kaj študirate
Posted 13 April 2007 - 05:59 PM
splošni uspeh v 3 in 4 letniku 30%
uspeh pri maturitetnem predmetu 40%
upam da bo ANG vsaj 4 in da bo matura 4, uspeh bo 3....i sure hope so

Posted 14 April 2007 - 12:39 PM
Fonetika je pa meni bil najbolj grozen predmet vseh štirih let, ker me popolnoma nič ni zanimal. Predavanja smo imeli 2 leti, nato pisni in ustni izpit (sedaj so na FF v LJ sistem malo spremenili in je izpit po vsakem letniku - 2 izpita torej, kar je precej boljše). Ja, glavni del izpita je bila fonetična transkripcija besedila (to sem se učila ogromno časa), nato intonacija, pa seveda še en velik kup piflarije za zraven!

Hehe, si imela Komarko za fonetiko, kaj? Jaz tudi

Smo pa imeli vsaj v dveh izpitih in ne kombinirano 1+2, ker tisto bi blo pa ubitačno. Sm pa relativno lahko pršla čez tole fonetiko, eni sošolci so jo delal tud 5x ali 6x !!! Transkripcijo sm pa fajn drkala, ja. Na koncu se mi je že bledlo in sem si vsako (tudi slovensko) besedo, ki sem jo slišala, v glavi predstavljala transkribirano

Posted 14 April 2007 - 12:43 PM
Posted 14 April 2007 - 12:47 PM
hvala kinky. jaz se bm vrjetno vpisala kr v Mb. sm lih zadnič mal gledla kolk je kaj navala pa sm bla čist potrta pol: ang: sprejmejo 70, vpisanih 110
zgo: sprejmejo 50, vpisanih 100
sm se malo z šolskim psihologom menla, pa je reko da bi blo fajn če bi na maturi okol 20 pik mela

Nč ne skrb, na maturi mimogrede nabereš čez 20 pik. Zabita verjetno nisi, tako da zarad omejitve (ki ni visoka) se ti ni treba sekirat

p.s. razmišljaš o enaki kombinaciji, kot jo imam jaz

Darla, daj povej mi, ali si imela pri katerem predmetu Franceta M. Dolinarja?
Nak, njega ne. A je on prfoks na zgodovini v Mb slučajno?
Posted 14 April 2007 - 12:49 PM
Posted 14 April 2007 - 01:22 PM
Nč ne skrb, na maturi mimogrede nabereš čez 20 pik. Zabita verjetno nisi, tako da zarad omejitve (ki ni visoka) se ti ni treba sekirat

p.s. razmišljaš o enaki kombinaciji, kot jo imam jaz

hvala za spodbudo. sm malo gledla kak ja z izpiti pa to. Pa so pr ang 3, pr zgo pa 6 obveznih da greš v 2 letnik. Si mela kaj probleme/gužvo z delanjem izpitov al so vsaj približno razporejeni tak da gre lepo skoz?
[Napoleon]
Posted 14 April 2007 - 02:30 PM

Posted 15 April 2007 - 01:11 PM
.
hvala za spodbudo. sm malo gledla kak ja z izpiti pa to. Pa so pr ang 3, pr zgo pa 6 obveznih da greš v 2 letnik. Si mela kaj probleme/gužvo z delanjem izpitov al so vsaj približno razporejeni tak da gre lepo skoz?
Jst sm si uspela kar lepo razporedit, kriza je itak (živci pa to) junija, ampak se da. Pač ne greš vse na prve roke, ampak samo "ta težke" (glagol, morfologija), da imaš še kak rok v rezervi, če se kaj zalomi slučajno. Res je ruska ruleta delat npr. glagol septembra, ker na prvem roku jih je padlo več kot 50 % (v mojem 1. letniku). Na zgo se mi pa zdi, da je bolj humano vse skupaj, se je kar dalo uskladit. Skratka: organizacija vsaj 2 meseca prej, da veš, kaj se kdaj učit in kdaj začet. Verjemi, če študiraš hkrati za 3 izpite, to kar traja.
Greš pa ti v Mb na faks, a ne? Jaz sem v Lj, tak da imajo tam lahko čisto drugače.
Posted 24 May 2007 - 04:27 PM

Posted 24 May 2007 - 08:55 PM
Posted 24 May 2007 - 11:06 PM

Se pa tolažim, ker sm ugotovila da nism edina k ji je ta študij ful bedn, sam če smo že tolk daleč, gremo pač do konca. To je študij za tiste k se radi učijo na pamet, precej predmetov je piflarskih in k radi berejo... As far as I`m concerned

Posted 04 June 2007 - 01:32 PM
Jst sm tud na angleščini, enopredmenta pedagoška.. Use kar lahko rečem, je ker bruh, jst sm totalno nesrečna in depresivna in mi ni ušeč... ker sm se pa tud prepisala z dvopredmetne (to mi je blo pol žal, ker sm ugotovila da je enpredmetna tak dolgčas ,da skor umreš) mi nč druzga ne preostane da gijem do konca in pol probat še kej druzga narest. Ja Komarka pa je.. kako nej se izrazim njen priimek pove use, pije kri ljudem

