Saj vem, da se verjetno ne da nič spremenit, samo moram potarnat:
ta maček, ki smo ga lani posvojile iz ulice, je tako čuden in netipičen maček, da ni za povedat.
Ne jé nobene hrane razen točno določenih briketov, na vsake toliko časa menja preferenco, ampak ko ji nasujem brikete, brska med njimi. Ne pusti se crkljat, a kljub temu ponoči rine na posteljo - pa seveda ne k meni.
Pri meni kroli vsako jutro, ko vstanem, da ji dam hrano.
Če jo želiš pobožat, je to max 5 sekund predenja, potem je pa že kao ziritirana in napadalna.
Česat se ne pusti (razen po hrbtu, ampak še to se splošči ob tla in kao prede, ampak ne iz ugodja po mojem mnenju, to je vsakič 15 sekundna bitka, po česanju postane totalno napadalna.
Za igro ni zainteresirana. Sicer uporablja wc in je kao socializirana, ampak tak brezvezen maček je da res joj. Konstantno sem opraskana od nje, ker jo prešine, da se ji priblližuje roka in me čohne s polnim šusom, z ostrimi kremplji.
Včasih me opzuje in ko vstanem in grem mimo nje, se zašprinta za mano in me želi opraskati po nogah. Kao da se igra, ampak je to taka agresivna, napadalna igra, vidi se, da jo vznemirjam. To se zgodi cca 2-3x dnevno. o_O
Če nas ni doma, zameri in je po tem vsa depresivna in extra moody (mjavka na polno, ti ji slediš, ona teče pred tabo in to je to) in ima takoj nek zdravstveni problem (vnetja uhljev, oči, kiha), če smo doma, nas ignorira. Če je le lahko, rine na okensko polico ali na balkon in tam prespi po vse dneve zdaj ko je toplo zunaj.
Danes sem jo prijela in me je opraskala tako globoko, da so mi solze pritekle, ma, res no, prav žalostna sem, toliko ljubezni ji želimo dat, pa je taka. Res so mačke po karakterjih različne in specifične in muhaste ampak tale je res največji dušbeg kar jih poznam. Ma res.
God demit. Tak lepi fluffy mucko je ampak po karakterju je pa rodovniški gremlin, majkemi.