NARAVNA KOZMETIKA
Posted 23 October 2008 - 09:59 AM
Posted 23 October 2008 - 10:12 AM
Kupila sem še vanilijev gel za prhanje (diši lepo, sproban še ni) in kokosov losjon za telo, ki po prvem vohanju strašno smrdi. Sladkobno in ZELO močno po kokosu. Očitno je bil to zgrešen nakup. Bomo videli.
Za tester sem pa dobila kremo z Acai jagodami (anti age) in mi je premastna (normalna koža). Po nanosu se mi koža sveti, še cel dan imam pa na obrazu film.
Posted 23 October 2008 - 11:05 AM
100% Pure
Stick za lička in ustnice naredi izredno cute efekt, ful se lepo razmaže, ni premasten, ličkom podari tak zdrav, subtilen sijaj. Se tudi precej vpije v kožo in lička potem niso nič mastna. Na ustnicah pa je tudi fajn, polprekriven, da malo mastnega leska, shimmra nima. Imam pa odtenek pink grapefruit, ki je res taka prava pink, temnejša, bogata, že skoraj malo na fuksijo potegne (ampak ne agresivno).
A potem Pink Grapefruit pušča na ustnicah ful pink barvo? Ker jaz bi mela glosek (ali pa ta stick), ki bi bil bolj prozoren, z mičkeno barve? A katera ve, če imajo kaj takega? Bi bil odtenek bela breskva bolj primeren zame?
P.s.- DiLeMa, ali je stick kaj lepljiv? Pa kako diši?
Hvala!

Posted 23 October 2008 - 11:25 AM
za olja je bolje, da so na sobni temperaturi. Veliko bolj mu bo škodovalo, če ga boš dala v hladilnik, kot če bi ga imela v kopalnici (večje temperaturne razlike - delujejo na fluidnost olja).
Ancka hvala! Sem razmisljala v tej smeri, da mi ne bi (prehitro) zoksidiralo...koscek Lushevega "King of skin" sem imela poleti, ko je bilo res vroce na "sobni" temperaturi pa je po kaksnem mesecu dobil tisti neprijeten vonj oksidirane mascobe..pricakovano seveda, samo prej nisem pomislila na to, da bi ga dala na hladno ali vsaj obicajno sobno temperaturo.
Da še jaz pokomentiram svoj nakup. Naročila sem 3 izdelke 100% Pure. Eden (in do zdaj edini, ki sem ga probala) so Mehurčki za umivanje obraza. Super so. Naravni, dišijo po pomarančah, uporabi se jih pa dejansko samo nekaj kapljic. Včeraj sem si s petimi kapljicami popolnoma odstranila MU. Neverjetno. Nakapala sem si jih na mokre dlani in potem direkt z njimi na obraz. Očisti popolno. Sklepam, da bo flaška trajala zelo dolgo (okoli 100ml).
U Sonchika o teh Mehurckih razmisljala tudi sama; ko mi zmanjka trenutnega gela za obraz si jih bom najbrz omislila. Kaj pravis glede na obcutek na svoji kozi bi bil primerna za mesano/mastno kozo? Kolikor sem brala v njihovem opisu so za vse tipe koze in zelo nezni, kar mi ustreza. Ne maram tistih mocnih cistil, ki mi kozo razmastijo do onemoglosti potem pa kot je nekje napisala Ancka pride do nasprotnega ucinka, ko se koza se bolj masti...
Posted 23 October 2008 - 11:39 AM
Posted 23 October 2008 - 12:38 PM
Za tester sem pa dobila kremo z Acai jagodami (anti age) in mi je premastna (normalna koža). Po nanosu se mi koža sveti, še cel dan imam pa na obrazu film.
Sonchi, tole kremo misliš, ane:
http://www.or-ca.si/...r...t&Itemid=53
Jaz ne morem verjet, da ti je premastna. Sama imam mešano kožo z mastnim T predelom in se mi tale krema v sekundi vpije, res dobesedno v momentu. Masti mi ne, čisto nič, pa ne svetim se po njej, filma tudi absolutno nobenega.

Je pa tudi možno, da imam jaz toliko izsušeno povrhnjico, da mi krema kar ponikne, čeprav občutka nekega zategovanja skoraj nimam ...
Drugače pa jaz čez dober mesec načrtujem drugi nakup (prej zihr ne, mora prej zmanjkat stvari) in bom takrat vzela čistilno morsko peno s sivko ali čistilne mehurčke iz organskih brusnic + gel za prhanje in losjon za telo s fuji jabolkom. Najprej me je mikal kokos, ampak če je res tako osladen, potem se mu raje izognem.
Sonchika, pa ima losjon za telo vsaj pristen vonj po kokosu ali je bolj umeten? Je še bolj sladek kot vanilija gel za prhanje (meni je namreč že ta FUL sladek, na meji osladnega)? Poleg tega mi gel za prhanje s semeni vanilije med tuširanjem zategne na čudno plastično noto, kar mi ni všeč. Splobala sem tudi piling z vanilijo in ga zagotovo ne bom kupila - ful se čudno razporeja, pa meni deluje kot da je osnova iz sladkorja (kot pri Suki lemongrass cleaserju), samo da nikjer ne vidim sladkorja v spisku sestavin. Pa čuden mi je, ne morem se z njim fajn spilingirat oz. se ga za eno pilingiranje ful porabi, ker pada iz rok in je vse čudno. Vonj je totalno osladen (še bolj kot pri gelu za prhanje) in ima spet neko ful čudno noto, kot tudi losjon za telo (katerega tester sem tudi dobila) - po zažganih praženih orehih in žgani plastiki.
Iz vanili linije zagotovo ne kupim nič več, čeprav na tujih straneh vonj hvalijo - meni je preosladen, pa z omenjeno čudno komponento, ki me odbija. Imam občutek, da bodo sadni vonji veliko bolj posrečeni, tako da naslednjič poskusim srečo z jabolkom, mika me tudi jagoda - za enega se bo treba odločit.
Posted 23 October 2008 - 12:56 PM
A potem Pink Grapefruit pušča na ustnicah ful pink barvo? Ker jaz bi mela glosek (ali pa ta stick), ki bi bil bolj prozoren, z mičkeno barve? A katera ve, če imajo kaj takega? Bi bil odtenek bela breskva bolj primeren zame?
P.s.- DiLeMa, ali je stick kaj lepljiv? Pa kako diši?
Hvala!