Se pa tolažim, ker sm ugotovila da nism edina k ji je ta študij ful bedn, sam če smo že tolk daleč, gremo pač do konca. To je študij za tiste k se radi učijo na pamet, precej predmetov je piflarskih in k radi berejo... As far as I`m concerned

Ne leti le nate:
Kaj za vraga mislite, ko si izbirate študij?! Če človek takoj po končani srednji šoli ne ve, kaj bi rad bil v življenju, si pač naj vzame kako leto fraj. 2, 3, če je treba. Naj gre delat in razmisli, kaj bi rad počel do konca svojega življenja.
To mi je zmeraj bil taki x-files... Je res, da marsikje starši forsirajo NUJEN študij TAKOJ po koncu srednje, a mislim, da se tudi slednje da pregovoriti s tehtnimi argumenti.
Rock_chick, kak si se lahko prepisala, ne da bi vedla, kako Bo? Kaj nisi pregledala predmetnika, s kom govorla?
To je za moje pojme podje*avanje sistema. Ne šimfat programa, če ga prej sploh spoznala nisi in si se vpisala na blef (tako je vsaj razvidno iz tvojega posta).
Tudi sama študiram jezike in že preden sem se sploh kajkoli pozanimala o tem študiju, mi je blo jasno, da v njem ne bo številk, temveč učenje na pamet.
Kako se pa drugače češ naučiti jezika? Preko enačb in logičnega sklepanja?
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 04 June 2007 - 03:23 PM
Ne leti le nate:
Kaj za vraga mislite, ko si izbirate študij?! Če človek takoj po končani srednji šoli ne ve, kaj bi rad bil v življenju, si pač naj vzame kako leto fraj. 2, 3, če je treba. Naj gre delat in razmisli, kaj bi rad počel do konca svojega življenja.
To mi je zmeraj bil taki x-files... Je res, da marsikje starši forsirajo NUJEN študij TAKOJ po koncu srednje, a mislim, da se tudi slednje da pregovoriti s tehtnimi argumenti.
Rock_chick, kak si se lahko prepisala, ne da bi vedla, kako Bo? Kaj nisi pregledala predmetnika, s kom govorla?
To je za moje pojme podje*avanje sistema. Ne šimfat programa, če ga prej sploh spoznala nisi in si se vpisala na blef (tako je vsaj razvidno iz tvojega posta).
Tudi sama študiram jezike in že preden sem se sploh kajkoli pozanimala o tem študiju, mi je blo jasno, da v njem ne bo številk, temveč učenje na pamet.
Kako se pa drugače češ naučiti jezika? Preko enačb in logičnega sklepanja?
Jao, nismo se vsi rodili z jasnimi predstavami o svoji prihodnosti

Posted 04 June 2007 - 03:59 PM
Ne razumem te naglice, ki jo majo ljudje po vpisu na študij. Pol pa mečejo stran gore denarja in leta mladosti, ker ne vejo, kaj bi radi sami s sabo.
Počakaj, razmisli in se odloči. Samo za to gre.
In seveda prej raje preberi kako stvar več kot premalo in to z razumevanjem, da ne bo kakih presenečenj (in meni npr. ne bo treba 2x pisat isti post - itak vem, da se bo še kera obregnila ob to, kar sem napisala).
Malo sem našpičena, ker v spodnjem štuku delajo kopalnico, jaz mam pa jutri izpit, a to nikakor ne spremeni mojega mnjenja. Način pisanja morbit. Ali pa tudi ne...
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 04 June 2007 - 05:03 PM

Ok, zaj sem ful zabluzila, hočem povedat, da se na nek način strinjam z Adriane, da se hočešnočeš na silo vpišemo nekam, oziroma si ustvarimo neko iluzijo o tem, kaj bi naj študirali, in se potem izkaže za napačno. Ker ti v največji meri, dejansko ne moreš veden kako se bo stvar obnesla, dokler nisi v tem, dokler ne greš na predavanje, ne odpreš knjige itd. In veliko ljudi (nekateri majo) nima možnosti (oziroma ne čutiš potrebe) da bi raziskal dejansko stanje.
no, jaz zdaj v drugo sem, šla na faks, poslušala veliko predavanj, vidla knjige, se celo "učila" snov...in ugotovila, da je to to=)zaj še sam moram nardit misijo nemogoče, pa bom happy

Posted 04 June 2007 - 05:34 PM

Ja pa veliko ljudi, ki se pač vpišejo na faks samo da imajo status študenta, se mogoče enkrat v semestru prikažejo na predavanjih in potem vso leto vegetirajo ter živijo na račun mamice in očka ter potem jokajo kako zaboga da so sfalili letnik. Taki pa me razjezijo.
Posted 04 June 2007 - 05:44 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 04 June 2007 - 05:58 PM

Je pa veliko vredno, če greš študirat nekaj kar te veseli, v čemer boš vsaj mal užival, ne samo jamral.
Posted 04 June 2007 - 06:13 PM

Posted 04 June 2007 - 06:23 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users