Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#461 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 September 2005 - 08:52 PM

Dilema: Jaz imam doma masko od Avona (za lase) (rumena embalaža) in ti morem povedat, da sem res ful ful zadovoljna. Napišem jutri sestavine, ko bom mela več časa. Lp
  • 0
Viens, reste ici!

#462 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 25 September 2005 - 12:22 AM

a lohka še tole prosiiiiim:

baby oil gel;
paraffinum liquidum, hexyl laurate, ethylene/ propylene/ styrene copolymer, cyclopentasiloxane, butylene/ ethylene / styrene copolymer, chamomilla recutita oil, bisabolol, parfum

losjon za telo;
aqua, glycerin, C12-15 alyl benzoate, cyclomethicone, ethylhexyl, methoxycinnamate, polyglyceryl-3 methylglucose distearate, caprylic/ capric triglyceride, cetyl alcohol, sorbitan stearate, phenoxyethanol, butyl methoxydibenzoylmethane, cyclodextrin, xanthan gum, tetrasodium iminodisuccinate, citric acid, sodium citrate, DMDM hydantoin, BHT, retinol, parfum

...fala lepa...
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#463 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 September 2005 - 07:27 AM

Prvi je kar dober, drugi je pa povprečen in komedogen.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#464 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 September 2005 - 11:29 AM

Evo sestavine maske za lase od Avona: (za blondinke)

AQUA, CETEARYL ALCHOL, CYCLOPENTASILOXANE, CETYL ALCOHOL, DIMETHICONE, QUATERNIUM-91, PHENOXYETHANOL, CETRIMONIUM METHOSULFATE, PARFUM, POLYQUATERNIUM-37, CREATINE, METHYLPARABEN, PROPLYENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICARATE, GLYCERIN, AMONDIMETHICONE, DISODIUM EDTA, PPG-1 TRIDECETH-6, PROPYLENE GLYCOL, DIMETHYLPABAMIDOPROPYL LAURDIMONIUM TOSYLATE, PHOSPHORIC ACID, CYCLOMETHICONE, C11-15 PERETH-7, C12-16 PERETH-9, PROPYLENE GLYCOL STEARATE, DIOCTYLDODECYL FLUOROHEPTYL CITRATE, TRIDECETH-12, FOENICULUM VULGARE EXTRACT, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT, PELVETIA CANALICULATA EXTRACT, ANTHEMIS NOBILIS EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS EXTRACT, SUPEROXIDE, DISMUTASE, HYDROLYZED MILK PROTEIN PHOPHOLIPIDS, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOPROPYLPARABEN, CI 60730, HEXYTL CINNAMAL, LIMONENE, BUTYLPHENYT METHYLPROPIONAL, LINALOOL, COUMARIN.

Evo to je to. Komentar?

Hvala wink.gif .
  • 0
Viens, reste ici!

#465 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 25 September 2005 - 12:30 PM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(DiLeMa)
Sonchika sam tole bi te še vprašala ... glede teh mask za lase, zdej sem se ful na to vrgla. biggrin.gif

Avonova linija Planet Spa je v redu? Ker vidim tle eno hranilno masko za lase z olivnim oljem, pa mi fino izgleda ... tko ful naravno.

Zdej je znižana iz 3300 sit na 1400 sit pa če je v redu, jo kar naročim.

Tole moraš nujno naročiti. Bi bil že greh, če je ne. Super je.

No, super! Sem že naročila! biggrin.gif wink.gif Sonchika a ti si jo tudi sama že sprobala in poznaš sestavine? Mislim ... zadeva že ne more bit slaba, če je pred znižanjem stala 3300 sit?!

Hvala! wink.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#466 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 September 2005 - 12:41 PM

¤PunChkA¤ meni se zdi maska dobra. Sicer nisem ravno poznavalec in ti bo znala Sonchika več povedat, vendar pa meni izgleda v redu.

Najprej sta me malo prestrašila dva alkohola (CETEARYL ALCOHOL in CETYL ALCOHOL) ampak sem potem pogledala in videla, da ne spadata pod slabe alkohole in imata torej funkcijo vlažilcev.

Hmm ... sem na neki net strani preverila vse sestavine in meni se ne zdi slabo ... Sonchika? biggrin.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#467 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 September 2005 - 12:54 PM

Na kateri strani pa to DiLeMa ?
  • 0
Viens, reste ici!

#468 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 September 2005 - 01:27 PM

QUOTE(¤PunChkA¤)
Na kateri strani pa to DiLeMa ?

http://www.cosmetics...y.asp?TYPE=MAIN wink.gif
  • 0

#469 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 September 2005 - 02:57 PM

Hvala. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#470 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 September 2005 - 03:06 PM

Pa še nekaj bi prosla :

Pure Zone Peel-Off maska:

Aqua, Alcohol Denat., Polyvinyl Alcohol, VP/VA Copolymer, Glycerin, Dimethicone Copolyol, Dimethyl Isosorbide, PEG-75, Hydrogenated Polyisobutene, Sorbitol, Xanthan Gum, Salicylic Acid, Laminaria Saccharina, Methylparaben, CI 42090, CI 17200, Parfum.

