Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#461 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 06 September 2017 - 08:14 AM

Uf. Profiji. :D

Brizga je skorajda največji zločin, ki ga lahko naredim, leti stran in se skrije pod kavč. Ima še 2 dneva mučenja pred sabo s protibolečinskim sirupom. 

Dejansko ne pusti, da bi se kakorkoli dotikal gobčka. 

Hvalabogu se jo da nahecat z koščkom mesa, v katerem je tableta. Če bi bilo pa kaj več potrebnega, jo bom pa žal morala vozit do veta. Ne gre mi to, predvsem nisem dovolj odločna/je ne želim poškodovat :/ 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#462 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 25 September 2017 - 04:40 PM

Podgana, kako se je razpletla situacija z zobkom?

Cisto sem pozabila, da sem to objavila.
So ji ga spulili potem. Je imela pa se malo nevro dermatitisa po trebuhu, verjetno zaradi bolecin in stresa (skoz jo tepe Jost odkar zivimo na manjsem in se nimata kam umakniti). Zdaj je vse sanirano in je boljse volje :)
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#463 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 25 October 2017 - 07:38 AM

Danes se zbudim in maček se tuli na vso grlo, da hoče zajtrk. pridem do njenih posodic, Polne briketov! 

Samo ne pravih briketov! 

Obsedena je z Meowing heads briketi. Obsedena. Zadnjič je napadla vrečko (pa tak je že bajsasta, da res ne more bit to več zaradi lakote).

Naše mače doma jih ima tudi izjemno rada, sicer jih ne golta, tako kot ta huligan, ampak izgleda, da je res fajn receptura, v trgovini mi je rekla, da je to najboljša hrana, ki jo lahko ponudiš mačkam. Toliko, če katero kdaj zamika sprobat, toplo priporočam.

Ali pa ne, ker potem se maček spremeni v obsedenega demona, če jih ne dobi..

Well I am doomed already. :D

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#464 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 October 2017 - 07:43 AM

Kje pa kupuješ? Nisem še slišala. Kok so pa veliki koščki? Jaz mam za mojo oral care, ker so večji, da jih grize, drugače jih samo pogoltne.

• 0

#465 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 25 October 2017 - 07:57 AM

Imajo jih v Mr. Petu, kupujem jih pa tudi v centru, trgovina Smrček.

Majhni so, bolj ploščati, mi pa delujejo bolj 'mokri' in mehki od ostalih briketov.  

Bom spremljala, kaj ta maček naredi, včasih slišim hrskanje, včasih pa sam slišim zvok briketov, kako jih po posodici vozi naokoli s smrčkom. :D

Ima pa muc populjene vse zobke razen spodnjih čekanov, tako da kar se prežvekovanja tiče ni ravno vzorčni primer. ;)

Poskusi magari s 500g vrečko, pa boš videla. 

Edit: pojedla je vse, kar je imela v skodelici, in se postavila pod omaro, kjer je vrečka, in se usede pred njo in jo gleda gor, to je njen oltar :D Ko prideš mimo, pa se spet začne tulit. 

What have I done...

Tole bom potrebovala. 

200.gif#29-grid1

• 0

#466 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 October 2017 - 09:49 AM

Hvala, bom kupila, me prav zanima. Pomoje ji bo naša pasja zverina vse pokradla, tko kot ponavadi :)

• 0

#467 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 25 October 2017 - 10:29 AM

Mace od prijateljice je isto, skos hodi fehtat hrano :D Pa se na shujsevalni dieti je trenutno, ker je bajsi. Je pa nenormalno lustna in crkljiva priletna dama, letos je dopolnila 13 let:

21372082_153266941923871_642897752421826

18581418_440624129646401_824237047530966

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#468 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 25 October 2017 - 01:50 PM

Na zgornji sliki je kot kosmata Liu. Ista. Krasna. :wub: 

• 0

#469 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 October 2017 - 02:43 PM

:wub: :wub:

• 0

#470 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 June 2018 - 09:44 AM

Lepo bi prosila za okvirno oceno, kakšen strošek je maček npr, na mesec … z vsemi stvarmi (hrano, peskom,...) in kakšne izredne stroške še lahko pričakujem.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#471 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 21 June 2018 - 09:56 AM

