Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
812 replies to this topic

#461 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 21 January 2018 - 12:16 PM

Nekaj takega, ja. Midva sva bila tam 2012 in se na studentskem budgetu pa se spomnim, da nisva veliko dala za hrano.
Ni problema. :)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#462 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 21 January 2018 - 02:19 PM

Midva sva tudi bila na studentskem budgetu v Barceloni, spomnim se, da se je dalo konkretno najesti ze za 10€/osebo.
Italija je pa res draga, malo pivo 3-4 €...
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#463 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 06 July 2018 - 07:05 PM

Tiste, ki ste bili na Mallorci, se vam zdi v septembru primerna tudi za otroke? Nisem še obupala nad tem, da se letos nekam spravimo, pa se mi zdi tole super. Rentali bi avto, da bi lahko šli malo okrog in se mi zdijo take super razdalje, da se da tudi z mulčki marsikaj videt, pa všeč mi je, da se da dobit tudi senco na plaži, otroških igrišč pa menda tudi ne primanjkuje. Pozna kdo koga, ki je bil v zadnjem času tam - zanima me predvsem kakšne so npr cene v restavracijah, da lahko malo preračunam, koliko denarja bomo vrgli v uživanje za 1 teden. Karte sem našla za manj kot 60 € iz Benetk, rent a car je pa tudi dokaj poceni...

Edit: aja, pa še to - kako znajo kaj angleško? Se da zmenit osnovne reči? Ker špansko noben od naju ne zna niti besede ...

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#464 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 July 2018 - 06:40 PM

Kolikor se spomnim na Mallorci ni bilo nobenih težav s sporazumevanjem. Se je vse dalo pogovorit v anglescini ali nemscini.
Septembra je se dovolj toplo za kopanje. Glede cen ti pa lahko vec povem cez 14 dni. 😉
  • 0

#465 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 09 July 2018 - 12:27 PM

Hvala za info. Sem našla en super kjut in super poceni hotel, pa je na bookingu že zaseden. Sem vsa na trnih, če imajo še kako frej sobo, ker sem jim pisala...

Vidva pa uživajta!

• 0

#466 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 09 July 2018 - 12:33 PM

Za Mallorco sem ze veckrat prebrala, da je hrana precej brezvezna, cene v restavracijah pa podobne nasim, kar je zelo sirok pojem.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#467 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 09 July 2018 - 01:01 PM

Cisto iskreno mi je za hrano dokaj vseeno. Trenutno sem našla en hotel s polpenzionom  in mi je povsem vseeno, če gremo samo parkrat ven na kake ribe ali kaj drugega. V prvem planu je, da končno spet malo raziščem kako mesto in vidim kako še nevideno naravo, ker bo vsak čas 4 leta odkar sva bila zadnjič na potovanju. Noro, kako čas leti.

• 0

#468 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 18 July 2018 - 07:59 AM

Evo, pa smo tudi mi kupili karte :)
Kalypso, kje bosta spala?
  • 0

#469 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 July 2018 - 11:00 AM

:thumbup:

V hotelu v mestu Port de Pollensa. 

• 0

#470 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 27 July 2018 - 05:45 PM

Buggy, še sveže informacije... ni nobenega problema s komunikacijo, se da vse dogovoriti v nemščini ali angleščini.

Hrana je bila ok, ne bom rekla da je kulinarični presežek, je bila pa povsem ok. Dve restavraciji sta malenkost izstopali in ju bom izpostavila: Tukaj v Palmi smo jedli fenomenalno paello, ribji grill krožnik pa je bil bolj tak tak. Tukaj v Port de Pollenca pa smo si naročili krožnik mešane morske hrane (dagnje, ligenj, ribe, škampi) in je bil tudi zelo okusen. Mi pa je bila bolj všeč atmosfera kot sama hrana. Naša miza je bila locirana tik ob plaži in smo lahko med večerjo uživali ob pogledu na večerno obarvano nebo in morje.

