Jump to content

Photo

Menstruacija

• Please log in to reply
942 replies to this topic

#461 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 February 2011 - 09:39 AM

Jaz mam odvisnood meseca, ampak tako šibka da bi lahko uporabljala samo dnevne vložke pa ni nikoli.
Bolj variira od "kot da bi prasca klali" do "kot da bi kuro klali" tongue.gif Je pa močnejša prve tri dni, potem nekako isto naslednjih 3 pa zadnje dva komaj opazno a še vedno tako, da brez dnevnega vložka ne gre.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#462 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 18 February 2011 - 12:18 PM

Ze vse zivljenje jem bolj malo mesa, vmes ga cca 10 let nisem jedla cisto nic, zadnja leta pa tu in tam malo prsuta, tatarskega biftka, goveje juhe; ribe jem skoz. Kaksen je moj ITM nimam pojma - 184 cm, 63 kg (teza in centimetri lol : )) mi ne nihajo, taksne "mere" imam ze nekje od prve polovice srednje sole). Menstruacije imam normalne, na 28 dni, trajajo cca 5-7 dni, redne, sem imela pa cisto na zacetku dosti mocnejse, prve dva, tri dni kar lilo iz mene (zjutraj sem se vedno zbujala v luzi, ceprav sem seveda ponoci vstajala in menjala vlozke), nekje ob koncu fakultete so se mi umirile. Niso pa samo za dnevni vlozek, ceprav kaksen mesec se zgodi, da imam res kratke - po prvih dveh dneh se zacnejo poslavljati. ;) Ampak to se zgodi enkrat na leto.
Moc menstruacije povezujem z leti/hormoni in morda tudi z visino koncentracije zeleza v krvi - nekoc nekje zasledila, da naj bi bile mocne menstruacije znak slabokrvnosti (vcasih bila bolj slabokrvna kot sem sedaj). Lahko pa, da je vse skupaj tudi urban legend. Linkov v zgornjih postih se nisem imela casa prebrati.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#463 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 February 2011 - 12:58 PM

Jz mam izredno milo menstruacijo, že prvo uro menstre lahko uporabljam mejhn tanek dnevni vložek...
niti mi ne premoči, se je že zgodilo, da ga nisem iz takih in onakih razlogov menjala in je bil cel dan ( LOL ) spodi en in isti, brez problemov.
Traja mi tud malo, akke 2 dni. Drug dan je že un izcedek rjavkast, ko ni več podobno krvi.
Tud krčov načeloma nimam, mela sm jih ene 4 menstre nazaj ful, ampak je bila izjema.
ITM pa ne vem kok mam. A je to, to, ko so merili v tivoliju in to?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#464 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 18 February 2011 - 01:04 PM

@Planet: Kolikor vem, so močne menstruacije lahko povezane s slabokrvnostjo, glede vzročnosti bi pa prej rekla, da je slabokrvnost posledica in ne vzrok.
@Rea: ITM (Indeks Telesne Mase oz. BMI=Body Mass Index) si lahko sama izračunaš iz višine in teže.

Edit: Sem šla malo googlat in kaže, da bo kar držalo, kar sem napisala.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#465 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 18 February 2011 - 01:15 PM

Jst nikoli nisem imela nekih sprememb pri menstruaciji. Pa sem imela vmes obdobje nekje enega leta in pol, ko nisem jedla niti rib, pa je bilo vse isto.

Imam pa ful močno mesntro, si skoraj ne predstavljam, kako je, če imaš cel čas menstre samo dnevni vložek not. Se mi je zgodilo, da kje nisem imela drugega kot dnevnega s sabo in mi je premočil po parih minutah. laugh.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#466 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 February 2011 - 01:20 PM

Bolje to, kot pa da ti premoči nočni po parih minutah. ninja.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#467 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 18 February 2011 - 01:30 PM

Moja sošolka je še v OŠ!! (sepravi je bila takrat 13-14) mela tok močne, da si je dala tri nočne enega na drugega, pa ji je vseeno čez prišlo ponoči. ohmy.gif ohmy.gif Si ne predstavljam. wacko.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#468 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 18 February 2011 - 01:33 PM

Jaz bi veliko raje imela močno M, če ob tem ne bi imela morilskih bolečin, kot pa tako. Mi gre na živce, ker bi se ta količina lahko zlila v enem dnevu, ne da se vleče ves teden.
Mi je pa vseeno čudno, ker pri meni ni drugih znakov pomankanja estrogena, kvečjemu obratno.
Ali sta problematična koža in libido bolj povezana s testosteronom? hmm.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#469 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 18 February 2011 - 01:34 PM

Moja sestrična si pa med najmočnejšimi dnevi za ponoči kar od svoje babice "sposodi" tiste vložke za inkontinenco, pa pravi, da spi kot dojenček. laugh.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#470 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 18 February 2011 - 01:39 PM

Jaz sem en čas imela peklenske krče ob menstruaciji. Pa je po parih letih malce ponehalo. Sicer me še vedno kdaj zvije "u pm", amapk precej precej redko. Menstruacijo imam pa kljub vsej svoji silovitosti (lol) vsaj ene 5 dni vsakič.

