Spovednica
Posted 13 May 2008 - 04:22 PM
Posted 13 May 2008 - 04:32 PM
Kako se je vesolje razširilo tako hitro po velikem poku, če je svetloba najhtrejša stvar? Če teorija o velikem poku drži, potem se je vesolje razširilo veliko hitreje kot potuje svetloba.
Pa po M teoriji naj bi bilo naše vesolje na brani in sicer eni izmet nešteto bran, ki obstajajo. Ampak kje obstajajo te brane? In kako so nastale brane?
In fora z vlakom in dvema strelama, ki udarita spredaj in zadaj. Človek, ki bi se peljal na vlaku, bi strelo, ki je udarila spredal videl prej, ker se pač pomika proti njej. Ampak po relativnosti teoriji svetloba potuje z enako hitrostjo ne glede na to,ali se ji bližamo, ali oddaljujemo od nje? A ne bi potem človek naenkrat videl obe streli???
Znorela bom!!!!

Posted 13 May 2008 - 04:40 PM
??? kako predčasno? Ne štekam...
Zato, ker so baje boloncem ukinal absolventa. Sam se morem še bolj pozanimati, ker trenutno vlada zmeda na faxu.
edit: Danes me je ena sošolka, tko nenormalno grdo napizdila, da ga nimamo več. Ampak v referat še nisme klicala kako je s tem. Drugi pravjo pa, da ga še mamo. Nimam pojma

Posted 13 May 2008 - 04:44 PM
Na youtube gledam klipe o M teoriji, teoriji strun in relativnostni teoriji in mi nikakor ni jasno nekaj stvari.
Kako se je vesolje razširilo tako hitro po velikem poku, če je svetloba najhtrejša stvar? Če teorija o velikem poku drži, potem se je vesolje razširilo veliko hitreje kot potuje svetloba.
Pa po M teoriji naj bi bilo naše vesolje na brani in sicer eni izmet nešteto bran, ki obstajajo. Ampak kje obstajajo te brane? In kako so nastale brane?
In fora z vlakom in dvema strelama, ki udarita spredaj in zadaj. Človek, ki bi se peljal na vlaku, bi strelo, ki je udarila spredal videl prej, ker se pač pomika proti njej. Ampak po relativnosti teoriji svetloba potuje z enako hitrostjo ne glede na to,ali se ji bližamo, ali oddaljujemo od nje? A ne bi potem človek naenkrat videl obe streli???
Znorela bom!!!!

Ciara, dobra knjiga o tem je od marka Uršiča Štirje letni časi-Pomlad, mislim da zadnji del, ko ima neko predavanje. Dobro razloži relativnostno teorijo in tudi ostale.
Sem pa že veliko pozabila, tako da ti na tele zadeve ne bi mogla glih ful na zihr odgovorit. Jao pa eno leto pa pol nazaj sem to brala....

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 May 2008 - 04:45 PM
Posted 13 May 2008 - 04:47 PM

Sicer imam doma Kratka zgodovina skoraj vsega, samo niti približno ne odgovori na vsa moja vprašanja.
Posted 13 May 2008 - 04:58 PM
vendar se je vmešala ministrica in dala izjavo, da ga ne bo.
Tako, da ne vemo pri čem smo.
Zaenkrat ostaja, vsedokler se ne spremeni tako Statut kot zakon. Upam, da bo zdajšnja generacija še prišla skozi, za naslednje pa slabo kaže (če ne že nam)
Posted 13 May 2008 - 05:16 PM
Frčica hvala

Sicer imam doma Kratka zgodovina skoraj vsega, samo niti približno ne odgovori na vsa moja vprašanja.
Ciara, jaz sem prebrala od strani 305-358, pa od 527-578. Je pa tud malo filozofije zraven, ampak nič težkega.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 May 2008 - 05:23 PM
Posted 13 May 2008 - 05:41 PM
Posted 13 May 2008 - 06:25 PM
Na youtube gledam klipe o M teoriji, teoriji strun in relativnostni teoriji in mi nikakor ni jasno nekaj stvari.
Znorela bom!!!!

maš kšn fajn link na zalogi? bi js tud mal obnovila tele teorije (kok človek hitr pozabi stvari, jao ...).
Posted 13 May 2008 - 06:42 PM
Res ne bi mogla enega ali dveh klipov izpostavit, ker jih je ogromno dobrih.

Posted 13 May 2008 - 07:11 PM
Ja a ni tako, da boš lahko koristil absolventa po končanem tretjem letniku? Ampak pač če boš hotel it naprej (kao magisterij, oz. 2. stopnja bolonjca), ga potem takrat ne boš mogel koristit.
Kot sem rekla ne vem, kr me je tk sošolka napizdila, da mi je vse dol padlo

vendar se je vmešala ministrica in dala izjavo, da ga ne bo.
Tako, da ne vemo pri čem smo.
Zaenkrat ostaja, vsedokler se ne spremeni tako Statut kot zakon. Upam, da bo zdajšnja generacija še prišla skozi, za naslednje pa slabo kaže (če ne že nam)
Jaz upam, da ga imam, ker drugače bom morala plane spremnit, pa res vse še to leto naredit. ampak v to pa dvomim, ker jaz pa matematika se ne razumema najbolje

Hvala vama za odgovore

Posted 13 May 2008 - 07:17 PM

AAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 13 May 2008 - 07:23 PM
Resno te sprašujem, ker ne vem, pa še ena kolegica se je tud ful neki pritoževala, pa ne vem v čem je fora
Posted 13 May 2008 - 07:33 PM
Black Perla, ne se sekirat, v najslabšem primeru bodo tak nardili, da boš pač ponavlal zadnji letnik. Kar mislim, da je za večine isto. Zame žal ni, ker rabim napredovanje v višji letnik (ker vzporedno študiram)
Posted 13 May 2008 - 07:57 PM
Posted 13 May 2008 - 08:02 PM
SIcer ni vse še odločeno, ampak se vsi nagibajo k temu, ker drugače nismo primerljivi z ostalimi državami.
Posted 13 May 2008 - 08:10 PM
Nižjo bomo mel kot tisti ki bodo po bologni diplomiral al kako?

Vir: KLIK
Razlog, da naj ne bi bilo absolventa je ta (kolikor se spomnim), da je program tako dodelan, da moraš itak vse sproti delat, če želiš napredovat in ti ne bi smelo ostat preveč stvari, da ne bi mogel spisati diplome.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 13 May 2008 - 08:14 PM
Torej zakaj se to ni vedlo ob vpisu? Zakaj so nam to "pravico" odvzeli na sredini 3.letnika. Toliko o prepovedi retroaktivni veljavnosti Zakonov

Edit: Nam je pa dekan zagotovil, da so v pripravi spremembe statuta, ki bodo baje dopuščale, da boš lahko absolventa koristil ali po dodiplomcu, ali po popodiplomcu.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users