Res je.

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?
Posted 20 February 2013 - 06:27 PM
Posted 17 March 2013 - 12:32 PM
Še eno vprašanje: ali na čezoceanskih letih na US Airways še vedno dobiš tisti mini kompletek - maska, čepki za ušesa, zobna pasta in ščetka, glavnik... Ali ne več?
Kaj je dobro vzeti s sabo v ročno prtljago na takšnih 9-10 urnih letih?
Hvala!
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 17 March 2013 - 12:36 PM
Jaz sem vedno vzela s sabo samo labelo in knjige. Itak spiš, meditiraš... Mogoče kakšna krema za roke, čeprav jo imaš na wc-jih ponavadi.
Zobe si lahko umiješ tudi na letališčih, na wc-jih imajo avtomate in za € kupiš ščetko in pasto, če si moraš nujno umit zobe...
Sicer pa tko, razmisli brez česa res ne moreš, sam da bojo tekočine pod 100ml.
Posted 17 March 2013 - 12:53 PM
Za US Airways ne vem, jaz sem lani dobila ta amenity bag na Virgin Atlantic, ostali, s katerimi sem letela v zadnjih dveh, treh letih, pa šparajo.
Jaz vedno vzamem 1 gate, 1 štumfe, 1 majčko, šal/ruto, flis/jopo in kak tester kreme za obraz, malo pakungo čistila za obraz, zobno ščetko in mini pasto, knjigo, kuli, kakšno tableto za vsak slučaj, razkužilo za roke, flašo za vodo (da ne težim stevardesam za vsak kozarček, ker full dosti pijem na avionu).
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 17 March 2013 - 04:36 PM
Jaz sem bila lačna. Hrana obvezno!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 17 March 2013 - 06:47 PM
Ma kakvi hrana. Čisto preščipnjen želodec imaš. Ni pa na odmet nasvet, pred potovanjem spiti aspirin.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 17 March 2013 - 06:52 PM
Hvala!
A glede hrane na letalu ni kakšnih omejitev - lahko prinesem svoje sendviče in ostalo (razen tekočin, seveda)?
Posted 17 March 2013 - 07:48 PM
Čez ocean ti sendviča pomoje ne bojo pustili vzeti. Kakšne Cornyje in te zadeve ja, drugo pa dvomim...
Posted 17 March 2013 - 08:00 PM
A, ok. Hvala!
Posted 17 March 2013 - 08:09 PM
Immortelle, moje izkušnje so take, da svoje hrane gor nisem potrebovala, ker jo ponujajo dovolj. Mogoče bi bil kakšen flapjack dober, ker te nasiti za dolgo časa.
Ko sem pa začela uporabljat Helex na letih, bi pa itak samo spala in je bilo the best. Najbolj fajn je, ko pristaneš po dolgem letu in se tam nekam vsedeš na kavo ali pa en sadni smoothie in prideš k sebi.
Kam pa kam? Mi je ušlo kam šibaš
Posted 18 March 2013 - 10:53 AM
Čez lužo - ZDA - http://www.pilamaye....zahodne-amerike
Posted 18 March 2013 - 11:34 AM
Sadje tudi ne bi smelo bit problematicno, se mi zdi.
Posted 18 March 2013 - 12:37 PM
Immortelle - super!!!!! Blagorček
Posted 18 March 2013 - 12:39 PM
Blagorček
Frida, ne ga srat!! Drugače pa zanimivo potovanje.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 18 March 2013 - 12:42 PM
Pa dej noooo sej veš da se hecam
Posted 18 March 2013 - 12:44 PM
Itak.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 18 March 2013 - 01:41 PM
Posted 18 April 2013 - 12:02 PM
ja, sem prebrala tole na linku. ampak ni čisto res okoli cene vozovnic. za julija sem kupila karte pri adrii zase in tamalega, ki je star 2 leti in pol. ker so bile akcijske cene, je njegova karta stala do centa enako moji. s tem, da ne glede na to, da ima svoj sedež, med poletom in pristankom sedi pri meni, privezan s pomožnim pasom, zaradi varnosti.
drugače, pa ni noben problem it z dojenčkom ali majhnim otrokom na letalo. iz izkušenj: manjši je, lažje je.
Posted 23 May 2013 - 01:38 PM
Saj za te čezoceanske lete tudi velja, da lahko neseš gor na letalo osebno torbico + manjšo potovalko/nahrbtnik, ne?
Skrbi me, ker sem prebrala nekje, da to manjšo potovalko oddaš pred vstopom na letalo in potem jo dobiš v roke šele ko pristaneš.
To pomeni, da bi morala vse, kar bi potrebovala pri sebi (blazina za pod vrat, voda, knjiga...), imeti v osebni torbici?
Pa še nekaj... a je res, da je potrebno za lete v ZDA (npr. iz NY v Phoenix) doplačati za checked-in kovček, ne glede na težo?
Jaz bom 4x prestopala, 2x v Evropi in 2x v ZDA, pa me zdaj skrbi, da ne bom še ekstra doplačevala... :/
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users