Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 11 June 2022 - 07:38 AM
Bo ok, ce bi ga skuhala so konca in naredila kot zabeljen fižol? Boranje nebi.
[Napoleon]
Posted 11 June 2022 - 07:41 AM
Posted 28 June 2022 - 06:51 PM
Posted 28 June 2022 - 07:24 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 July 2022 - 12:56 PM
Letos bo očitno spet sezona bučk, mi jih imamo tudi ogromno, verjetno jih bom povsod ribala zraven.
Ima še kdo kak okusen predlog za porabiti jih?
Posted 07 July 2022 - 01:11 PM
Posted 07 July 2022 - 01:17 PM
Ja, to vse že delam.
Posted 07 July 2022 - 01:21 PM
Se nekaj idej:
https://odprtakuhinj...bodo-navdusili/
― V. Van Gogh
Posted 07 July 2022 - 04:47 PM
― V. Van Gogh
Posted 13 July 2022 - 12:50 PM
Kako pripravljate navadno zelje? Razen zeljne solate/coleslaw, zeljne juhe ali prikuhe. Danes bom naredila zvitke z lososom, potem mi pa malo zmanjka idej za 10 glav, ki jih mam še na njivi. : ))
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 13 July 2022 - 12:55 PM
Jaz prepražim malo čebule in česna, dodam kurkumo,garam masalo, nato narezano zelje. Prepražim, nato dodam sojino omako.
Zraven zmešam rdečo lečo(kuhano)in kuhan riž. Kosilo v 20 minutah
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 July 2022 - 02:20 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 13 July 2022 - 05:50 PM
Posted 07 December 2022 - 01:23 PM
Imate kake nasvete/skrivnosti za pripravo čim boljšega matevža? Enkrat sem ga delala, pa ni imel nekega pravega okusa.
[Napoleon]
Posted 07 December 2022 - 01:33 PM
Uh, fajn na mehko oboje skuhat, skuhat krompir, pa fajn posolit.
Jaz sem čebulo na drobno nasekljala in dolgo časa pražila na malo ocvirkih in masti. Delala sem po občutku količinsko, ampak več fižola kot po receptu, fižol naredi tisto tapravo. In potem dobro oboje premečkat, pa lahko na koncu zabeliš še z žlico drobnih ocvirkov. Vegi verzija je, da uporabiš rastlinske maščobe in namesto ocvirkov daš praženo čebulo.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 07 December 2022 - 02:41 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 December 2022 - 03:05 PM
U, bom šla iskat to vege zaseko. Hvala za idejo!
Res je okusna in preprosta priloga. Zraven pa repa. <3 Njammm!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 07 December 2022 - 03:25 PM
Bill Bullard
Posted 08 December 2022 - 08:04 AM
Hvala!
Posted 12 December 2022 - 07:16 AM
Delala bom muffine po preverjenem receptu, pa me zanima, če moram kaj prilagodit količine.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users