Jump to content

Photo

Differin, Skinoren In Podobno

• Please log in to reply
1163 replies to this topic

#461 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 30 January 2007 - 08:21 PM

pocakat, da se hormoni sami uravnovesjo al pa it po ksne hormonske tablete (npr. diane 35).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#462 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 30 January 2007 - 09:53 PM

Meni se je pa z Diferinom dokaj spucalo samo se mi vseeno delajo ogrci ( kljub redni negi zjutraj in zvečer ) pa tut mozoljčki se še vedno delajo. Tak da mislim da sem zdaj 5 mesceu kožo z Diferinom dost namantrala in bom zdaj nabavla Cosmerbo tui zarad madežeu pa takih malih brazgotinic na obrazu.
  • 0
Memento mori.

#463 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 31 January 2007 - 07:11 AM

QUOTE(Zlobica @ 30. 1. 2007 - 20:21) View Post

pocakat, da se hormoni sami uravnovesjo al pa it po ksne hormonske tablete (npr. diane 35).

hja...sam jz nevem če lahk jemlem tablete. Mam komi 14let. Ali pač?
  • 0

#464 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 31 January 2007 - 07:11 AM

Ni ravno fajn, če je vzrok hormonski. Lahko si omisliš KT Diane, samo jaz ti KT odsvetujem, ker je to ena sama strupena kemija.

• 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#465 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 06 February 2007 - 11:00 AM

QUOTE(sonchika @ 31. 1. 2007 - 9:11) View Post

Ni ravno fajn, če je vzrok hormonski. Lahko si omisliš KT Diane, samo jaz ti KT odsvetujem, ker je to ena sama strupena kemija.

Kaj pa danes ni več kemija wink.gif
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#466 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 February 2007 - 11:08 AM

Res je. Jaz se odločam, da bi prekinila s KT, ker me je strah posledic. Imam pa nekaj stranskih učinkov, ki niso kritični.

• 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#467 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 06 February 2007 - 02:14 PM

Ej babe kaj pa Roccotane to so ene hormonske tablete tud.... A ve kira kaj o njih?
  • 0

#468 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 06 February 2007 - 02:20 PM

Ja, to, da so grozni stranski učinki. In da se jih ogibaj koliko se le da. To je zadnja stopnica v boju proti mozoljem.
  • 0

#469 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 06 February 2007 - 02:34 PM

Ja baje da gredo praskice oz te male brazgotinice dol, to je men deramtologinja priporočala in sem jo samo debelo pogledla, če mam enih pet luknc od prejšnji let od mozoljev na faci, pa kako praskico iz otroških pretepaških dni, to je vse....Kožo mam pa zdaj čist zdravo, kok tok lepo, ma sijaj..... , in mi je tole priporočla. Fuck sem se počutla cel dan zamorjeno. Ampak njim se fučka....Drug teden grem n apregled, ne vem kaj naj, če mi bo spet rekla za tole...Jo bom nekam poslala tongue.gif
  • 0

#470 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 06 February 2007 - 02:50 PM

Potem je pa res čisto za luno ta tvoja dohtarca. Roaccutane so res noro močne in jih je res jemati samo v primeru, če si sprobal vse in ni nič pomagalo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#471 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 06 February 2007 - 02:53 PM

Ma res ej, bom raje zamenjala , enkrat še grem, ker nazadnje mi nič pametnega ni povedla, da vidim če se je kaj popravila smile.gif .Pol jo pa skenslam, ker tak ne gre vseč naprej. Res mam vredu kožo zdaj, ona pa take drastične ukrepe svetuje, pa še občutljiva sem, na bilokake tablete, ne pa da bom to jedla, po nepotrebnem....kr jezna ratam, ko se je spomnem....ne vem kak lah ma dr. odspredaj.
  • 0

#472 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11858 posts

Posted 07 February 2007 - 03:50 PM

QUOTE(ninaa @ 31. 1. 2007 - 7:11) View Post

hja...sam jz nevem če lahk jemlem tablete. Mam komi 14let. Ali pač?

Jaz jih na tvojem mestu ne bi jemala. Probaj rajši s kakšno kremo, ker si še ful mlada smile.gif
Mi je pa ginekolog enkrat reku, da je pri jemanju KT bolj pomembno to, da ima punca menstruacijo že vsaj dve leti, kot pa koliko je stara.
  • 0

#473 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 07 February 2007 - 04:02 PM

Jst sm razmišljala o nabavi vsega tega, ampak mi je vse probleme rešla aryuvedic fair&loveliness krema. Uporabljam jo slab teden, ampak se mi ni naredil noben nov mozolj (kljub temu, da imam menstruacijo in sm ponavadi mozoljasta kot gozd), stari pa počasi zginjajo in ogrci prav tako. Pa še koža se na splošno lepša.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#474 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 07 February 2007 - 04:11 PM

Hevea a je ta krema že sestavinsko ocenjena?
  • 0

#475 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 07 February 2007 - 09:42 PM