Posted 23 October 2008 - 01:02 PM
Stick ni čisto nič lepljiv, tudi vonja nima nobenega.
Wawawiwa, kolk različnih gelov za prhanje je dosegljivih v tujini:
http://www.100percen...gelintro_2.html
Posted 23 October 2008 - 01:25 PM

Posted 23 October 2008 - 02:32 PM
Sicer pa če tiste sploh ne misliš uporabljat za lišča, ampak samo za ustnice, potem raje vzemi gloss. Ne vem zakaj bi vzela tinto, pa potem s prsti pacala na ustnice, če lahko vzameš gloss z aplikatorjem.
Posted 23 October 2008 - 03:02 PM
Ne vem, ker glossa nisem imela. Ima pa bela breskev gloss bleščice, kolikor sem uspela slike videt. Tinta nobena nima bleščic oz. shimmra.
Sicer pa če tiste sploh ne misliš uporabljat za lišča, ampak samo za ustnice, potem raje vzemi gloss. Ne vem zakaj bi vzela tinto, pa potem s prsti pacala na ustnice, če lahko vzameš gloss z aplikatorjem.
Ja, imaš prav - bom kar glos vzela.

Sem pa tudi kar pisala OrCi in so bili zelo prijazni pa odgovorili so v rekordnem času.
Za glos so napisali (če katero zanima):
Lip glos v odtenku breskve je zelo nežen, z rahlo svetlikajočim videzom na ustnicah. Barva ni intenzivna, poudari pa naravno barvo ustnic. Barvna tinta za lička pa je malo bolj intenzivna, manj svetleča in bolj roza, kot lip glos. Intenzivnost barve lahko tako pri lip glosih, kot pri barvnih tintah regulirate sami - z večkratnim nanosom je tudi barva bolj intenzivna.
Poleg tega sem vprašala še, če lahko fuji gel za tuširanje uporabljam tudi za obraz in pravijo, da ja, ker je tako nežen. Samo jim ga je ravno danes zmanjkalo in pride šele čez 14 dni. Kar pa je ravno prav, da bom porabila svoj stari gel za obraz.

Posted 23 October 2008 - 03:52 PM
Sem pa full razočarana na Greenlandovo linijo mandelj in vanilija in kakav, tako, da od njih kupim mogoče samo še kaj iz linije Rice Milk&Vanilla ali pa morda Yoghurt&Cucumber, ker BB od vanilije in kakava ima obupen vonj, mandelj gel je gostejši (kot kakšno mleko izgleda) in se ga nenormalno hitro porabi, medtem ko je olje redkejše in se ga isto precej hitro porablja. Zdaj sem vidla na spletni strani, da imajo tudi linijo bio=logic, katere del je recimo linija z aloe vero - to bi bilo meni odlična izbira, a kaj, ko tega še nikjer nisem zasledila, da bi prodajali v SLO.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 23 October 2008 - 04:20 PM
Posted 23 October 2008 - 05:28 PM
Sonchi, tole kremo misliš, ane:
Jaz ne morem verjet, da ti je premastna. Sama imam mešano kožo z mastnim T predelom in se mi tale krema v sekundi vpije, res dobesedno v momentu. Masti mi ne, čisto nič, pa ne svetim se po njej, filma tudi absolutno nobenega.

Tudi meni je čudno, da mi je mastna, saj nimam mastne kože. Je pa take rožnate barve in verjetno gre za isto kremo.
Kokos je pa strašno osladen in mi smrdi. ni mi čisto jasno, kako ga bom porabila.
Posted 23 October 2008 - 06:16 PM

Hvala bogu da si napisala tole glede kokosa, ker sem že nameravala nabavit, pa zdej seveda ne bom.
Posted 23 October 2008 - 06:25 PM
Aja, še primerjava vonja vanilije (gel za tuširanje) in kokosa (losjon) - skoraj identičen vonj, s tem, da ima vanilija malo več vonja po vaniliji, kokos pa po kokosu (ampak res za nianso). Sicer pa oba smrdita po staljeni plastiki.
Posted 23 October 2008 - 06:42 PM

Bom pa še vedno vzela fuji jabolko in seveda potem poročam, če je vonj kaj svež.
Posted 23 October 2008 - 09:46 PM

Posted 23 October 2008 - 10:02 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users