Jump to content

Photo

Kaj najraje jeste za zajtrk?

• Please log in to reply
516 replies to this topic

#461 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 04 March 2024 - 02:10 PM

Saj se strinjam, je pa to pri nas kar popularno zadnje mesece in pravijo, da imajo vse sorte koristi od tega (vzdrževanje teže ali hujšanje, boljša presnova, koncentracija itd.) in sem iz firbca mislila še sama probat. :) Samo očitno nisem dovolj firbčna, da dejansko bi. :D 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#462 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 04 March 2024 - 02:17 PM

Ja Huberman ne imel pred kratkim na to temo nekaj pa so ga dietetiki takoj izvrgli, ker izpostavlja eno raziskavo v prid temu, na osnovi mikrobiomov v crevesju. Raziskava je nezanesljiva,ker ni bil reprezentativni vzorec in mikrobiom so preverjali v blatu,kar pa je splosno znano,da je v izlockih drugacen kot v crevesju, torej ni dokazano nic pozitivnega.
  • 0

#463 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 04 March 2024 - 02:18 PM

Jaz to poleti kar organsko delam, mam okno hranjenja od 10-18h, zvečer itak ne morem jesti. Pred poroko sem se malo bolj resno šla to in sem dejansko tut kar precej zgubila. Pa počutje je bilo res super, predvsem na spanju se mi je ful poznalo. Se pa nisem zdaj čisto striktno držala tega - če smo imeli kakšno večerno druženje ali kaj drugega sem pač jedla tudi kasneje, nisem se blazno strogo omejevala. Se mi pa zdi ful prilagodljivo v resnici, mogoče lahko štartaš tut 14-10 pa potem ješ med 10. in 20. uro in vidiš, kako ti je pa prilagajaš :)

• 0

After all this time?

Always.

#464 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 04 March 2024 - 02:23 PM

zvečer itak ne morem jesti. 

Blagor tebi. :D Jaz imam zvečer največ apetita. 

• 0

― V. Van Gogh

#465 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 04 March 2024 - 02:54 PM

Jina, mogoce je to zato, ker do 13 pojes en kos sadja in kavo.
Jaz sen zvecer dalec najmanj lacna in po 19 ali 20 redko se kdaj zavijem po kaj v hladilnik. Obicajno zakljucim ob 19 in vecerja je najmanjsi obrok dneva.
Najvecji apetit in .oj najljubsi obrok dneva je itak zajtrk.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#466 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 04 March 2024 - 02:58 PM

Nimam kaj, pri meni je od nekdaj tako. Gre skupaj s tem, da niti slučajno nisem jutranji tip. Pa mami je ista. 

Moj največji obrok je kosilo, za večerjo pa sploh med tednom ne pojem veliko. Bi pa ...

• 0

― V. Van Gogh

#467 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 21 November 2024 - 01:38 PM

Za otroke velikokrat naredim ovsene na vodi (40g, 230ml, scepec soli). Vcasih dodam se rozine. Na krozniku pa na vroce das malo mleka in kaj sladkega (kokosov sladkor je ful dober zravn, se stopi v tako karamelo). Simpl, ampak dobro.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#468 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 21 November 2024 - 01:48 PM

Dobra ideja da probam za B.
Edin pri rozinah se ze ustavi.
Mogoce maline namest rozin, to bi jedel.
Bon mu probala pred solo ponudit jutri ce bo spet bedna malica.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#469 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 10 March 2025 - 10:01 AM

Ana bo danes na subscription kanalu govorila o svoji izkusnji z ozempicom za zdravljenje sladkorne, WTF.
  • 0

― V. Van Gogh

#470 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 March 2025 - 10:06 AM

Ja, jaz sem bila tud presenecena nad tem. Ne gre pa mi v glavo, da ima sladke zajtrke. Cez vikend sem poslusala predavanja enih tujih zdravnikov in vsi civkajo o slanih beljakovinskih zajtrkih, nikakor pa ne sladkih in vsi odsvetujejo proteine v prahu zaradi nabijanja cukra v visave.
Pa moz je moral lansko leto na botox, kaj pa to?
  • 0

