Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#461 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 04 March 2013 - 12:54 PM

Hvala, sem ravno pred nekaj dnevi opazila, da tudi tam objavljajo razpise ja. :)

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#462 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 05 March 2013 - 08:14 PM

A tudi v Europass življenjepis vpisujete srednješolsko izobrazbo? Jaz sem v primerih videla vpisano samo zadnjo izobrazbo-faks.

• 0

#463 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 March 2013 - 08:18 PM

Ma jaz sem najprej imela samo fax, potem sem pa dodala še srednjo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#464 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 05 March 2013 - 08:23 PM

Jaz imam v cv-u tudi srednjo šolo. Ko se bo nabralo dovolj drugih izkušenj da bo potrebno naredit prostor na 2 straneh, pa bo letela ven.

• 0

#465 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 05 March 2013 - 08:57 PM

Pa še to: kot datum zaključka srednje šole imate napisan datum, ki je v maturitetnem spričevalu?

• 0

#466 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 05 March 2013 - 09:05 PM

samo mesec in leto. Menda je identičen tistemu v maturitetnem spričevalu, ja.

• 0

#467 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 March 2013 - 09:06 PM

Jaz imam samo leto.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#468 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 05 March 2013 - 09:11 PM

Aha. Bom tudi jaz tako. Sem ga izpolnjevala kar na netu in tam moraš vpisat prav točne datume. Še eno vprašanje imam. :lol: Kaj ste vpisale pod izobraževanje - glavni predmeti/pridobljeno znanje in kompetence? Mi je malo smešno vpisovati glavne predmete na faksu, ker itak mislim pošiljat delodajalcem, ki so hodili na enak faks in vejo, kakšni predmeti so tam. Eni imajo napisan naslov diplome. Mogoče sem vpišem v kateri izbirni skupini sem bila, kaj smo praktičnega delali na faksu?

• 0

#469 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 March 2013 - 09:31 PM

Jaz imam napisane glavne predmete in diplomsko delo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#470 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 05 March 2013 - 09:35 PM

Marmelada, pobrskaj po Linkedinu za ideje.

Jaz imam npr. pri dodiplomskem študiju, kjer je bilo preveč predmetov, da bi jih opisovala samo kratek povzetek pridobljenih znanj in naslov diplomskega dela. Na podiplomskem študiju pa imam navedene in na kratko opisane predmete ter naslov magistrskega dela.

• 0

#471 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 March 2013 - 10:57 AM

Evo, naredila sem statistiko iskanja zaposlitve. Brezposelna sem od 30.6.2012, vsega skupaj sem poslala 29 prošenj: 25x sem se prijavila na objavljeno DM (od tega 8 na ZRSZ, na eno so mi odgovorili; 2 DM sta bili objavljeni na FB, 1 na spletni strani delodajalca, ostalo na zaposlitvenih portalih), 4x sem poslala ponudbo za zaposlitev (pisala sem podjetjem, kjer bi želela delati), od tega mi je eno podjetje odgovorilo, da ne potrebujejo osebe z mojim profilom, ostali nič. Od prijav sem dobila 13 odgovorov - všteto povabilo na razgovor k delodajalcu, pri keterem sem dobila delo. Najbolj mi je pomagalo to, da sem si rekla, da mi več kot ne itak ne morejo rečt - kolikor se to mogoče blesavo sliši.

Meni je do dobljene zaposlitve pomagalo res odlično znanje zahtevanega jezika, poznavanje kadrovske in korporativne terminologije (kar sem natrosila v eseju, kjer je bilo treba opisat dobrega team playerja in primer iz lastne prakse) in jasna postavitev prioritet (dobila sem tri naloge za rešit v času 45 minut, ene nisem končala, ker mi je zmanjkalo časa, sem pa zato oddala končani odlično narejeni prvi dve nalogi). Na razgovoru so dobili potrjeno, kar sem navedla pri delovnih izkušnjah in osebnostnih lastnostih in to, da ustrezam vsem navedenim pogojem za zasedbo DM. Vse sem povedala po resnici, nisem se hvalila, čeprav bi se lahko. :lol: Full močna referenca pa je bil tudi bivši delodajalec, kar je nedvomno pomagalo.