Essentials Osvežujoč Tonik:

Aqua, Glycerin, Pyrus Malus, Vitis Vinifera, Panthenol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Methylparaben, Polyaminopropyl Biguanide, Parfum (B 5478/3).

Hvala! biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#471 Martina

Martina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 956 posts
  • Interests:kozmetika v vseh pogledih

Posted 25 September 2005 - 03:29 PM

oboje v redu
  • 0
lp, Martina

#472 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 25 September 2005 - 04:21 PM

Alkohola na drugem mestu jaz ne bi dala nase... nasploh mi te peel off maske niso najbolj všeč. Enkrat sem imela eno, ki je tako smrdela po alkoholu, da so mi kar solze stopile v oči.
  • 0

#473 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 25 September 2005 - 04:22 PM

Kaj pa tista maska, katere sestavine je napisala ¤PunChkA¤?
  • 0

#474 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 September 2005 - 06:34 PM

QUOTE(¤PunChkA¤)
Pa še nekaj bi prosla :

Pure Zone Peel-Off maska:

Aqua, Alcohol Denat., Polyvinyl Alcohol, VP/VA Copolymer, Glycerin, Dimethicone Copolyol, Dimethyl Isosorbide, PEG-75, Hydrogenated Polyisobutene, Sorbitol, Xanthan Gum, Salicylic Acid, Laminaria Saccharina, Methylparaben, CI 42090, CI 17200, Parfum.

Essentials Osvežujoč Tonik:

Aqua, Glycerin, Pyrus Malus, Vitis Vinifera, Panthenol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Methylparaben, Polyaminopropyl Biguanide, Parfum (B 5478/3).

Hvala! biggrin.gif

Prvega ne bi dala nase zaradi alkohola, drugi je pa super fajn oh in sploh. smile.gif

Dilema - glede tistih dveh alkoholov imaš prav - nista škodljiva, ampak sta vlažilna.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#475 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 25 September 2005 - 07:11 PM

Okej. Hvala hvala vsem sodelujočim! biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#476 Fergie

Fergie

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2499 posts

Posted 26 September 2005 - 11:29 AM

[quote=Katrin]wow mishika... to pa je enega pisanja... smile.gif
[quote=mishka]
Čistilni losijon:

aqua (water), glyceryl stearate, peg-100 stearate, cetyl alcohol, glycerin, potassium cetyl phosphate, carbomer, benzophenone-4, propylene glycol, sodium hydroxide, parfum (fragrance), 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, sorbitol, chamomilla recutita (matricaria flower extract), vaccinium myrtillus (extract), rosa canina (fruit extract), plantago major (leaf extract), ascorbyl glucoside, methylparaben, propylparaben, ci 19140 (yellow 5), ci 17200 (red 33)
[/quote]

Nežna in vlažilna zadeva. Čistilec je šele na 6. mestu. Kar luštkan, katera zadeva pa je to?

Oriflame, mal sm brskala pa najdla to zadevo.

[quote=mishka]
In še korektor za prekrivanje podočnjakov:

aqua (water), caprylic/capric triglyceride, butylene glycol, cyclopentasiloxane, dimethicone, stearic acid, cetyl palmitate, glyceryl stearate, peg-100 stearate, talc, cetearyl alcohol, magnesium aluminum silicate, triethanolamine, euphrasia officinalis (extract), imidazolidinyl urea, propylparaben, methylparaben, glycerin, steareth-20, chlorhexidine digluconate, hydroxysuccinimide, potassium sorbate , palmitoyl oligopeptide, chrysin, palmitoyl tetrapeptide-3, biotin, ci 77891 (titanium dioxide), ci 77019 (mica), ci 77120 (barium sulphate), ci 77491 (iron oxide), ci 77492 (iron oxide)

Hvala za vse odgovore wink.gif oops.gif[/quote]

Komedogen, verjetno ni v sticku?

Ne ni smile.gif

Hvala ti za vse pa oprosti, ker sem ti šele zdele odpisala, samo nisem imela dostopa do računalnika en tedn.

Lp, Anja
  • 0

#477 piki

piki

sramežljivec

• Člani
  • 36 posts

Posted 26 September 2005 - 03:09 PM

hoj!

mene pa zanima te kremca za obraz:

Aqua (water), aloe barbadensis (leaf extract), petrolatum, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, glycerin, ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, glyceryl stearate, peg-100 stearate, cetearyl ethylhexanoate, stearic acid, dimethicone, hydrogenated polydecene, imidazolidinyl urea, potassium cetyl phosphate, carbomer, methylparaben, parfum (fragrance), propylparaben, sodium hydroxide, disodium edta, isopropyl myristate, limonene, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, sodium hyaluronate, citronellol, benzyl salicylate, phenoxyethanol , ethylparaben, butylparaben , isobutylparaben, ci 77891 (titanium dioxide)

najlepsa hvala!!
  • 0

#478 klarca1

klarca1

sramežljivec

• Člani
  • 24 posts
  • Interests:kozmetika, glasba

Posted 26 September 2005 - 04:42 PM

Mene pa zanimata naslednja izdelka:

