Jump to content

Photo

Nakup avtomobila

• Please log in to reply
914 replies to this topic

#461 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 December 2018 - 08:15 AM

Mojemu je pa zal, da sva C maxa kupila, bi sel raje nazaj na karavana. Pa se bencinarja sva vzela, zdaj ima pa on se dlje sluzbo kot prej in bi se verjetno bolj splacal dizel.
Zdaj z rojstvom otroka bova pa avta tako ali tako zamenjala in bo imel on tudi bencinarja, mojo Fiesto. Z njo sem pa drugace zadovoljna, mi ponuja malenkost adrenalina :D.

C maxa pa kot prvo ne znam varcno vozit pa se cudno se prestavlja za moje pojme, ker je mini masina s turbino.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#462 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 13 December 2018 - 08:20 AM

Midva tud C-maxa, pa nama isto ni ful všeč. Toyota se ful lepše pelje, je dosti bolj stabilna na cesti in manj porabi. Sta pa oba dizel in sploh za Forda me dejansko ful čudi tako visoka poraba, je pa spet res, da je velik in močan avto, vozimo se pa v glavnem po mestu. Ma ta bo šel od hiše in pika.
  • 0

#463 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 December 2018 - 08:27 AM

Koliko pa imata porabo? Moj jo ima tam cca 6,3-6,5, ce se prav spomnim, ko se usedem v avto jaz, takoj skoci na 6,8. Pri Fiesti imam pa poleti cca z
6,4, zdajle v tem mrazu pa z zimskimi gumami pa bolj 6,7.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#464 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 13 December 2018 - 08:41 AM

1.8 motor DIZEL okol 7 :-/ katastrofa

Saj jaz sem vedela, da tako malo kot je porabil moj puntič, ne bo noben drug avto, sam sm bla pol vseen kr šokirana.
  • 0

#465 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 13 December 2018 - 08:46 AM

Jaz imam pa Fabio in sem vedno nekje na 5,5. Nisem pa nič fensi, to pa res:)
  • 0

#466 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 13 December 2018 - 09:01 AM

amaterji, moj porabi 8 - je pa bencinar :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#467 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 13 December 2018 - 09:06 AM

Najin porabi 4.2. 1200 km naredi z enim tankom. Takih ne delajo vec. Gre pa v Bolgarijo zdaj. Za novega tudi obljubljajo toliko :lol:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#468 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Mi2 sva ful zadovoljna z Octavio, 5,5 porabe.
  • 0

#469 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

A to je velik avto, limuzina? Oz.karavan?
Midva sva se začela pogovarjat, da bi enkrat do poletja prodala enega od avtov, najbrž Forda, ki sva ga kupila pred 2 letoma, ker nam je Toyota čist dost velika in ne rabimo enoprostorca. Pa še porabo ima višjo.

Karavan, če si mene spraševala. :)

Je pa dizel, 2.0. Jaz sem se bala, kako mi bo za vozit, ker prej še nikoli nisem peljala karavana sploh, ampak sem se navadila. Pa nasploh mi je fajn za vozit, lepo se prestave menjujejo... Jaz edino pogrešam malo več dodatne opreme, imela bi vsaj še sprednje senzorje, tale jih ima samo zadaj. Edino, kar sva ugotovila, ko sva enkrat peljala nekaj bolj visokih ljudi, je, da na zadnjih sedežih nima ravno ful veliko prostora za noge. :D 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#470 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 13 December 2018 - 09:12 AM

Midva prevoziva tako male razdalje dnevno (oba imava 6 km do službe), da poraba ni nek faktor. Bi pa res rada za naslednji (kot drugi) avto imela čisto električnega plug in-a. Tu vidm, da si je ena sodnica umislila Hyundai ioniq-a in sem ji tako fauš, da ne rabi hodit tankat. To je zame eno tako mučno opravilo.

• 0

#471 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 13 December 2018 - 01:33 PM

To je zame eno tako mučno opravilo.

Tudi meni. Rajši likam cel dan ali pač karkoli. To mi je tako odveč.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#472 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 13 December 2018 - 01:39 PM

Hehe, a res? Jaz sicer tud zavlačujem ponavadi, ampak pac grem in tankam na hitro za kakšnih 30€.
Drugace pa avte v glavnem pri nas tanka moški. Jaz skrbim za otroka, on za avte, haha.
  • 0

#473 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 13 December 2018 - 01:46 PM

Jaz na srečo zdaj tudi ne tankam edina, ker si avto deliva, čeprav ga uporabljam večina samo jaz, dostikrat on vmes natoči. 

Prej ko sem imela pa svoj avto pa mi je bila res to največja muka zato sem vedno natočila poln tank, da sem za čimdlje preložila ponovni obisk pumpe. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#474 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 13 December 2018 - 02:17 PM

Meni pa nikoli ni bilo jasno, zakaj bi tankal samo za x EUR in ne polnega, pa to si skos na crpalki (jaz bi zraven verjetno se trepetala, kdaj se mi bo lucka prizgala, lol). Nekako mi ni v krvi, da bi zadnje hlape lovila in upala, da pridem do crpalke, vedno tankam polnega. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#475 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 13 December 2018 - 02:27 PM

men je škoda nalagat denarja za tako dolgo obdobje. pač jest mam 30 € za kar nekaj časa, če ne gremo kam dlje.

• 0

#476 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 13 December 2018 - 02:30 PM

Jaz skrbim za otroka, on za avte, haha.

:butl:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#477 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 13 December 2018 - 02:43 PM

men je škoda nalagat denarja za tako dolgo obdobje. pač jest mam 30 € za kar nekaj časa, če ne gremo kam dlje.

Vem, ampak saj pokvari se ne, iz tanka ti ga ne bodo ukradli, pa cene itak kar naprej samo rastejo, tako da splaca se tudi ne (+dodatni cas izgubljas z bolj pogostim tankanjem). Ena prijateljica mi je rekla (ze leta nazaj, ko se nismo imeli svojih avtomobilov), da pri njih v druzini pac imajo avto ali dva in se vsi vozijo z vsemi, tako da pac tankas za 10eur in pripeljes skoraj praznega nazaj, in je to to - da ne rabis potem sproti stroskov preracunavat. Ne vem, meni je ta misel cisto tuja.

Sem pa zadnjic na crpalki prvic sama gume (do)pumpala in sem bila na koncu ful ponosna sama nase (pa umazana tudi, lol). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#478 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 13 December 2018 - 02:45 PM

Saj men je cist jasno, da je en miljon racionalnih dejstev proti temu, sam tako pač je. Sej kdaj tud polno natankam, ampak prav s tezkim srcem, no :-)
  • 0

#479 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 13 December 2018 - 02:48 PM

Saj je ok, imamo pac razlicne navade. Se spomnim, da vcasih mami nikoli ni sla sama tankat, ker je za to vedno oce skrbel, in da je enkrat vsa iz sebe v nuji in s praznim tankom nekoga na crpalki prosila, ce ji pomaga/pokaze, kako naj natoci. Od takrat naprej ji pa ni problem :) 

Je pa res bizarno gledat, kako cene rastejo, mene tudi vcasih kar malo zaboli, ko tankam. Se spomnim "dobrih starih casov", ko je bil liter manj kot evro, potem pa nekaj casa priblizno glih, zdaj pa ...

• 0

#480 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 13 December 2018 - 02:55 PM

Naju je kar na rit vrglo, ko sva sla tankat na NL. Drugace pa ce nimava kaksne daljse poti v planu (kar je redko), tudi veckrat po malo tankava.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users