Jump to content

Photo

Vitamini, minerali, dodatki k prehrani

• Please log in to reply
1575 replies to this topic

#461 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 May 2014 - 09:21 PM

Nič :D

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#462 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17270 posts

Posted 18 May 2014 - 09:39 PM

Vitamin C, acai, magnezij, kalcij, Q10, omega 3... Vse to pripomore  :)

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#463 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 May 2014 - 09:42 PM

Aja? Okej, potem jaz jemljem magnezijev citrat, omega3, ekstrakt zelenega čaja in na cikluse B vitamine oziroma nekaj za lase - v tej smeri.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#464 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 05 June 2014 - 02:28 PM

A se kdo malo bolj spozna na sestavo vitaminskih tabletk, glede na to, da je tega na tržišču mnogo, po kakšnem ključu izbrati?

OK, eno je sama sestava, ampak recimo, da je sestava 2 različnih proizvajalcev podobna. Izbrati potem cenejšega?

Gledam za vitaminskimi tabletkami, recimo Myvitamins in pa dm-ova znamka Das Gesunde Plus. 

Podobna sestava, dm-ova znamka pa je cenejša. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#465 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17270 posts

Posted 05 June 2014 - 10:00 PM

Na podlagi izkušenj in ocen. Dejansko težko veš, če bo notri res tisto, kar piše. Jaz še gledam, da je čimmanj dodatkov, ki naj jih ne bi bilo notri (barvila, parabeni... ma, vse sorte se najde). Myvitamins multivitaminov nisem imela, ti pa lahko povem, da mi DMovi niso všeč. Ne znam dejansko povedati zakaj, ampak ne zdi se mi, da delujejo pa še dehidrirana sem po njih. Imam z Myvitamins dopolnili boljše izkušnje.

Če hočeš bolj naravne antioksidante, poglej acai jagode (morajo biti freeze dried). Imajo večino vitaminov in mineralov. Jaz se po njih boljše počutim.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#466 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 07 August 2014 - 10:11 AM

Jaz bom zdaj spet vestneje jemala B-vitamine in omega3 kapsule ter C-vitamin.

Sem pa že malo pozabila, kje je bolje kupovati. Dm ali muller? To oboje je precej poceni in mislim, da ima muller za skoraj vse izdelke bolj koncentrirane kapsule, nisem pa sigurna. Se katera spomni?

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#467 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 04 September 2014 - 06:36 PM

A ima katera izkušnje z Myvitamins dodatki? Imela sem kofeinske tabletke, pa se mi ni zdelo, da bi imele kaj boljši efekt kot kava. 

Zanimam se za tele. Opazila sem tudi, da imajo kapsule lanenega olja klik, ki jih oglašujejo kot vegetarijanski vir omega 3, v sestavinah pa želatina. :lol:  :cry:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#468 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 04 September 2014 - 08:33 PM

Želatina ni nujno živalskega izvora, kolikor je meni znano.
  • 0

#469 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 04 September 2014 - 09:02 PM

Wikipedia pravi za želatino, da je živalskega izvora? Bo Anouk vedela? :D

Obstajajo pa seveda alternative iz rastlinskih virov. Dvomim pa, da je med sestavinami naveden 'gelatin' iz kakšnega drugačnega vira kot živalskega. 

Škoda, saj tiste kapsule, ki sem jih nalepila, so za vegetarijance/vegane čisto neuporabne. 

• 0

Bill Bullard

#470 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 04 September 2014 - 10:27 PM

Mogoče tole: http://www.scienceda...70822184028.htm
  • 0

#471 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 05 September 2014 - 06:54 AM

Wikipedia pravi za želatino, da je živalskega izvora? Bo Anouk vedela? :D

Obstajajo pa seveda alternative iz rastlinskih virov. Dvomim pa, da je med sestavinami naveden 'gelatin' iz kakšnega drugačnega vira kot živalskega. 

Škoda, saj tiste kapsule, ki sem jih nalepila, so za vegetarijance/vegane čisto neuporabne. 