Ne kr nikjer ne piše sestavin razen nekih indijskih imen, kar pa nihče ne ve, kaj naj bi blo. Edino kar je nekdo pogruntal se mi zdi je da vsebuje aloe vero smile.gif
Drugače pa se mi zdi da je ocenjena ena podobna (ma ne ista).

evo ta je ta napačna.

http://www2.lepa-si....?showtopic=7770
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#476 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 07 February 2007 - 10:12 PM

Roacutane niso hormonske tablete ampak retinoidi-sem že nekaj napisala ,vsebujejo koncentriran vitamin a-zato se ga je potrebno med zdravljenjem izogibati v hrani, da ne dobiš hipervitaminoze.Vitamin a vplva na sluznico zato je tudi pričakovati izsušenost telesa in to tako res prav neprijetno-piješ in piješ pa si kot riba na suhem,suha usta,ustnice in koža tudi suha kot beton (mazanje ustnic dobesedno vsakih deset min),sluznica v nosu je tudi dosti bolj občutljiva(sem slišala da je nekomu iz nosa vsak dan teklo).Vplivajo lahko na jetra-v primernih dozah baje ne,potem na ledvice,na mišice-krči in mišična oslabelost (en fant med jemanjem visoke doze niti mleka ni mogel dvigniti ker ga je vse tako bolelo),psihiatrične motnje,povišana možnost samomora,psihoze,holesterol se ti dvigne,in še in še...
to je samo nekaj stvari na katere zdravilo lahko vpliva..stran z stranskimi učinki pa je dolga za dva a4 formata.
Pa seveda ne smemo pozabit občutljivost na sonce-zato se to jemlje samo pozimi.
V brošuri piše da naj bi se zdravljenje z tem zdravilom moralo izvajati v bolnici in meriti jetrne encime itd..lahko pride do slabosti in nezavesti,skratka imunski sistem je slabši in s tem še kaj drugega tudi..
ne smeš zanosit med jemanjem,ker potem je otrok prizadet-v vsakem primeru ob vsaki dozi,ker so tablete tetrogene (to nevem kaj pomeni ampak vpliva na razvoj otroka).

piše tudi da se stranski učinki izginejo po jemanju,kar pa ni res -nekateri trpjio doživljenske posledice.
Sploh psiha trpi in so potrebni dodatni ukrepi-zdravila če se kaj zalomi.
Teh tablet ne priporočam nikomur-to je moje mnenje in o tem sem že pisala ampak resnično so neprimerne.Kontracepcijske tabletke so boljša izbira,ker se tudi po roaccutanu lahko stvar ponovi,čeprav trdijo da naj bi bili rezultati trajni plus to je kamuflaža simptomov-ne pa zdravljenje,hormoni so tisti ki povzročajo mozolje in zato se je potrebno tukaj obrnit na endokrinologa in ginekologa čeprav seveda je treba bti pri teh stvareh vztrajen-že yarina veliko pomaga al pa yassminele.Meni so yasminell krasno pomagale pa imajo najbolj minimalno dozo ki je že na meji sploh učinkovite zaščite.
Ne splača se toliko tvegati,res ne.Jaz ne bi poslušala tiste dobre zgodbe in ignorirala slabe,ker teh slabih je veliko več in so resnično tragične.Tako z tem roaccutane sem zaključila,ampak potrebno je povedat javno kako je na stvari,ker zdravniki marsikaj natrosijo.
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#477 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 08 February 2007 - 10:39 AM

OMG kak grozno, jaz tega ne vzamem pa če me je en sam veliki mozolj smile.gif
  • 0

#478 *Slončica*

*Slončica*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 609 posts
  • Interests:hmmm...

Posted 08 February 2007 - 10:55 AM

Jst uporabljam klimacin in skinorin (neki tazga biggrin.gif) pa mi čist nč ne pomaga, še vedno dobivam polhn velikih mozoljev ki se mi vnamejo in je vse okol rdeč in boli pa še naredl se mi je polhn ogrcev. Tko da nevem več kaj bi sad.gif
  • 0
*Slončica*
IPB Image

#479 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 08 February 2007 - 11:00 AM

Ma jaz tega nič kaj ne uporabljam, je preagresivno za mojo kožo se mi zdi, trenutno imam res naval vsega sranja na koži, ampak se tolažim s tem da mi Cosmerba še puca kožo smile.gif , pa pod stresom sem zard šole, na prehrano dokaj pazim, ampak kaj sladkega vsak dan pojem, to mi škodi, ker men se takoj vse pozna na koži. Predvsem pa stres, šola, ko se učim, vidim kak mozol , ga kr stisnem. Drugač pa nasledni teden nabavim Avene cleanance K, upam da mi mal mozolje pošlihta....
Skinoren in differin če bi se uporabljala minimalno ne morta fejst zaškodit ha?pa klimicin? A bi blo pametno tole npr. na bradi uporabljat?tu in tam?
  • 0

#480 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 February 2007 - 11:40 AM

Uporabljala minimalno... ali se odloči, da boš 2-3 meseec uporabljala samo Skinoren, ali pa nič. Tu in tam, da se namažeš, ne bo učinka. Pa ne mešaj raznih zdravil med sabo. Najprej eno, potem drugo.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users