Recimo 10 kg briketov Sanabelle stane okoli 30€ in bi bilo za enega skoraj za celo leto. Vsak dan ena vrecka hrane je po zelji. Imas od par centov do enega evra in vec. Lahko poje pol zjutraj in pol zvecer, ce ni ravno mrcina :) Osebno dam tudi Felix. Pesek se splaca malo bolj kvaliteten kupiti, ce je macek notri, da ne smrdi in se ga manj porabi. 30kg je okoli 20€. Mislim, da ga imam za 3 mesece pri dveh sralcih.
Kak priboljsek in igraca je minimalen strosek.
Tista zacetna plastika pa tudi ni draga (wc, praskalnik...).
Cepljenje je enkrat na leto 35€.
Recimo 200 na leto po glavi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#472 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 21 June 2018 - 10:09 AM

Mogoce se glavnik/krtacka, nail trimmers, kaksna prazna kartonasta skatla (:D), hairball paste, kaksen "lezalnik", ki se obesi preko radiatorja

99_Good_Girl_Cat_Radiator_Bed.jpg

+sterilizacija/kastracija in drugi potencialni veterinarski stroski (bolhe, gliste, kaksni drugi problemi in poskodbe - lahko da jih ne bo, morda pa tudi)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#473 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 June 2018 - 10:59 AM

Hvala za info! Moram razmislit :P

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#474 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 21 June 2018 - 11:51 AM

Nail trimmers so IMO nepotrebni. Namesto tega je bolje investirat v praskalnik oz. še bolje mačje drevo, ki služi hkrati kot praskalnik in ležišče. 

Glede hrane imaš na voljo celi cenovni spekter, tako da je težko podat ocene koliko se zapravi. Lahko kupuješ najcenejše zadeve na trgu in porabiš drobiž, lahko pa tud zapraviš celo premoženje. 

Veterinar je na začetku največji strošek (sterilizacija/kastracija), potem pa povsem odvisno od morebitnih težav. Cepljenje v odrasli dobi ni obvezno in je povsem odvisno od posameznikove odločitve ali ja ali ne. 

Podgana 35 EUR je cepljenje proti kužnim boleznim? 

Glede peska se strinjam s Podgano, bolje vzeti kvalitetnejšega. Porabi se ga manj, poleg tega kasneje prične zaudarjati. Pa toplo priporočam pokrit mačji wc. Je manj razsipavanja. 

Mačji ležalniki/postelje so lahko super investicija, lahko pa so totalen miss. Moja mami ima takšnega, ki se obesi na radiator in ga vse tri mačke ignorirajo, obožujejo pa npr. eno random pasjo blazino in je potem včasih kar gneča kateri bo spal na njej. 

Potem, meni je bil obvezen kos opreme tudi mačji transporter, ker pač vsaj 1x letno potujem z mucama. Je tudi ful priročen ob obiskih veterinarja. Vem pa, da se veliko mačjih lastnikov ne odloča za nakup. 

• 0

#475 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 21 June 2018 - 01:27 PM

Se strinjam s kalypso.
Macje lezisce je pri nas a must, ponoci spi na njem ze vsa leta.
Drugace pa stroski mene vec pridejo ker sva vec pri veterinarju.
Ce bo mucko tudi zunaj vstej se forestovo ovratnico, 2 na leto. To bo 60e.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#476 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 07 September 2018 - 02:18 PM

Saj vem, da se verjetno ne da nič spremenit, samo moram potarnat:

ta maček, ki smo ga lani posvojile iz ulice, je tako čuden in netipičen maček, da ni za povedat.

Ne jé nobene hrane razen točno določenih briketov, na vsake toliko časa menja preferenco, ampak ko ji nasujem brikete, brska med njimi. Ne pusti se crkljat, a kljub temu ponoči rine na posteljo - pa seveda ne k meni.

Pri meni kroli vsako jutro, ko vstanem, da ji dam hrano.

Če jo želiš pobožat, je to max 5 sekund predenja, potem je pa že kao ziritirana in napadalna.

Česat se ne pusti (razen po hrbtu, ampak še to se splošči ob tla in kao prede, ampak ne iz ugodja po mojem mnenju, to je vsakič 15 sekundna bitka, po česanju postane totalno napadalna.