Drzi, ce ni posebej navedeno, lahko privzames, da je zelatina zivalskega izvora. Za rastlinsko inacico se ponavadi potrudijo in se z njo posebej pohvalijo. V zgornjem primeru bi se verjetno vseeno obrnila na proizvajalca/ponudnika, da razcistijo to dilemo na spletni strani za bodoce kupce, ker gre lahko za false advertising/zavajanje potrosnikov, ce proizvod oglasujejo kot vegetarijanski pa to ni. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#472 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17270 posts

Posted 05 September 2014 - 09:41 AM

Jaz sem imela nekaj myvitamins izdelkov, ampak so zanič. Ni nobenega učinka, ker so vrednosti vedno smešno nizke pa še predragi so za to.

• 0

Tumblr

#473 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 05 September 2014 - 07:20 PM

A mislis vsebnost nutrientov je premajhna, ce upostevamo, da se itak ne absorbira vse?
No, jaz itak rabim samo nekaj z B12, ce so vkljuceni zraven se drugi vitamini & minerali, toliko bolje.

Anouk, imas prav, ob priliki jim bom napisala mail.
  • 0

Bill Bullard

#474 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17270 posts

Posted 05 September 2014 - 08:37 PM

Ja, to. Jaz vedno gledam, da je večkrat 100% RDA, sploh pri teh vodotopnih vitaminih. 

• 0

Tumblr

#475 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 05 September 2014 - 08:54 PM

Ta RDA je tudi malo tako-tako. Pri B12 ne npr. zelo fajn, da je vrednost par 100%, ce vzames samo enkrat na dan dopolnilo, ker se sicer receptorji prej zapolnijo, preden telo za svoje potrebe vitamina nakopici. Drugace pa gre 1% vrednosti B12 tudi pasivno skozi sluznico, tako da potem prav s to visoko RDA vrednostjo zapolnis potrebe. Seveda lahko pa pac za zajtrk naredis kosmice/smoothie s sojinim mlekom z dodatkom B12, za malico jogurt/solato s prelivom, za sladico zvecer pa kak desert, ampak potem znas hitro imet bolj enolicno prehrano. 

Pri vitaminih, topnih v mascobah, je pa seveda druga pesem ...

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#476 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 17 January 2015 - 07:48 PM

RDA za vitamin D je recimo čisto prenizek, po zastarelih smernicah naj bi dobili 400 UI vitamina D na dan, v resnici pa bi ga morali okrog 2000 UI. 

Tukaj se pa dobi veganske omega-3: klik

Sem naročila, poštnina je 5eur, če vzameš akcijo 3za2, in ješ po 1 tableto na dan, jih imaš za pol leta in pride na mesec cca 8eur. 

• 0

Bill Bullard

#477 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 17 January 2015 - 09:34 PM

Nobl, teh pa se ne poznam. Imam sicer se zalogo za to zimo pa se mal, ampak si bom shranila povezavo. Hvala!

• 0

#478 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85849 posts

Posted 02 February 2015 - 06:37 PM

Zdaj kakšen teden nisem jemala B-kompleksa in se mi je obupno poslabšala koža. :( Čudi me, da ga očitno iz hrane ne dobim dovolj in se takoj pozna, sploh glede na to, da nimam več ne vem kako problematične kože (mozolji ob M ali še to ne). Zdaj sem si nabavila TE, po preverjanju imajo kar visoko vsebnost vseh skupin.

23-fidivitb_embalaza_web_stra_in_nova-07

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#479 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17270 posts

Posted 02 February 2015 - 06:47 PM

Jaz imam enega precej močnejšega pa ga ne morem jemati, ker mi noro slabo rata po njem. A to dobiš v lekarni? Meni se spet kotički ustnic luščijo. To se vse precej hitro začne poznati, če nehaš in ne dobiš dovolj s hrano.

• 0

Tumblr

#480 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85849 posts

Posted 02 February 2015 - 06:53 PM

Ja, v lekarni. Katerega pa imaš? Sem malo primerjala in nisem še našla takih z močnejšo koncentracijo. Sicer sem jemala Krkine ali pa Bernardove. 

Pri teh mi je všeč, da so tablete majhne in samo eno/dan vzameš.

Edit: Terra Nova so močnejše, sem jih imela enkrat. Pa ovoj je veganski.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users