Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#461 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 01 October 2013 - 09:22 AM

Tole se nanaša na debato v Vtisih: Mislim, da te poroka stane kolikor želiš.

Jaz vem, da ne želim 3/4 bedarij, ki so ponavadi na seznamih poročnih računov (od zahvalnih darilc - LOL - do nekih one man bandov).

Ali mogoče katera ve koliko stane civilni obred na Lj. gradu? Je res, da je zastonj?

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#462 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 01 October 2013 - 09:28 AM

Poroka - Ljubljanski grad

Še en

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#463 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 01 October 2013 - 09:29 AM

Poroka na prostem na Otočcu stane cca 300€....vem, da je ene 5 let nazaj poroka v Kostanjevici (v gradu) stala 100€.

Jaz bi šla na UE pa potem pa na kosilo z najbližjimi...

• 0

#464 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 October 2013 - 09:33 AM

Darilca so vseeno lahko, zakaj pa ne, ampak nekaj majhnega. Na eni poroki smo dobili par cokoladnih pralinejev, priskrbela jih je ista slascicarna, ki je naredila torto. Ni pa treba nekih kicastih neuporabnih zadev dajat, to pa se strinjam.

Pa naceloma se ti del stroskov povrne v obliki daril gostov - pri kolegici je bilo tako, da sta prosila, ce lahko namesto nekih konkretnih daril gostje prinesemo denar, ze samo kolegi smo skupaj zbrali ful veliko (50eur/par, ponekod so pa dali na osebo toliko).

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#465 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 01 October 2013 - 09:35 AM

Pred leti, ko se je poročila moja sestra, je bilo tako, da je imela vsaka občina eno "brezplačno" lokacijo za poroko - civilni obred.

Onadva sta se tako poročila v NG občini, na dvorcu Vogrsko.

Prijateljica si je zaželela civilni obred doma, pred domačo hišo in je tudi ni stalo nič.

• 0

#466 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 01 October 2013 - 10:00 AM

Mene obred na gradu Snežnik ne bo stal nič.

Zaračunajo pa najem prostora, kjer spiješ šampanjec pa tak.

Podgana, jaz sem gledala te sezname "must have" zadev po netu, sploh ameriške strani :lol: to pa res bankrotiraš.

Kako se vam zdi poroka brez glasbe? Meni ful ni do nekih zlajnanih bandov, za kako high klaso pa ne bi dala 3 jurje(ali kolikor pač računajo). Goveja muska ima strogo prepoved. Praktično nihče tudi ne pleše, vsaj en da bi jaz vedela. Bolje nekoga najeti, da vrti glasbo? Ne veeeeem :(

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#467 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 01 October 2013 - 10:06 AM

Res te oberejo na vsakem koraku, čim dodaš pridevnik poročni.

Jaz se zelo nagibam k tišini :D Itak imam samo 22 ljudi in kolikor vem nihče ni blazen plesalec, midva pa tudi ne.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#468 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 01 October 2013 - 10:10 AM

oh, im not the only one! :D

A prav razumem, da se boš poročila?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#469 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 01 October 2013 - 10:11 AM

kolega sta imela a poroki DJ in je bilo (meni) boljše od vse žive glasbe.

Istega DJ so znanci najeli tudi za par okroglh RD, saj je vsakič naredil super vzdušje (zna opazovat ljudi, ve kdaj zamenjat zvrst, primerno izpolnjuje glasbene želje). Pa še lušten je ;)

Druga dva sta najela izvajalce irske glasbe in je menda full sedla (na tej poroki jaz nisem bila), en je bil kar sam DJ (ampak je bila piknik poroka in je bilo vse full sproščeno).

Če je pa manjša zasedba in samo kosilo, pa mogoče glasba sploh ni potrebna.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#470 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 01 October 2013 - 10:15 AM

oh, im not the only one! :D

A prav razumem, da se boš poročila?

:yes:

Samo se sploh ne čutim sposobna organizirati tega :) Bojim se, da bi bilo vse skupaj bedno :D

• 0

Tumblr

#471 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 October 2013 - 10:26 AM

Puh-lease! Itak, da bos lahko sama vse izpeljala! Pa ful bo dobro, kolikor te poznam! ;-)

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#472 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 01 October 2013 - 10:27 AM

Jaz ima isti strah. Ful bi rada, da je predvsem za naju super, ne vem pa kako to narest.

Kdaj pa planirata?

• 0

#473 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 01 October 2013 - 11:07 AM

Hvala, Olivija :oops:

Saj še tega ne vem kdaj :D Želim si božične poroke (malo lame, vem, ampak imam res rada božič :D).

• 0

Tumblr

#474 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 01 October 2013 - 11:18 AM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#475 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 01 October 2013 - 11:34 AM

Fiona, kaj ste jima pa v glavnem dali za poročno darilo, denar?

• 0

#476 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 01 October 2013 - 11:44 AM

Jaz poroke brez glasbe ne bi imela, mi je preveč turobno, če je tišina. Tudi na vsakem žuru in rojstnem dnevu paše glasba. Daš pač playlisto na računalnik in je. :) Fajn se mi zdi tudi, če imaš med prijatelji kakšnega glasbenika in vmes kaj zaigra. Tisti bendi, ki ponavadi igrajo na porokah in harmonike pa so mi bedni do konca.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#477 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 01 October 2013 - 11:56 AM

Podgana, za letošnji božič planiraš?

• 0

#478 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 01 October 2013 - 12:05 PM

_M_, nista želela daril (to sta večkrat posebej poudarila), zato nihče ni prinesel ničesar :)

Meni je blo to super :P Prijazno za žep, hehe...

Sta rekla da delata to zase, da si lahko privoščita in da ne želita "povratka" v obliki denarja ali daril.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#479 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 01 October 2013 - 12:24 PM

Ne vem točno. Sploh si ne predstavljam koliko časa kaj vzame. Verjetno sem že malo pozna za letos?

• 0

Tumblr

#480 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 01 October 2013 - 12:35 PM

Wau, Fiona, super, da jima je to tudi dejansko uspelo in res ni nihče nosil daril. :w00t2:

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users