Jump to content

Photo

KORISTNI NASVETI in OPAZKE ZA NAŠE ZDRAVO ŽIVLJENJE

• Please log in to reply
1105 replies to this topic

#461 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 January 2007 - 11:17 AM

QUOTE(Hsul @ 26. 1. 2007 - 11:08) View Post

Ja, zelo zanimivo, ker tudi jaz ko jem ćevape, to tudi so. Ko pa jem sojine luleke, ki zgledajo ko čevapčiči, pa so pač sojini luleki, ki so podobni ćevapom.

laugh.gif wink.gif

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#462 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 26 January 2007 - 11:51 AM

QUOTE(Katrin @ 25. 1. 2007 - 21:20) View Post

To je zame resen problem - kaj piti pa da ni alkohol in da se ne nacejaš s presladkimi sokci... Bog ne daj, da rečeš, da ne boš nič, si takoj čudak brez primere.

Jaz sem se začel izgovarjati na kreatin. smile.gif Ima nasproten učinek od alkohola, ki je diuretik. Torej ga je škoda, pa baje lahko kar konkretno kozlaš že po manjši dozi alkohola. laugh.gif

• 0

#463 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 26 January 2007 - 12:17 PM

Zanima me kakšne vzglavnike imate, in če sploh?

Ps: Sajk ima ziher pernatega laugh.gif
  • 0

#464 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 January 2007 - 12:58 PM

Anatomskega. Iz lateksa.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#465 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 January 2007 - 01:54 PM

Hsul,
bom probala te, samo nič ne obljubim. =) Ja jaz sem mislim da vse možne že probala... od fanta mama je vegetarijanka in včasih skuha (bojda božanske... ona in fant se kar oblizujeta poleg) in mi enostavno ni dober - če je okus, ni dober... če ga nardi tak v neki omaki, da je že sam tofu skoraj brez okusa - pa je tudi brezveze. =)

Pa bučno ulje rulz!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#466 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 26 January 2007 - 01:58 PM

Tale ima kar precej okusa, pač po dimljenem. Pa tudi struktura je taka bolj kompaktna, meni kar precej všeč. Dober je tudi na kocke narezan v kakih gostih juhah.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#467 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 January 2007 - 02:12 PM

Dimljen hm... podoben okus kot dimljen Jošt? cry.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#468 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 26 January 2007 - 03:22 PM

Zelo podoben, s tem da je Jošt po moje s tekočim dimom začinjen, tale zadeva pa je naravno prekajena.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#469 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 26 January 2007 - 03:27 PM

Kako je pa s sojino moko? Jaz jem (domač) kruhek iz nje. ermm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#470 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 26 January 2007 - 05:15 PM

QUOTE(sajk @ 26. 1. 2007 - 13:51) View Post

Jaz sem se začel izgovarjati na kreatin. smile.gif Ima nasproten učinek od alkohola, ki je diuretik. Torej ga je škoda, pa baje lahko kar konkretno kozlaš že po manjši dozi alkohola. laugh.gif

Če bi se jaz izgovarjala na to, bi spet vsi začeli z praški in umetnimi pripravami in mojim pretiravanjem... blah, blah, blah... pa dost si suha, pa ne hujšat, boš dobila raka od tega, a brez tega nisi dovolj kreativna... mad.gif
  • 0

#471 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 27 January 2007 - 11:47 AM

QUOTE(Katrin @ 25. 1. 2007 - 23:20) View Post

To je zame resen problem - kaj piti pa da ni alkohol in da se ne nacejaš s presladkimi sokci... Bog ne daj, da rečeš, da ne boš nič, si takoj čudak brez primere.

