Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#461 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 August 2010 - 05:47 PM

Meni pa zelo. Z limono, kalčki in cimetom, pa čist malo cukrani.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#462 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4144 posts

Posted 03 August 2010 - 06:47 PM

Jaz sem si ravno danes za večerjo podušila bučke. In sicer sem na olju prepražla čebulo, dodala bučke na kocke narezane (pred tem osoljene, da spustijo vodo), dodala na kolobarje narezan korenček in vse skupaj lepo dušila. Potem sem dodala nasesekljan peteršilj in po okusu solila ter poprala. Na koncu sem umešala še jajce. To bi lahko vsak dan jedla.
  • 0

#463 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 August 2010 - 06:48 PM

Bučko lahko surovo uporabiš tudi v solati - jo narežeš na tanke kolobarje, kot kumaro.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

• Guests

Posted 03 August 2010 - 07:06 PM

Meni so všeč tudi skupaj s paradajzom in papriko popečene na čebuli in nato vse skup zmešano s kuskusom.
  • 0

#465 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 03 August 2010 - 07:11 PM

^^ Mmmm to tudi večkrat naredim. Nasploh se kombinacija bučke+paradajz+mocarela ful dobro obnese, podobno kot ista kombinacija z melancanom. Paprika, pečena, pa meni itak povsod zraven paše. biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 03 August 2010 - 07:15 PM

QUOTE(Nincha @ 3. 8. 2010 - 13:24) View Post

Meni te polnjene bučke zvenijo božansko, samo eno, malo glupo vprašanje mam oops.gif Kako se to pol je? laugh.gif A z žlico, al režeš z nožem, ne predstavljam si sploh hahah biggrin.gif

QUOTE(Braunkopf @ 3. 8. 2010 - 13:30) View Post

Režeš z nožem pa nalagaš na vilico. Samo komot pa lahko ješ z žlico, če ti je lažje.

IPB Image

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 3. 8. 2010 - 17:48) View Post

Bučko lahko surovo uporabiš tudi v solati - jo narežeš na tanke kolobarje, kot kumaro.

thumbup.gif Alpa naribane.
  • 0

#467 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 August 2010 - 07:25 PM

Meni so bolj všeč na kolobarje, ker tak fino hrustajo. Pa ne začnejo tak obilno
spuščati vode.

• 0

#468 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 03 August 2010 - 09:28 PM

Lahko jih polniš tudi s skuto in tuno. Nekaj takega npr: KLIK
Ena varianta je, da jih podušiš malo na čebuli, česnu, nato dodaš paradajzovo mezgo, kakšne začimbe, še malo dušiš (kolikor hočeš pač trde oz. mehke bučke) in to je to. Zraven pa paše kakšen pire krompir. smile.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#469 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 03 August 2010 - 10:07 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 3. 8. 2010 - 18:47) View Post

Meni pa zelo. Z limono, kalčki in cimetom, pa čist malo cukrani.

Kalćki al klinčki? ohmy.gif
  • 0

#470 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 August 2010 - 10:23 PM

Joj, lakmus, ups, lapsus. laugh.gif
Klinčki, seveda.

• 0

#471 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 03 August 2010 - 10:26 PM

Se mi je zdel. laugh.gif
  • 0

#472 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 03 August 2010 - 10:47 PM

QUOTE(Braunkopf @ 3. 8. 2010 - 16:25) View Post

^^ Misliš s skuto al na žaru?

---->
QUOTE(Jinadaze @ 3. 8. 2010 - 16:05) View Post

Meni so ocvrti bucni cvetovi bozanski, prejsnji teden sem jih prvic jedla.
QUOTE(Adriane @ 3. 8. 2010 - 16:19) View Post

^^ yes.gif Na ta način sem jedla že veliko reči: paradajz, bučke, papriko, krompir (itak), melancane, čebulo... njami

moka + voda. Niti jajca ni treba.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#473 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46014 posts

Posted 04 August 2010 - 03:01 PM

QUOTE(izabela @ 2. 8. 2010 - 18:08) View Post

Alpa polnjene bucke - vecjo bucko prerezes na pol, izdolbes sredino in jo sesekljas. V ponvici poprazis sesekljano cebulo, vrzes cez mleto meso, prazis, dodas sesekljano notranjost bucke, prazis, solis, popras, das kere zacimbe so ti pac vsec, plus eno jajce za vezivo. Polovici bucke spodaj odrezes, da stojita ravno, das na pekac, napolnis z maso in das pect, kak pol ure, recimo 180 stopinj, ali kaj takega. Ko je peceno, vrzes cez se rezino sira in pustis se 5 minut, da se stopi in voila! smile.gif

QUOTE(Kalypso @ 3. 8. 2010 - 15:38) View Post

Jutri preiskusim še polnjene. Sem danes nabavila vse sestavine. smile.gif
Preizkusila recept. Saj je bilo dobro, ampak bučke so mi med pečenjem spustile ful vode. Verjetno sem naredila to napako, da nisem pustila, da bi bučka spustila vodo pred pečenjem. Sicer pa sir+mleto meso+ koščki bučke -> odlično.
slikovni material... bučke pred pečenjem.
[attachmentid=6840]

• 0

#474 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85886 posts

Posted 04 August 2010 - 06:49 PM

Bučke je treba pred peko fajn posolit in pustit, da spustijo vodo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#475 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46014 posts

Posted 05 August 2010 - 10:13 AM

Saj vem. Saj sem jih pustila nekaj časa, ampak zgleda premalo. Jebiga. Vem za naslednjič.
  • 0

#476 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4144 posts

Posted 05 August 2010 - 10:45 AM

Če delam polnjene bučke jih dam pred polnjenjem za 10 minut posoljene v pečico. Takrat spustijo vodo in jih šele nato napolnim z maso. Prednost je tudi, da so bučke po pečenju bolj mehke, ker masa ne potrebuje toliko časa za pečt kot pa sama bučka.
  • 0

#477 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 06 August 2010 - 11:35 AM

Jaz sem jih tudi prejšnjič že prej malo popekla. Zdaj pa nič, pa je blo čist ok. Niso ne vode spustile ne grenke niso bile. Grenke so pa baje, če jim primanjkuje vode pri rasti. Zato jih vztrajno zalivam. biggrin.gif tongue.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

• Guests

Posted 06 August 2010 - 12:25 PM

Js jih tut nikol ne, pa je vedno ok. Samo jih ne lupim. Ce jih olupis, pa ponavadi spustijo vodo.
  • 0

#479 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 06 August 2010 - 12:36 PM

Aja, vidiš. To tudi možno, ja. Ker jaz jih tudi ne olupim. smile.gif
  • 0

(taoistična modrost)

#480 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46014 posts

Posted 06 August 2010 - 12:38 PM

Jaz jih tud nisem olupila, pa so mi kljub temu spustile ful vode. hmm.gif No saj je vseeno.

Dajte napisat še kak dober recept. Meni počasi zmanjkuje idej kaj kuhat. biggrin.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users