Muffini, cupcakes
Posted 22 November 2009 - 07:24 PM
Jinadaze in Mladoletna, slastno izgledajo. Vabljivo!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 22 November 2009 - 07:40 PM
Jaz sem spekla palačinkaste... ful ful lepi so! Škoda da jih ne morete videti ali še več poskusiti... ker ne samo da so lepi, kako so šele dobri!!
Mislila sem, da bojo kaj votli notr, pa niso nič, fajn masa ratala. Jaz sem dala pecilnega in še mlete mandelje, sam cukrala nisem dovolj... pa dobro.
Posted 22 November 2009 - 10:19 PM

Posted 26 November 2009 - 10:37 AM
Posted 15 February 2010 - 06:53 PM
Danes sem spekla eno porcijo čokobanana muffinov in eno porcijo čokovišnja muffinov.
Oboji vrhunski.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 15 February 2010 - 06:56 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 February 2010 - 07:27 PM

After all this time?
Always.
Posted 15 February 2010 - 08:54 PM

SESTAVINE
maščoba in moka za model
200 g malin (zvežih ali zamrznjenih)
120 g mehkega masla
120 g sladkorja
300 g kisle smetane
250 g moke
2 1/2 majhne žličke pecilnega praška
1/2 majhne žličke sode bikarbone
sladkor v prahu za posip
sol
PRIPRAVA
1) Pečico segrejemo na 180 stupinj C. Vdolbinice pekača za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje namestimo papirnate modelčke. Sveže maline preberemo, zamrznjene samo odmrznemo.
2) Penasto zmešamo maslo in sladkor. Primešamo kislo smetano. V posebni skledi zamešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. To dodamo masleni mešanici in jo z metlico ali kuhalnico le toliko premešamo, da se vse sestavine navlažnijo.
3) S testom napolnimo vdolbinice v modelu za mafine, vendar ne več kot do treh četrtin. Na testo rasporedimo maline in jih rahlo potlačimo. Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu 20 do 25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati okoli 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in ohladimo. Ob koncu jih še na tanko potresemo s sladkorjem v prahu
Posted 15 February 2010 - 08:57 PM
Kar ok, čeprav mene pri malinah obupno motijo koščičke.
Jem z veseljem samo tiste domače, naše, sveže ... v kakšni "predelavi" pa jih ne maram najbolj.
Posted 15 February 2010 - 09:01 PM

Posted 15 February 2010 - 10:15 PM
Zmrznjene pa bi znale biti preveč zdrizaste, če veš, kaj mislim. -)
Bi se preveč umešale v maso in sploh ne bi bilo koščkov. Ali pa je moj pomislek napačen.
Najboljše, da probaš. -)
Posted 17 March 2010 - 05:56 PM
Odmrzovala predhodno ne bi kaj prevec, da sadje ne postane cunjasto.
Sicer sem pa jaz kuhar superamater, tako da je to superamatersko mnenje. : )
Posted 17 March 2010 - 05:59 PM

Posted 17 March 2010 - 06:00 PM
No, sej, ce imas rada socne, das malo vec, sej tudi meni pase, ce so socni samo ne smejo biti pa razmoceni. : )
Posted 15 April 2010 - 07:43 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 15 April 2010 - 07:50 PM
Ja! Pa ne preveč. Jaz sem dala enkrat preveč, pa so bili čisto pocasti, pa so samo skup padli,
ko sem jih vzela iz pečice.
Posted 15 April 2010 - 07:54 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 28 April 2010 - 08:16 PM
Lemon Sesame Muffins

2 1/2 cups flour
3/4 cup sugar
1/2 cup sesame seeds, toasted and tossed with1/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1/2 teaspoon salt
2 tablespoons lemon rind (from about five small lemons; squeeze for juice as well)
1 1/4 cup milk
1/2 cup oil
1 egg
2 teaspoons vanilla
Lemon Syrup
1/2 cup lemon juice
1/2 cup sugar
1 teaspoon lemon rind
Heat the oven to 375°F. Prepare a 12-cup muffin pan with liners or by greasing the cups. Mix the dry ingredients and the lemon rind. In a small bowl beat the milk, oil, egg and vanilla. Pour the wet ingredients into the dry and beat with a whisk just until smooth. Pour into the muffin cups and bake about 18-20 minutes, or until a toothpick just comes out clean.
While baking, prepare the lemon syrup. Whisk the lemon juice and sugar together in a small saucepan and boil for about five minutes or until reduced and shiny. Remove from heat and stir in the teaspoon of lemon rind.
When the muffins come out of the oven, immediately poke a couple toothpick holes in each muffin and carefully drizzle the hot syrup over them. Let cool for about 20 minutes in the pan to let the syrup absorb.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 April 2010 - 09:46 PM

Posted 30 July 2010 - 02:53 PM
200g moke - polnozrnata in navadna in ostra
vanilin sladkor
pol pecilnega praška
40g rjavega sladkorja Demerara
200ml čokoladnega sojinega mleka
1 velika banana
nutella
Vse razen nutelle sem zmešala skupaj, vlila v modelčke in dodala še nutello.
Mase je ratalo zelo malo, zato je prišlo le 9 manjših muffinov. Jih nisem še probala, drugim pa so dobri.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users