Jump to content

Photo

Spovednica

• Please log in to reply
19531 replies to this topic

#4801 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26144 posts

Posted 13 May 2008 - 04:22 PM

??? kako predčasno? Ne štekam...
  • 0

• Guests

Posted 13 May 2008 - 04:32 PM

Na youtube gledam klipe o M teoriji, teoriji strun in relativnostni teoriji in mi nikakor ni jasno nekaj stvari.
Kako se je vesolje razširilo tako hitro po velikem poku, če je svetloba najhtrejša stvar? Če teorija o velikem poku drži, potem se je vesolje razširilo veliko hitreje kot potuje svetloba.
Pa po M teoriji naj bi bilo naše vesolje na brani in sicer eni izmet nešteto bran, ki obstajajo. Ampak kje obstajajo te brane? In kako so nastale brane?
In fora z vlakom in dvema strelama, ki udarita spredaj in zadaj. Človek, ki bi se peljal na vlaku, bi strelo, ki je udarila spredal videl prej, ker se pač pomika proti njej. Ampak po relativnosti teoriji svetloba potuje z enako hitrostjo ne glede na to,ali se ji bližamo, ali oddaljujemo od nje? A ne bi potem človek naenkrat videl obe streli???
Znorela bom!!!! mad.gif
  • 0

#4803 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 13 May 2008 - 04:40 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 13. 5. 2008 - 17:22) View Post

??? kako predčasno? Ne štekam...

Zato, ker so baje boloncem ukinal absolventa. Sam se morem še bolj pozanimati, ker trenutno vlada zmeda na faxu.

edit: Danes me je ena sošolka, tko nenormalno grdo napizdila, da ga nimamo več. Ampak v referat še nisme klicala kako je s tem. Drugi pravjo pa, da ga še mamo. Nimam pojma oops.gif .
  • 0

#4804 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14270 posts

Posted 13 May 2008 - 04:44 PM

QUOTE(ciara @ 13. 5. 2008 - 17:32) View Post

Na youtube gledam klipe o M teoriji, teoriji strun in relativnostni teoriji in mi nikakor ni jasno nekaj stvari.
Kako se je vesolje razširilo tako hitro po velikem poku, če je svetloba najhtrejša stvar? Če teorija o velikem poku drži, potem se je vesolje razširilo veliko hitreje kot potuje svetloba.
Pa po M teoriji naj bi bilo naše vesolje na brani in sicer eni izmet nešteto bran, ki obstajajo. Ampak kje obstajajo te brane? In kako so nastale brane?
In fora z vlakom in dvema strelama, ki udarita spredaj in zadaj. Človek, ki bi se peljal na vlaku, bi strelo, ki je udarila spredal videl prej, ker se pač pomika proti njej. Ampak po relativnosti teoriji svetloba potuje z enako hitrostjo ne glede na to,ali se ji bližamo, ali oddaljujemo od nje? A ne bi potem človek naenkrat videl obe streli???
Znorela bom!!!! mad.gif

Ciara, dobra knjiga o tem je od marka Uršiča Štirje letni časi-Pomlad, mislim da zadnji del, ko ima neko predavanje. Dobro razloži relativnostno teorijo in tudi ostale.
Sem pa že veliko pozabila, tako da ti na tele zadeve ne bi mogla glih ful na zihr odgovorit. Jao pa eno leto pa pol nazaj sem to brala.... rolleyes.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4805 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26144 posts

Posted 13 May 2008 - 04:45 PM

Ja a ni tako, da boš lahko koristil absolventa po končanem tretjem letniku? Ampak pač če boš hotel it naprej (kao magisterij, oz. 2. stopnja bolonjca), ga potem takrat ne boš mogel koristit.
  • 0

• Guests

Posted 13 May 2008 - 04:47 PM

Frčica hvala smile.gif Bom jutri v knjižnici vzela.
Sicer imam doma Kratka zgodovina skoraj vsega, samo niti približno ne odgovori na vsa moja vprašanja.

• 0

#4807 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6795 posts

Posted 13 May 2008 - 04:58 PM

Za absolventa se še ne ve, nam so ga do pred 1 mesecem 100% zagotavljali da bo. Bilo je celo obvestilo na internetu in tudi interne informacije prof. so bile, da absolvent bo, kajti zdajšnji Statut univerze, kot tudi Zakon o visokem šolstvu ga zagotavljata.

vendar se je vmešala ministrica in dala izjavo, da ga ne bo.

Tako, da ne vemo pri čem smo.

Zaenkrat ostaja, vsedokler se ne spremeni tako Statut kot zakon. Upam, da bo zdajšnja generacija še prišla skozi, za naslednje pa slabo kaže (če ne že nam)
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#4808 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14270 posts

Posted 13 May 2008 - 05:16 PM

QUOTE(ciara @ 13. 5. 2008 - 17:47) View Post

Frčica hvala smile.gif Bom jutri v knjižnici vzela.
Sicer imam doma Kratka zgodovina skoraj vsega, samo niti približno ne odgovori na vsa moja vprašanja.

