Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#461 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 April 2007 - 05:59 PM

Oj! za soc.delo: splošni uspeh pri poklicni maturi 30%
splošni uspeh v 3 in 4 letniku 30%
uspeh pri maturitetnem predmetu 40%

upam da bo ANG vsaj 4 in da bo matura 4, uspeh bo 3....i sure hope so
  • 0
IPB Image

#462 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 14 April 2007 - 12:39 PM

QUOTE(Kinky @ 9. 4. 2007 - 23:29) View Post

Fonetika je pa meni bil najbolj grozen predmet vseh štirih let, ker me popolnoma nič ni zanimal. Predavanja smo imeli 2 leti, nato pisni in ustni izpit (sedaj so na FF v LJ sistem malo spremenili in je izpit po vsakem letniku - 2 izpita torej, kar je precej boljše). Ja, glavni del izpita je bila fonetična transkripcija besedila (to sem se učila ogromno časa), nato intonacija, pa seveda še en velik kup piflarije za zraven! down.gif

Hehe, si imela Komarko za fonetiko, kaj? Jaz tudi biggrin.gif
Smo pa imeli vsaj v dveh izpitih in ne kombinirano 1+2, ker tisto bi blo pa ubitačno. Sm pa relativno lahko pršla čez tole fonetiko, eni sošolci so jo delal tud 5x ali 6x !!! Transkripcijo sm pa fajn drkala, ja. Na koncu se mi je že bledlo in sem si vsako (tudi slovensko) besedo, ki sem jo slišala, v glavi predstavljala transkribirano laugh.gif
  • 0

#463 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 14 April 2007 - 12:43 PM

Darla, daj povej mi, ali si imela pri katerem predmetu Franceta M. Dolinarja?
  • 0

#464 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts

Posted 14 April 2007 - 12:47 PM

QUOTE(tašika @ 9. 4. 2007 - 20:10) View Post

hvala kinky. jaz se bm vrjetno vpisala kr v Mb. sm lih zadnič mal gledla kolk je kaj navala pa sm bla čist potrta pol: ang: sprejmejo 70, vpisanih 110
zgo: sprejmejo 50, vpisanih 100
sm se malo z šolskim psihologom menla, pa je reko da bi blo fajn če bi na maturi okol 20 pik mela ermm.gif

Nč ne skrb, na maturi mimogrede nabereš čez 20 pik. Zabita verjetno nisi, tako da zarad omejitve (ki ni visoka) se ti ni treba sekirat wink.gif

p.s. razmišljaš o enaki kombinaciji, kot jo imam jaz smile.gif (zdele sm 3. letnik)

QUOTE(Kalypso @ 14. 4. 2007 - 13:43) View Post

Darla, daj povej mi, ali si imela pri katerem predmetu Franceta M. Dolinarja?

Nak, njega ne. A je on prfoks na zgodovini v Mb slučajno?
  • 0

#465 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 14 April 2007 - 12:49 PM

Jap, letos predava prvo leto na našem faksu in nihče prav ne ve kako je na izpitih. Naj bi predaval že v Ljubljani in Kopru, pa sem mislila, če te je slučajno kaj imel, da bi mi posredovala informacije.
  • 0

#466 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 14 April 2007 - 01:22 PM

QUOTE(Darla @ 14. 4. 2007 - 13:47) View Post

Nč ne skrb, na maturi mimogrede nabereš čez 20 pik. Zabita verjetno nisi, tako da zarad omejitve (ki ni visoka) se ti ni treba sekirat wink.gif

p.s. razmišljaš o enaki kombinaciji, kot jo imam jaz smile.gif (zdele sm 3. letnik)
.

hvala za spodbudo. sm malo gledla kak ja z izpiti pa to. Pa so pr ang 3, pr zgo pa 6 obveznih da greš v 2 letnik. Si mela kaj probleme/gužvo z delanjem izpitov al so vsaj približno razporejeni tak da gre lepo skoz?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#467 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 14 April 2007 - 02:30 PM

Lahko kaj več napišeš, prosim. Si obupno želim pridt sem.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#468 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts

Posted 15 April 2007 - 01:11 PM

QUOTE(tašika @ 14. 4. 2007 - 14:22) View Post

.

hvala za spodbudo. sm malo gledla kak ja z izpiti pa to. Pa so pr ang 3, pr zgo pa 6 obveznih da greš v 2 letnik. Si mela kaj probleme/gužvo z delanjem izpitov al so vsaj približno razporejeni tak da gre lepo skoz?

