Jump to content

Photo

Letalske karte - vsa vprašanja in informacije

• Please log in to reply
779 replies to this topic

#461 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 23 April 2019 - 06:34 PM

Jaz imam v ročni vedno dve pinceti in škarljice, do sedaj je šlo vedno skoz.

Mi je pa uspelo prejšnji teden v ročni prtljagi prinest solzilec na Turkish airlines... Noben ni opazil, niti sama nisem vedela, da ga imam v ruzaku... Ga je pa videla varnostnica v enem muzeju... Noro no :D

• 0

#462 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 April 2019 - 06:53 PM

Kje pa si ga nabavila? A je pri nas legalen?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#463 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 23 April 2019 - 06:57 PM

Nabavila sem ga v BTCju. Legalen je verjetno, kupila sem ga v Army shopu, je pa vzel vse moje podatke z osebne izkaznice in me vpisal v nek zvezek ... kao za policijo...

• 0

#464 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 23 April 2019 - 07:06 PM

Aha, kul, hvala! Kako velik pa je&koliko stane? :)
  • 0
Pablo Picasso

#465 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 23 April 2019 - 07:12 PM

A veš, da ne vem. Kupila sem ga kakšnih 5 let nazaj, mislim da je bil tam nekje 18, 20€,... Velik je pa kot deodorant od Biobaze, mogoče malenkost višji in ožji, tak fin je, glih za v dlan.

• 0

#466 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 23 April 2019 - 07:54 PM

Krasno, hvala!
  • 0
Pablo Picasso

#467 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 23 April 2019 - 07:59 PM

Menda se deodorant ali sprej za lase približno enako fajn obnese v sili, pa se ni problem, če ga imaš v žepu (vsaj v zda imajo neko tako finto).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#468 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 23 April 2019 - 08:18 PM

Ja, ampak solzilec bolj peče :D

Joj, trikrat, petkrat potrkat!

• 0

#469 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 24 April 2019 - 07:22 AM

Coco - jaz sem pred leti tu gledala, pa se potem nisem odločila za nakup

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#470 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 24 April 2019 - 07:26 AM

Ja, ampak solzilec bolj peče :D

Joj, trikrat, petkrat potrkat!

Ne morem si pomagat, da ne bi vprasala, kaksna zgodba (ali vec njih) je tu zadaj - ce ni prevec osebno?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#471 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 24 April 2019 - 07:28 AM

Kolega, ki veliko potuje, mi je včeraj dal nasvet : za vsak slučaj slikam boarding passes, osebne izkaznice in bančne kartice in shranim na telefon pod kakšno kodo. Ker letimo znotraj EU imamo v primeru izgube celo možnost, da pridemo nazaj, predno izdajo na UE nove osebne. Kartico pa, če jo izgubiš, lahko še vedno kupuješ on-line kaj nujnega, saj imaš vse podatke.

Če bi še komu prav prišlo

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#472 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 24 April 2019 - 07:34 AM

UE nima pri tem najbrz kaj dosti veze, ker to itak urejas po vrnitvi domov, pred tem ti pa na ambasadi izdajo zacasni identifikacijski dokument, da lahko letis domov (je pa fajn, ja, ce imas kje kopijo dokumentov, da lahko pokazes istovetnost, definitivno olajsa/pohitri proces). Jaz imam vse te stvari (vkljucno s karticami zdravstvenega zavarovanja, davcno, emsom ipd.) nekje v oblaku shranjeno, da tudi, ce izgubim telefon (ali je ta ukraden, mogoce skupaj s torbico z dokumenti), lahko se vedno dostopam do teh podatkov. Nasploh vseh teh stvari sicer ne nosim v denarnici sabo in mi je ze parkrat prav prislo, da sem imela moznost oddaljenega dostopa do teh informacij. 

• 0

#473 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 24 April 2019 - 07:46 AM

Ne morem si pomagat, da ne bi vprasala, kaksna zgodba (ali vec njih) je tu zadaj - ce ni prevec osebno?

Ko sem pred leti začela delat v centru Lj, je bilo v prvih treh mesecih kar nekaj čudnih scen, nekaj časa mi je težil en Rus, mi ni dal miru, prihajal je zvečer, ko sem bila sama in me čakal zunaj... Je bil ful spooky. Ko sem hodila proti avtu v Trnovem, so mi enkrat trije fantje sledili v temi... Pa še par čudakov se je pojavilo in sem ratala čist živčna, zato sem šla kupit. Uporabila nisem nikoli :D

• 0

#474 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 24 April 2019 - 07:57 AM

Geez O.o Jaz sem zaenkrat samo kak vulgaren komentar/kretnjo/mimobezen dotik dobila od koga, nekega ponavljajocega vzorca ali sledenja k sreci ne belezim. 

• 0

#475 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 24 April 2019 - 08:13 AM

Kami to je res pametno imet kako kopijo. Jaz si ponavadi nardim fotokopijo osebne, in scan in si pošljem na mail, da imam dostop, če bi kaj bilo. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#476 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 24 April 2019 - 08:20 AM

Jaz imam tud vse dokumente skenirane in shranjene na e-mailu oz. na daljsih potovanjih imam se s seboj se kopio na papirju. Pa na potovanjih nikoli ne hranim osebne in potnega lista skupaj.
  • 0

#477 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 21 June 2019 - 06:40 AM

A kdo podrobneje spremlja sago z Adrio in je bolj informiran od mene? Sem v dilemi, ker moram kupiti karte za jesen, najbolj bi mi ustrezal Adrijin let, ker je Brnik pred nosom, jaz pa casovno omejena in so ostala 'bliznja' letalisca zoprna, ker se vseeno zgubi ful casa in je zraven en kup dodatnih stroskov... pa ne vem, ce je v medijih malo napihnjena situacija or what. :hmm:
  • 0
Pablo Picasso

#478 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 21 June 2019 - 10:34 AM

Coco, mi tud zaskrbljeno spremljamo novice glede Adrie, zal pa nimam nobenih podrobnejsih informacij. Vem, da ze lep cas zdruzujejo in odpovedujejo lete, ampak se vsi, ki jih poznam in so v zadnjem casu potovali z Adrio in so imeli probleme, so prisli na svoj cilj s taksno ali drugacno zamudo.

Je imela pa kolegica zadnjic prav “saj ni res pa je” izkusnjo. Na letu Zrh-Lju je lepo sla na salter, oddala prtljago, dobila latalsko karto. Ko pa je prisla na letalo je ugotovila, da njen sedez ne obstaja. Na karti je bilo 32 vrsta, letalo pa je imelo samo 30 vrst :butl: Na sreco letalo ni bilo polno in ji je stevardesa nasla sedez, ampak vseeno :butl:
  • 0

#479 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 21 June 2019 - 02:07 PM

Ravno včeraj sem v eni FB skupini (mislim da Po svetu) brala, da jim slabo kaže pa norca so se delali iz nekoga, ki za 5-urno zamudo od njih pričakuje odškodnino.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#480 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 21 June 2019 - 02:45 PM

Ja, sej skupino stalno spremljam... Kalypso, saj to, prides ze, sej so dolzni uredit nadomestni let, ampak ce grem nekam od sobote do ponedeljka, ne bi rada neprijetnih presenecenj tik pred zdajci. :/ Pa dejansko je karta cenovno ugodna, ob super urah, plus iz Lj je in sem na destinaciji v uri in pol, tako da bi lahko izkoristila dneve, glede na kratek casovni okvir, ne pa da zabijem vecino dneva v raznih transportih. :/
  • 0
Pablo Picasso

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users