Hotela sem še primerjati cene v trgovini na Mallorci s cenami v Sloveniji, pa sem ugotovila, da pravzaprav nimam več nobenega občutka koliko kaj stane v Sloveniji.  :cry1:

Nastanjeni smo bili v apart-hotelu v mestu Port de Pollenca. Sicer solidna nastanitev, ki pa je imela toliko majhnih napakic, da je ne bi priporočala. Smo pa rezervirali nastanitev precej pozno, tako da je bil kar izziv najti solidno nastanitev, ki ne bi stala celega premoženja. 

Prvi dan smo se popoldne kopali kar na mestni plaži v Port de Pollenca, ki je za moje pojme nikakva. Peščena plaža je sicer blizu neštetih restavracij, na plaži pa je tudi možnost sposoje supov in čolnov, igrišče za odbojko itd., ampak voda pa je bila prav nemikavna. 

Od plaž smo spet obiskali Calo Figuero, ki je še vedno ena najlepših plaž, ki sem jih obiskala. Kristalno čista voda, skale ter mir in tišina, ki jo občasno zmotijo samo koze in tu in tam kak čoln. Je pa ta plaža malce tricky za obiskat. Nahaja se na poti do rta Formentor. Cesta do rta je zdaj od jutra do večera zaprta za vsa vozila. Da prideš do plaže, moraš od parkirišča ali hoditi cc. 40 minut + 10-20 min spusta/vzpona do plaže alternativa 40 min hoje je cc. 10 min vožnja z avtobusom, ki vozi do rta Formentor. Ta nekoliko otežena dostopnost pa ima svoje prednosti, saj se je v času štirih ur našega obiska na plaži obrnilo max. 50 ljudi. 

wpid-wp-1440157651658-e1440158247558-102

Naslednja plaža, ki smo jo obiskali je bila S'Amarador. Sicer zelo lepa peščena plaža obkrožena z skalami, ampak je bila za moj okus (pre)polna ljudi. Presenetljivo je bila voda kljub množici ljudi relativno čista. 

Obiskali smo tudi Sa Calobro, do katere prideš po 12 kilometrov dolgi ozki ovinkasti cesti. 

sa-calobra-climb-mallorca-cycling.jpg

Plaža v Sa Calobri je bila tako lepa kot sem se je spomnila iz prejšnjega obiska, ampak je bila tokrat precej natrpana, kar me niti ni presenetilo, saj je dostop do morja zelo ozek. 

Od znamenitosti smo si ogledali še katedralo v Palmi in pa Jardines de Alfabia, plemiško posest z prikupnimi vrtovi, ki se nahaja na poti od Palme proti mestu Soller. Sicer zanimiva znamenitost, ampak sama razlaga zgodovine in zakaj je ta kraj poseben pa je neobstoječa. 

Fotografije v tej objavi so snete s spleta, moje si lahko pogledate na mojem IG profilu. Nekaj jih je že objavljenih, nekaj pa še jih pride. 

• 2

#471 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 17 September 2018 - 07:53 PM

Pa se nas potopis v nastajanju:

Prvi dan smo se z letalisca samo premaknili do hotela v naselju Cales de Mallorca in se sprehodili do plaze Cala Antena. Lustna, a majhna.

Drugi dan smo se zapeljali do kraske jame Caves del Drach. Lepa jama, na koncu je taka ogromna dvorana kjer ugasnejo luci, nato se pa mini orkester pripelje z osvetljenimi colnicki in odigrajo 4 klasicne skladbe. Bozansko. Po obisku smo se sprehodili se do pristanisca Porto Cristo in obiskali muzej Majorica, kjer imajo lustno prikazano izdelavo biserov. Pot smo nadaljevali proti severu mimo Capdepere in se kopali na Cala Mesquida. Ogromna plaza, ampak drago za pop*. Za sencnik z dvema lezalnikoma smo dali 15.80 €, za pivo in coca-colo pa se dodatnih 8 €.