To pa sploh ni problem wink.gif Če rečem ne, je ne in ne ostane. Kaj me ma tuki za brigat mnenje drugih biggrin.gif Zame so večji čudaki tisti ki ne razumejo, da ti pač trenutno nič ne paše biggrin.gif Včasih se sprašujem kateri del besede jim je tako težko razumljiv, a je to n al pa e laugh.gif

• 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#472 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 27 January 2007 - 11:53 AM

se strinjam z inchiko. zakaj bi se moral nacejat z nekimi sokeci pa red bulli, če ti ne paše? mislim, bedarija. pa še plačevat si moreš ali pa še hujše, runde moreš plačevat, medtem, ko je tvoja pijača dvakrat cenejša od tiste, ki jo oni pijejo. jaz če pijem mi je, če ne ne. ni važno, če je alkohol ali ne.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#473 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 27 January 2007 - 02:20 PM

laugh.gif Jaz sem pa vedno koma , če mi paše ali ne laugh.gif ( joke)
  • 0

#474 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 27 January 2007 - 03:05 PM

to glede alkohola je pa čist res. mene je to čist minil pa itak kadr grem vn ponavad vozm tko da itak še ne smem čist nč pit. sam je pa bedn tkole v diskačih nonstop za life furat pa nimaš kj. ene 2 stankam (včas sam eno) pol je pa basta biggrin.gif vsaj mn zapravm kt pa une redbull vodke k smo jih včas tolkl
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

• Guests

Posted 28 January 2007 - 12:10 PM

Živila, s katerimi se starate počasneje

Preberite si seznam spodnjih živil, s katerimi lahko tudi tisti ne najmlajši spet odkrijejo svoj vrelec mladosti. Vsako hrano od spodaj naštetih si privoščite nekajkrat na teden.

Sončnična semena
Ta slani "čudež" vsebuje največ vitamina E od vse hrane, ki jo poznamo. Strokovnjak za prehrano dr. Barry Swanson je prepričan, da so prav semena ena glavnih sestavin, ki pripomorejo k mlajšemu videzu.

Špinača in fižol
Raziskovalci iz Avstralije, Indonezije in Švedske so opazovali prehranjevalne navade več kot 400 starejših moških in žensk. Odkrili so, da se tisti, ki zaužijejo največ listnate zelene zelenjave in fižola, lahko pohvalijo z najmanj gubicami. Razlog tiči v tem, da tako špinača kot fižol vsebujeta snovi, ki pomagajo obnavljati kožne celice.

Grozdni sok
Poleg tega, da grozdne jagode pomagajo zmanjševati nevarnost srčnega napada in kapi, upočasnjujejo tudi staranje kože, ki tako dlje ostaja prožna in voljna.

Sladki krompir
Preveč nastavljanja soncu je eden glavnih razlogov, da se moška koža postare prehitro. Rešitev za to težavo je sladki krompir. Raziskovalci so namreč ugotovili, da pigmenti iz živila, bogatega z beta-karotenom, posšpešujejo obnavljanje kože, poškodovane zaradi ultravijoličnih žarkov.

Sir
Sir je eno najboljših živil, ki si ga lahko zberete, če želite dobro svojim zobem. Je vir kalcija, ki zobe naredi močnejše, znižuje raven bakterij v ustih in zobe ohranja čiste.

Vir: www.rtvslo.si
  • 0

#476 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 January 2007 - 01:14 PM

hmm, zaenkrat se še ne obremenjujem s staranjem, ampak verjamem, da se da s pravilno prehrano marsikaj pozdravit. dobr, dokler je vse v mejah normale.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#477 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 January 2007 - 01:17 PM

QUOTE(inchika @ 27. 1. 2007 - 11:47) View Post

To pa sploh ni problem wink.gif Če rečem ne, je ne in ne ostane. Kaj me ma tuki za brigat mnenje drugih biggrin.gif Zame so večji čudaki tisti ki ne razumejo, da ti pač trenutno nič ne paše biggrin.gif Včasih se sprašujem kateri del besede jim je tako težko razumljiv, a je to n al pa e laugh.gif

res je!!
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#478 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 29 January 2007 - 11:23 AM

men pa ni nekaj jasno, priporočajo za slabokrvnost suhe slive, imam pa doma Sredo, mislim da je Plivina revija tole, dobi se jo v čakalnicah smile.gif v ambulantah....
no in...noter je priporočljiva hrana za povišan holesterol in odsvetujejo suhe slive.
Zdaj ne vem kaj naj.....
  • 0

#479 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 29 January 2007 - 01:15 PM

Pri holesterolu verjetno odsvetujejo zaradi sladkorja. Domnevam.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#480 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 29 January 2007 - 01:22 PM

Ima cuker sploh kaj veze s holesterolom? Mislim, slaba maščoba vpliva na holesterol, cuker pa na sladkorno?
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users