#471 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 10 March 2025 - 10:12 AM

Jaz sem pa ravno zadnjic glede zajtrkov poslusala tistega indijskega zdravnika, ki si mi ga ti priporocala. Je potrdil, da je tudi samo en sadez ali dva super zajtrk. Ali pa nic, ce ti ne pase.
Kaj bi Ana rekla … :o :D
Jaz se na slan beljakovinski zajtrk res ne bi mogla navadit.
  • 0

― V. Van Gogh

#472 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27303 posts

Posted 10 March 2025 - 10:17 AM

Ma joj res kaksne nebuloze se najdejo na socialnih omrezjih.
  • 0

#473 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 March 2025 - 10:19 AM

Sem si kar mislila, da bo z ozempicom veze njena sladkorna. 

Najdeš pa res na internetu seveda točno to, kar ti paše :D 

• 1

#474 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 March 2025 - 10:23 AM

Jaz sem pa ravno zadnjic glede zajtrkov poslusala tistega indijskega zdravnika, ki si mi ga ti priporocala. Je potrdil, da je tudi samo en sadez ali dva super zajtrk. Ali pa nic, ce ti ne pase.
Kaj bi Ana rekla … :o :D
Jaz se na slan beljakovinski zajtrk res ne bi mogla navadit.

A res je to rekel? Ker on je govoril ravno o tem, da se ne sme jest prevec sadja, razen borovnic... Ma jaz sem cist zmedena iskreno. Vsak obrazlozi zakaj se ne sme jest tega in tega, pa vsak govori drugace :s
  • 0

#475 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 10 March 2025 - 10:27 AM

Zakaj ne bi sebe poskusal?
Meni tudi sladki zajtrki ne sedejo. Prazni so mi.
Edini sladek zajtrk ki ga prenesem je smoothie, ampak to je cel obrok, ki me drzi potem do 11 ali 12 in ima prava razmerja.

Ne vem kako sem prezivela toliko let ob marmeladi in maslu in kruhu, zdaj mi je to tako, kot da bi nic pojedla, cez eno uro sem lacna. Ali pa kaksni rogljicki bog ne daj.

Bo kar res da je kljuc v pravih razmerjih in tudi meni slani zajtrki mnogo bolj odgovarjajo. Ampak to sem jaz.
  • 0

#476 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 March 2025 - 10:31 AM

Tudi meni slani bolj pasejo, ko pomislim za nazaj, kako so me sladki zajtrki zabasali in naredili slabo...
  • 0

#477 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85844 posts

Posted 10 March 2025 - 10:32 AM

A res je to rekel? Ker on je govoril ravno o tem, da se ne sme jest prevec sadja, razen borovnic... Ma jaz sem cist zmedena iskreno. Vsak obrazlozi zakaj se ne sme jest tega in tega, pa vsak govori drugace :s

Ja, ampak da mora bit celo sadje, najbolje jabolko ali kakšen agrum. O borovnicah se tudi spomnim, da je nekaj govoril, lahko da v drugem videu.

Načeloma ima podobne nasvete kot Sadhguru, če ga poznaš.

• 0

― V. Van Gogh

#478 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 10 March 2025 - 10:34 AM

Ja, ful je proti smutijem, da moramo gristi hrano.
Za sadguruja sem ze slisala, nisem ga pa nikdar poslusala.
  • 0

#479 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 March 2025 - 10:45 AM

Meni je slan beljakovinski zajtrk naredil čudo in pol za hormone, pa sem pred tem leta jedla večinoma sladke zajtrke, razen ob vikendih BC, ko sem spala do poznega in si vzela čas za pripravo česa slanega. Še vedno nisem fenica slanih zajtrkov, ampak se malo prisilim in ful opažam razliko.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#480 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 March 2025 - 10:53 AM

V kakšnem smislu sladke, a vseeno dovolj beljakovin, ampak v sladki različici?

Jaz večinoma jem v sladki različici in ne opazim kakšnih simptomov, da bi mi ful sladkor narastel. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users