1. Naj Oleari Gentle Skin Cleanser (za občutljivo kožo)

Water, Butylene Glycol, Sweet Almond Oil, Caprylic Trigliceride, Glycerin, Carbomer, Ethoxydiglycol, Aloe Barbadensis, Zea Mays Extract, Fagus Sylvatica Extract, Enteromorpha Compressa Extract, Sodium Hydroxyde, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Panthenol, Disodium EDTA, Orange Flower Oil, Bisabolol, Ethylparaben, Methylparaben, Sodium Polyacrylate, BHA, Propyparaben, Butylparaben, Propylen Glycol, Lavander Oil, Chamomile Oil, Sodium Hyaluronate.

2. L'Occitane Radiance Moisturizing Cream (nova kremca z oljčnim oljem)

Water, Olive Fruit Oil, Glycerin, Neopentyl Glycol, Diethylhexanoate, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclomethicone, Dimethicone, Isononyl Isononanoate, Arachidyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Olive Leaf Extract, Myristyl Alcohol, Myristyl Glucoside, Butyrospermum Parkii, Decyl Oleate, Olive Fruit Extract, Behenyl Alcohol, Propylene Glycol, Polyacrilamide, Phenoxyethanol, Arachidyl Glucoside, Cera Alba, Tocopherol, C13-14 Isoparafin, Titanium DIoxide, Parfum, Xanthan Gum, Laureth 7, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Tetrasodium Edta, Rosemary Leaf Extract, Sunflower Seed Oil, Limonene, Linalool, Eugenol, Coumarin, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional

To je to. Upam, da bo katera povedala, kakšna se ji zdita ta 2 izdelka.

Lp, Klara
  • 0

#479 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 September 2005 - 04:49 PM

QUOTE(piki)
hoj!

mene pa zanima te kremca za obraz:

Aqua (water), aloe barbadensis (leaf extract), petrolatum, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, glycerin, ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, glyceryl stearate, peg-100 stearate, cetearyl ethylhexanoate, stearic acid, dimethicone, hydrogenated polydecene, imidazolidinyl urea, potassium cetyl phosphate, carbomer, methylparaben, parfum (fragrance), propylparaben, sodium hydroxide, disodium edta, isopropyl myristate, limonene, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, sodium hyaluronate, citronellol, benzyl salicylate, phenoxyethanol , ethylparaben, butylparaben , isobutylparaben, ci 77891 (titanium dioxide)

najlepsa hvala!!

Hudo mastno in komedogeno - za suho kožo. Z UVB zaščito in bolj malo antioksidanti (a sploh je kakšen?). Drugače pa kar.
Se pa da dobiti tudi veliko boljše kreme za majhen denar.
  • 0

#480 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 September 2005 - 04:55 PM

QUOTE(klarca1)
Mene pa zanimata naslednja izdelka:

1. Naj Oleari Gentle Skin Cleanser (za občutljivo kožo)

Water, Butylene Glycol, Sweet Almond Oil, Caprylic Trigliceride, Glycerin, Carbomer, Ethoxydiglycol, Aloe Barbadensis, Zea Mays Extract, Fagus Sylvatica Extract, Enteromorpha Compressa Extract, Sodium Hydroxyde, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Panthenol, Disodium EDTA, Orange Flower Oil, Bisabolol, Ethylparaben, Methylparaben, Sodium Polyacrylate, BHA, Propyparaben, Butylparaben, Propylen Glycol, Lavander Oil, Chamomile Oil, Sodium Hyaluronate.

2. L'Occitane Radiance Moisturizing Cream (nova kremca z oljčnim oljem)

Water, Olive Fruit Oil, Glycerin, Neopentyl Glycol, Diethylhexanoate, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclomethicone, Dimethicone, Isononyl Isononanoate, Arachidyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Olive Leaf Extract, Myristyl Alcohol, Myristyl Glucoside, Butyrospermum Parkii, Decyl Oleate, Olive Fruit Extract, Behenyl Alcohol, Propylene Glycol, Polyacrilamide, Phenoxyethanol, Arachidyl Glucoside, Cera Alba, Tocopherol, C13-14 Isoparafin, Titanium DIoxide, Parfum, Xanthan Gum, Laureth 7, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Tetrasodium Edta, Rosemary Leaf Extract, Sunflower Seed Oil, Limonene, Linalool, Eugenol, Coumarin, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional

To je to. Upam, da bo katera povedala, kakšna se ji zdita ta 2 izdelka.

Lp, Klara

Obe se mi zdita v redu. Sta pa oba izdelka precej mastna. Imata nekaj antioksidantov, krema nima UV zaščite. Za suho kožo OK.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users