Ja, mi smo jo vedno pogrešali, ko smo šli v kak apartma, kjer je ni bilo.

Kuhinje & kuhinjska oprema
Posted 02 March 2021 - 01:00 PM
Posted 02 March 2021 - 01:19 PM
Jaz tudi zelo pogosto doma uporabljam pečico in bi mi na dopustu prav prišla. Saj ne rabiš v pečico tlačit velikih pladnjev. Jaz pečem v teh teflonskih posodah, ki imajo snemljive ročaje ali uporabim manjše steklene posode, ki grejo v pomivalca.
Posted 02 March 2021 - 02:36 PM
Še vedno je potrebno vsake toliko očistit pečico in rešetke.
Kaj pa pripravljate v pečicah na dopustu?
[Napoleon]
Posted 02 March 2021 - 02:40 PM
Enako kot doma? Pečen krompir, štrudl, pica, meso itd...
Posted 07 March 2021 - 10:12 PM
Posted 30 April 2021 - 12:43 PM
Pa je res, da je bolje naročiti po meri pri mizarju kot kupiti v salonu ker na koncu ni dosti dražje? Vem, da je ful splošno vprašanje, pač prvič bom urejala kuhinjo 😄
Imela bi jo v osrednjem prostoru v izmeri cca 22 m2, kjer bo tudi jedilnica z dnevno sobo in ker ne želim prostora natlačiti, bi najraje imela kuhinjo samo ob eni steni da ne posegam dodatno v prostor, na voljo imam pa samo cca 3,5 m dolžine.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 30 April 2021 - 12:49 PM
Po moje je čisto ok, pač nimaš nastavljenih svari na pultu in imaš samo spodnje in zgornje elemente, brez večjih omar.
Posted 30 April 2021 - 01:05 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 30 April 2021 - 01:08 PM
Pa kakšen zgornji predal lahko reskiraš za "pull out desko" in si s tem povečaš delovno/odlagalno površino.
Na ta način, ampak se da zihr narediti bolj DIY:
https://www.youtube.com/watch?v=OmwV9UaGIKc
https://www.youtube.com/watch?v=P-bQL_vW_u0
Posted 30 April 2021 - 01:13 PM
Da imaš v U pa ti ne bi prišlo v poštev? In imaš mogoče pri tistem zunanjem delu potem jedilno mizo? Tako sva midva imela v prejšnjem stanovanju z šankom, mi je bilo ful všeč.
Posted 30 April 2021 - 01:13 PM
Posted 30 April 2021 - 01:21 PM
Ali pa v L in na krajšem delu postaviš belo tehniko. Ta slika je cca 3,6m na daljšem delu in 1,8m na krajšem.
Attached Files
Posted 30 April 2021 - 01:42 PM
Ima kdo izkušnje z manjšo blok kuhinjo, dolžine tam nekje do 300 cm (brez hladilnika)? Predvsem me zanima, kako se kaj obnese glede delovne površine, ki je pač ne more biti veliko.
D ima hladilnik + 210 cm zgornjih in spodnjih elementov. Spodaj ima 40 predalnik, omara 60, pomivalec in pečica. Delovne povšine je 60cm, saj ostalo zasedeta štedilnik in korito. Meni je to premalo, ampak sem se navadila. Ima pa mizo kar blizu, da gor odlagava.
Jaz bi elemente v taki huhinji zelo verjetno naredila po meri, če ni velike razlike v ceni, da res izkoristiš vsak centimeter (tudi notranjost omar; sploh zgornji elementi znajo bit včasih potrata prostora). V vsakem primeru bi pa dala elemente do stropa.
Drugače imajo jadrnice dobro rešitev, da pri strani na koncu kuhinje "visi" del pulta, ki ga dvigneš in podaljšaš, tako da ga zatakneš. Seveda ni za gor sedet, za kaj odložit pa je super. In ko ne rabiš, spet pospraviš. Na netu ne najdem slike, lahko ti slikam in pošljem, da dobiš idejo.