Ciara, jaz sem prebrala od strani 305-358, pa od 527-578. Je pa tud malo filozofije zraven, ampak nič težkega.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4809 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5197 posts

Posted 13 May 2008 - 05:23 PM

Ne da se mi pretvarjat da mi za neki je vseen in da mi za drugo ni. Ni moj problem, če so eni ljudje navadni egoisti.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#4810 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14270 posts

Posted 13 May 2008 - 05:41 PM

mislm, ne da se mi jo poslušat več. stalno iste zadeve in potem je zabedirana in se čuti manjvredna. ne vem kaj naj ji rečem. in pol mam jaz občutek krivde, pa ga nimam met za kej.
  • 0

#4811 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25999 posts

Posted 13 May 2008 - 06:25 PM

QUOTE(ciara @ 13. 5. 2008 - 17:32) View Post

Znorela bom!!!! mad.gif

maš kšn fajn link na zalogi? bi js tud mal obnovila tele teorije (kok človek hitr pozabi stvari, jao ...).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 13 May 2008 - 06:42 PM

Nika, je tolk tega, da bv dajat link. Jaz sem vpisala u search Einstein in potem je odprlo Relativnostno teorijo in potem ti itak začne odpirat podobne teme.
Res ne bi mogla enega ali dveh klipov izpostavit, ker jih je ogromno dobrih. smile.gif

• 0

#4813 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 13 May 2008 - 07:11 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 13. 5. 2008 - 17:45) View Post

Ja a ni tako, da boš lahko koristil absolventa po končanem tretjem letniku? Ampak pač če boš hotel it naprej (kao magisterij, oz. 2. stopnja bolonjca), ga potem takrat ne boš mogel koristit.

Kot sem rekla ne vem, kr me je tk sošolka napizdila, da mi je vse dol padlo sad.gif .

Za absolventa se še ne ve, nam so ga do pred 1 mesecem 100% zagotavljali da bo. Bilo je celo obvestilo na internetu in tudi interne informacije prof. so bile, da absolvent bo, kajti zdajšnji Statut univerze, kot tudi Zakon o visokem šolstvu ga zagotavljata.

vendar se je vmešala ministrica in dala izjavo, da ga ne bo.

Tako, da ne vemo pri čem smo.

Zaenkrat ostaja, vsedokler se ne spremeni tako Statut kot zakon. Upam, da bo zdajšnja generacija še prišla skozi, za naslednje pa slabo kaže (če ne že nam)

Jaz upam, da ga imam, ker drugače bom morala plane spremnit, pa res vse še to leto naredit. ampak v to pa dvomim, ker jaz pa matematika se ne razumema najbolje oops.gif .

Hvala vama za odgovore smile.gif .
  • 0

#4814 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 May 2008 - 07:17 PM

Jebemti, jebemti, jebemti kurčev fax naš prokleti!!! Tud če v roku končam prokleti študij in diplomiram, grem na podpilomca lah samo po boloncu. Popizdila bom!!! wallbash.gif rpg.gif sniper.gif 2guns.gif butl.gif

AAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cry2.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#4815 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14270 posts

Posted 13 May 2008 - 07:23 PM

A to je ful slabo, Crna?
Resno te sprašujem, ker ne vem, pa še ena kolegica se je tud ful neki pritoževala, pa ne vem v čem je fora

• 0

#4816 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6795 posts

Posted 13 May 2008 - 07:33 PM

Nižja stopnja izobrazbe, oz. ista ko nardiš mag. (če si po starem študiral)

Black Perla, ne se sekirat, v najslabšem primeru bodo tak nardili, da boš pač ponavlal zadnji letnik. Kar mislim, da je za večine isto. Zame žal ni, ker rabim napredovanje v višji letnik (ker vzporedno študiram)
  • 0

#4817 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14270 posts

Posted 13 May 2008 - 07:57 PM

Nižjo bomo mel kot tisti ki bodo po bologni diplomiral al kako?
  • 0

#4818 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4239 posts

Posted 13 May 2008 - 08:02 PM

Ker sem glih bila danes na sestanku na univerzi in smo ravno debatirali o bolonskem procesu in aboslventu, lahko povem, da absolventa v boloncu na nižji stopnji ne bo. Druge države absolventa sploh ne poznajo ampak je to sam v Sloveniji. Z bolonjcem se pa poenoti po celi EU.

SIcer ni vse še odločeno, ampak se vsi nagibajo k temu, ker drugače nismo primerljivi z ostalimi državami.

• 0

#4819 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 13 May 2008 - 08:10 PM

QUOTE(Frčica @ 13. 5. 2008 - 20:57) View Post

Nižjo bomo mel kot tisti ki bodo po bologni diplomiral al kako?
IPB Image

Vir: KLIK

Razlog, da naj ne bi bilo absolventa je ta (kolikor se spomnim), da je program tako dodelan, da moraš itak vse sproti delat, če želiš napredovat in ti ne bi smelo ostat preveč stvari, da ne bi mogel spisati diplome.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#4820 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6795 posts

Posted 13 May 2008 - 08:14 PM

Ja ampak, npr. predvideno je, da se v 3.letniku začne delat diploma in mi smo imeli ta "seminar" za pripravo komaj nekje februarja. In ni ravno lahko narest 10 izpitov + diplomo v zadnjem letniku, sploh če gledaš, da čakaš kakih 45 dni samo za tehnični pregled.

Torej zakaj se to ni vedlo ob vpisu? Zakaj so nam to "pravico" odvzeli na sredini 3.letnika. Toliko o prepovedi retroaktivni veljavnosti Zakonov rolleyes.gif (baje bo zdaj nov Zakon sprejet, jaz sam upam, da ne do junija).

Edit: Nam je pa dekan zagotovil, da so v pripravi spremembe statuta, ki bodo baje dopuščale, da boš lahko absolventa koristil ali po dodiplomcu, ali po popodiplomcu.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users