Ponoči pa njni fora, da menstruacija pride čez (se tudi zgodi tu in tam), ampak da se zaradi kobacanja med spanjem vložek ful rad pomakne nekam na stran in ima menstruacija lepo prosto pot. cry.gif laugh.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#471 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 18 February 2011 - 01:42 PM

QUOTE(Jinadaze @ 18. 2. 2011 - 13:33) View Post

Jaz bi veliko raje imela močno M, če ob tem ne bi imela morilskih bolečin, kot pa tako. Mi gre na živce, ker bi se ta količina lahko zlila v enem dnevu, ne da se vleče ves teden.
Mi je pa vseeno čudno, ker pri meni ni drugih znakov pomankanja estrogena, kvečjemu obratno.
Ali sta problematična koža in libido bolj povezana s testosteronom? hmm.gif

Ja.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#472 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 February 2011 - 01:54 PM

Jaz pa nikoli nisem imela težav. Od prvič je bila redna, brez bolečin in količinsko zmerna. V zadnjem letu imam edino malo krčev prvi dan, vzamem lekadol ali nalgesin pa je ok.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#473 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 18 February 2011 - 02:10 PM

Meni pa Nalgesin ne prime, Aulin FTW.

No, še dobro, da jo imam, tisti dve leti, ko sem bila brez, nikoli nisem vedela, pri čem sem, ker na KT nisem nikoli bila (in nikoli ne bom).

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#474 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 February 2011 - 02:17 PM

Načeloma so ugotovili baje v zadnjem času (moja mami dela velike raziskave na tem področju trenutno - zgolj ljubiteljske), da je neurejena menstruacija in vse to povezano s progeteronom, in ne z estrogenom.
baje naj bi veliko večino problemov z neurejenimi menstruacijami reševale progesteronske kreme (jo imava doma, pa je nobena (še) ne upa sprobati).

Kakorkoli, jaz sem tudi v OŠ imela take menstruacije, da nisem mogla verjet. Driska, krči, teklo je pa iz mene toliko, da sem v 45 minutah ure v šoli imela popolnoma premočen "always super".
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#475 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 18 February 2011 - 02:27 PM

Jaz imam sicer precej močne menstruacije. Se mi pa zdi, da so se zadnji čas malo ublažile, hm. Ampak samo v smislu tekočine, bolečine pač ne.
  • 0

#476 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 18 February 2011 - 02:57 PM

Meni se je tudi količina pikico zmanjšala, sploh zadnje dva dni. Ampak vseeno "se pritožujem", pomoje bi se tudi, če bi imela samo 1 dan menstre, ker se mi zdi, da je vedno ob nepravem času. laugh.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#477 rizota

rizota

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 152 posts

Posted 18 February 2011 - 08:41 PM

Ne želte si met močne menstre, jz sm jo mela že od samega začetka, dvakrat sm zrd tega postala tut slabokrvna, da o krčih sploh ne govorim. Sm pa opazila precejšnjo razliko odkar REDNO jem svetlinovo olje. Krčev praktično ni, menstra je pa tut precej šibkejša. Zanimivo, ker mi pri tem niti KT niso pomagale. smile.gif
  • 0

#478 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 18 February 2011 - 09:42 PM

jaz sem imela včasih prva dva dni pač uno normalno močno, zdanje čase pa sploh ne več, pa tut krajša je, imam pa zadaj dost močne krče, pa precej neredne. Imam normalen ITM in sem mesojedka. smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#479 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 18 February 2011 - 10:00 PM

Na začetku so bile moje menstruacije čisto ubijalske, močne in s hudimi krči.

Ko sem še jemala KT so bile malo bolj mile, sicer še vedno s krči, ampak vseeno bolj znosne.

Zdaj pa nimam skoraj nobenih več krčev, tudi menstruacije niso več močne, trajajo kake 5 dni. Ampak ok, v približno pol leta sem dobila menstruacijo samo 2x, zakaj, nimam pojma. Upam, da se bo zdaj stanje malo stabiliziralo.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#480 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 18 February 2011 - 10:17 PM

jaz mam full mile, skoraj nič krvi, že 2 dan je več ali manj rjavkast izcedek
bolečin popolnoma nič
težo mam normalno, jem normalno, je pa res da športam in baje je zgoraj opisano posledica intenzivnih treningov
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users