Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 12 August 2008 - 11:48 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 13 August 2008 - 09:41 AM
Majo, ja.
Posted 13 August 2008 - 02:05 PM
Posted 30 August 2008 - 08:48 AM
Včeraj v Hoferju kupila njihov bio soja natur drink in morm rečt, da mi je daleč najboljši od vseh, ki sem jih do sedaj probala. Prav samega bi lahko pila. Pa še najcenejši je (1.15 €).
Sam ne vem, al je to sam v trenutni ponudbi al bojo skos mel?
Posted 30 August 2008 - 11:24 AM
Posted 30 August 2008 - 02:06 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 30 August 2008 - 02:59 PM
Samo ko je jedla učer pršut, pa me je mal zmedla.
Posted 30 August 2008 - 03:03 PM
Posted 30 August 2008 - 03:10 PM
Posted 30 August 2008 - 04:28 PM
Tko da sem malo zgubljena. Pa enkrat sem vzela še z okusom kakava, ali čokolade in je bil čisto gost, nekje kot jogurt, pa mi to spet ni blo ok.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 30 August 2008 - 05:07 PM
Jaz pa se zdaj že lep cajt sladkam (dajem jo zaenkrat samo v kavo) s sojino tekočo smetano.
Je od firme Vitaquell, reče se ji Soja Dream. Kupujem jo v Mercatorju... zadnjič sem jo iskala
v Šparu, a je nisem zasledila - čist možno, da zaradi tega, ker niso bili dobro založeni.
Sem jo poslikala:

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 30 August 2008 - 05:25 PM
Al že obstaja v teh lokalih mogoče naročit sojino- najbrž ne.
Zasledila sem edino v čajni hiši sojino mleko, smetane ne nikoli nikjer.
Posted 30 August 2008 - 05:30 PM
Me ful zanima, ker ma tamala eno kolegico, ki trenutno ne sme piti kravjega mleka in nobenih podobih izdelkov.
Ne sme pa uživati takih izdelkov zaradi dojenčka, ker kot kaže ima mali alergijo na kravje mleko.
Se da s tem na primer narest čokolešnik ali pa kej podobnega, ob predpostavki, da je užitno?
Posted 30 August 2008 - 05:35 PM
rea,
jaz sicer nisem neki fan stepene smetane, ampak nimam zadržkov.
No, jaz nisem vegetarijanka, ne veganka. ;-) Pač zadnje cajte jem občutno manj mesa,
všeč so mi sojini izdelki, to je pa zaenkrat tudi vse. Se pa probam popolnoma odvaditi
mesa, a to bo dolgotrajnejši postopek.
luci,
ja, meni se zdi čist podobno kot navadna tekoča smetana. Nima nekega izrazitega sojinega okusa.
Ni pa to mleko... tak da se čokolešnika ne bi dalo narediti s tem... ;-) Se bi pa kajpak dalo s sojinim
mlekom...
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 30 August 2008 - 05:42 PM
Bom js to info. posredovala naprej!
Posted 30 August 2008 - 05:45 PM
Np!
Posted 30 August 2008 - 05:51 PM
Posted 30 August 2008 - 06:00 PM
Luci, moja teta tudi ni smela jesti mlečnih izdelkov (dokler je dojila), ker je imelo njeno dete potem krče. Naj kolegica poizkusi še z riževim mlekom, ki je baje tudi dobro.
Posted 30 August 2008 - 08:24 PM
Rada bi še povedala, da mi majo najboljšo izbiro vegi hrane v Tušu v BTCju. Najdeš svega in svašta. Našla sem sojino mleko, ki mi je dejansko všeč (Schneekoppe je znamka). Majo pa tm vegu salame (pač v obliki salame a ne,sam da je soja pa zelenjava nekak skupi), burgerje, spomladanske zavitke, veliko izbiro testenin, sladkarij, nadomestek za jajca,... . Priporočam.
Posted 30 August 2008 - 08:29 PM
Dragica, ti nisi več vegan, ne? Si pa jedla tko kok časa-ene 3 mesce?
Nism nikol rekla, da sem vegan, ampak, da se bom trudila tako jesti. Zdej mleko in mlečne izdelke sem čist skenslala, zadnjič sm mal pršuta, pa dans sm na pikniku tut mal mesa pojedla.
Crna ga pa tut prej nism veliko jedla, recimo 1x na tedn, učas še to ne, na sploh doma že dolgo ne jemo kej dosti mesa.
Pa če se le da, kupujem in jem sedaj vse bio.
Super, da ma Hofer to v redni prodaji. Dans sem še čokoladnega in vanilijevega kupla. Poročam o okusu.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users