Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#461 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85947 posts

Posted 01 June 2007 - 08:02 AM

Koža itak sama mora proizvajat tisto kar rabi.

Če bi to držalo, nihče ne bi rabil kreme/gela/tonika, ne tisti, ki se mu loj cedi iz por ne tisti, ki je ves luskast. Njami. laugh.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#462 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 01 June 2007 - 11:24 AM

Koža ja, hormoni so pa druga zadeva.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#463 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 June 2007 - 02:27 PM

Tle se strinjam z Jino. Fora je v tem, da pač obstajajo različni tipi kože in pika. Suha koža pač ne proizvaja sama dovolj in nujno potrebuje bogato nego, drugače se preveč izsuši in deluje starikava. Normalna koža po drugi strani ne rabi skoraj ničesar, kvečjemu kakšen antioksidantni tonik in občasno po potrebi lahko vlažilno kremico. Mešana/mastna koža pa že sama po sebi proizvaja preveč, tko da je potrebno zgolj temeljivo in nežno čiščenje, pa tudi kakšen zelo lahek AOK tonik. Tisti, ki imate dolgoročno dovolj samo umivanje z vodo, ste tisti srečneži, ki imate očitno normalen in izrazito neobčutljiv tip kože. Čeprav jaz sem v vsakem primeru tudi za dodajanje lahkih preparatov z AOK.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#464 pikia

pikia

sramežljivec

• Člani
  • 19 posts

Posted 01 June 2007 - 06:18 PM

pozna mogoče ko ta gel za umivanje obraza
http://www.beaute-te...rod/img1141.jpg

zmanjkalo mi je schaller waschgel, pa mi je prodajalka ponudila ta gel. Baje naslednik pure zone gel purifiant profond http://www2.lepa-si....mp;hl=pure zone.

ker se iz slike ne vidi ravno dobro:
pure zone gel desincrustant profond

- negovalni program, ki vsebuje sebo-salmyl za zmanjšanje kožnega loja in pomirjanje kože v povezavi s salicalno kislino z luščilnim in čistilnim delovanjem - za odpravljanje nečistoč pri mešani in mastni koži.

GLOBINSKO OČIŠČENE PORE
- globinsko čisti pore in odstranjuje nečistoče s pomočjo luščilnih mikrodelcev
- upočasnjuje ponovno mačenje kože. Koža ostane ves dan čista in nesvetleča
- odstranjuje odmrle kožne celice in čisti kožo ter preprečuje ponovno nastajanje nečistoč

je to vredno uporabe in ali je podobno gel purifiant profond ali schaller waschgel?
  • 0

#465 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 02 June 2007 - 11:30 AM

Miss*69, pa si skenslala tud maske ipd. ?
  • 0

#466 pikia

pikia

sramežljivec

• Člani
  • 19 posts

Posted 02 June 2007 - 12:54 PM

je ta waschgel od loreala ok ali je slab?
  • 0

#467 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 02 June 2007 - 01:35 PM

ja saj si sama dala link do strani, kjr je že ocenjen. tam vse piše, tako mnenja kot 'strokovna' ocena.
  • 0

#468 pikia

pikia

sramežljivec

• Člani
  • 19 posts

Posted 02 June 2007 - 05:08 PM

problem je ravno v tem ker ne vem če je to res naslednik tega gela od loreala ali ne. Ta ima še mikrozrnice notri in ali je to dobro uporabljati vsaki dan. Če je res potetem v redu.
  • 0

#469 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 02 June 2007 - 07:19 PM

QUOTE(Freya_ @ 2. 6. 2007 - 12:30) View Post

Miss*69, pa si skenslala tud maske ipd. ?

Ja v bistvu je res že dolg nisem uporabila. V glavnem vsakodnevno uporabo kreme in gela sem definitivno skenslala, masko si bom še kdaj privoščila verjetno, ampak trenutno niti nobene doma nimam pa jo zaenkrat niti ne pogrešam smile.gif

Razen za mejkap uporabim čistilni gel, pa še to samo po učeh, ker se tudi pudram skoraj nič.

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#470 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 03 June 2007 - 08:04 AM

QUOTE(pikia @ 2. 6. 2007 - 18:08) View Post

problem je ravno v tem ker ne vem če je to res naslednik tega gela od loreala ali ne. Ta ima še mikrozrnice notri in ali je to dobro uporabljati vsaki dan. Če je res potetem v redu.

a potem je piling? če ma zrna? ja če je piling potem ni za vsak dan; če je pa gel pa primerjaj sestavine starega in novega ali pa ga daj ocenit. smile.gif
  • 0

#471 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 03 June 2007 - 10:48 AM

Ola... Sem nova tukaj in že par dni požiram informacije...
Ampak se nikakor ne moram znajti in odločiti, kaj naj. Kupiti bi si morala celotno kolekcijo za nego obraza- torej čistilno sredstvo, tonik, kremo, masko in kremo z ZF.
Vendar bolj ko berem, bolj sem zmedena oops.gif
Zato milostno prosim za vaš nasvet in mnenje.