Jst sm si uspela kar lepo razporedit, kriza je itak (živci pa to) junija, ampak se da. Pač ne greš vse na prve roke, ampak samo "ta težke" (glagol, morfologija), da imaš še kak rok v rezervi, če se kaj zalomi slučajno. Res je ruska ruleta delat npr. glagol septembra, ker na prvem roku jih je padlo več kot 50 % (v mojem 1. letniku). Na zgo se mi pa zdi, da je bolj humano vse skupaj, se je kar dalo uskladit. Skratka: organizacija vsaj 2 meseca prej, da veš, kaj se kdaj učit in kdaj začet. Verjemi, če študiraš hkrati za 3 izpite, to kar traja.

Greš pa ti v Mb na faks, a ne? Jaz sem v Lj, tak da imajo tam lahko čisto drugače.
  • 0

#469 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 24 May 2007 - 04:27 PM

a kdo študira pedagogiko dvopred. ?
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#470 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 24 May 2007 - 08:55 PM

Js študiram pa javno upravo na Fakulteti za upravo. Upam, da bom ke do tridesetega clo uspela doštudirat, nimam volje do učenja spljoh. No ja, ne smem se sama seb smilt, obstajajo folki, k morjo nardit še kej bolj zajebanga kot je ta naš fax, pa še niso obupali:)
  • 0

#471 rock_chick

rock_chick

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 105 posts

Posted 24 May 2007 - 11:06 PM

Jst sm tud na angleščini, enopredmenta pedagoška.. Use kar lahko rečem, je ker bruh, jst sm totalno nesrečna in depresivna in mi ni ušeč... ker sm se pa tud prepisala z dvopredmetne (to mi je blo pol žal, ker sm ugotovila da je enpredmetna tak dolgčas ,da skor umreš) mi nč druzga ne preostane da gijem do konca in pol probat še kej druzga narest. Ja Komarka pa je.. kako nej se izrazim njen priimek pove use, pije kri ljudem mad.gif

Se pa tolažim, ker sm ugotovila da nism edina k ji je ta študij ful bedn, sam če smo že tolk daleč, gremo pač do konca. To je študij za tiste k se radi učijo na pamet, precej predmetov je piflarskih in k radi berejo... As far as I`m concerned down.gif all the way
  • 0

#472 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 04 June 2007 - 01:32 PM

QUOTE(rock_chick @ 25. 5. 2007 - 0:06) View Post

Jst sm tud na angleščini, enopredmenta pedagoška.. Use kar lahko rečem, je ker bruh, jst sm totalno nesrečna in depresivna in mi ni ušeč... ker sm se pa tud prepisala z dvopredmetne (to mi je blo pol žal, ker sm ugotovila da je enpredmetna tak dolgčas ,da skor umreš) mi nč druzga ne preostane da gijem do konca in pol probat še kej druzga narest. Ja Komarka pa je.. kako nej se izrazim njen priimek pove use, pije kri ljudem mad.gif

Se pa tolažim, ker sm ugotovila da nism edina k ji je ta študij ful bedn, sam če smo že tolk daleč, gremo pač do konca. To je študij za tiste k se radi učijo na pamet, precej predmetov je piflarskih in k radi berejo... As far as I`m concerned down.gif all the way

Ne leti le nate:

Kaj za vraga mislite, ko si izbirate študij?! Če človek takoj po končani srednji šoli ne ve, kaj bi rad bil v življenju, si pač naj vzame kako leto fraj. 2, 3, če je treba. Naj gre delat in razmisli, kaj bi rad počel do konca svojega življenja.