Tretji dan smo se zbudili v dezevno jutro in se po zajtrku vrnili v poplavljeno sobo. Zleb je namrec v steni in je voda tekla iz stene. Ko sta odsla cistilka in hisnik smo odpeketali v glavno mesto Palma. Vmes smo se ustavili v vasici Montuiri. Krasne ozke ulice, pobarvana polkna in super vibe na trgu. Tako umirjeno in nestresno deluje. V Palmi smo najprej obiskali akvarij, nad katerim ne vem kdo je bil bolj navdusen. Super izkusnja in izvrstno za otroke. Pred dolocenimi akvariji imajo na tleh kar blazine za posest in je res noro, ko ti pred ocmi plava morski pes :-) ko smo koncali z ogledom, je zunaj scalo kot iz skafa. Tako smo se zgolj peljali mimo katedrale in parkirali ob gradu Bellver, kjer je samo malo kapljalo. Razgled je bil zal vremenu primeren. Na poti nazaj smo se ustavili se ob plazi Cala Pi,vendar vreme se ni bilo primerno za kopanje.

Vceraj smo se odpeljali do rta Fermentor in vmes obcudovali Cala Figuera plazo, ki jo je omenjala ze Kalypso. Mi smo se kopali na Playa de Fermentor, kjer je naravna senca dreves.

Danes smo sli zjutraj najprej na safari, ki je se ena top zadeva za otroke in otroke po srcu :) vsi stirje smo noro uzivali in nimam kaj komentirat. Mnogo boljse kot Zoo, saj imajo zivali neprimerno vec prostora. Nato smo se peljali do kao najlepse plaze Cala des Moro, ampak nas je na parkiriscu ujel dez in ker ni nic kazalo na izboljsanje, smo se vrnili v hotel in se zgolj malo kopali v bazenu.

Attached Files

• 1

#472 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 September 2018 - 05:49 PM

:thumbup: Buggy!

Mene pa zanima ali ima katera kakšno priporočilo za hotel / apartma  za 4 osebe v Barceloni?

• 0

#473 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 19 September 2018 - 08:56 AM

AirBNB so precej omejili v Barceloni, če se ne motim, sicer bi jaz najprej gledala tam.
Ne morem pa nič priporočat, midva sva imela privat sobo v enem cheap hostlu prek bookinga.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#474 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 September 2018 - 11:07 AM

Gledam Airbnb in je še vedno ful ponudbe. Skoraj preveč, tako da je kar težko izbrat. Priporočaš kak predel mesta ki se ti zdi malce bolj fajn za nastanitev kot kateri drug? 

• 0

#475 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 19 September 2018 - 12:34 PM

Mi2 s kolegico sva bile 5 min stran od La Boquerie, hotel Abba Rambla. Fajn predel, sva večino peš prehodile.

• 0

#476 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 19 September 2018 - 12:57 PM

Sem šla pobrskat:

Bivala sva na ulici Carrer de Balmes, ki je odlična lokacija, saj je do centra peš približno 15 minut, do postaje za vlak in metro pa 5 min.

• 0

Bill Bullard

#477 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 September 2018 - 01:56 PM

Hvala obema! 

• 0

#478 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 19 September 2018 - 02:15 PM

BI rekla, da je odvisno s kakšnim namenom greste v Barcelono. Če raziskovanje in ogledi, vrjetno kaj blizu centra. S kolegico sva bili v enem hostlu čisto zraven La Ramble in je bilo super, saj sva lahko vse prepešačili. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#479 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 September 2018 - 02:21 PM

Glavni razlog je nogomet + plan je, da si v času med eno in drugo tekmo še kaj ogledamo. :D 

Sicer sem že bila v Barceloni, ampak takrat samo za en dan, tako da nisem rabla iskat nastanitve. Še enkrat hvala za vse nasvete. :) 

• 0

#480 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 15 February 2019 - 10:38 AM

Odločitev je padla, gremo v Valencijo :D

Če je kdo že bil, se priporočam za kakšne koli info

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users