Imam mastno kožo s suho povrhnjico (luske) in razširjenimi porami čez cel obraz (tudi lica, sence...). Hkrati pa je moja koža zelo občutljiva in jo z lahkoto peče, če ji kako sredstvo ne odgovarja. Večina krem mi je pretežkih in mi maši pore, po drugi strani pa mi one za mastno kožo ponavadi izsušujejo povrhnjico... Ne vem, tricky situacija. Poleg tega imam nekaj mozoljev.
Rada bi kaj čimbolj naravnega, nežnega, seveda nekomedogenega, z AOK in vsem dobrim, kar obstaja.
Katere zadeve naj probam?

Se oproščam zaradi dolgega posta oops.gif
Če bi mi znal kdo svetovati, bom zelo hvaležna wink.gif

• 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#472 Pupa20

Pupa20

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 604 posts

Posted 03 June 2007 - 11:39 AM

Pipi vidim, da imaš iste probleme kot jaz.Tako,da se tudi jaz priporočam za kako mnenje.Pa še to.Ker sem si mozolje stiskala, so mi ostali taki fleki.Kaj mi najbolj priporočate, da se jih znebim? Bi Avene Diacneal kaj pomagala? Ali pa rajši Cosmerba?
  • 0

#473 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 03 June 2007 - 01:02 PM

za fleke kej s kislinami. cosmerba jih nima. avene cleanance k probaj, ampak si preberi prej se kej o tejle zavbi. je treba bit previden, sploh poleti.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#474 Pupa20

Pupa20

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 604 posts

Posted 03 June 2007 - 01:07 PM

za Avene Cleanance k sem si že vse prebrala, ampak me malo skrbi ker so nekatere uporabnice rekle, da so pa tej kremi dobile mozolje.Saj vem, da zato da se pač koža čisti.Avene Diacneal je pa primerna samo za zelo aknasto kožo? Ali v čem je razlika med tema dvema kremama?
  • 0

#475 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 03 June 2007 - 02:13 PM

Razlika med tema kremama je v tem, da ima Diacneal večjo koncentracijo kislin.

Kaj pa kakšne ultra vlažilne kreme? Kot recimo Garnier TF ali pa morda Lush Cosmetic Lad, Skin drink ali kaj podobnega. Te kreme ne bodo mastile in tudi ne izsuševale. Biotherm ima zelo fajn vlažilne kreme, ki pa so precej drage.
Pa spet - umivanje z nežnimi čistili in kvaliteten vlažilen tonik.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#476 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 June 2007 - 02:51 PM

Ne vem kje bi vprašala. Jz mam mal kapilar počenih čist čist čist ob robu noska, tm bl spodi, ma sj niti ne vem a so to prou počene kapilare, sam je pa fulltanka in rdčea koža tm, ma ja so kapilare, take črtice čist kratke, sj se sploh vid ne, to jz pač opazm, sam se bojim, da bi se kej širlo. Je kej za nrdit al je to, pač to in bo tko ostal. Preventiva, kurativa?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#477 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 03 June 2007 - 03:14 PM

Trenutno preventiva - čim manjše razlike v temperaturah.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#478 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 03 June 2007 - 03:25 PM

Tako, jaz sem kar danes šla v nakupe, ker nisem zdržala...
Kupila pa sem od Schellerja nežni čistilni gel iz morskih alg za občutljivo kožo, pa Alverde obrazno vodo iz divje vrtnice in Alverde vlažilni fluid z Aloe vero.
A sem prav kupila al sem ga pobiksala...?
Kot zaščito obraza pred soncem pa sem kupila kar Coppertone Oil free mleko SPF 15, ki si ga bom dajala čez kremo, upam, da bo to uredu.

V DM-ju sem mogla res smešno zgledat pred tisto poličko s kremami, kjer sem ene pol ure prekladala kreme in tonike sem in tja, pa vsacega trikrat prebrala...
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#479 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 03 June 2007 - 05:48 PM

meni se pa spet kar množijo take pikice, ko eni mali mozoljčki kožne barve. nadležno za znort down.gif a je imela/ima še katera podobne težave, ker nimam pojma kako se jih znebit. če stisnem se vname in nastane mozoljček.
aja, imam pa FUL mastno kožo na tem predelu, pa niti Differin ni preveč pomagal.
  • 0

#480 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 June 2007 - 05:50 PM

QUOTE(sonchika @ 3. 6. 2007 - 16:14) View Post

Trenutno preventiva - čim manjše razlike v temperaturah.

A pol tud kneipanje obraza ni dobr lih?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users