Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#461 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 02 March 2020 - 08:26 PM

Vsak 30 imava oz zdaj so povisali na 40. Porabiva vsak vse, ker vedno ko se izteka gledava da se kak film/serijo/risanko dol povleceva :) ce je kaj vecjega pa on v sluzbo nese laptop in tam sname.
  • 0

#462 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 11 March 2020 - 09:38 AM

To pa sploh ni tako poceni pol...midva imava tudi Telekomovo položnico za cca 80 €, pa sta noter oba mobitela, internet, TV shema... Modri paket, vsaj  včasih je bil.

• 0

#463 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 11 March 2020 - 09:45 AM

20€ na mesec ni poceni?:) za 80g podatkov in neomejene klice in sporocila?
  • 0

#464 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 11 March 2020 - 09:47 AM

Aja jaz sem razumela, da imata vsak 40 ("vsak 30 imava, zdaj so povišali na 40")  :-)

To je drugo ja.

• 0

#465 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 11 March 2020 - 09:49 AM

Giga prenosa podatkov :) ja ja 80€ bi bilo pa res veliko :o
  • 0

#466 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 11 March 2020 - 10:42 AM

Govora je bilo o gigabajtih, ne o evrih. :-)

Mi bomo verjetno prekinili s T-2. Smo malo testirali porabo, cimra je pokurila 9 gb v 12 dneh s tem, da je bila veliko časa na YouTube.

RTV programe se da spremljat preko interneta - pa še to je veliko vsebin takih, da se vprašaš, zakaj morajo vsa gospodinjstva plačevat prispevek. Za odstalo pa itak ni vredno namenit niti centa.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#467 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 11 March 2020 - 10:45 AM

RTV programe se da spremljat preko interneta

zdaj ko sem ugotovila, da ima arhiv, kakšno stvar pogledam za nazaj in mi je super

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#468 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 11 March 2020 - 10:51 AM

Ma nama je super zdaj tako kot je, so se pa stroski v tem letu tako zvisali, da sva zdaj na istem s poloznicami kot pred enim letom, ko sva skenslala telekom recimo. Mesecno znese samo zavarovanje 7€ na osebo, pa 15€ komunala, pa 30€ subvencije so nama zmanjsali za najemnino in sva na istem kot prej, je pa res, da S na 6ur zasluzi 200€ vec, sva se vedno v plusu. Hrana se je ful podrazala, ampak tu je spet 80€ na mesec kjer nimamo kaj sparat, ker so moja zivila pac toliko drazja.
Pa se to se trudim kruh spet omejit na minimum, odkar nimam vec take volcje lakote :D da lahko celo pocakam, da se recimo skuha proso :D
  • 0

#469 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 11 March 2020 - 10:56 AM

Brezglutensko, da se pozna za 80 €? Je pa res, da brezglutenski kruh, pecivo in testenine so ful dražje.

Koliko plačujete najemnino? To so neprofitne, ane?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#470 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 11 March 2020 - 10:59 AM

Ja, sem sla prav belezit en teden/mesec. Najvecja razlika je v kruhu, saj 1/4kg stane toliko kot kg navadnega, tudi pri testeninah je nekih 50% razlike minimalno, obcasno si seveda clovek zazeli piskote, kak drug pribolsek... Nanese 20€ na teden, s tem, da 5 dni v tednu kosim v sluzbi. Sem sla prav racunat, ce je samo pri kruhu 80centov na dan (pa je vec), znese mesecno 25€.

Neprofitne najemnine imamo 182€, na to smo imeli se 50€ subvencije, ko je bil S brez sluzbe, potem pa 30€, ko je delal na 4 ure. Pa prej mu je zavarovanje recimo krila obcina. Ko bomo 4 verjetno spet pride subvencija.
  • 0

#471 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 March 2020 - 11:45 AM

Wow, za ta denar v Lj ne dobiš niti sobe več. :o 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#472 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 11 March 2020 - 12:02 PM

Sicer je Idrija, ampak še vedno, za naju npr. bi bilo to "skoraj zastonj". Ko bi vsaj bilo več neprofitnih stanovanj, ne pa da je do njih tudi skoraj nemogoče prit :(
  • 0

Bill Bullard

#473 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 March 2020 - 12:14 PM

Sicer je Idrija, ampak še vedno, za naju npr. bi bilo to "skoraj zastonj". Ko bi vsaj bilo več neprofitnih stanovanj, ne pa da je do njih tudi skoraj nemogoče prit :(

:yes: :/

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#474 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 11 March 2020 - 12:16 PM

A želite pa vsi nujno ostati v lj? Ni npr. nobenih možnosti kje v okolici, do pol ure vožnje?
  • 0

#475 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 11 March 2020 - 12:21 PM

Govorim za celo Slovenijo, pomanjkanje ni samo v LJ.
  • 0

Bill Bullard

#476 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 11 March 2020 - 12:21 PM

Do pol ure voznje so najbrz cene tam-tam. Pa zjutraj se recimo od nas 10 min voznje raztegne na eno uro tudi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#477 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 11 March 2020 - 12:27 PM

Do pol ure voznje so najbrz cene tam-tam. Pa zjutraj se recimo od nas 10 min voznje raztegne na eno uro tudi.

to je pa še kako res.

Cene mogoče 20% nižje, skoraj avtomatsko pa je potreba po dveh avtomobilih, da o izgubljenem času na cesti ne govorim.

• 0

Put A Kilt On It!

#478 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 11 March 2020 - 12:29 PM

če imas službo v Lj...
  • 0

#479 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 11 March 2020 - 01:20 PM

Ja iz Idrije se jih vozi ful v Lj v sluzbo, kolegica, ki dela na nuklearni se vozi enako dolgo kot svakinja iz Kamnika :D pa ful so se zorganizirale in se vozijo skupaj.
  • 0

#480 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 11 March 2020 - 01:27 PM

recimo, da so mesta, ki so pol ure stran od Lj zelo omejene z delovnimi mesti. Vse ostalo se vozi v LJ ali vsaj proti njej.

Če ne oba, pa ponavadi vsaj eden v gospodinjstvu. Pa če nimajo sreče, da se lahko vpišejo v lokalno SŠ, potem od srednje šole naprej še otroci. In če gredo še na faks (iskat stanovanje ali pa se vozit še naprej).

Pa še moj primer, ki delam čisto v centru LJ in nimam zagotovljenega parkirišča pomeni, da z avtom pridem do LJ, in bi šla potem še na bus. Jaz imam k sreči kolo kje shranit in celo leto z njim okoli skačem (da prihranim tako na denarju, kot na času).

Prej sem do službe porabila 15min. Zdaj eno uro.

Pa kolegi, ki razlagajo (vem za kamnik), ko so vse dejavnosti par km stran in potem otroke popoldneve razvažajo na razne treninge, saj so avtobusne povezave precej slabše, redkejše kot v LJ.

Jaz res vidim ogromno prednost v življenju v LJ, saj sem poskusila obe strani. Prvo polovico življenja v Kamniku, drugo v LJ in zdaj spet v Kamniku. Verjetno se vsak navadi na svoje in vsak ima druge prioritete (kot kolegica, ki se seli na kmetijo v božje rože nad Litijo in komaj čaka (jaz pa zraven, kdaj bodo začeli padat prvi komentarji kako se jim je zakompliciralo življenje zaradi logistike), ampak njej to full dogaja.

Jaz če bi le imela možnost, bi šla takoj živet nazaj v LJ. Ampak vsak ima svoje omejitve

• 0

Put A Kilt On It!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users