - 09:16 AM
Še drugo: srce se mi para, ker je moja nečakinja (skoraj 14 let stara) od včeraj v bolnici zarad anoreksije; tako rada jo imam , kot da bi mi bila hčerka. Joj, kam gre ta svet???
Posted 14 May 2008 - 09:21 AM
Posted 14 May 2008 - 09:23 AM
Vsaj pri nas je tako. Imamo le kaka 2% takih, kjer je samo ustni del.
Opravljen izpit je, ko ti vpiše zaključeno oceno v indeks (vnese v rač. bazo). Vem, da vam pišejo posebej oceno za ustnega in posebej oceno za pisnega, a še zmeraj obe skupaj predstavljata 1 skupno, le da imate drugačen zapis.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 14 May 2008 - 09:44 AM
Posted 14 May 2008 - 10:00 AM
jaz sem izredna študentka. na našem faksu imamo poleg izpitov (letos smo jih dobili 12 zraven - vsi smo imeli še iz prejšnjega letnika po dva izpita) še pri vsakem kar hudo seminarsko (še ene par strani zraven, pa bi lahko bila kar diplomska), ki je pogoj za pristop k izpitu - in z lahkoto ti jo lahko zavrnejo (teorije je premalo... lastna analiza ni ok, itd. - lahko zahtevajo tudi kakšne stvari iz določene knjige, katera obstaja edina v sloveniji in to na našem faksu, v enem izvodu, katero si je en profesor rezerviral do konca leta), kar pomeni, da ti zaprejo za celo leto prijavo na izpit. pri nekaterih predmetih je treba oddajat tudi tedenska poročila - pri enem predmetu smo morali oddati najmanj 5 pozitivno ocenjenih poročil na določeno tematiko (literatura je bila seveda v "strokovni" angleščini) - katero si moral oddajati na predavanjih (če je kdo namesto tebe oddal ali pa si oddal in po odmoru odšel, je raztrgala in vrgla v koš, LOL) + na koncu še napisat seminarsko, katera je kakopak mogla biti pozitivno ocenjena - šele nato si lahko pristopil k izpitu. nekateri profesorji si izmislijo, da sta na voljo zgolj 2 kolokvija, ki sta enakovredna izpitu. kolokvij = izpit. odvzamejo ti 5 rokov (4 redni, 1 izredni). in če ne nardiš prvič ali drugič, si opravil s tem predmetom. če ti oceni seminarsko negativno, sploh na 1. kolokvij ne moreš - lahko greš samo na drugega. in to delajo z izrednimi študenti. od nas zahtevajo tudi obvezno prisotnost na predavanjih (pri rednih npr. tega ni). profesorji se dobesedno izživljajo nad nami. redni imajo razna srečanja (kjer jih seznanjajo z raznimi stvarmi - praksa, diploma na bolonjcu - ker nobenemu ni nič jasno, vključno s celotnim faksom), "izlete" - izredni za takšne stvari ne obstajamo. zgolj, da jih financiramo, da nam odvzemajo pravice (za katere smo plačali) in da nas drkajo s seminarskimi. smo organizirali srečanja, je vodstvo zijalo z odprtimi usti (kao za tričetrt stvari sploh ni vedelo) in reklo, da bo ukrepalo. se je kaj premaknilo? NE. NIČ. in kdor govori, da se na fdvju lahko pade zgolj po stopnicah, nima pojma, o čem sploh govori. morda po starem sistemu res - pa še takrat dvomim. zdaj, na bolonjcu zagotovo ne. sicer pa naj se vsak tak, ki ima take stupid izjave, najprej po bolonjcu vpiše na faks, potem vse izpite v prvo naredi z najmanj 8, potem pa naj palamudi. najbolj glasni so ponavadi tisti, ki faksa prestopili niso ali pa imajo v lajfu izjemen krompir (na podlagi česar se za nobeno stvari niso rabili pošteno pretegniti), da še njim večinoma ni nič jasno. no, sem se mogla izpovedat.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 14 May 2008 - 10:12 AM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users