To mi je zmeraj bil taki x-files... Je res, da marsikje starši forsirajo NUJEN študij TAKOJ po koncu srednje, a mislim, da se tudi slednje da pregovoriti s tehtnimi argumenti.

Rock_chick, kak si se lahko prepisala, ne da bi vedla, kako Bo? Kaj nisi pregledala predmetnika, s kom govorla?
To je za moje pojme podje*avanje sistema. Ne šimfat programa, če ga prej sploh spoznala nisi in si se vpisala na blef (tako je vsaj razvidno iz tvojega posta).

Tudi sama študiram jezike in že preden sem se sploh kajkoli pozanimala o tem študiju, mi je blo jasno, da v njem ne bo številk, temveč učenje na pamet.
Kako se pa drugače češ naučiti jezika? Preko enačb in logičnega sklepanja?
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#473 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 04 June 2007 - 03:23 PM

QUOTE(Adriane @ 4. 6. 2007 - 13:32) View Post

Ne leti le nate:

Kaj za vraga mislite, ko si izbirate študij?! Če človek takoj po končani srednji šoli ne ve, kaj bi rad bil v življenju, si pač naj vzame kako leto fraj. 2, 3, če je treba. Naj gre delat in razmisli, kaj bi rad počel do konca svojega življenja.

To mi je zmeraj bil taki x-files... Je res, da marsikje starši forsirajo NUJEN študij TAKOJ po koncu srednje, a mislim, da se tudi slednje da pregovoriti s tehtnimi argumenti.

Rock_chick, kak si se lahko prepisala, ne da bi vedla, kako Bo? Kaj nisi pregledala predmetnika, s kom govorla?
To je za moje pojme podje*avanje sistema. Ne šimfat programa, če ga prej sploh spoznala nisi in si se vpisala na blef (tako je vsaj razvidno iz tvojega posta).

Tudi sama študiram jezike in že preden sem se sploh kajkoli pozanimala o tem študiju, mi je blo jasno, da v njem ne bo številk, temveč učenje na pamet.
Kako se pa drugače češ naučiti jezika? Preko enačb in logičnega sklepanja?

Jao, nismo se vsi rodili z jasnimi predstavami o svoji prihodnosti dry.gif

• 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#474 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 04 June 2007 - 03:59 PM

Saj se jaz tudi nisem. Sem šla zato študirat pri 21-etih, ker je prej pač bil bluz v glavi.
Ne razumem te naglice, ki jo majo ljudje po vpisu na študij. Pol pa mečejo stran gore denarja in leta mladosti, ker ne vejo, kaj bi radi sami s sabo.
Počakaj, razmisli in se odloči. Samo za to gre.

In seveda prej raje preberi kako stvar več kot premalo in to z razumevanjem, da ne bo kakih presenečenj (in meni npr. ne bo treba 2x pisat isti post - itak vem, da se bo še kera obregnila ob to, kar sem napisala).

Malo sem našpičena, ker v spodnjem štuku delajo kopalnico, jaz mam pa jutri izpit, a to nikakor ne spremeni mojega mnjenja. Način pisanja morbit. Ali pa tudi ne...
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#475 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 04 June 2007 - 05:03 PM

Tole s faxom (vsaj mojim) mi je bil vedno mistrerij, ker sem ful tak človek (k temu verjetno pripomore moj dvojček v horoskopu), da sem ful spremenljive narave in se tako hitr kot zagrejem za stvar tudi zgubim veselje za! In dejansko do zdaj (sem 2.letnik) nisem vedla kaj bi študirala. Tako sem se vpisala na ekonomijo, boksigavedi zakaj...in se par mesecev prepričevala, da mi je ful fajn, in bi še se verjetno vedno, če se mi ne bi bilo treba učiti za izpite laugh.gif in pol sem ene 3-krat, hotela vse skupaj pustiti, ampak ker sem si pač govoril, da me bo tole sovraštvo, do ekonomije minilo, poleg tega pa se mi dejansko ni sanjalo, kaj bi študirala...in potem sem ostala, poleti nardila vse izpite blink.gif ja, vsi z mano vred bli v šoku in ostala...ampak, dejansko sem nekje med vso to zmešnjavo in vsako mesečno depresijo ugotovila, kaj želim študirat, ampak seveda zdaj delam tak kot norc, da mi uspelo to speljat!!

