Ni problema.

Posted 21 January 2018 - 12:16 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 January 2018 - 02:19 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 06 July 2018 - 07:05 PM
Tiste, ki ste bili na Mallorci, se vam zdi v septembru primerna tudi za otroke? Nisem še obupala nad tem, da se letos nekam spravimo, pa se mi zdi tole super. Rentali bi avto, da bi lahko šli malo okrog in se mi zdijo take super razdalje, da se da tudi z mulčki marsikaj videt, pa všeč mi je, da se da dobit tudi senco na plaži, otroških igrišč pa menda tudi ne primanjkuje. Pozna kdo koga, ki je bil v zadnjem času tam - zanima me predvsem kakšne so npr cene v restavracijah, da lahko malo preračunam, koliko denarja bomo vrgli v uživanje za 1 teden. Karte sem našla za manj kot 60 € iz Benetk, rent a car je pa tudi dokaj poceni...
Edit: aja, pa še to - kako znajo kaj angleško? Se da zmenit osnovne reči? Ker špansko noben od naju ne zna niti besede ...
Posted 07 July 2018 - 06:40 PM
Posted 09 July 2018 - 12:27 PM
Hvala za info. Sem našla en super kjut in super poceni hotel, pa je na bookingu že zaseden. Sem vsa na trnih, če imajo še kako frej sobo, ker sem jim pisala...
Vidva pa uživajta!
Posted 09 July 2018 - 12:33 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 July 2018 - 01:01 PM
Cisto iskreno mi je za hrano dokaj vseeno. Trenutno sem našla en hotel s polpenzionom in mi je povsem vseeno, če gremo samo parkrat ven na kake ribe ali kaj drugega. V prvem planu je, da končno spet malo raziščem kako mesto in vidim kako še nevideno naravo, ker bo vsak čas 4 leta odkar sva bila zadnjič na potovanju. Noro, kako čas leti.
Posted 18 July 2018 - 07:59 AM
Posted 18 July 2018 - 11:00 AM
V hotelu v mestu Port de Pollensa.
Posted 27 July 2018 - 05:45 PM
Buggy, še sveže informacije... ni nobenega problema s komunikacijo, se da vse dogovoriti v nemščini ali angleščini.
Hrana je bila ok, ne bom rekla da je kulinarični presežek, je bila pa povsem ok. Dve restavraciji sta malenkost izstopali in ju bom izpostavila: Tukaj v Palmi smo jedli fenomenalno paello, ribji grill krožnik pa je bil bolj tak tak. Tukaj v Port de Pollenca pa smo si naročili krožnik mešane morske hrane (dagnje, ligenj, ribe, škampi) in je bil tudi zelo okusen. Mi pa je bila bolj všeč atmosfera kot sama hrana. Naša miza je bila locirana tik ob plaži in smo lahko med večerjo uživali ob pogledu na večerno obarvano nebo in morje.
Hotela sem še primerjati cene v trgovini na Mallorci s cenami v Sloveniji, pa sem ugotovila, da pravzaprav nimam več nobenega občutka koliko kaj stane v Sloveniji.
Nastanjeni smo bili v apart-hotelu v mestu Port de Pollenca. Sicer solidna nastanitev, ki pa je imela toliko majhnih napakic, da je ne bi priporočala. Smo pa rezervirali nastanitev precej pozno, tako da je bil kar izziv najti solidno nastanitev, ki ne bi stala celega premoženja.
Prvi dan smo se popoldne kopali kar na mestni plaži v Port de Pollenca, ki je za moje pojme nikakva. Peščena plaža je sicer blizu neštetih restavracij, na plaži pa je tudi možnost sposoje supov in čolnov, igrišče za odbojko itd., ampak voda pa je bila prav nemikavna.
Od plaž smo spet obiskali Calo Figuero, ki je še vedno ena najlepših plaž, ki sem jih obiskala. Kristalno čista voda, skale ter mir in tišina, ki jo občasno zmotijo samo koze in tu in tam kak čoln. Je pa ta plaža malce tricky za obiskat. Nahaja se na poti do rta Formentor. Cesta do rta je zdaj od jutra do večera zaprta za vsa vozila. Da prideš do plaže, moraš od parkirišča ali hoditi cc. 40 minut + 10-20 min spusta/vzpona do plaže alternativa 40 min hoje je cc. 10 min vožnja z avtobusom, ki vozi do rta Formentor. Ta nekoliko otežena dostopnost pa ima svoje prednosti, saj se je v času štirih ur našega obiska na plaži obrnilo max. 50 ljudi.
Naslednja plaža, ki smo jo obiskali je bila S'Amarador. Sicer zelo lepa peščena plaža obkrožena z skalami, ampak je bila za moj okus (pre)polna ljudi. Presenetljivo je bila voda kljub množici ljudi relativno čista.
Obiskali smo tudi Sa Calobro, do katere prideš po 12 kilometrov dolgi ozki ovinkasti cesti.
Plaža v Sa Calobri je bila tako lepa kot sem se je spomnila iz prejšnjega obiska, ampak je bila tokrat precej natrpana, kar me niti ni presenetilo, saj je dostop do morja zelo ozek.
Od znamenitosti smo si ogledali še katedralo v Palmi in pa Jardines de Alfabia, plemiško posest z prikupnimi vrtovi, ki se nahaja na poti od Palme proti mestu Soller. Sicer zanimiva znamenitost, ampak sama razlaga zgodovine in zakaj je ta kraj poseben pa je neobstoječa.
Fotografije v tej objavi so snete s spleta, moje si lahko pogledate na mojem IG profilu. Nekaj jih je že objavljenih, nekaj pa še jih pride.
Posted 17 September 2018 - 07:53 PM
Posted 18 September 2018 - 05:49 PM
Buggy!
Mene pa zanima ali ima katera kakšno priporočilo za hotel / apartma za 4 osebe v Barceloni?
Posted 19 September 2018 - 08:56 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 September 2018 - 11:07 AM
Gledam Airbnb in je še vedno ful ponudbe. Skoraj preveč, tako da je kar težko izbrat. Priporočaš kak predel mesta ki se ti zdi malce bolj fajn za nastanitev kot kateri drug?
Posted 19 September 2018 - 12:34 PM
Mi2 s kolegico sva bile 5 min stran od La Boquerie, hotel Abba Rambla. Fajn predel, sva večino peš prehodile.
Posted 19 September 2018 - 12:57 PM
Bivala sva na ulici Carrer de Balmes, ki je odlična lokacija, saj je do centra peš približno 15 minut, do postaje za vlak in metro pa 5 min.
Bill Bullard
Posted 19 September 2018 - 01:56 PM
Hvala obema!
Posted 19 September 2018 - 02:15 PM
BI rekla, da je odvisno s kakšnim namenom greste v Barcelono. Če raziskovanje in ogledi, vrjetno kaj blizu centra. S kolegico sva bili v enem hostlu čisto zraven La Ramble in je bilo super, saj sva lahko vse prepešačili.
Posted 19 September 2018 - 02:21 PM
Glavni razlog je nogomet + plan je, da si v času med eno in drugo tekmo še kaj ogledamo.
Sicer sem že bila v Barceloni, ampak takrat samo za en dan, tako da nisem rabla iskat nastanitve. Še enkrat hvala za vse nasvete.
Posted 15 February 2019 - 10:38 AM
Odločitev je padla, gremo v Valencijo
Če je kdo že bil, se priporočam za kakšne koli info
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
0 members, 2 guests, 0 anonymous users