Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#461 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 09 September 2008 - 09:15 PM

Ok še lahko katera za mene ponovi kak naj jaz to vstavim? oops.gif Jaz sem zdaj 15 min probavala, pa mam težavo, da do polovice not spravim, pol pa ker ne morem držat te skodele zložene ker me prsti že fuuul bolijo, se mi zgoraj odpre in ne gre naprej not. Kaj bi se zmehčala hitreje, če jo zaporedoma večkrat prekuham?
  • 0

#462 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 09 September 2008 - 10:20 PM

http://www2.cudovita...=...st&p=498049

http://www2.cudovita...=...st&p=498305

http://www2.cudovita...=...st&p=503821

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#463 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 September 2008 - 06:22 AM

Jaz jo najprej sploščim, potem pa zložim na pol. Še prej jo zmočim pod tekočo vodo. To je ful pomembno! Potem pa samo hop noter smile.gif
  • 0

#464 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 10 September 2008 - 12:00 PM

Ja saj te osnove sem si prebrala. Zmočit mi je ni blo treba, ker je skodela lepo šla zložena not, vendar mi je ful težko skodelo tak zloženo s prsti držat, ker je še nova in ful trda. Upam da se bo s prekuhavanjem bolj zmehčala. V glavnem meni vstavljanje dela problem sam v tem, da je ne morem dovolj globoko not vstavit. Bom danes še enkrat poskusla. Mogoče jo tudi drugače zložila.
  • 0

#465 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 10 September 2008 - 12:20 PM

Ni pa je treba spet tako globoko notri tlačit, ker je dovolj, da s prsti samo preprimeš, da sama skoči noter. Sicer pa ti bo itak ratalo samo malo vaje pa bo.
  • 0

#466 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 September 2008 - 12:21 PM

Hehe mene je FUL palec bolel pri prvih dveh menstruacijah, ker sem pri izstavljanju z njim pritisnila (pritiskala, tiščala) dol, da sem popustila vakuum. laugh.gif

Tako ja, kot je rekla bela...jaz vedno malo preprimem. Malo prakse pa bo wink.gif
  • 0

#467 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 10 September 2008 - 07:32 PM

Sporočam, da je misija uspela. Sicer sem večkrat poskušala. Pecelj sem čisto skrajšala, ker je ful motil. Drugače pa je vse normalno. Z izstavljanjem nimam nikakršnih problemov. Edino, ko sem hotla it prvič po vstavitvi skodele lulat, nikakor ni šlo laugh.gif Mogoče je bila sam psiha al kaj...
Zaenkrat, ko vse to opravljam doma, sem zadovoljna.
  • 0

#468 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 11 September 2008 - 06:30 AM

Super super!

• 0

#469 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 11 September 2008 - 06:10 PM

Danes sem na Kulinariki brala podobno temo in tam jih je večina kategorično proti tem skodelicam. Da se jim gabi, da ne morejo videti krvi in podobno. Malo čudno je to, da se jim gabi, potemtakem sklepam, da se jim tudi lastno telo gabi, ali pač? Morda pa samo posplošujem. smile.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#470 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 11 September 2008 - 06:17 PM

Bah, kri vidiš neglede na to kaj uporabljaš, ali tampone ali vložke, kera bedna. Jaz mam edino mali odpor glede dela s skodelico, prekuhavanje in to. Lažje je zavrečt tampon pa vzet novega pomoje.
Jaz se sicer res včasih rahlo gabim sama sebi, ko mam menzis butl.gif
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#471 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 11 September 2008 - 06:24 PM

moja ginekologinja je proti svemu, kar zadržuje kri v telesu.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#472 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 11 September 2008 - 06:39 PM

moja tudi. samo odločitev je vseeno moja ane smile.gif
  • 0

#473 Pokica

Pokica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 140 posts

Posted 15 September 2008 - 12:52 PM

QUOTE(sonchika @ 11. 9. 2008 - 19:10) View Post

Danes sem na Kulinariki brala podobno temo in tam jih je večina kategorično proti tem skodelicam. Da se jim gabi, da ne morejo videti krvi in podobno. Malo čudno je to, da se jim gabi, potemtakem sklepam, da se jim tudi lastno telo gabi, ali pač? Morda pa samo posplošujem. smile.gif

ma ja, sej zato je pa toliko okvirjev in kompleksov v človeški glavi.....jaz sem se najprej naučila ljubiti svoje telo, da danes lahko sodelujem z njem . Ne glede ali je to menstruacija, poškodba, migrena karkoli....