Ok, zaj sem ful zabluzila, hočem povedat, da se na nek način strinjam z Adriane, da se hočešnočeš na silo vpišemo nekam, oziroma si ustvarimo neko iluzijo o tem, kaj bi naj študirali, in se potem izkaže za napačno. Ker ti v največji meri, dejansko ne moreš veden kako se bo stvar obnesla, dokler nisi v tem, dokler ne greš na predavanje, ne odpreš knjige itd. In veliko ljudi (nekateri majo) nima možnosti (oziroma ne čutiš potrebe) da bi raziskal dejansko stanje.

no, jaz zdaj v drugo sem, šla na faks, poslušala veliko predavanj, vidla knjige, se celo "učila" snov...in ugotovila, da je to to=)zaj še sam moram nardit misijo nemogoče, pa bom happy laugh.gif
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#476 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 04 June 2007 - 05:34 PM

No, meni je bilo ko smo se vpisovali natančno jasno česa ne bom študirala, ostalo je več variant kaj bi študirala in tako sem se odpravila na informativne dneve. Ja povedali so veliko izvedela sem pa bolj malo. Kako bo študij izgledal se mi ni niti sanjalo. Saj lahko pregledaš predmetnik, ampak včasih preprosto ne veš kaj naj bi delal pri posameznem predmetu. Če konkretno izpostavim ekonomijo, kaj zaboga si naj predstavljam pod pojmom Operacijske raziskave ali pa predmet iz mojega programa Uvod v metodologijo raziskovalnega dela? hmm.gif Sama sem si ta predmet predstavljala čisto drugače, kot se je potem izkazalo da je. Včasih je težko izbrat, še sploh, če ne poznaš nikogar, ki študira to kar želiš ti šudirati. No, sama sem tvegala in izbrala študij, za katerega sem menila, da mi bo všeč. Na srečo se mi je res všeč.
Ja pa veliko ljudi, ki se pač vpišejo na faks samo da imajo status študenta, se mogoče enkrat v semestru prikažejo na predavanjih in potem vso leto vegetirajo ter živijo na račun mamice in očka ter potem jokajo kako zaboga da so sfalili letnik. Taki pa me razjezijo.
  • 0

#477 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 04 June 2007 - 05:44 PM

Čeprav ti zadnji iz tvojega posta, ki se vpisajo zgolj zaradi statusa, leto načeloma preživijo delovno in si služijo mastne denarce; skoraj ne poznam študenta, ki v prostem času ne bi delal, in če imaš prosto vse leto... There you go.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#478 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 04 June 2007 - 05:58 PM

Ja, se strinjam s Kalypso. Težko se je odločit, ko si za pol predmetov prvič slišal, sploh pa če še nimaš izoblikovane neke vizije. V SŠ nam gre itak 300 drugih stvari po glavi biggrin.gif
Je pa veliko vredno, če greš študirat nekaj kar te veseli, v čemer boš vsaj mal užival, ne samo jamral.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#479 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 04 June 2007 - 06:13 PM

To da ne veš zakaj se gre pri določenih predmetih, sploh ni tak problem. Sama sem na primer poslala mejl (že v tretjem letniku gimanzije) ženski, ki na našem faksu ureja študentske zadeve in jo poprosila, če lahko pridem poslušat katero izmed predavanj, da vidim kako stvari potekajo, kakšna približno je snov ... in mi je le-ta seveda odgovorila, da sem dobrodošla kadarkoli, saj so predavanja tako ali tako odprta in mi celo priporočila kam naj grem, da mi bo vsaj kaj jasno, kdaj je ta predmet na urniku ... Skratka, vse se da, če se hoče. Pozanimat se o katerem izmed študijev je še najmanjši problem. smile.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#480 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 04 June 2007 - 06:23 PM

A pol si šla dejansko na predavanje?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

0 user(s) are reading this topic