Še zmeraj se mi zdi najbolj pomembno, da vem, kakšno delo si želim opravljati, potem je vse relativno enostavno.

Na razgovor sem se pripravljala tako, da sem na netu poiskala vprašanja na razgovorih, jih preletela in si pripravila odgovore na tista, ki so se mi zdela 'najtežja' in pogosta. In pripravila sem si 3 vprašanja, ki sem jih vprašala njih, 2 sta bili usmerjeni na delodajalca kot celoto, 1 pa samega bodočega dela in oddelka. Oborožila sem se tudi z znanjem o samem delodajalcu in države, ki jo predstavlja - nikoli ne škodi kaj več vedet.

Motivacijskega pisma mi ni bilo potrebno pisat, izpolnila sem obrazec za prijavo in dodala potrebna potrdila in opis delovnih izkušenj, v sam mejl sem pa samo napisala, da se prijavljam za to in to DM, objavljeno tam in tam in par floskul o tem, da bi me veselilo povabilo na razgovor. Pred oddajo prijave sem poklicala delodajalca, da mi par stvari v zvezi s prijavo razloži.

Oblečena sem bila v sive hlače na črto in črno srajco in čevlje. Ostali so bili bolj casual, nobene kravate.

• 1

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#472 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 06 March 2013 - 11:45 AM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#473 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 06 March 2013 - 12:09 PM

Jah, super, ne :D. Kakšno izobrazbo pa ima?

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#474 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16833 posts

Posted 06 March 2013 - 01:03 PM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#475 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 06 March 2013 - 01:33 PM

Aja, vprašanja so bila standardna: kakšne so tiste moje lastnosti, s katerimi mislim, da bom delo dobro opravljala, 2 konkretni situaciji (problema) sta bili podani in kako bi to rešila - preverjali so pa delo v skupini in osebnostne lastnosti, kakšno je/je bilo/bi bilo moje sanjsko delo in zakaj (navedla sem preteklo delo in utemeljila, zakaj tko mislim), kdaj bi lahko pričela z delom :D, kako sem rešila situacijo, ko mi je pri delu zmanjkalo resursov in še par tega. Čist na easy, brez pritiska in živčnosti, prav fino sem se počutila, ko smo se pogovarjali.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#476 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 06 March 2013 - 01:54 PM

Samo to pa prvič slišim, da se navaja naslov diplomske v CV.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#477 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 06 March 2013 - 02:03 PM

Jaz sem pogledala nekaj primerov europass cv-jev in je v večih napisan naslov diplome ali kakšnega drugega zaključnega dela. Glede srednje šole pa se še nisem čisto odločila. Napisala sem jo, pod glavne predmet in pridobljena znanja, kompetence pa ne vem, kaj napisat. Praviloma naj bi v CV in motivacijsko pismo pisal samo tista znanja, lastnosti, veščine, ki bi ti prišle prav pri iskanju določene službe. Jaz sem hodila na umetniško gimnazijo in se mi zdi nesmiselno pod glavne predmete pisat risanje, slikanje...ker to nima nobene veze s pravom. Da bi pa pisala splošne predmete (mat., slo., ang., 2. tuj jezik) pa mi je tudi malo čudno, tako da sem zaenkrat napisala samo nekaj v smislu, da sem kreativna. Kakšna ideja?

• 0

#478 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24559 posts

Posted 06 March 2013 - 02:11 PM

še nikoli nisem napisala uspeha srednje šole. Prav tako nisem pisala katere predmete sem imela ...

Pri meni je samo napisano: naziv SŠ, letnica in zraven opravljena matura ... to je vse.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#479 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 06 March 2013 - 02:26 PM

Jaz imam pod glavni predmeti pri navedbi gimnazije napisano: 'Predmeti na maturi: slovenski in angleški jezik, matematika, zgodovina in sociologija', v drugem sklopu pa imam naštete seminarje, opravljene pri predhodnem delodajalcu, ki so pa dost specifični glede na področje dela.

• 0

#480 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 07 March 2013 - 12:19 AM

Dobila sem povabilo na razgovor, kar se mi zdi v teh časih že kar precejšen uspeh. Služba mi je pisana na kožo, je v mojem kraju in izpolnjujem vse pogoje. Me pa nekaj zanima, razgovor je na kadrovski agenciji. Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users