V zadnjih treh letih, sem spremenila pogled na določene vrste mesa. Stvar je prišla spontano, nobenih pritiskov okolice, nobenih moralnih razlogov.
Na žalost še živim doma, zato se moram včasih enostavno posiliti z mesom, ki ga drugače sploh videti več ne morem. To je občasno kaka svinjina ali pa pozimi krvavice, ki so bile še par let nazaj ena mojih najljubših jedi.
Hrenovk ne konzumiram, jajc tudi ne, nasplošno pa pojem zelo malo mesa. V povprečju bi rekla da 300 g na teden.
Ne jem salam, paštet, klobas, rdečega in svinjskega mesa če je le mogoče.
To svoje kategoriziranje mesa sem opazila pred kratkim, ko sem si delala knjižico receptov in razen morskih živalic in piščanca v zbirki ni ničesar, prevladujejo pa gore zelenjavnih reči.
Vse to je prišlo iz moje podzavesti, nihče mi ni rekel da je moderno ne jesti česa. Vegetarijanec nikoli ne bom, če je definicija vegetarijanca tole od nike:
point vegetarijanstva je, da se čim bolj zmanjša trpljenje/izkorišlanje živali
ker se za to ne bi odločila zato, da bi zmanjšala mučeje živali. Žal moram rečt da me te reči ne ganejo preveč. postojim in rečem "kruto je, res" to je pa tudi vse.
Mlečnim izdelkom se vsaj zaenkrat nimam namena odpovedati. Zdaj sem začela še jogurt, sir in sirotko delat doma, tak da bom v prihodnosti pri tem pršparala.
Nič nimam proti veganom, presnojedcem.
Če bi mi kdo rekel par let nazaj, da bom čez par let intolerantna do hrenovk,krvavic, bi se mu smejala v obraz. Ampak ta hrana mi več ne potegne, in sumim da bom kaj kmalu samo še na ribicah.
jajca mi naredijo celo fešto v telesu, zato jih ne jem, če je le mogoče. V kolikor pridejo kot del kakega peciva, ok, ampak da bi si cvrla jajca ali bog ne daj jedla trdo kuhana pa ne.
Veliko vegenskih in presnojednih receptov se mi super sliši in jih bom tudi sama kdaj uporabila.
Odkar sem skenslala čokolado v velikih količinah se je moje počutje neverjetno izboljšalo. Naslednji korak je izločit večino sladkorja iz prehrane (nobenih bonbonov več in peciv), ostal pa bo med in neprečiščen sladkor.
Podobno nameravam v svoji kuhinji izločit tudi belo moko.
Skratka, kaj sem hotla povedat. Mene ne zanima zakaj je nekaj moralno in zakaj ni. Zaenkrat mislim da bo ok, če jem meso enrkat tedensko, ker se tako pač počutim. Sicer ne verjamem v zgodbice o krvnih skupinah, ampak just for record sem 0.
Zanima me, če je, kar se B12 ob izločiti mesa tiče, ok da pač ješ dodatek v obliki kapsul? B-kompleks pač? a je to ok? Ker se mi res ne bi dalo preveč ukvarjati s tem a mam dost tega vitamina in npr železa....