Za igro ni zainteresirana. Sicer uporablja wc in je kao socializirana, ampak tak brezvezen maček je da res joj. Konstantno sem opraskana od nje, ker jo prešine, da se ji priblližuje roka in me čohne s polnim šusom, z ostrimi kremplji.

Včasih me opzuje in ko vstanem in grem mimo nje, se zašprinta za mano in me želi opraskati po nogah. Kao da se igra, ampak je to taka agresivna, napadalna igra, vidi se, da jo vznemirjam. To se zgodi cca 2-3x dnevno. o_O

Če nas ni doma, zameri in je po tem vsa depresivna in extra moody (mjavka na polno, ti ji slediš, ona teče pred tabo in to je to) in ima takoj nek zdravstveni problem (vnetja uhljev, oči, kiha), če smo doma, nas ignorira. Če je le lahko, rine na okensko polico ali na balkon in tam prespi po vse dneve zdaj ko je toplo zunaj.

Danes sem jo prijela in me je opraskala tako globoko, da so mi solze pritekle, ma, res no, prav žalostna sem, toliko ljubezni ji želimo dat, pa je taka. Res so mačke po karakterjih različne in specifične in muhaste ampak tale je res največji dušbeg kar jih poznam. Ma res. 

God demit. Tak lepi fluffy mucko je ampak po karakterju je pa rodovniški gremlin, majkemi. 

• 0

#477 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 07 September 2018 - 02:29 PM

Jaz bi prej rekla, da je tipicen macek :lol:
Imam eno tako. Ravno vceraj sem spet opazila dermatitis na nogi. Ne vem kaj ji ne pase. Mogoce jo je kdo grdo pogledal. Vstala je od vceraj zvecer enkrat, cisti se ne vec, ozivi samo ob sestih, ko je vecerja.
  • 0

Tumblr

#478 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 07 September 2018 - 02:30 PM

Rodovniški gremlin :lol:

Deja vu na My cat from hell sem dobila ob branju. Tam so problem ponavadi rešili z ekstra praskalniki in montažo polic po celem stanovanju, da se je mačka lahko na višino umaknila.
  • 0

#479 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 07 September 2018 - 02:35 PM

Podgana, ne! :o Kakšne imaš. Tipični mački (vsaj udomačeni, no) so prijazni, ne pa tako asocialno napadalni! To že ni tipičen maček. Psihopat je. Pri veterinarju je največji cukerček, spremeni se v čigumi in lahko z njo počneš kar hočeš. Tam jo imajo vse po vrsti rade in se čudijo, kako je pridna. 

Ima police, na katere se lahko umakne.

Ima 3 praskalnike.

Res je, da ne more bit popolnoma svobodna na prostem, v mestu to itak odpade, doma pri nas pa tudi, ker je okužena in bi lahko bolezen prenesla na druge mačke, če bi se steple. Enkrat sem jo spustila ven na povodcu, se je utrgala in zbežala pod grmovje in not čepela 20 minut. 

Najbolj me bega in žalosti ta dvojnost, ko ima par-sekundne prebliske naklonjenosti in dobrikanja. 97% preostalega časa je pa še vedno ulični bandit po srcu.

• 0

#480 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 08 September 2018 - 11:18 AM

Mene tudi spomni na My cat from hell, sem ful rada gledala to. Sicer pa te razumem, jaz sem se na koncu sprijaznila s tem, da verjetno mačk ne bom nikoli razumela in, da pač niso zame. 

Tudi doma nismo nikoli imeli mačk vedno samo pse in zato nisem ravno vedela veliko kako z mačko ravnat. Pa res so tako samosvoje in nerazumljive. 

Parkrat sem morala za mačko od bivšega skrbet in se tudi nikakor nisva povezali. Božat se mi sploh ni pustila, vedno je šla v nek napad, najbolj strašljivo mi je bilo, ker takrat sem živela v garsonjeri in je nisem hotela zapret recimo v kopalnico in je prišla recimo ob 2, 3h zjutraj k meni in mi sopihala v obraz toliko časa, da sem se zbudila.  :butl:

Ima pa najboljša prijateljica carskega mačka, mi vedno vse pusti (sicer se redkim pusti božat) in lahko z njim delam kar hočem, je tak res flegma muc. Tako, da ne vem od česa je to odvisno. :D

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users