Tako da, glede na zgornje mere, sem postala expert (v LJ in na jadrnici), kako kuhat na minimalno prostora
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 30 April 2021 - 03:01 PM
Za kuhinjo na U rabis kar veliko prostora, kotne omare so ponavadi slabse izkoriscen prostor. Dobis pa na ta racun dodatno odlagalno povrsino, ja.
Nasa kuhinja na morju je 3,10x2,10 (z jedilnico). Vec kot toliko opcij itak nimas, razen ce gres nekaj izvenserijskega delat z inovativnimi resitvami. Mi smo na koncu izbrali kuhinjo v L, da je vseeno malo vec pulta plus hladilnik na visini. Je pa jedilna miza takoj zraven in bo to tudi potencialno delovna/odlagalna povrsina. V ikei dobis tudi neke kuhinjske oto©ke na kolesckih ipd, mogoce je to tudi ideja.
Posted 30 April 2021 - 03:02 PM
Posted 30 April 2021 - 03:14 PM

L kuhinja bi še šla, ne vem pa če U. Ne bi rada posegla v prostor če ni res nujno. Bom prilepila tloris za lažjo predstavo.
Tale pull out ideja je nora. Tudi omarice do stropa so dobra ideja, ima kolega, je bila pa kar draga kuhinja.
Bill Bullard
Posted 30 April 2021 - 03:32 PM
Omarice do vrha so meni ful lepe, ampak res hitro nanese. Pa vprasanje, koliko jih dejansko uporabljas potem, ker niso prav lahko dostopne in je fajn razmislit, kaj bi dejansko tam hranil (jaz bi dala tja stvari za peko, ampak je tega res veliko in raba precej sezonska, za kaj drugega mi pa potem zmanjka idej, ker nimava nekih setov kroznikov za posebne priloznosti ali kaj podobnega).
Pull out predal/pult je zanimiv, ampak potem moras (verjetno) pribor imeti v nekih posodicah na pultu, kar ti je spet vsakodnevno v napoto. Se mi zdi, da pri kuhinjah ful casa porabis za neke optimizacije, na koncu pa ugotovis, da nima smisla na novo kolesa izzumljati, ce ne bi ravno rad placal x3 ali vec
Posted 30 April 2021 - 03:45 PM
Posted 30 April 2021 - 04:44 PM
Posted 30 April 2021 - 05:44 PM
Na 3m ti kaj dosti predalov tudi ne ostane, ce imas v ravni liniji kuhinjo.
Stedilnik s pecico spodaj, pomivalni stroj, korito +prostor pod koritom pa si ze na 180. To pomeni v najboljsem primeru 2 bloka predalov po 60 (pa najbrz se to ne, ker moras se par cm levo in desno pustit odmika) za posodo in zivila in druge kuhinjske potrebscine. Midva imava tukaj recimo 3 sete predalov po 80 sirine in ni absolutno nic prevec, pa ne polnim predalov z namenom, da bi bili polni. Predali so prime real estate kar se shranjevanja tice, ful bolj prakticni kot omarice za dolocene stvari (ajde, za kroznike in kozarce ni neke razlike, za zivila pa ful, ker drugace vidis samo tisto, kar imas v prvi vrsti - razen ce das vse v vecje plasticne posode in si tako naredis impromtu predale v omaricah). Mislim, saj bi prezivela tudi brez, ampak ne bi zrtvovala predala za nek tak pultek, ki najbrz ne bi bil dnevno v uporabi, da bi upravicil svoj obstoj
V prejsnji miniaturni kuhinji sva kupila eno supersized leseno desko in jo poknila cez korito, pa sva na ta nacin resila problem. Dobis pa zdaj tudi ze korita z namenskimi pokrovi ... jaz bi verjetno razmisljala bolj v to smer.
Na googlu sem nasla se par ful lepih primerov, pa mi jih forum zal ne dovoli prilepit.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users