Drugače sem pa jaz pri svoji skodelici opazila, da se težje vaklumsko razpre, če jo popolnoma sploščatim in stisnem, ker ne ostani nič zraka notri. zanimivo, uporabljam jo že toliko mesecev, pa šele sedaj tole ugotavljam.
  • 0

#474 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 15 September 2008 - 09:48 PM

Jaz jo najlažje vstavim tako, da jo polovico potisnem navzdol, preostali del pa še malo zvijem v stožec.

Pa če se lahko še malo navežem na zadrževanje krvi v telesu - meni se zdi veliko bolj nehigienično pajcanje krvavega vložka po par ur ob vhodu v nožnico.
  • 0

#475 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 16 September 2008 - 10:05 AM

ja se popolnoma strinjam s tabo in se mi zdi, da odkar imam lunettko, so se mi zares zmanjšala vnetja, ki sem jih prej imela pri vložkih in tamponih.

Vstavim jo pa tako, da jo samo prepognem in se sama posrka in pozicionira noter.

• 0

• Guests

Posted 17 September 2008 - 10:52 AM

Joj, tole pa prav moram napisat. Zadnjič sva šla s fantom na izlet in me je menstra presenetila (10 dni prezgodaj se je prikazala hmm.gif ). Sva bila bolj bogu za hrbtom, tako da sva našla le eno osamelo bencinsko pumpo, kjer so imeli samo eno vrsto vložkov (brez krilc), tamponov pa sploh ne. Tako, kot sem pa jaz trpela s temi vložki, pa že dolgo ne, res! Seveda so bili povsem plastični (še to cry.gif), ves čas sem imela občutek, da me zebe tam spodaj, kri je bila povsod (katastrofa) - mislim, saj to je normalno pri uporabi (samo) vložkov, samo jaz tega enostavno nisem več navajena. In kaj sem ugotovila? Da je pri lunettki dosti manj packarije s krvjo, pa čeprav zgleda morda obratno. Namreč tu se pač kri nabere v majhni posodici in to je to, pri vložku je pa vse razmazano povsod, meni se je res zdelo, da sem "usrana" ko nevemkaj (pardon izrazom).

No, naslednji dan sem uporabljala tampone in sem jih čutila v sebi (ne zdaj tako, kot če ga narobe vstaviš, ampak vendarle), nitke so se mi vlekle po nožnici, ko sem jih jemala ven, bljek. Proti koncu menstre sem le prišla do lunettke in moram rečt, da je to prava poezija, res. Nič je ne čutim, odlijem, kar se nabere, nisem umazana vsepovsod, skratka ... Šele po tej izkušnji s starimi pripomočki sem se šele zavedla, kako sem pogrešala skodelico in da bi bilo nekaj najhujšega zame, če bi se morala vrniti k starim metodam.
  • 0

#477 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 17 September 2008 - 11:17 AM

Se popolnoma strinjam z Nilo. 14 dni nazaj sem bila na morju. 3 dni nazaj sem dobila menstruacijo. Lunettko sem iskala povsod, a je nisem našla. Prav mučno mi je bilo imeti tampone, ker sem ves čas čutila vrvico. Na začetku imam par dni vedno zelo močno in mi pri tamponu že po 2 urah pride skoz. In sem včeraj s sestro celo stanovanje obrnila na glavo da bi jo našla. In nazadnje se spomnim da sem jo imela na morju s seboj za vsak slučaj. Pogledam v potovalko in še vedno je bila tam. Jaz sem bila tako vesela, da sem jo našla, ker je bilo mojih muk konec. Sedaj, sploh ne čutim da jo imam.
Menim da jo moraš najprej poiskusit. Če pomislim pred lunettko so mi bili tamponi zakon. Sedaj ko sem se pa nanjo navadila je ne dam za nič stran.
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#478 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 17 September 2008 - 05:17 PM

Jaz tud sploh nimam več občutka, da imam menstruacijo smile.gif Moram pa rečt, da še takrat, ko menjam lunetko (2-3x na dan), se mi kar ne da... huh.gif smile.gif
  • 0

#479 asja_

asja_

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 138 posts

Posted 18 September 2008 - 12:14 PM

Danes sem si pa tudi jaz končno kupila svojo skodelico. Sicer sem kolebala med malo in veliko, pa sem se odločila za veliko- bplje da preprečim preveč krvi, kot pa da potem kaj skozi uide. Pa grem zdaj sprobat. Aja pa nisem hotla sploh brat prejšnjih postov, ko punce pišejo kako se matrajo z vstavljanjem- bom probala, nič zraven razmišljala, pa bomo vidli kako bo.
  • 0

#480 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 18 September 2008 - 08:13 PM

Jaz sem se nekak navadila, da jo menjam 2x na dan. Se mi ne da večkrat smile.gif jutraj pa zvečer. Mirno zdrži tudi najhujši naliv.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users